'Madeleine vermoedelijk dood, ouders verdacht'

Icoon BuitenlandsDe Portugese politie gaat ervan uit dat het ontvoerde Britse meisje Madeleine McCann dood is. Dit schrijft de Portugese krant Dißrio de NotÝcias vandaag op basis van een anonieme bron die betrokken is bij het onderzoek.

De ouders zouden nu ook als verdachten in de zaak worden beschouwd. Onduidelijk blijft vooralsnog of zij worden verdacht van nalatigheid of van het doden van hun dochter met opzet.

Gisterenáwerd bekend dat in de kamer van het meisje bloedsporen zijn aangetroffen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Het is nog onduidelijk of het bloed van Madeleine is. Zij verdween ruim drie maanden geleden terwijl haar ouders even verderop in een restaurant zaten te eten. Haar ouders zetten sindsdien een internationale campagne op om te vragen om hulp bij de zoektocht naar het verdwenen meisje.

Bloedsporen
Britse politieagenten ontdekten met behulp van onder meer speciale speurhonden de bloedsporen in de kamer waar Madeleine sliep in het vakantieappartement.

Gisterenádoorzocht de Portugese politie auto's die toebehoren aan een verdachte in de zaak rond de verdwijning van Madeleine. Het zou gaan om auto's van de 33-jarige Robert Murat, een in Portugal wonende Brit, en zijn familie. De half-Portugeseá Murat werd eerder al eens opgepakt voor verhoor omdat hij bovenmatig ge´nteresseerd was in het onderzoek. Na een dag werd hij echter vrijgelaten. Later werden op zijn computer sporen van kinderporno aangetroffen. Murat woonde vlakbij de flat in het Portugese Praia da Luz van waaruit Maddie verdween.

Reactie
De ouders van Madeleine blijven ervan uitgaan dat hun dochter leeft. Dit zei het Britse echtpaar vanmiddag tegen het tv-station Sky News, nadat het nieuws uit Portugal over de mogelijke dood van hun dochter, Groot-BrittanniŰ had bereikt.

''Bij tal van gelegenheden heeft de Portugese politie gezegd dat zij op zoek is naar een levende Madeleine'', aldus Gerry McCann tegen het Britse tv-station. ''Ik heb geen enkele informatie dat dat veranderd is.''Ouders van Madeleine blijven hopen op levende dochter

Lees meer over dit onderwerp op het forum: Nieuwe zoektocht naar Brits meisje Maddie Ená verder dank aan gerrit098, neegij en PatoPato voor de submit.