Doodgeschoten Groninger bedreigde buurman

Icoon PolitieDe 33-jarige Klaas Tuma die zondagavond in het Groningse Leens in een woning aan de Prinses Beatrixstraat overleed na te zijn neergeschoten door een agent, zat met een mes achter zijn buurman aan. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden op basis van een ooggetuige.

Klaas Tuma was geen onbekende van de politie. Hij lag om de haverklap overhoop met zijn vrouw. Buurtbewoners spreken dan ook van een probleemgezin. De twee kinderen van het stel waren ruim een jaar geleden al uit huis geplaatst.

Zondag had hij weer eens hevige ruzie met zijn vrouw. De buurman en een andere buurtbewoner waren bang dat de situatie zou escaleren en namen een kijkje bij de woning van het slachtoffer. Vervolgens liep het uit de hand. Tuma en de buurman kregen ruzie. Het slachtoffer greep op een gegeven moment een mes en wilde de buurman te lijf gaan. De laatste vluchtte naar buiten.

Toen de politie ter plekke kwam, kwam Tuma volgens de getuige 'als een dolle stier' met een mes naar buiten. De agent voelde zich zo bedreigd dat hij geen andere mogelijkheid zag dan te schieten. Dat schot werd Tuma fataal.

Zoals gebruikelijk bij dit soort zaken - als een agent een burger neerschiet - is de Rijksrecherche een onderzoek gestart naar de toedracht van de schietpartij