Alonso mag weg na seizoen

McLaren Mercedes-teambaas Ron Dennis heeft Fernando Alonso verteld dat hij aan het eind van dit seizoen mag vertrekken als zijn situatie met teamgenoot Lewis Hamilton niet verbetert.

De geruchtenmolen draait op volle toeren sinds Alonso bestraft werd na de kwalificatie van de GP van Hongarije. De Spanjaard werd hierbij vijf plaatsen teruggezet, nadat hij Hamilton vermeend had opgehouden in de pits, waardoor de Brit niet genoeg tijd meer had om aan zijn snelle ronde te beginnen. Volgens The Times mag Alonso door de slechte relatie tussen de twee weg aan het eind van het seizoen.

"Ik heb begrepen dat hij weg mag omdat ze hem beu zijn. Ron (Dennis, red.) moet op dit moment van beiden niets hebben", aldus een bron. Alonso heeft een contract tot eind 2009 bij de Britse renstal, waar hij £10 miljoen per jaar verdient (een kleine vijftien miljoen euro). De Spanjaard heeft reeds aangegeven aan media in zijn vaderland dat er grote twijfel bestaat over het uitdienen van zijn contract.

Het vooruitzicht dat Alonso wellicht vertrekt bij McLaren heeft speculaties in de paddock aangewakkerd. Zo zou de Spanjaard naar Scuderia Ferrari kunnen gaan, ten koste van de Braziliaan Felipe Massa. Renault F1, het team waarmee Alonso zijn twee wereldtitels behaalde, zou ook een optie kunnen zijn. Hierbij zou zijn voormalig collega Giancarlo Fisichella de gebeten hond zijn.