FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 juli 2007

Van Barneveld wint Las Vegas Desert Classic

Raymond van Barneveld heeft de Las Vegas Desert Classic gewonnen. In de finale versloeg hij Terry Jenkins met 13-6.

Eerder op de dag moest hij het opnemen tegen titelverdediger John Part. Mede doordat de dubbels bij de Haagse darter goed liepen, wist hij de Canadees met 11-7 te verslaan.

In de finale kon Jenkins tot 2-2 aardig bijblijven, maar daarna liep Van Barneveld snel bij zijn tegenstander weg en pakte de titel in Las Vegas.

Nog 2 Nederlanders naar Hoofdtoernooi Siemens Open

Michel Koning en Fred Hemmes Jr. hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Siemens Open. Het totaal aantal Nederlanders op de Scheveningse Challenger komt daarmee op zeven.

Ook de Duitser Meffert en de Belg Darcis wisten via de kwalificaties een plek in het hoofdschema te bemachtigen.

Koning versloeg Matsukevitch met 6-1, 6-0. Hemmes versloeg Jasper Smit met 6-4, 6-4. Jesse Huta Galung kwam te kort tegen Steve Darcis en verloor met 6-3, 6-1. Meffert versloeg Siriani met 6-4, 6-2.

Left 4 Dead eindelijk in bewegende beelden

Van de zombieshooter Left 4 Dead zijn nu eindelijk bewegende beelden beschikbaar, en wel in de vidcast van PC Gamer.

PC Gamer was namelijk aanwezig op de Showdown LAN, waar Turtle Rock Studios en Valve ook aanwezig waren met Left 4 Dead. Er was verder weinig meer nodig om een co-op match te beginnen met het team van PC Gamer als survivors en Valve als zombies.

Hoe dit afloopt valt dus te zien in de vidcast van PC Gamer, die hier te bekijken is.


Gabe Newell is weer wat aangekomen de laatste tijd....

Homoparade Keulen trekt veel toeschouwers

De Christopher Street Day Parade in het Duitse Keulen heeft vandaag 600.000 toeschouwers getrokken. Aan de bonte optocht, vernoemd naar de eerste gayparade in de New Yorkse Christopher Street in juni 1969, namen ongeveer 20.000 mensen deel.

De Poolse president Lech Kaczynski en de discriminatie van homo's in Polen werden op de korrel genomen. Ook was er veel afkeuring voor het recente spijkerharde optreden van de Russische politie tegen een protestmars van homo's en lesbiennes in Moskou.

Modetrend voor de volgende zomer?

'Weesfietsen' verwijderd van station Assen

Icoon OpmerkelijkIn de gemeente Assen (Drenthe) zijn vorige week 70 ‘weesfietsen’ verwijderd van het station. Omdat de helft van deze fietsen in een dusdanig slechte staat was, zijn die fietsen vernietigd. De overige helft kan door de rechtmatige eigenaar na een telefoontje worden opgehaald

Begin vorige maand werd er een inventarisatie opgemaakt waarbij alle rijwielen genoteerd werden. Vier weken later ging de gemeente weer langs, en fietsen die niet gebruikt waren cq. op exact dezelfde plaats stonden werden meegenomen. Fietsen mogen niet langer dan vier weken blijven staan namelijk. Deze maatregel werd in het leven geroepen om het stationsgebied van Assen toegankelijk, veilig en schoon te houden. Buiten deze opruimactie worden er wekelijks zo’n vijf fietsen verwijderd door de gemeente.

De mensen die hun fiets kwijt zijn geraakt op het station van Assen, kunnen met een beetje geluk hun fiets terughalen. Hiervoor zullen ze wel een telefoontje naar het gemeentehuis moeten plegen om een afspraak te maken om de fiets op te halen. Ook zal er 20 euro betaald moeten worden voor ze hun stalen ros weer kunnen bestijgen.

Hond achtergelaten op kerkhof

Icoon ShockingDe dierenbescherming kampt, zeker in de vakantieperiode, met een overschot aan honden die achtergelaten worden. Zo worden ze bijvoorbeeld vastgebonden aan een boom omdat de eigenaar de moeite niet neemt om een oppasadres te zoeken, of ze gewoon van het dier afwillen.

Zo werd vandaag een verlaten Jack-Russel aangetroffen op een Joods kerkhof bij het Noordbargerbos in Emmen. Twee fietsers uit Klazienaveen maakten een tocht waarbij ze een verkeerde afslag genomen hadden. Bij toeval ontdekten ze toen het hondje. Omdat ze aannamen dat de eigenaar van de hond zich op het kerkhof bevond fietsten ze door.

Vandaag keerden de twee echter in alle vroegte terug, omdat ze er toch niet helemaal gerust op waren. Hun vermoeden bleek juist, want het hondje zat nog steeds vastgebonden aan de boom. De lijn was net 50 centimeter lang, te kort voor de hond om zelfs maar te kunnen gaan liggen. Naar wat nu blijkt heeft het dier waarschijnlijk twee dagen lang in zijn eigen uitwerpselen moeten staan. De hond werd losgemaakt en de dierenbescherming ingeschakeld. Nader onderzoek leverde op dat de hond niets mankeerde. Het enige was dat het beestje het heel erg koud had. Na het onderzoek werd het diertje overgebracht naar de opvang.

De dierenbescherming is op zoek naar de eigenaar. Mocht u deze kennen of weet u meer informatie te verschaffen dan wordt er verzocht contact op te nemen met de afdeling Zuid-Oost Drenthe van de dierenbescherming.

Hondje aan boom
Onmenselijke situatie voor een hond

Lyon haalt Grosso naar Frankrijk

Olympique Lyon heeft Fabio Grosso weten te strikken voor een transfer. De Italiaan komt over van Internazionale, waar hij slechts één seizoen onder contract stond.

Grosso kwam na een uitstekend WK, waarop hij wereldkampioen werd, in aanmerking voor een transfer naar de Italiaans kampioen. De linksback speelde in zijn enige seizoen lang niet alle duels, en mocht derhalve op zoek naar een nieuwe club. Lyon, dat haar linksback Eric Abidal naar Barcelona zag vertrekken, neemt de Italiaans international nu over. Grosso, 29, kan ook uit de voeten op de linkshalfpositie, waar door de verkoop van Florent Malouda ook een gat ontstond.

De kans dat hij daar te spelen komt lijkt echter niet al te groot, daar Lyon ook al middenvelder Nadir Belhadj van Sedan wist te contracteren. Grosso speelde tot 2004 voor de kleinere Italiaanse clubs, alvorens Palermo zich meldde. Inter kocht hem voor ¤5,5 miljoen, en maakt winst op de international, want naar verluidt legt Lyon ¤7 miljoen voor Grosso neer.

Malouda naar Chelsea

Florent Malouda speelt komend seizoen voor Chelsea. De Londense club neemt de linksbuiten voor 21 miljoen euro over van Olympique Lyon, waar hij de afgelopen vier seizoenen voor speelde.

Malouda speelt op dezelfde positie als Arjen Robben. Malouda en ook Robben werden de afgelopen maand in de Spaanse media met Real Madrid in verband gebracht. Robben verklaarde echter eerder dat hij graag bij Chelsea wil blijven spelen.

[CCWS] Champcar Assen onzeker

Het is zeer onzeker of de eerste Nederlandse race in de Champ Car World Series, begin september in Assen, door zal gaan. Via een gerechtelijk bevel wil een voormalig consultant van organisator Bart Rietbergen de race verbieden, omdat de commerciële rechtenhouder hem weigert te betalen voor geleverde diensten.

De man, Jacques Kremer, zegt dat hij zijn advocaat de opdracht heeft gegeven om de zaak aanhangig te maken bij de rechter. De in Amerika woonachtige Fransman, manager van de Nederlandse coureur Nicky Pastorelli, eist 2,6 miljoen dollar compensatie van Rietbergen wegens contractbreuk. Kremer kwam in april 2006 in contact met Rietbergen. "Ik ben bij hem thuis geweest en heb de plannen uitgelegd voor een race in Assen, waarover ik al had gesproken met mensen van het Circuit van Drenthe. Ik vertelde dat ik op zoek was naar een promotor, waarop Rietbergen zei: misschien heb ik wel interesse."

Kremer tekende, zo zegt hij, een contract met Rietbergen waarin stond dat hij diens rechterhand en partner zou worden. Hij bedong tevens exclusiviteit als representant van de Champ Cars en een percentage van alle inkomsten. Kremer maakte op verzoek van Rietbergen een zakenplan voor de komende vijf jaren. Rietbergen had al het idee opgevat meerdere races in Europa te organiseren. Dit jaar staat naast Assen een race in België op de kalender, in 2008 wil Rietbergen ook naar Scandinavië.

Ook lukte het Kremer volgens eigen zeggen Rietbergen te interesseren om Pastorelli financieel te gaan steunen. "Dat leek ons de beste manier om Assen te promoten. Maar het geld is nooit gekomen. Daardoor kon Nicky het seizoen niet afmaken en ook het huidige seizoen niet rijden." Tegen de afspraak in huurde Rietbergen Lee van Dam in om het evenement in Assen te promoten. "Ik werd genegeerd, terwijl we een contract hadden," aldus de Fransman.

Na lang aandringen betaalde Rietbergen in april van dit jaar wel een honorarium voor bemiddelingswerkzaamheden. Kramer denkt dat Rietbergen nu denkt dat de zaak is afgedaan. "Volgens mijn advocaat heb ik een sterke zaak. Ik wil nu dat het contract met de promotor wordt gerespecteerd. Vooropgesteld, ik wens de Champ Cars veel succes in Nederland. Ik hoop dat het een succes wordt, maar ik laat niet over me heen lopen. Rietbergen heeft mij financiele schade toegebracht door de contractbreuk en die moet gerepareerd worden. De rechter moet nu maar uitzoeken wie gelijk heeft. Ik zal niet schuwen via een gerechtelijk bevel de wedstrijd te verbieden, ook al is dat slecht voor de sport, voor Assen en de Champ Car World Series,"

In een reactie wil Rietbergen niet te diep ingaan op de beschuldigingen. "De enige rechtszaak waar ik vanaf weet is die van Champ Car Amerika tegen meneer Kremer, omdat hij zich niet aan afspraken heeft gehouden. Hij slingert wel vaker rare verhalen de wereld in."

Brand bij chemisch bedrijf

Icoon BrandIn Gorinchem heeft bij het chemische bedrijf Purac vanmiddag korte tijd een grote brand gewoed. Het vuur brak rond half twee uit bij het bedrijf aan de Arkelsedijk. Na een uur was het vuur onder controle. De brandweer was met veel materieel aanwezig. Ook bewoners van een aantal huizen in de omgeving moesten tijdelijk hun huis uit.

De brand was ontstaan bij een trailer met waterstofcilinders. Enkele hiervan ontploften. De overige cilinders werden door de brandweer gekoeld om te voorkomen dat ook zij zouden exploderen. Dit gebeurde met behulp van 4 waterkanonnen.

Het chemiebedrijf maakt voornamelijk stoffen gebaseerd op melkzuur. Deze stoffen worden gebruikt door de voedings- en cosmetische industrie. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen en ook is er verder geen gevaar voor de omgeving.

Cilinders worden gekoeld
Vier waterkannonen ingezet om explosies te voorkomen

Nog een bruiloftspaar met pech

Icoon OpmerkelijkBerichtten wij zojuist al over een bruidspaar met pech op hun trouwdag, zij waren niet de enige met pech. Gistermiddag werd in Nijkerk (provincie Gelderland) een paard dat een bruiloftskoets trok aangereden door een auto. Bij een rotonde kwamen drie van deze koetsen aanrijden. De eerste koets kon ongehinderd doorrijden, maar de 34-jarige automobilist uit Houten dacht dat de tweede koets zou stoppen voor hem.

Bij het ongeluk raakte de automobilist om onduidelijke redenen het been van een van de paarden. Het paard begon hierbij te trappelen waardoor de voorzijde van de auto beschadigd raakte. Voor zover het nu duidelijk is, is het dier lichtgewond. Bij het incident raakten voor zover bekend geen personen gewond. Saillant detail is dat de 34-jarige man op weg was naar een andere bruiloft.

E3 2007 Call of Duty 4: Modern Warfare trailer vrijgegeven

De E3 beurs begint pas dinsdag maar nu al is op gametrailers de officiële trailer van Call of Duty 4: Modern Warfare te bekijken. De trailer laat geen gameplaybeelden zien maar is hoofdzakelijk gericht op de setting en verhaallijn, die beide aanzienlijk verschillen van eerdere Call of Duty games. Je speelt niet meer beroemde slagen uit de tweede wereldoorlog na. Call of Duty 4: Modern Warfare plaatst je in een modern fictioneel conflict en neemt je mee naar verscheidene locaties in Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Voor een grotere versie van de trailer kun je hier klikken.

Winnaar herenfinale Wimbledon bekend

Icoon WimbledonRoger Federer heeft voor de vijfde maal op rij het grastoernooi op Wimbledon gewonnen. In een zeer spannende finale versloeg hij Rafael Nadal met 7-6, 4-6, 7-6, 2-6 en 6-2.

Het duo maakte er een schitterend spektakel van. In de eerste set wist Nadal van een 0-3 achterstand terug te komen naar 3-3. In de tiebreak hield hawkeye Federer op 6-5 nog van setwinst af, maar bij 8-7 sloeg de Zwitser alsnog toe.

In de tweede set leed Federer op 4-5 zijn vijfde opslagverlies van het toernooi, waardoor Nadal de setwinst kon binnenhalen. Ook in de derde set waren beiden volledig aan elkaar gewaagd. De tiebreak ging met 7-3 naar Federer.

Federer leek in de vierde set zijn concentratie kwijt te zijn. Hij leverde direct z'n opslag in en deed dat bij 0-2 weer, nu nadat hawkeye Nadal wederom had 'geholpen'. De wedstrijd leek daarna te kantelen nadat Nadal zijn rechterknie blesseerde. Nadat hij het gewricht had laten intapen, won hij echter de set met 6-2.

Federer begon goed aan de beslissende set, met een lovegame. Daarna slopen er weer langzaam fouten in zijn spel. Bij 1-1 werkte hij echter twee breakpoints weg. Op 3-2 plaatste hij de beslissende break, en wist het duel alsnog naar zich toe te trekken.

Federer, die zijn 54ste graszege op rij boekte, speelde zijn 13de Grand Slam- finale. Hij verloor er slechts twee, op het gravel van Roland Garros, beiden van Nadal.
-
Voor het laatste nieuws over Wimbledon kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Federer wint Wimbledon

Roger Federer heeft voor de vijfde maal op rij het grastoernooi op Wimbledon gewonnen. In een zeer spannende finale versloeg hij Rafael Nadal met 7-6, 4-6, 7-6, 2-6 en 6-2.

Het duo maakte er een schitterend spektakel van. In de eerste set wist Nadal van een 0-3 achterstand terug te komen naar 3-3. In de tiebreak hield hawkeye Federer op 6-5 nog van setwinst af, maar bij 8-7 sloeg de Zwitser alsnog toe.

In de tweede set leed Federer op 4-5 zijn vijfde opslagverlies van het toernooi, waardoor Nadal de setwinst kon binnenhalen. Ook in de derde set waren beiden volledig aan elkaar gewaagd. De tiebreak ging met 7-3 naar Federer.

Federer leek in de vierde set zijn concentratie weg te zijn. Hij leverde direct z'n opslag in en deed dat bij 0-2 weer, nu nadat hawkeye Nadal wederom had 'geholpen'. De wedstrijd leek daarna te kantelen nadat Nadak zijn rechterknie blesseerde. Nadat hij het gewricht had laten intapen, won hij echter de set met 6-2.

Federer begon goed aan de beslissende set, met een lovegame. Daarna slopen er weer langzaam fouten in zijn spel. Bij 1-1 werkte hij echter twee breakpoints weg. Op 3-2 plaatste hij de beslissende break, en wist het duel alsnog naar zich toe te trekken.

Federer, die zijn 54ste graszege op rij boekte, speelde zijn 13de Grand Slam- finale. Hij verloor er slechts twee, op het gravel van Roland Garros, beiden van Nadal.

Punten eerste etappe

De tweede ronde van de FOK!Tourmanager is alweer achter de rug. Hieronder de punten. Er wordt vanavond gekeken wat er mis is gegaan met de punten gisteren. Niet iedereen kreeg namelijk genoeg punten.

Vier winnaars van de tweede etappe, te weten andre77, bloepje. Gremen TheCliffhanger behaalden allen 196 punten.

In het algemeen klassement gaat Wiebe-Hoekstra met 300 punten aan de leiding. Baraja staat met 291 punten tweede. cervinho bezet met 268 punten plaats drie.

Bij de subleagues gaat de dagwinst naar Bobteam Glas met 152 punten. Als tweede eindigen vandaag Brabant Racing met 118 punten. ShowChat bezet met 117 punten vandaag de derde plaats.

Brabant Racing gaat in het algemeen klassement met 221 punten aan de leiding. Bobteam Glas volgt op één punt achterstand. ShowChat bezet met 203 punten de derde plaats.

Voor de volgende ronde kan je wisselen vanaf 8 juli 00.01 uur. Alle wissels worden dan op 12 juli 00.01 uur doorgevoerd.

Spielberg werkt aan LMNO en PQRS

Steven Spielberg werkt aan een drietal nieuwe games voor EA. Van twee ervan is wat informatie boven komen drijven. Een van de games wordt een Wii-game met de titel PQRS. Dit wordt een "action-puzzle simulator" die de creativiteit van Jenga zal combineren met de charme van tekenfilms. Het enige wat hierover bekend is, is dat je blokken kan manipuleren met de Wiimote.

Het tweede spel zal uitkomen op de PS3 en de Xbox 360. De titel van dit spel is LMNO en het wordt omschreven als een kruising tussen "North by Northwest en ET... als ET vrouwelijk, volwassen en hot geweest zou zijn."
Je speelt zelf niet als het meisje, maar je bent een ex-geheim agent en je moet samen met het meisje vluchten. Onderweg bouw je een band op met haar, en deze beinvloedt de speciale mogelijkheden die zij tot haar beschikking heeft. Volgens Spielberg ligt de uitdaging erin dat het spel een emotionele impact kan hebben op de spelers.Bruiloftspaar door politie weggebracht

Icoon BrandEen bruidspaar in Dodewaard (provincie Gelderland) stond gistermiddag even met de handen in het haar toen hun trouwauto in brand gevlogen was. De chauffeur had de wagen aan de kant gezet en trachtte met dekens de brand te blussen. De politie die toevallig langskwam, stopte en wist met een brandblusser de brand te blussen.

De brandweer kwam nog controleren of het vuur wel echt uit was en niet meer nasmeulde, maar dat bleek niet het geval te zijn. Het bruidspaar, dat samen met alle gasten langs de weg stonden te overleggen hoe nu verder te gaan, is uiteindelijk door de politie naar de plaats van bestemming gebracht.

Clément en Llodra verslaan Bryan-broertjes

Arnauld Clément en Michaël Llodra hebben verrassend het dubbelspel bij de mannen op Wimbledon gewonnen. Het Franse duo versloeg vanmiddag de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan, titelverdedigers en nummer één van de wereld in het dubbelspel.

De gebroeders Bryan wisten alleen de eerste set via een tiebreak te winnen. Daarna maakten de als tiende geplaatste Fransmannen het in drie sets af. Het werd uiteindelijk 6-7 (5), 6-3, 6-4 en nogmaals 6-4.

Baldato wint openingsrit in Oostenrijk

De eerste etappe van de Ronde van Oostenrijk is gewonnen door Fabio Baldato. De 39-jarige Italiaan van Lampre bleef in de openingsrit met start en finish in Mayrhofen de Duitser Gerald Ciolek voor in een massasprint. De Italiaan Elia Rigotto finishte als derde.

De Ronde van Oostenrijk eindigt volgende week zondag met een etappe naar Wenen. Vorig jaar ging de Amerikaan Tom Danielson er met de eindoverwinning vandoor.

In the Picture!(met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

 "Gemeente staat alcohol weer toe op hangplek"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Jenga

Jenga is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 6.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Formule 1: Uitslag GP van Engeland

Icoon Formule 1Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Engeland gewonnen. Fernando Alonso en Lewis Hamilton, die vanaf de pole was gestart, werden tweede en derde.

Felipe Massa's auto sloeg af op de grid en de start werd afgebroken. Massa werd weggeduwd en moest vanuit de pitstraat starten, samen met Takuma Sato, die daar al eerder voor had gekozen. Bij de herstart was Kimi Räikkönen goed weg, maar Lewis Hamilton kon hem voorblijven. Ralf Schumacher, die op de grid de lege plaats van Massa voor zich had, kwam slecht weg en werd gepasseerd door beide Renaults en Nick Heidfeld.

Achterin het veld maakte Massa een snelle opmars, net als Nico Rosberg, die als zeventiende was gestart. Na slechts zes ronden lagen ze respectievelijk dertiende en twaalfde. Rosberg zette een aanval in op David Coulthard, maar werd op het gras geduwd door de Schot en moest de twaalfde plaats aan Massa laten, die vervolgens de Red Bull wel kon passeren. Ondertussen moest Coulthards teamgenoot Mark Webber in de pits opgeven.

Hamilton kon geen voorsprong nemen op Räikkönen. De Fin bleef steeds binnen twee seconden van de McLaren en probeerde zelfs de Brit te passeren. Hij kreeg de leiding op een presenteerblaadje toen Hamilton al vroeg de pits in moest. Toen ook Räikkönen en Alonso hun stops hadden gemaakt, was de top drie echter omgedraaid: Alonso aan de leiding, op een comfortabele afstand gevolgd door Räikkönen en Hamilton.

Christijan Albers hield op de negentiende plaats zijn teamgenoot goed bij en kreeg zelfs een plekje cadeau toen de motor van Adrian Sutil het begaf. Ook Ralf Schumacher haalde de finish niet: hij parkeerde zijn Toyota in de pits. Zijn teamgenoot klaagde over grote problemen met de wegligging en had op de dertiende plaats alweer de bekende Trulli-train gevormd. Ook hij parkeerde later de wagen in de garage.

Scott Speed maakte het zichzelf erg lastig. Hij haalde zich de woede van Alonso op de hals toen hij op een ronde werd gezet en zag vervolgens Alexander Wurz over het hoofd, toen die de Amerikaan wilde inhalen. Een botsing was het gevolg en Speed moest de strijd staken.

Vooraan waren er grote verschillen ontstaan. Alonso en Räikkönen reden ronden van 1:21, Hamilton was niet sneller dan 1:23, een seconde langzamer dan zijn achtervolgers. Alonso maakte ruim twintig ronden voor de finish zijn tweede en laatste pitstop, een ronde later gevolgd door zijn teamgenoot. Ondertussen reed Räikkönen lang door en zette razendsnelle rondetijden neer. Hierdoor kon hij zijn voorsprong uitbouwen tot 28 seconden en een veilige laatste pitstop maken zonder de leiding te verliezen.

Het belangrijkste gevecht in de laatste ronden was die om de vierde plaats, tussen Massa en Robert Kubica. Massa was sneller, maar Kubica pareerde zijn aanvallen. Vitantonio Liuzzi was de laatste uitvaller van de dag. Räikkönen reed naar een prima overwinning, zijn derde voor Ferrari.
Meer (auto)sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!sport!

Tour de France: Uitslag 1e Etappe

Icoon Tour de France De eerste etappe van de Tour de France ging vandaag van Londen naar Canterbury. De etappe eindigde in een massasprint en leverde een overwinning op voor Robbie McEwen.

Direct na de start in Londen regende het aanvallen. De eerste die weg wist te komen was de Brit David Millar. Vier renners, Augé, Koesjinski, Grivko en Bichot, besloten de achtervolging in te zetten. Aanvankelijk wist Millar zelfs nog op de achtervolgers uit te lopen tot meer dan twee minuten, hij kwam dan ook als eerste over de streep bij de eerste tussensprint en pakte zo zes bonificatieseconden. Grivko en Koesjinski pakten respectievelijk vier en twee seconden. Op dat moment liepen de achtervolgers al in en wisten uiteindelijk aan te sluiten bij Millar.

De vijf koplopers bleven uitlopen op het peloton en de voorsprong werd maximaal meer dan vijf minuten. Bij de tweede tussensprint pakten Millar, Grivko en Koesjinski net als bij de eerste tussensprint zes, vier en twee seconden. Inmiddels kon Gonzalo Ramirez (Agritubel) zich de eerste opgever van de Tour noemen. Hij kon na een valpartij niet verder.

Op 108 km van de finish was de top van de eerste helling van deze Tour eentje van de 4e categorie. Millar kwam als eerste boven, voor Grivko en Koesjinski. De voorsprong leek langzaam terug te lopen, maar uiteindelijk liet het peloton de koplopers weer uitlopen tot meer dan 6 minuten. Op de tweede helling van 4e categorie kwam Bichot als eerste boven, voor Augé en Koesjinski. Daarna namen de sprintersploegen het heft in handen en liep de voorsprong snel terug. Als eerste moesten Millar en Grivko lossen uit de kopgroep. Terwijl Koesjinski, Bichot en Auge nog een voorsprong van twee minuten hadden, werden Millar en Grivko ingelopen. Vlak voordat zij werden ingelopen probeerde Augé het nog even alleen, maar zonder succes.

Een valpartij in het peloton zorgde ervoor dat McEwen aan een achtervolging moest beginnen. Op de derde klim van de dag kwam Augé als eerste boven, maar Millar had inmiddels genoeg punten om morgen in de bolletjestrui te starten. Na een achtervolging van een kwartier kwam McEwen terug in het peloton.

De massasprint die volgde leverde een overwinning op voor Robbie McEwen, die kennelijk geen last had van de lange achtervolging. Thor Hushovd eindigde als tweede, Tom Boonen finishte op een derde plek.


Voor het laatste nieuws over de Tour de France kijk je natuurlijk op de Tourmanager!

McEwen wint 1e etappe

De eerste etappe van de Tour de France ging vandaag van Londen naar Canterbury. De etappe eindigde in een massasprint en leverde een overwinning op voor Robbie McEwen.

Direct na de start in Londen regende het aanvallen. De eerste die weg wist te komen was de Brit David Millar. Vier renners, Augé, Koesjinski, Grivko en Bichot, besloten de achtervolging in te zetten. Aanvankelijk wist Millar zelfs nog op de achtervolgers uit te lopen tot meer dan twee minuten, hij kwam dan ook als eerste over de streep bij de eerste tussensprint en pakte zo zes bonificatieseconden. Grivko en Koesjinski pakten respectievelijk vier en twee seconden. Op dat moment liepen de achtervolgers al in en wisten uiteindelijk aan te sluiten bij Millar.

De vijf koplopers bleven uitlopen op het peloton en de voorsprong werd maximaal meer dan vijf minuten. Bij de tweede tussensprint pakten Millar, Grivko en Koesjinski net als bij de eerste tussensprint zes, vier en twee seconden. Inmiddels kon Gonzalo Ramirez (Agritubel) zich de eerste opgever van de Tour noemen. Hij kon na een valpartij niet verder.

Op 108 km van de finish was de top van de eerste helling van deze Tour eentje van de 4e categorie. Millar kwam als eerste boven, voor Grivko en Koesjinski. De voorsprong leek langzaam terug te lopen, maar uiteindelijk liet het peloton de koplopers weer uitlopen tot meer dan 6 minuten. Op de tweede helling van 4e categorie kwam Bichot als eerste boven, voor Augé en Koesjinski. Daarna namen de sprintersploegen het heft in handen en liep de voorsprong snel terug. Als eerste moesten Millar en Grivko lossen uit de kopgroep. Terwijl Koesjinski, Bichot en Auge nog een voorsprong van twee minuten hadden, werden Millar en Grivko ingelopen. Vlak voordat zij werden ingelopen probeerde Augé het nog even alleen, maar zonder succes.

Een valpartij in het peloton zorgde ervoor dat McEwen aan een achtervolging moest beginnen. Op de derde klim van de dag kwam Augé als eerste boven, maar Millar had inmiddels genoeg punten om morgen in de bolletjestrui te starten. Na een achtervolging van een kwartier kwam McEwen terug in het peloton.

De massasprint die volgde leverde een overwinning op voor Robbie McEwen, die kennelijk geen last had van de lange achtervolging. Thor Hushovd eindigde als tweede, Tom Boonen finishte op een derde plek.

Uitslag

#NaamTeamTijd
1Robbie McEwenPrL4.39.01
2Thor HushovdCréz.t.
3Tom BoonenQStz.t.
4Sébastie ChavanelFdJz.t.
5Romain FeilluAgrz.t.
6Robert ForsterGstz.t.
7Oscar FreireRabz.t.
8Markus BurghardtTmoz.t.
9Francisco VentosoSauz.t.
10Tomas VaitkusDisz.t.

Gele trui

#NaamTeam
1Fabian CancellaraCSC
2Andreas KlödenAst
3David MillarSau
4George HincapieDis
5Bradley WigginsCof
6Vladimir GoesevDis
7Vladimir KarpetsCai
8Thor HushovdCré
9Aleksander VinokoerovAst
10Thomas DekkerRab

Bolletjestrui

#NaamTeamPunten
1David MillarSau5
2Stéphane AugéCof5
3Freddy BichotAgr3

Groene trui

#NaamTeamPunten
1Robbie McEwenPrL35
2Thor HushovdCré30
3Tom BoonenQSt26

Witte trui

#NaamTeam
1Vladimir GoesevDis
2Thomas DekkerRab
3Benoit VaugrenardFdJ

Ploegenklassement

#NaamTijd
1Astana14:24.51
2Team CSCop 0.02
3Discovery Channel Teamop 0.05

Alone in the Dark ook naar Wii en DS + trailer

Atari heeft bekend gemaakt dat het vijfde deel in de Alone in the Dark-serie, Near Death Investigation, ook op de Wii en de DS uit zal komen. Daarmee komt het aantal platforms waarop het spel uitkomt op zeven. De PSP en DS-versies zullen speciaal aangepaste versies zijn, details hierover zijn nog niet bekend. De PSP-versie zal waarschijnlijk gebruikt kunnen worden in combinatie met de PS3-versie, bijvoorbeeld door een kaart van de omgeving te tonen op het scherm van de PSP terwijl je op de PS3 speelt. De Wii-versie zal gebruik maken van de Wiimote om de camera te besturen, je wapen te richten en allerlei voorwerpen zoals brandblussers en stoelen te gebruiken, terwijl de Nunchuk gebruikt wordt om je personage voort te bewegen.

Op YouTube is een gameplay-filmpje verschenen van een Duitstalig programma. Dit filmpje is gebaseerd op de Xbox 360-versie. Edward Carnby moet hierin een brandend gebouw beklimmen om een dame in nood te redden. Dit doet hij door aan touwen te zwaaien, langs richels te klauteren, ondertussen brandende brokstukken en explosies ontwijkend.

Ook dank aan don-remon voor het melden van dit nieuws in de submit

Israël laat 250 Fatah-leden vrij

Icoon BuitenlandsIsraël laat op korte termijn 250 gevangen aanhangers van de Palestijnse Fatah-beweging vrij. Het kabinet heeft vandaag ingestemd met het gebaar van goede wil dat de Israëlische premier Ehud Olmert wil maken naar de Palestijnse president Mahmoud Abbas, de leider van Fatah.

Zijn positie is verzwakt sinds Hamas de macht heeft overgenomen op de Gazastrook. De vrij te laten gevangenen mogen "geen bloed aan hun handen" hebben en moeten schriftelijk beloven zich verder van geweld te zullen onthouden. Olmert deed zijn belofte onlangs in Egypte, waar hij deelnam aan een topontmoeting over de situatie in de Palestijnse gebieden.

is van goede wil

Mols naar Feyenoord

Feyenoord presenteert morgen Michael Mols in de Kuip. De 36-jarige aanvaller wordt aankomend seizoen de opvolger van Pierre van Hooijdonk als pinch-hitter bij de Rotterdammers.

Mols zit zonder club sinds hij afgelopen mei afscheid nam van ADO Den Haag. Aanvankelijk leek het erop dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen zou hangen, maar hij dacht de afgelopen weken na over een aanbod om nog door te voetballen in Australië. Dat ketste echter af.

Behalve Mols wil Feyenoord nog een aanvaller aantrekken, die de vaste stand-in van Roy Makaay moet worden.

'AD probeerde visboer te chanteren'

Icoon BinnenlandsHet Algemeen Dagblad wordt door visboer Doede Bleeker uit Stavoren beschuldigd van poging tot omkoping. Als hij geld betaald zou hebben, zou de jury volgens hem wel positief over zijn handelswaar geoordeeld hebben. Bleeker scoort in de AD Nationale Haringtest een 2. Toen de mannen op zeven juni kwamen testen vroegen ze: ''Hoeveel heb je er voor over om weer in de top tien te komen”. Bleeker besteedde er verder geen aandacht aan, maar alles valt op zijn plaats nu de uitslag bekend is.

Bleeker had zich al eerder verwonderd over vreemde schommelingen in de ranglijst. ''Het gebeurt geregeld dat iemand het ene jaar heel laag staat en het andere weer hoog''. Niet toevallig dus volgens Bleeker die ''natuurlijk nooit'' op een dergelijk voorstel ingegaan zou zijn.

Het oordeel van het AD over de waar van Bleeker: ''Haring van Doede is als een tongzoen van een zeemeermin. Maar dan wel van een die maanden haar tanden niet heeft gepoetst'' Illusies om de top tien te bereiken kent Doede niet: ''Dat is alleen weggelegd voor viszaken in Rotterdam en omgeving, waar de krant vandaan komt. Maar eerder scoorde ik wel hoog en ik werk nog op precies dezelfde manier. Bovendien komen mensen van heinde en verre naar mij toe en ik heb nog nooit klachten gehad. ''

Het AD bezocht in totaal vijf Friese viszaken. De Harlinger viszaak 'Hoek’s Vis en Snacks' scoort wel goed, namelijk een 8. “Een verkooppunt waar liefhebbers die met de boot van of naar Terschelling komen of gaan met een gerust hart naar binnen kunnen stappen”, aldus het AD. Ook Smulhoek Vis en Snacks uit Sloten krijgt een goede beoordeling, een 7,5.

Een slechter oordeel valt de kraam Gebroeders Kramen in Drachten ten deel; zij kregen een 2,5: “Aan de voorkant van een verkoopwagen zit een klep. Als Kramer die nu eens laat zakken zal hij menig liefhebber een groot plezier doen.” De haring van Super de Boer aan Hoeksterpad in Leeuwarden vergaat het niet veel beter: “Het blijft onbegrijpelijk dat dergelijke rotzooi wordt verkocht én gekocht. Wie dit eet, is voor de rest van zijn leven verloren als haringconsument’. Ook zij scoorden een 2.

Met dank aan SunChaser voor de submit.

Moeizame start Australië in Azië

Australië is moeizaam begonnen in de strijd om het Aziatisch kampioenschap. De ploeg van bondscoach Graham Arnold begon met een moeizaam 1-1 gelijkspel tegen Oman aan het toernooi.

Oman stond in Bangkok lange tijd op voorsprong dankzij een doelpunt van Badar Moebarak. Everton-middenvelder Tim Cahill hielp Australië in de blessuretijd echter alsnog aan een punt.

Gastland Thailand speelde zaterdag al met 1-1 gelijk tegen Irak, waardoor de vier teams in Groep A na één duel gelijk staan.

In 2004 sloot Australië zich aan bij de Aziatische bond. Op deze manier krijgen de Aussies meer kans om zich te kwalificeren voor het WK.

Zware loting Nederlanders bij Siemens Open

De Nederlandse deelnemers aan de Siemens Open, het challengertoernooi in Scheveningen dat morgen van start gaat, hebben het niet getroffen met de loting.

Raemon Sluiter moet het in de eerste ronde opnemen tegen de als eerste geplaatste Slowaakse tennisser Dominik Hrbaty. Thiemo de Bakker treft de als derde geplaatste Argentijn Juan Pablo Brzezicki. Robin Haase, als zesde geplaatst, komt in de eerste ronde uit tegen een qualifier. De andere Nederlanders in het hoofdtoernooi zijn Igor Sijsling (tegenstander Pablo Cuevas uit Uruguay) en Peter Wessels, die het opneemt tegen de Roemeen Victor Hanescu.

Het Wiel (opnieuw) Uitvinden...

Wie is Steven Cousineau? Hij is een nobody. En wat wil Steven Cousineau graag zijn? Een beroemdheid. En hoe gaat Steven Cousineau dat doen? Via het TV-programma "American Inventor". En wat heeft Steven Cousineau dan uitgevonden? Een wiel! Maar niet zomaar een wiel. Een heeeeeel bijzonder wiel. En hoe bijzonder dat wiel wel niet is gaat Steven Cousineau jou zelf uitleggen in het onderstaande filmpje.

Uitslag Grand Prix van Engeland

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Engeland gewonnen. Fernando Alonso en Lewis Hamilton, die vanaf de pole was gestart, werden tweede en derde.

Felipe Massa's auto sloeg af op de grid en de start werd afgebroken. Massa werd weggeduwd en moest vanuit de pitstraat starten, samen met Takuma Sato, die daar al eerder voor had gekozen. Bij de herstart was Kimi Räikkönen goed weg, maar Lewis Hamilton kon hem voorblijven. Ralf Schumacher, die op de grid de lege plaats van Massa voor zich had, kwam slecht weg en werd gepasseerd door beide Renaults en Nick Heidfeld.

Achterin het veld maakte Massa een snelle opmars, net als Nico Rosberg, die als zeventiende was gestart. Na slechts zes ronden lagen ze respectievelijk dertiende en twaalfde. Rosberg zette een aanval in op David Coulthard, maar werd op het gras geduwd door de Schot en moest de twaalfde plaats aan Massa laten, die vervolgens de Red Bull wel kon passeren. Ondertussen moest Coulthards teamgenoot Mark Webber in de pits opgeven.

Hamilton kon geen voorsprong nemen op Räikkönen. De Fin bleef steeds binnen twee seconden van de McLaren en probeerde zelfs de Brit te passeren. Hij kreeg de leiding op een presenteerblaadje toen Hamilton al vroeg de pits in moest. Toen ook Räikkönen en Alonso hun stops hadden gemaakt, was de top drie echter omgedraaid: Alonso aan de leiding, op een comfortabele afstand gevolgd door Räikkönen en Hamilton.

Christijan Albers hield op de negentiende plaats zijn teamgenoot goed bij en kreeg zelfs een plekje cadeau toen de motor van Adrian Sutil het begaf. Ook Ralf Schumacher haalde de finish niet: hij parkeerde zijn Toyota in de pits. Zijn teamgenoot klaagde over grote problemen met de wegligging en had op de dertiende plaats alweer de bekende Trulli-train gevormd. Ook hij parkeerde later de wagen in de garage.

Scott Speed maakte het zichzelf erg lastig. Hij haalde zich de woede van Alonso op de hals toen hij op een ronde werd gezet en zag vervolgens Alexander Wurz over het hoofd, toen die de Amerikaan wilde inhalen. Een botsing was het gevolg en Speed moest de strijd staken.

Vooraan waren er grote verschillen ontstaan. Alonso en Räikkönen reden ronden van 1:21, Hamilton was niet sneller dan 1:23, een seconde langzamer dan zijn achtervolgers. Alonso maakte ruim twintig ronden voor de finish zijn tweede en laatste pitstop, een ronde later gevolgd door zijn teamgenoot. Ondertussen reed Räikkönen lang door en zette razendsnelle rondetijden neer. Hierdoor kon hij zijn voorsprong uitbouwen tot 28 seconden en een veilige laatste pitstop maken zonder de leiding te verliezen.

Het belangrijkste gevecht in de laatste ronden was die om de vierde plaats, tussen Massa en Robert Kubica. Massa was sneller, maar Kubica pareerde zijn aanvallen. Vitantonio Liuzzi was de laatste uitvaller van de dag. Räikkönen reed naar een prima overwinning, zijn derde voor Ferrari.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari  1:21:43.074  
2 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes  + 2.459  
3 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  + 39.373  
4 Robert KubicaBMW F1  + 53.319  
5 Felipe MassaScuderia Ferrari  + 54.063  
6 Nick HeidfeldBMW F1  + 56.336  
7 Heikki KovalainenRenault F1  + 1 ronde  
8 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 1 ronde  
9 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  + 1 ronde  
10 Jenson ButtonHonda Racing F1  + 1 ronde  
11 David CoulthardRed Bull Racing  + 1 ronde  
12 Nico RosbergWilliams  + 1 ronde  
13 Alexander WurzWilliams  + 1 ronde  
14 Takuma SatoSuper Aguri F1  + 2 ronden  
15 Christijan AlbersSpyker F1  + 2 ronden  
- Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso    versnellingsbak
- Jarno TrulliToyota Racing    handling
- Anthony DavidsonSuper Aguri F1    handling
- Scott SpeedScuderia Toro Rosso    crash
- Ralf SchumacherToyota Racing    wiel
- Adrian SutilSpyker F1    motor
- Mark WebberRed Bull Racing    hydraulica

Fietster van snelweg geplukt

Icoon OpmerkelijkEen 23-jarige vrouw uit Rusland werd gisterenavond bij het Gelderse Beekbergen van de snelweg gehaald. Ze reed met haar fiets over de vluchtstrook van de A50. De melding kwam rond kwart over acht 's avonds binnen bij de politie.

De vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij het heel normaal vond, in haar vaderland fietste zij ook regelmatig langs de snelweg. Hier in Nederland zou het al helemaal niet gevaarlijk zijn. De politie nam geen genoegen met deze verklaring en zette de vrouw met een proces-verbaal op de bus.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Heavenly Sword special

Op de Engelse zender Bravo is dit weekend een uitgebreide special te zien met als hoofdthema Heavenly Sword. Onder andere interviews met de cast en niet vertoonde beelden van de 'sessions capture' komen voorbij. De fansite heavenlysword.co.nr heeft de uitzending op YouTube gezet. In Heavenly Sword speel je de roodharige Nariko die met haar zwaard in de standen Speed, Range en Heavy vijanden te lijf gaat.

Let op: de filmpjes kunnen spoilers bevatten!

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Ook dank aan Cyberia18, wanda en annelies voor de submit

Dronkenlap rijdt meisje (14) dood

Icoon OngelukEen veertienjarig meisje is gisteravond door een autobestuurder doodgereden in het Gelderse Kootwijkerbroek. De 25-jarige man reed na het ongeluk door zonder naar de tiener om te kijken. Het meisje fietste rond 23.00 uur in haar woonplaats over de Kootwijkerbroekerweg toen ze werd geschept door een automobilist die achter haar reed.

Het meisje bezweek ter plaatse aan haar verwondingen. Door getuigenverklaringen kon de politie de identiteit en het adres van de automobilist achterhalen. Toen hij werd aangehouden bleek dat hij waarschijnlijk ladderzat achter het stuur had gezeten. Hij erkende betrokken te zijn bij het ongeluk, maar ontkent het meisje te hebben aangereden. Justitie kijkt of de man vervolgd wordt voor doodslag.

Voetganger doodgereden op zebrapad

Icoon OngelukEen 63-jarige man uit Maastricht is gisteren doodgereden toen hij in zijn woonplaats een zebrapad overstak. De 34-jarige automobiliste die de voetganger aanreed had hem niet gezien. Dat meldt de politie vandaag.

De man stak over op de Dokter Bakstraat, aan de rand van het centrum in Maastricht. De automobiliste reed volgens getuigen niet te hard. De man werd geschept en raakte meteen buiten bewustzijn. In het ziekenhuis overleed hij een paar uur later.

Undo Jesus...

Altijd leuk voor op de zondagmiddag, nog even wat leesvoer voordat je naar de kerk gaat. De mensen achter UndoJesus.org voeren een campagne om het christendom helemaal af te schaffen. "A person believing in Jesus is living a lie and is thusly in some respect a dysfunctional member of society". Heerlijk, daarmee is de toon meteen gezet. Dus ben jij toe aan wat Jesus-bashing, dan is dit de site voor jou...

Hawk-Eye nu ook in Premier League

Aankomend seizoen gaat de Engelse Premier League gebruik maken van elektronische hulpmiddelen, in de vorm van apparatuur die kan bepalen of de bal over de doellijn heen is geweest. Het hulpmiddel is er alleen voor scheidsrechters, tv-kijkers zullen er niets van merken.

Paul Hawkins, die een systeem ontwikkelde dat momenteel wordt gebruikt bij tennis en cricket, heeft dit bevestigd. "We hebben een contract met de Premier League om een systeem te ontwikkelen. Het is wel puur voor de scheidsrechters en dus niet voor televisie."

Wimbledon gebruikt momenteel het zogenoemde "Hawk-Eye System", waarmee wordt bepaald of een bal in of uit is. Hawkins verwacht dat het systeem binnen twee jaar in meer competities wordt gebruikt, als het testen succesvol zal blijken. "Het kostte een aantal jaren bij het tennis van de start van het testen tot het in gebruik nemen van het systeem. Bij het voetbal kunnen we ongeveer dezelfde tijd verwachten".

Tinkoff schorst Marzoli op eigen verzoek

De wielerploeg Tinkoff heeft wielrenner Ruggero Marzoli op non-actief gesteld. Het opvallende daaraan is dat de 31-jarige Italiaan in een open brief aan de leiding van de Russisch/Italiaanse wielerploeg zelf om de schorsing heeft gevraagd. Het Italiaanse Olympisch Comité Coni heeft een onderzoek tegen de Italiaan lopen wegens dopinggebruik.

Marzoli zou zich hebben ingelaten met de omstreden Spaanse sportarts Eufemiano Fuentes. Vorige week weigerde Marzoli tijdens de eerste hoorzitting in Rome op de vragen van de onderzoekscommissie te antwoorden.

Marzoli heeft om een schorsing bij Tinkoff gevraagd zodat hij zich volledig kan richten op zijn verdediging. Daarnaast wil hij niet dat zijn ploeggenoten met zijn dopingzaak worden geassocieerd.

In 1999 werd Marzoli al eens voor vier maanden geschorst wegens dopinggebruik.

Slang zet buurt op stelten

 slangHet rustige Amstelhoek, gelegen aan de Amstel in de provincie Utrecht, werd gisteren opgeschrikt door een slang. Een bewoonster aan de Bruinstraat zat in haar tuin van de zon te genieten toen de grijze slang ineens opdook en haar in de ogen keek. Meteen greep de vrouw een emmer en zette deze over het beest heen. Hierna waarschuwde zij haar buurvrouw die meteen de dierenambulance belde. Toen deze was gearriveerd werd de slang met een aantal improvisaties in een veilige plastic bak opgesloten.

De dierenambulance stond in eerste instantie voor een raadsel om wat voor soort slang het ging. Een van de talrijk toegestroomde omstanders was een kenner en wist te vertellen dat het om een rattenslang ging. Het is een onschuldig reptiel dat oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Met deze temperaturen kan de slang echter ook goed in ons land in de buitenlucht overleven. Het dier wordt vaak door Nederlanders in terraria gehouden. Vermoedelijk was deze slang ontsnapt of uitgezet in de natuur omdat de eigenaar op vakantie ging.

De slang is door de dierenambulance overgebracht naar een speciaal opvangtehuis voor reptielen. Maar niet voordat de hele buurt de slang even over zijn kop had geaaid.

Grijze rattenslang
Onschuldig reptiel

CD: Stone Sour - Come What(ever) May Special Edition

WTF, Stone Sour met Come What (ever) May? Die is toch al een hele tijd uit? Jawel, maar deze zomer komt die in verbeterde versie naar je toe. En dan niet zomaar eventjes een mooier hoesje eromheen en twee bonustrackjes erop, nee hoor: zes bonustracks plus een dvd met een concertregistratie uit Moskou en nog drie videoclips erbij. Dat is nog eens een special edition, of toch niet?

Lucius moet zich richten op rechtsbackpositie

Theo Lucius speelde het afgelopen seizoen onder Erwin Koeman regelmatig op het middenveld bij Feyenoord. Met het aantrekken van Giovanni van Bronckhorst lijkt er voor komend seizoen geen positie meer te zijn weggelegd op het middenveld voor Lucius.

Theo Lucius, die het afgelopen seizoen de aanvoerdersband droeg bij de Rotterdammers, heeft van Bert van Marwijk te horen gekregen dat hij zich moet gaan focussen op de rechtsbackpositie. Dat zal geen probleem zijn voor Lucius, die in het verleden bij PSV en het Nederlands Elftal ook als rechtsback speelde. “Het is duidelijk dat ik me niet op het middenveld, maar op de rechtsbackpositie moet richten. Dat is een positie die me ligt en waarop ik in het verleden bij PSV en Oranje veel heb gespeeld”, aldus Lucius.

Leerling met pistool kan wegblijven

OnderwijsDe 18-jarige mbo-leerling van het ROC Rivor in Tiel die donderdag een docent met een vuurwapen (wat later een gasdrukpistool bleek) bedreigde, hoeft niet meer terug te keren naar de opleiding. Dat heeft de schoolleiding laten weten. Hij is uitgeschreven van het opleidingsinstituut en de ouders is gemeld dat hij weg kan blijven.

Het incident ontstond omdat de scholier een hoger eindexamencijfer wilde. Hij ving echter bot bij de docent en trok daarop een gasdrukpistool.

De ouders van de jongen kunnen als ze dat willen nog een gesprek krijgen met de schoolleiding, maar de school zal daar zelf geen initiatief voor nemen. Verder zegt de school trots te zijn op de wijze waarop de leraar optrad. ''Zo rustig als hij is gebleven. Met 'Ach, jongen, zo lossen we dit toch niet op, hè?' voorkwam hij erger.''

De scholier is, samen met twee medeverdachten, inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Het gasdrukpistool is in beslag genomen.

[CCWS] Kwalificatie schok voor Doornbos

Robert Doorbos sloot de kwalificaties voor de Champ Car World Series in Toronto als twaalfde af, dit tot grote teleurstelling van Team Minardi USA en hemzelf.

"Dit is echt een schok. Dit is echt shit. We worden niet derde of vierde, maar gewoon twaalfde; volstrekt kansloos..."

Toch kon Doornbos het verschil met de vorige race, die hij won, wel verklaren: "Nu blijkt dat dit jonge team nog niet ervaren genoeg is om een goede set-up voor de auto te vinden voor twee zo uiteenlopende circuits als Mont-Tremblant en hier in Toronto. De auto is op dit hobbelige stratencircuit nauwelijks hanteerbaar. Er zal heel wat veranderd moeten worden aan de set-up, willen we tijdens de race nog een serieuze rol kunnen spelen. Ik zou liegen als ik zei dat ik me met deze auto verheug op de wedstrijd."

Stekende fietsendief was bekend gevaar voor samenleving

MisdaadDe 18-jarige fietsendief Romano E. die bekend heeft vorige maand de evenoude Rahman Ari aan de Persoonshaven in Rotterdam te hebben doodgestoken, was een gevaar voor de samenleving. Dat schrijft het AD dit weekend.

Romano E. was een week voor de dodelijke steekpartij ontslagen uit de gevangenis. Hij had een straf uitgezeten voor een serie gewelddadige straatroven die hij op zijn 17e had gepleegd. De rechter had bevolen dat Romano na zijn vrijlating begeleiding moest krijgen, omdat het gevaar groot was dat hij opnieuw zou ontsporen. Reclassering en Jeugdzorg wisten al zes maanden van te voren dat hij vrij zou komen, maar concludeerden in oktober dat drie onderzochte vormen van intensieve begeleiding geen soelaas boden. Toen bleef het stil en zo kwam Romano zonder enige vorm van begeleiding in juni dit jaar uit de gevangenis.

Overigens was indertijd door een psychiater geadviseerd om Romano jeugd-tbs te geven. De rechter wilde daar niet aan omdat hij volgens de rechter na een eerdere celstraf niet de kans had gekregen om zijn leven op de rails te zetten. Daarvoor reisde Romano te veel heen en weer tussen Rotterdam en Suriname. Wel gaf de rechter buiten 12 maanden celstraf een voorwaardelijke jeugd-tbs. Slachtoffer Rahman Ari, die inmiddels in Turkije ligt begraven, heeft daar in ieder geval niets aan gehad.

De advocaat van Romano noemt zijn cliënt een slachtoffer van het systeem: ''Het systeem heeft Romano in de steek gelaten. Niemand heeft voor hem klaar gestaan'', luidt het commentaar van de raadsman.Slachtoffer Rahman Ari

23 autobranden in Zevenbergen

Icoon Brand23 geparkeerde auto's zijn afgelopen nacht in vlammen opgegaan in het Brabantse Zevenbergen. Tussen 02.15 en 04.00 uur gebeurde het allemaal in Zevenbergen-West. Wie het gedaan heeft, weet de politie niet. Niemand raakte gewond.

De flink beschadigde auto's zijn weggetakeld door de politie. Ze worden nog onderzocht op sporen. Verder is de politie een buurtonderzoek begonnen.

De brandweer had de handen vol aan de branden en zette vier voertuigen in. Politie surveilleerde al extra omdat er eerder brandstichtingen waren geweest.

Met dank aan hellfeeter voor de submit.

Boek: De Wereld van Pinkpop - Wiel Beijer

Heb je er misschien ooit iets van gehoord of was je er zelfs bij? De snoekduik van Eddie Vedder vanaf de camerakraan, het potje voetbal backstage van Mick Jagger, Shane MacGowan en een overmaat aan whisky, dieptepunten in bezoekersaantallen of misschien zelfs wel de allereerste keer? Vanaf nu kun je alles nog eens een keer beleven of leuke, oude feiten opsnorren van het oudste openluchtfestival van Europa: Pinkpop. Wiel Beijer heeft namelijk de hele geschiedenis van het festival samengevat in het boek De Wereld van Pinkpop.

Donald Young naar jongensfinale Wimbledon

Donald Young heeft zich geplaatst voor de finale van het jeugdtoernooi van Wimbledon. De inmiddels zeventienjarige Amerikaan versloeg in twee sets de Australier Greg Jones.

Young is de jongste speler die ooit een jeugd grandslam won. Op vijftienjarige leeftijd won hij de Australian Open en haalde hij op Wimbledon de halve finale. Young besloot op zestienjarige leeftijd geen jeugdtoernooien meer te spelen en zijn heil te zoeken bij de ATP. Nu speelt hij echter toch weer op jeugdslams.

Dankzij zijn jeugdprestaties kreeg hij wildcards voor verschillende grote toernooien en haalde hij een dik sponsorcontract bij Nike binnen. In 10 ATP-toernooien won hij slechts 1 van de 23 sets die hij speelde. Dat was in de eerste ronde van de US open in 2006 tegen de halve finalist van deze editie van Wimbledon, Novak Djokovic.

De stap naar ATP niveau bleek groot, Young gaat nu echter proberen via kleine Challengers en Futures de stap alsnog te maken. In April won hij zijn eerste future al. Verder zal hij ook het jongenstoernooi van de US Open spelen.

[WK-20] Spanje en Zambia door

Op het WK onder 20 in Canada hebben Spanje en Japan als groepswinnaar de achtste finales bereikt. Ook Zambia en Nigeria deden goede zaken, en bereikten de volgende ronde.

Spanje trad aan tegen Jordanië, en had aan winst vrijwel zeker genoeg om groepswinnaar te worden. Nog voor rust werd het pleit min of meer beslecht. Jordanië vocht voor wat het waard was, maar door knap combinatiespel wist Deportivo-spits Adrían López al na 38 minuten voor de derde keer het net te vinden. Na rust kwam Jordanië nog even sterk terug, toen Loiy Al Zaideh en Abdallah Salim tegen scoorden. Het mocht echter niet baten; tien minuten voor tijd besliste Marcos García het duel: 4-2.

Ook Uruguay had zich kunnen plaatsen voor de achtste finales, als het minstens gelijk zou spelen tegen Zambia. Het ging echter niet zoals verwacht. De Uruguyaanse doelman Goicoechea maakte een domme overtreding, en kreeg de rode kaart al na 20 minuten. Vanaf de stip scoorde Clifford Mulenga de de eerste treffer. Henry Niambe kreeg namens Zambia nog voor rust ook de rode kaart, waardoor het aantal manschappen weer gelijk was. De Afrikanen bleven echter de betere, en Rodgers Kola schoot vlak na rust de eindstand op het bord: 0-2. Zambia is door, Uruguay heeft met vier punten hetzelfde bereikt, als één van de beste nummers drie.

In Groep F waren Japan en Nigeria na twee gewonnen wedstrijden al zeker van plaatsing. De twee landen moesten nog tegen elkaar, en om groepswinnaar te worden moest Nigeria winnen. Ondanks het feit dat de Aziaten in een B-opstelling aantraden kreeg Nigeria het niet voor elkaar om de bal achter Yohei Takeda te doen verdwijnen. Ook Ikechukwu Ezenwa hield zijn doel schoon, en dus bleeg het doelpuntloos in Victoria.

Schotland en Costa Rica streden op datzelfde moment om de mogelijk felbegeerde derde plaats in de groep. De Midden-Amerikanen hadden nog niet gescoord in dit toernooi, en moesten ook tegen de Schotten al snel incasseren, toen Mark Reynolds de score opende. Na rust bleek Costa Rica echter wel te kunnen scoren, en na een klein uur maakte Pablo Herrero gelijk. Beiden zouden aan één punt niets hebben, en in extremis leidde dat alsnog tot het winnende doelpunt van Costa Rica. Door de late goal van Jonathan McDonald, letterlijk de laatste kans, blijft Costa Rica in leven en heeft het technisch nog kans op de achtste finales.

Uitslagen:

Groep B:

Spanje - Jordanië 4-2
29' Adrián 1-0
31' Adrián 2-0
38' Adrián 3-0
48' Al Zaideh 3-1
56' Salim 3-2
79' Marcos García 4-2

Uruguay - Zambia 0-2
20' Clifford 0-1 (Pen)
51' Kola 0-2

PlaatsLandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Spanje*37+3
2Zambia*34+1
3Uruguay*34-1
4Jordanië31-3

* door naar achtste finales

Groep F:

Japan - Nigeria 0-0

Schotland - Costa Rica 1-2
18' Reynolds 1-0
58' Herrera 1-1
90+2' McDonald 1-2

PlaatsLandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Japan*37+3
2Nigeria*37+3
3Costa Rica**33-1
4Schotland30-5

* door naar achtste finales
** nog kans op achtste finales, als één van de beste nummers drie


Programma vandaag:

Nieuw Zeeland - Mexico (Groep C, Edmonton, 15:15)
Portugal - Zambia (Groep C, Montréal, 17:15)
Canada - Congo (Groep A, Edmonton, 18:00)
Chili - Australië (Groep A, Toronto, 20:00)

alle tijden zijn lokale tijden.

Politie Breda voorkomt 'linkse' streetrave

PolitieEen enorme politiemacht heeft gisterenmiddag in Breda voorkomen dat er een zogenaamde streetrave, een muzikale culturele optocht, werd gehouden. Daar was geen vergunning voor verleend en de gemeente vond deze grondige aanpak noodzakelijk om rellen met extreem linkse jongeren te voorkomen. In Den Bosch en Utrecht zijn recentelijk streetraves uit de hand gelopen.

De aanwezigheid van de grote politiemacht leidde tot vele onbegrip en irritaties, zo meldt BN/DeStem. Links uitziende jongeren werden rond het station door de massaal aanwezige politie terug op de trein gezet en in het Valkenberg werden vrijwel alle alternatief geklede jongeren dringend gesommeerd om het park te verlaten. Verder zag de omgeving van het park er blauw uit door vele ME-busjes, politiewagens en agenten te paard.

De gevolgen bleven niet onopgemerkt. Jongeren die nietsvermoedend in het zonnige park zaten, werden plotseling door de bereden politie gesommeerd onmiddellijk het park te verlaten. Bij het station worden tientallen jongeren ondervraagd. Het leidde tot hilarische gesprekken. Politie: ''Wat gaan jullie doen.'' Links uitziende jongeren: ''Een ijsje eten. Aardbei met citroen.'' Politie: ''Je moet naar huis, je mag het centrum niet in.'' Een echtpaar uit Riel nam gretig foto's van het politieoptreden. ''We zijn een dagje uit in Breda. Gaat dat altijd zo hier? Het lijkt wel een politiestaat.''


Foto R. Mgielse
ME begeleidt 'links uitziende' jongeren

Barney naar halve finale

Raymond van Barneveld heeft zich in Las Vegas weten te plaatsen voor de halve finale van de Las Vegas Desert Classic. De wereldkampioen wist landgenoot Roland Scholten met 10-4 te verslaan.

Barney nam al snel een comfortabele 5-1 voorsprong, geholpen ook door het matige finishen van Scholten. Die voorsprong kwam in de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar. Na eerder Kevin Painter (6-1), Wayne Mardle (8-1) verslagen te hebben, maakte Barney andermaal duidelijk dat hij in grootse vorm steekt. Vanavond staan zowel de halve finale als de finale op het programma.

In de halve finale stuit Van Barneveld op John Part. In de andere halve finale zullen Peter Manley en Terry Jenkins het tegen elkaar opnemen.

Amerikaans homo-icoon zweert homo-zijn af

OpmerkelijkEen in Amerika bekende homo is niet langer van de herenliefde. Michael Glatze, tot voor kort homo-activist en oprichter van het homoblad Young Gay America, heeft namelijk de Heer gevonden en is christen geworden. Hij omschrijft de breuk met zijn homoseksuele levensstijl als ''het meest bevrijdende, het mooiste en het meest verbazingwekkende'' dat hij ooit heeft meegemaakt.

Glatze is nu van mening dat homoseksualiteit nooit een vol leven kan bieden, omdat het ''uitsluitend gefixeerd is op seksuele lust''. Hij noemt homoseksualiteit ''neurotisch'', ''onnatuurlijk'' en ''een belemmering voor de mens om zijn ware ik te vinden''.

De 30-jarige voormalige homo zegt dat hij 14 jaar was toen hij voor het eerst homogevoelens kreeg. Toen hij 20 was kwam hij 'uit de kast' en twee jaar later begon hij zijn carrière bij het homoblad. Nu heeft God hem er de ogen voor geopend dat hij ''aan de leiding stond van een verderfelijke en zondige beweging''.Glatze (r) nu 'in de Here'

Grootste drugsplantage ooit in België ontmanteld

Icoon BuitenlandsDe grootste drugsplantage ooit in België aangetroffen is ontmanteld in een voormalig badgebouw in de plaats Hechtel-Eksel, in de Belgische provincie Limburg. Er stonden 10.000 tot 15.000 cannabisplantjes.

De planten bevonden zich in verschillende groeistadia, zodat er regelmatig geoogst kon worden. Volgens de politie konden de uitbaters minstens elke zes weken een volledige oogst binnenhalen. Iedere keer was die goed voor een straatwaarde van zo'n 500.000 euro.

Drie Polen die aan het werk waren in de plantage zijn aangehouden. Het vermoeden bestaat dat er een internationale bende achter schuilgaat.

Alan Johnston is weer thuis

Icoon BuitenlandsAlan Johnston is weer thuis. De BBC-journalist werd bijna vier maanden geleden ontvoerd op de Gazastrook, maar kwam afgelopen dinsdag weer vrij. Hij werd verwelkomd op de Londense luchthaven Heathrow. Hij zat op een vlucht vanuit de Israëlische stad Tel Aviv.

Na aankomst in Groot-Brittannië is Johnston doorgereisd naar zijn woning in Schotland. Daar werd hij opgewacht door zijn familie en vrienden.

Johnston werd vastgehouden door een kleine Palestijnse groep die zich het Leger van de Islam noemt. Hij was meer dan drie jaar lang de enige buitenlandse journalist die permanent in de Gazastrook verbleef.

Zeven nieuwe wereldwonderen gekozen

Icoon AlgemeenMensen over de hele wereld hebben zeven nieuwe wereldwonderen gekozen: de Chinese Muur, de antieke stad Petra in Jordanië, het Christusbeeld in Rio de Janeiro, de ruïnesteden Machu Picchu in Peru en Chichen Itza in Mexico, het Colosseum in Rome en het mausoleum Taj Mahal in India.

De nieuwe wonderen werden gisteravond in de Portugese hoofdstad Lissabon bekendgemaakt. Ruim 100 miljoen mensen spraken sinds begin dit jaar op internet of per sms hun voorkeur uit. ''Nog nooit in de geschiedenis hebben zo veel mensen deelgenomen aan een wereldwijd besluit'', aldus actrice Hilary Swank tijdens de presentatie.

De nieuwe lijst moet een alternatief zijn voor de oude lijst van zeven wereldwonderen, die al ruim 2000 jaar wordt gehanteerd. De verkiezingen waren een initiatief van de Zwitserse filmmaker Bernard Weber. Van de oude selectie met uitsluitend wonderen rond het oosten van de Middellandse Zee zijn immers alleen de piramides van Gizeh nog werkelijk te zien. Zij kregen zaterdagavond de titel Erewereldwonder toegekend.

In totaal deden 21 wonderen mee aan de verkiezingen. De lijst was samengesteld door een jury, nadat iedereen een bouwwerk of monument van voor het jaar 2000 had kunnen voordragen.

Bij de laatste openbaar gemaakte tussenstand in mei stonden nog vier Europese ''wonderen'' in de top tien. In tegenstelling tot het Colosseum haalden Stonehenge, de Eiffeltoren en de Akropolis de beste zeven niet. Chichen Itza, de Chinese Muur, Machu Picchu, Petra en de Taj Mahal behoorden toen al tot de favorieten.

Geen steun UNESCO
De organisatie wilde met de verkiezingen de culturele dialoog en wederzijdse culturele waardering stimuleren. De nieuwe lijst moet ook een afspiegeling zijn van de maatschappelijke prestaties buiten Europa en het Midden-Oosten. Initiatiefnemer Weber kwam im actie nadat radicale moslims in 2001 enkele historische Boeddhabeelden in Afghanistan hadden vernietigd.

De VN-organisatie UNESCO, die een eigen lijst hanteert van door mensen gemaakte en natuurlijke werelderfgoederen, weigerde elke ondersteuning. De organisatie sprak over een particulier initiatief dat niet zou kunnen bijdragen aan een langdurige bescherming van de gekozen locaties.

De Academie van de Chinese Muur moedigde landgenoten massaal op hun nationale trots te stemmen. ''De Chinese Muur miste 2000 jaar geleden een kans toen de Grieken de Zeven Wereldwonderen samenstelden. Het zou enorm jammer zijn als we deze keer weer niet op de erelijst terechtkomen'', aldus de Academie. De poging slaagde klaarblijkelijk, evenals de Braziliaanse actie voor het Christus-beeld.


Mausoleum Taj Mahal

Met dank aan static voor de submit.

Brazilië, Uruguay naar halve finale Copa América

Brazilië en Uruguay hebben de halve finales bereikt van de Copa América. De 'goddelijke kanaries' deklasseerden Chili met 6-1, Uruguay versloeg gastland Venezuela met 4-1.

Na de eerste wedstrijden hadden de Brazilianen kritiek gekregen omdat het aanvallend niet echt soepel liep. De ploeg van Dunga nam tegen Chili alle eventuele twijfels over de kwaliteiten in een klap weg. Binnen een half uur had Brazilië Chili met vlot aanvalsspel, beloond met drie treffers, op de knieën.

Ook Uruguay is 'los'. Het onervaren Venezuela hield een uur lang gelijke tred, maar het kwam toch te kort tegen de efficiënte Uruguayanen.

Moordverdachte pleegt zelfmoord bij arrestatie

Icoon PolitieEen 44-jarige moordverdachte heeft bij zijn arrestatie afgelopen nacht in Veenendaal zelfmoord gepleegd.  De man werd ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij in een bedrijf in Eindhoven op 28 juni. Hij drong toen om nog onbekende reden een bedrijf (drukkerij) aan de Poortakker binnen en schoot daar op aanwezigen.

Hierbij bezweek een 59-jarige Eindhovenaar, de vader van de directrice van het bedrijf, aan zijn verwondingen. Toen een arrestatieteam vannacht de woning van de verdachte Veenendaler binnenkwam, schoot hij zichzelf dood. De politie zet het onderzoek naar de moord voort.

Ede zit zonder water

Icoon BinnenlandsBij tienduizenden mensen uit Ede en omgeving komt geen of nauwelijks water uit de kraan. Vermoedelijk is een breuk in een grote toevoerleiding daarvan de oorzaak, maar het is nog onduidelijk waar de breuk is. Dit meldde de brandweer Gelderland-Midden vanochtend.

Het waterleidingbedrijf Vitens zoekt waar de breuk zich bevindt. Het is ook nog niet bekend wat de oorzaak van het lek is. De brandweer kon niet vertellen wanneer het probleem is opgelost.

Het waterbedrijf heeft een noodnummer ingesteld waar getroffen klanten met vragen terecht kunnen. Dat nummer is 0800-0359.


Kraan in Ede vanochtend

Met dank aan MrOizo voor de submit.

Live Earth-concertreeks beëindigd

Icoon MuziekMet het einde van het Live Earth-concert bij New York is ook een einde gekomen aan de reeks van negen officiële Live Earth-concerten de afgelopen 24 uur op de hele wereld.

De rockgroep The Police verzorgde het slotoptreden vanochtend (Nederlandse tijd) in het Giants-stadion in het aan New York grenzende New Jersey. Kort daarvoor was ook het concert in Rio de Janeiro afgelopen. Volgens de politie kwamen 400.000 belangstellenden af op het enige gratis concert in de officiële reeks. De organisatie had op 700.000 mensen gehoopt.

Ook in Hamburg, waar zaterdag overdag een concert plaatsvond, bleef de opkomst onder de verwachtingen. In plaats van 45.000 kwamen 30.000 personen opdagen.

Naar schatting 2 miljard mensen hebben delen van Live Earth gezien of gehoord op tv en radio.

Amsterdam
In Amsterdam kwamen gisteren tussen de 18.000 en 19.000 mensen naar het officieuze Live Earth-evenement in het Westerpark. ''Daar zijn we dik tevreden mee'', aldus een woordvoerder van de organisatie.

Nederland maakt geen deel uit van de officiële concertreeks op acht wereldpodia. Om er toch aandacht aan te besteden, hebben Nederland 3 en radiozender 3FM Live Earth Alert! in het Westerpark georganiseerd. In het park waren tijdens het evenement van 12.00 uur tot 23.00 uur op grote schermen de concerten te zien van het wereldwijde megafestival, maar ook traden er artiesten op als Ali B, Ellen ten Damme, Jeckyll & Hyde en bandoneonspeler Carel Kraayenhof.

Dj Fedde le Grand speelde om zeven minuten over zeven het 'Mirror070707 anthem', dat als enige act vanuit Amsterdam wereldwijd werd uitgezonden. Fedde le Grand had het nummer speciaal voor Live Earth Alert! geschreven.

Ook discussieerden politici en bekende Nederlanders als Jort Kelder en Wubbo Ockels over de opwarming van de aarde en konden mensen dansen op een dansvloer die stroom opwekt. Ruim 10.000 mensen hebben zaterdag het klimaatstatement ondertekend op de website van HIER, een campagne van veertig organisaties in Nederland die zich ernstig zorgen maken over klimaatverandering.


Sting en de rest van the Police in New York

Toro Rosso blij met halen tweede kwalificatie

Voor het team van Scuderia Toro Rosso verliep de kwalificatiesessie redelijk goed. Beide rijders behaalden het tweede gedeelte van de kwalificatie. Scott Speed werd uiteindelijk vijftiende, enkele tienden voor Vitantonio Liuzzi.


"Qua snelheid was het ongeveer net zoals in Magny-Cours. In de kwalificatie komen Tonio en ik niet echt optimaal voor de dag. Misschien komt het doordat we elkaar zo pushen tijdens de trainingen en weinig overhouden voor de kwalificatie. Maar vijftiende en zestiende is niet zo heel slecht. Maar we moeten nog een paar tienden meer vinden om echt mee te kunnen vechten in het middenveld," aldus Speed.

McQuaid heeft toppers in het vizier

De grote baas van de international wielerunie UCI, Pat McQuaid, heeft gisteren gezegd dat vijf Tourfavorieten nauwlettend in de gaten worden gehouden.

De weken voor de start van de Ronde van Frankrijk is een groot aantal toprenners onaangekondigd getest. De Duitser Matthias Kessler werd daartbij betrapt op een te hoge testosteronwaarde, maar ook bij vijf anderen werden opvallende resultaten gevonden.

"Ik garandeer ze, dat deze vijf renners de komende drie weken door ons in de gaten worden gehouden", aldus McQuaid die tevens zei dat de UCI ook de ploegleiders gaat vragen de antidopingverklaring te ondertekenen. Daarvoor hebben zij de tijd tot 1 augustus.

Dekker, Clement tevreden

Thomas Dekker en Stef Clement zijn tevreden over hun eerste kilometers in de Tour de France. Dat zeiden ze gisteren na de proloog in Londen. Dekker werd verrassend achtste terwijl Clement tweede Nederlander werd op een 46e plaats.

Dekker had een achterstand van 32 seconden op de Zwitserse eindwinnaar Fabian Cancellara. "Het ging redelijk, mijn benen waren goed", aldus de 22-jarige Nederlander tegenover de NOS-camera's. "Volgens mij is dit zeker een goed begin. Ik ga mijn best doen dit niveau vast te houden."

Stef Clement van Bouygues was vooral verbaasd over het hoge niveau. "Ik kon niet harder. Ik ben tevreden over mijn rit en vond dat ik aardig doorreed. Maar halverwege had ik al een achterstand van dertig seconden. Het lag niet aan het parcours, dat was niet zo lastig. Ook van de blessure aan mijn arm heb ik geen last gehad. Ik moet gewoon nog wennen aan de Tour. Hier staan echt de beste renners van de wereld. Maar ik heb genoten. Het is prachtig, zo'n Tourdebuut."

Tomasson niet naar Feyenoord

Jon-Dahl Tomasson zal niet terugkeren bij Feyenoord. De Deen blijft actief bij het Spaanse Villarreal, waar hij halverwege vorig seizoen op huurbasis uitkwam. Tomasson zou in Spanje meer kunnen verdienen dan in Rotterdam.

Feyenoord wil zich nog graag in de voorhoede versterken, maar ook het middenveld moet sterker bezet worden volgens trainer Bert van Marwijk: "De voorste linie is met alleen Roy Makaay in de spits karig bezet. We zoeken nog een aanvaller, misschien zelfs wel twee aanvallers en kijken met een schuin oog naar een controlerende middenvelder."

De eventuele komst van FC Twente-middenvelder Karim El Ahmadi is volgens Van Marwijk ook van de baan: "Ik heb begrepen dat zijn komst onhaalbaar is."

Chris Boardman: Fastest man on two wheels (2)

De kop is er af, de Tour de France is van start. Fabian Cancellara was in de ouverture van de 94e editie duidelijk de sterkste. De Zwitser, die tijdens zijn race een gemiddelde van 53,7 kilometer liet optekenen, klokte in het centrum van Londen na 8,50' af. Daarmee verwees hij zijn directe concurrenten naar naar het tweede plan. Het optreden deed enigszins denken aan Chris Boardman. De Engelsman excelleerde in zijn tijd ook driemaal in het openingsnummer: 1994, 1997 en 1998.

Deel 1

Boardman was de tijdritspecialist van zijn generatie. In die discipline tekende hij voor het gros van zijn 52 zeges, waaronder de wereldtitel op de weg (in Catania in 1994; de allereerste editie) en twee achtervolgingstitels op de baan: '94 en '96. Daarnaast behaalde hij nog diverse podiumplaatsen tijdens de mondiale wielerevenementen, de bronzen plak op de Spelen van Atlanta en wist hij enkele malen het werelduurrecord te verbreken. Toch kon Boardman, vooral in de beginjaren, maar moeilijk leven met het etiket van tijdritspecialist. Niet in de laatste plaats omdat hij zich destijds, in tegenstelling tot het gros van zijn collega’s als een complete wielrenner zag. "Wie mij een specialist noemt, beledigt mij. Ik ben een complete wielrenner, die toevallig het sterkst is in wedstrijden tegen het horloge." Vandaar dat Boardman ook hardop droomde van een eventuele Tourzege. Daarmee kon hij zijn criticasters immers mooi de mond snoeren.

In 1995 leek hij hard op weg om dat te realiseren. Boardman klom namelijk met de beste coureurs omhoog in de Dauphiné Libéré. Een nieuwe Tourpretendent leek geboren. Niet alleen omdat bepaalde randvoorwaarden voor een glansrijk optreden in La Grande Boucle, zoals een prima tijdrit en ’n geweldige intrinsieke waarde (bij testen bleek dat hij méér vermogen kon leveren dan Miguel Indurain; 572 om 550 watt) aanwezig waren, maar ook omdat Eddy Merckx het in hem zag zitten. "Niet alleen omdat hij talent heeft, maar vooral omdat hij het juiste temparement en de juiste instelling heeft." Ook Boardmans eerste trainer, wijlen Eddie Soens, prees zijn pupil vanwege diens inner hardness. De discipline en bezetenheid waarmee de Engelsman zijn sport beoefende was immers ongekend. De hardrijder kreeg in het peloton zodoende al snel de bijnaam professor. Hij benaderde het cyclisme wetenschappelijk en bepaalde zo wat zijn ideale houding op de fiets was. "Ik ben altijd extreem geweest in de dingen die ik doe. Ik beleef mijn vak heel intens om maar zo goed mogelijk te worden. De meeste andere renners zijn mentaal wat gezonder. Ik analyseer, de hele nacht door, en ook nog de volgende dag. Als je in een slechte periode zit, moet je je doelen gaan bijstellen. Dat kan ik niet goed. Ik zou moeten leren meer te accepteren."

Maar er volgde geen bevestiging op het goede optreden in de Dauphiné Libéré van '95. De Tour de France van dat jaar draaide, wegens diens glijpartij in de proloog, uit op een fiasco en idem voor het jaar daarop. De tijdritspecialist mikte op een plaats bij de eerste tien, maar moest genoegen nemen met een 39e plaats. Een bittere teleurstelling. Ook in de jaren daarna zou hij nooit voldoen aan het plaatje van de 'complete coureur'. Hoewel zijn geest voor dat ultieme doel bergen wou verzetten, protesteerde zijn lichaam. Boardman kreeg namelijk te maken met botontkalking (door een tekort aan testosteron, red); de oorzaak dat hij snel moe was en zeer slecht herstelde van inspanningen tijden rittenkoersen. Een hormoonkuur had hem kunnen helpen, maar de UCI wou hem géén medisch attest verlenen; dat staat immers als doping te boek.

Ondanks zijn ziekte slaagde hij er wel in zijn carrière in stijl af te sluiten, door het werelduurrecord-nieuwe stijl af te pakken van Eddy Merckx. Nog nooit had Chris Boardman zo verschrikkelijk afgezien. De laatste race uit zijn carrière was absoluut z'n pijnlijkste. "Dit waren de zwaarste drie rondjes uit mijn leven. Ik wist aan het einde echt niet of ik het record nu had verbeterd of niet. Het maakte me ook niet meer uit. Ik wilde alleen maar dat het afgelopen was." Zijn zieke lichaam leek er na 48 minuten niet meer toe in staat totdat hij een paar minuten voor tijd werd meegevoerd op de geluidsgolven van het joelende publiek en de aanmoedigingen van zijn vrouw Sally Anne. Ze schreeuwde de longen uit haar lijf, maar het bleek de moeite waard. Totaal uitgewoond kwam de 32-jarige Chris Boardman op een 'gewone' 6,8 kg wegende fiets tot 49,441 kilometer. Het was Boardmans laatste kunstje. Het record is overigens inmiddels in handen van de Tsjechische baanwielrenner Ondrej Sosenka, die kwam in juli 2005 op de baan van Moskou tot een afstand van 49,700 kilometer.

Chris Boardman: Fastest man on two wheels (1)

De kop is er af, de Tour de France is van start. Fabian Cancellara was in de ouverture van de 94e editie duidelijk de sterkste. De Zwitser, die tijdens zijn race een gemiddelde van 53,7 kilometer liet optekenen, klokte in het centrum van Londen na 8,50' af. Daarmee verwees hij zijn directe concurrenten naar het tweede plan. Het optreden deed enigszins denken aan Chris Boardman. De Engelsman excelleerde in zijn tijd ook driemaal in het openingsnummer: 1994, 1997 en 1998.

“Als Chris Boardman meedoet, weet ik dat ik niet voor de eerste plaats kan rijden.” Aan het woord is Erik Dekker aan de vooravond van de Tour de France van 1998. Enkele uren later blijken zijn woorden profetisch: de Engelsman raffelt de proloog het snelst af. De coureur uit Hoy Lake - onder de rook van Liverpool - was dan ook een specialist in het korte, explosieve werk. Als geen ander kon hij zich focussen op het openingsnummer. Daar stemde hij desnoods zijn hele voorbereiding op af. Boardman zag de proloog van de wielerhoogmis immers als ‘het wereldkampioenschap voor proloogrijders’. Hij begreep het spel van alles of niets: "Mijn remmen raak ik niet aan tijdens de proloog. Als ik crash, crash ik maar." Dat laatste overkwam hem in 1995 toen hij tijdens de Tour-proloog op het verregende parcours in Saint-Brieuc met een snelheid van méér dan vijftig kilometer per uur tegen het asfalt kwakte. Het gevolg: een dubbele dijbeenbreuk, een gebroken enkel en een gebroken pols. Kortom: exit Tour de France.

Chris Boardman zag het levenslicht op 28 juni 1968 in Wirral, een klein stadje nabij Liverpool. Zijn ouders Keith, zelf ook een verdienstelijk wielrenner (reserve van de Britse ploeg bij de Olympische Spelen van 1960 in Rome, red.) en Carroll waren dikwijls te vinden op het terrein van de wielervereniging North Wirral. Zo kwam het dat de kleine Chris van kleinsaf in aanraking kwam met de wielersport. En dan vooral met de discipline tegen het uurwerk. Niet raar, want aan de overkant van het kanaal zijn ze nu eenmaal lyrisch van chrono's. Dus die worden dan ook met regelmaat georganiseerd. Het is eigen aan de Britse wielercultuur. Vandaar dat Groot-Brittannië, ook nu nog, bekend staat om haar tempobeulen. Denk bijvoorbeeld aan Graeme Obree, of recenter: Bradley Wiggins en David Millar. Ook Boardman bleek een notoire hardrijder in spé te zijn, wat hem in eigen land diverse titels en records opleverde. Zijn eerste succes buiten de eigen landsgrenzen was de proloogzege in Olympia’s Wielerronde (1991), waarin hij Leon van Bon en Erik Dekker voorbleef. De echte doorbraak vond echter in 1992 plaats, toen hij zich op de Spelen van Barcelona op indrukwekkende wijze tot Olympisch kampioen in de achtervolging op de baan kroonde; hij haalde de Duitser Jens Lehmann in, iets wat nog nimmer was vertoond. Boardman was naar Barcelona gekomen met een spraakmakende fiets - ontwikkeld door fietsinnovator Mike Burrows, in samenwerking met de Formule 1-renstal van Lotus.

Met de Olympische titel op zak had Boardman financieel binnen kunnen zijn; hij had immers één van de vele lucratieve banen kunnen accepteren die hem werden aangeboden. Maar in eerste instantie lonkte het werelduurrecord, daarna een modaal profcontract. Peter Post probeerde hem direct na de Spelen binnen te halen, maar dat bleek tevergeefs. "Als ik prof word dan moet ik naar het vasteland en zien de Engelsen hun Olympisch kampioen nooit meer rijden. Er zijn nog twee argumenten. Ik durf het risico niet te lopen dat ik met lege handen sta zodra mijn contract is afgelopen. En ik ben als de dood voor de afdaling." Een jaar later was hij echter van gedachten veranderd. "Eigenlijk wilde ik geen professional worden. Ik wist dat het een hard leven zou zijn. Maar als amateur had ik mijn plafond bereikt. Ik kon kiezen tussen stil blijven staan en wachten op het verval of ik kon prof worden en proberen me te verbeteren." Op de dag (23 juli) dat de Tourkaravaan Bordeaux aandeed plande hij een aanval op het kort daarvoor door Obree aangescherpte werelduurrecord. "De omstandigheden op de velodrome in die stad waren verre van optimaal, maar ik wilde hoe dan ook rijden. Alle wielerjournalisten waren in de buurt. Ik wist dat het mij veel publiciteit op zou leveren en, bij het welslagen van mijn missie, wellicht ook een contract."

Het Franse Gan ging met hem in zee. De entree van de Brit Chris Boardman in het professionele wielermilieu was in ieder geval een explosie. Bij zijn debuut, in 1993, verpulverde hij de concurrentie in de Grote Prijs Eddy Merckx (12 september). De Engelsman was in de tijdrit over 62 kilometer in de stromende regen ruim één minuut sneller dan de Fransman Pascal Lance. Een jaar later aan de vooravond van zijn eerste Tour de France, werd een boek gepresenteerd over de achtervolgingskampioen annex werelduurrecordhouder Christopher Boardman, The fastest man on two wheels. Dat het geen bluf was, bleek snel. De Britse TGV raasde in de proloog als een komeet door de straten van het Noordfranse Lille en bereikte het nimmer vertoonde gemiddelde van 55,112 kilometer per uur (nog altijd de snelste Tourproloog). Toen hij nog voor de bergen afzwaaide, verzekerde hij alle wielerfanatici dat hij over drie jaar de Tour zou winnen. Die profetie heeft hij echter nooit waar kunnen maken.

Deel 2

Oefenwedstrijden 7 juli 2007

In voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. sc Heerenveen speelde zaterdag zelfs twee oefenmatches op één dag.

Flakkees Elftal - Excelsior 2-5
Braber (2), Alisic, Rojer, Van Gulderen

Doetinchem - De Graafschap 0-2

Noordster - FC Groningen 0-15
Ozturk (5), Fledderus, Ramic (3), Nijland, Levchenko (2)

SV Lelystad'67 - SC Heerenveen 0-3
Nilsson, Sulejmani, Smarason

Gaasterland/Sleat - SC Heerenveen 1-10
Yildirim, Bak Nielsen (2), Johansen, Pranjic, Nilsson, Armenteros, Huisman de Jong, Deekman

Den Ham - Heracles 1-5
Bosnar, Daelemans, Klavan, Quansah, Gluscevic

NEC (ama) - NEC 0-5
Van Beukering, Lens, Pothuizen, Snoyl, Scholten

Sportclub Irene - VVV-Venlo 0-9

Den Dungen - FC Den Bosch 0-10
Van der Biezen (3), Wau (2), Karg (2), El Idrissi, Pinto, Ebbinge

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.