Slang zet buurt op stelten

 slangHet rustige Amstelhoek, gelegen aan de Amstel in de provincie Utrecht, werd gisteren opgeschrikt door een slang. Een bewoonster aan de Bruinstraat zat in haar tuin van de zon te genieten toen de grijze slang ineens opdook en haar in de ogen keek. Meteen greep de vrouw een emmer en zette deze over het beest heen. Hierna waarschuwde zij haar buurvrouw die meteen de dierenambulance belde. Toen deze was gearriveerd werd de slang met een aantal improvisaties in een veilige plastic bak opgesloten.

De dierenambulance stond in eerste instantie voor een raadsel om wat voor soort slang het ging. Een van de talrijk toegestroomde omstanders was een kenner en wist te vertellen dat het om een rattenslang ging. Het is een onschuldig reptiel dat oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Met deze temperaturen kan de slang echter ook goed in ons land in de buitenlucht overleven. Het dier wordt vaak door Nederlanders in terraria gehouden. Vermoedelijk was deze slang ontsnapt of uitgezet in de natuur omdat de eigenaar op vakantie ging.

De slang is door de dierenambulance overgebracht naar een speciaal opvangtehuis voor reptielen. Maar niet voordat de hele buurt de slang even over zijn kop had geaaid.

Grijze rattenslang
Onschuldig reptiel