Donald Young naar jongensfinale Wimbledon

Donald Young heeft zich geplaatst voor de finale van het jeugdtoernooi van Wimbledon. De inmiddels zeventienjarige Amerikaan versloeg in twee sets de Australier Greg Jones.

Young is de jongste speler die ooit een jeugd grandslam won. Op vijftienjarige leeftijd won hij de Australian Open en haalde hij op Wimbledon de halve finale. Young besloot op zestienjarige leeftijd geen jeugdtoernooien meer te spelen en zijn heil te zoeken bij de ATP. Nu speelt hij echter toch weer op jeugdslams.

Dankzij zijn jeugdprestaties kreeg hij wildcards voor verschillende grote toernooien en haalde hij een dik sponsorcontract bij Nike binnen. In 10 ATP-toernooien won hij slechts 1 van de 23 sets die hij speelde. Dat was in de eerste ronde van de US open in 2006 tegen de halve finalist van deze editie van Wimbledon, Novak Djokovic.

De stap naar ATP niveau bleek groot, Young gaat nu echter proberen via kleine Challengers en Futures de stap alsnog te maken. In April won hij zijn eerste future al. Verder zal hij ook het jongenstoernooi van de US Open spelen.