'Weesfietsen' verwijderd van station Assen

Icoon OpmerkelijkIn de gemeente Assen (Drenthe) zijn vorige week 70 ‘weesfietsen’ verwijderd van het station. Omdat de helft van deze fietsen in een dusdanig slechte staat was, zijn die fietsen vernietigd. De overige helft kan door de rechtmatige eigenaar na een telefoontje worden opgehaald

Begin vorige maand werd er een inventarisatie opgemaakt waarbij alle rijwielen genoteerd werden. Vier weken later ging de gemeente weer langs, en fietsen die niet gebruikt waren cq. op exact dezelfde plaats stonden werden meegenomen. Fietsen mogen niet langer dan vier weken blijven staan namelijk. Deze maatregel werd in het leven geroepen om het stationsgebied van Assen toegankelijk, veilig en schoon te houden. Buiten deze opruimactie worden er wekelijks zo’n vijf fietsen verwijderd door de gemeente.

De mensen die hun fiets kwijt zijn geraakt op het station van Assen, kunnen met een beetje geluk hun fiets terughalen. Hiervoor zullen ze wel een telefoontje naar het gemeentehuis moeten plegen om een afspraak te maken om de fiets op te halen. Ook zal er 20 euro betaald moeten worden voor ze hun stalen ros weer kunnen bestijgen.