Winnaar herenfinale Wimbledon bekend

Icoon WimbledonRoger Federer heeft voor de vijfde maal op rij het grastoernooi op Wimbledon gewonnen. In een zeer spannende finale versloeg hij Rafael Nadal met 7-6, 4-6, 7-6, 2-6 en 6-2.

Het duo maakte er een schitterend spektakel van. In de eerste set wist Nadal van een 0-3 achterstand terug te komen naar 3-3. In de tiebreak hield hawkeye Federer op 6-5 nog van setwinst af, maar bij 8-7 sloeg de Zwitser alsnog toe.

In de tweede set leed Federer op 4-5 zijn vijfde opslagverlies van het toernooi, waardoor Nadal de setwinst kon binnenhalen. Ook in de derde set waren beiden volledig aan elkaar gewaagd. De tiebreak ging met 7-3 naar Federer.

Federer leek in de vierde set zijn concentratie kwijt te zijn. Hij leverde direct z'n opslag in en deed dat bij 0-2 weer, nu nadat hawkeye Nadal wederom had 'geholpen'. De wedstrijd leek daarna te kantelen nadat Nadal zijn rechterknie blesseerde. Nadat hij het gewricht had laten intapen, won hij echter de set met 6-2.

Federer begon goed aan de beslissende set, met een lovegame. Daarna slopen er weer langzaam fouten in zijn spel. Bij 1-1 werkte hij echter twee breakpoints weg. Op 3-2 plaatste hij de beslissende break, en wist het duel alsnog naar zich toe te trekken.

Federer, die zijn 54ste graszege op rij boekte, speelde zijn 13de Grand Slam- finale. Hij verloor er slechts twee, op het gravel van Roland Garros, beiden van Nadal.
-
Voor het laatste nieuws over Wimbledon kijk je natuurlijk op FOK!sport!
Submitter:  Bron: FOK!sport