Politie houdt boekenwurm aan

Bij een grootscheepse controle op de A7 bij het Groningse Scheemda heeft de politie zeker vijftien vakantiegangers met caravan aangehouden. Deze hadden hun sleurhut veel te zwaar beladen. Eentje spande de kroon. Deze caravan was met 215 kilo overladen. Het overgewicht zat met name in de hoeveelheid boeken die de vakantieganger in de caravan had opgestapeld.

De vakantieganger was niet alleen bang voor heel lange nachten zonder vertier, ook was hij bang om te komen van de dorst. De caravan bevatte namelijk ook grote hoeveelheden water. Van de politie mocht de man die de Hamsterweken bij 's lands grootste kruidenier wat al te letterlijk nam, de boeken overstapelen in de auto. Het water moest hij echter teruggeven aan Moeder Natuur.

Bij de controle tussen Groningen en de grens met Duitsland werden 43 caravans staande gehouden. De meeste mensen hadden hun zaakjes goed in orde. De politie hoefde daarom ook geen bonnen te schrijven.

Bij Heerenveen was het echter wel raak. Hier werden zeventien bekeuringen uitgedeeld, met name aan chauffers die de hulpkoppeling niet in orde hadden. Negen caravanbezitters werden hiervoor bekeurd. Verder kampten veel campinghuisjes met gladde banden, slechte verlichting of ze waren overbeladen. Ook beschikte een aantal bestuurders niet over het juiste rijbewijs.