Live Earth-concertreeks beŽindigd

Icoon MuziekMet het einde van het Live Earth-concert bij New York is ook een einde gekomen aan de reeks van negen officiŽle Live Earth-concerten de afgelopen 24 uur op de hele wereld.

De rockgroep The Police verzorgde het slotoptreden†vanochtend (Nederlandse tijd)†in het Giants-stadion in het aan New York grenzende New Jersey. Kort daarvoor was ook het concert in Rio de Janeiro afgelopen. Volgens de politie kwamen 400.000 belangstellenden af op het enige gratis concert in de officiŽle reeks. De organisatie had op 700.000 mensen gehoopt.

Ook in Hamburg, waar zaterdag overdag een concert plaatsvond, bleef de opkomst onder de verwachtingen. In plaats van 45.000 kwamen 30.000 personen opdagen.

Naar schatting 2 miljard mensen hebben delen van Live Earth gezien of gehoord op tv en radio.

Amsterdam
In Amsterdam kwamen gisteren tussen de 18.000 en 19.000 mensen naar het officieuze Live Earth-evenement in het Westerpark. ''Daar zijn we dik tevreden mee'', aldus een woordvoerder van de organisatie.

Nederland maakt geen deel uit van de officiŽle concertreeks op acht wereldpodia. Om er toch aandacht aan te besteden, hebben Nederland 3 en radiozender 3FM Live Earth Alert! in het Westerpark georganiseerd. In het park waren tijdens het evenement van 12.00 uur tot 23.00 uur op grote schermen de concerten te zien van het wereldwijde megafestival, maar ook traden er artiesten op als Ali B, Ellen ten Damme, Jeckyll & Hyde en bandoneonspeler Carel Kraayenhof.

Dj Fedde le Grand speelde om zeven minuten over zeven het 'Mirror070707 anthem', dat als enige act vanuit Amsterdam wereldwijd werd uitgezonden. Fedde le Grand had het nummer speciaal voor Live Earth Alert! geschreven.

Ook discussieerden politici en bekende Nederlanders als Jort Kelder en Wubbo Ockels over de opwarming van de aarde en konden mensen dansen op een dansvloer die stroom opwekt. Ruim 10.000 mensen hebben zaterdag het klimaatstatement ondertekend op de website van HIER, een campagne van veertig organisaties in Nederland die zich ernstig zorgen maken over klimaatverandering.


Sting en de rest van the Police in New York