Hond achtergelaten op kerkhof

Icoon ShockingDe dierenbescherming kampt, zeker in de vakantieperiode, met een overschot aan honden die achtergelaten worden. Zo worden ze bijvoorbeeld vastgebonden aan een boom omdat de eigenaar de moeite niet neemt om een oppasadres te zoeken, of ze gewoon van het dier afwillen.

Zo werd vandaag een verlaten Jack-Russel aangetroffen op een Joods kerkhof bij het Noordbargerbos in Emmen. Twee fietsers uit Klazienaveen maakten een tocht waarbij ze een verkeerde afslag genomen hadden. Bij toeval ontdekten ze toen het hondje. Omdat ze aannamen dat de eigenaar van de hond zich op het kerkhof bevond fietsten ze door.

Vandaag keerden de twee echter in alle vroegte terug, omdat ze er toch niet helemaal gerust op waren. Hun vermoeden bleek juist, want het hondje zat nog steeds vastgebonden aan de boom. De lijn was net 50 centimeter lang, te kort voor de hond om zelfs maar te kunnen gaan liggen. Naar wat nu blijkt heeft het dier waarschijnlijk twee dagen lang in zijn eigen uitwerpselen moeten staan. De hond werd losgemaakt en de dierenbescherming ingeschakeld. Nader onderzoek leverde op dat de hond niets mankeerde. Het enige was dat het beestje het heel erg koud had. Na het onderzoek werd het diertje overgebracht naar de opvang.

De dierenbescherming is op zoek naar de eigenaar. Mocht u deze kennen of weet u meer informatie te verschaffen dan wordt er verzocht contact op te nemen met de afdeling Zuid-Oost Drenthe van de dierenbescherming.

Hondje aan boom
Onmenselijke situatie voor een hond