Arrestaties na voedselgevecht schoolkantine

Icoon OpmerkelijkIn Amerika zijn drie scholieren opgepakt na een voedselgevecht in de kantine van hun school. Het gevecht liep volledig uit de hand en zorgde er uiteindelijk ook voor dat een politieagent een gebroken voet opliep.

Enkele jongeren begonnen te gooien met eten, maar al snel waren het er zo'n tweehonderd. De scholieren van de West Aurora High School in de staat Illinois gooiden onder andere met Franse frieten, melk, sandwiches en stukken pizza naar elkaar.

"Het was gewoon krankzinnig", aldus een kantinemedewerker. "Ze kochten letterlijk voedsel bij me om er vervolgens mee te kunnen gooien. Mij lijkt dat een beetje duur."

Scholieren lieten aan journalisten weten dat het gerucht dat er een groot voedselgevecht zou komen al de hele week rond ging op de school. Volgens de leidinggevenden van de school ging het om een uit de hand gelopen examenstunt. "Een examenstunt is iets dat grappig is en niets of niemand verwondt, maar daar valt dit niet onder", aldus de baas van de school.

Een 18-jarige scholier die het brein achter het voedselgevecht zou zijn geweest, is aangehouden. Hij zou een zware straf kunnen krijgen omdat hij weigerde zich te laten arresteren. Tijdens een achtervolging struikelde een agent over een andere student, waarbij de agent zijn voet brak. Een medewerker van de school liep ook enkele lichte verwondingen op.

Daarnaast werd een 15-jarige opgepakt voor het aanwakkeren van de onrust en een 14-jarige werd gearresteerd wegens geweldpleging. De directie van de school heeft laten weten dat ze zelf ook disciplinaire maatregelen zullen nemen. De schoolkantine gaat tot aan de zomervakantie niet meer open.