Tijltjes Teiltje: Huntelaars nieren


Ik heb het niet hoor, op die BNN-stunt van vrijdag. Dat zelfingenomen voorzittertje die zijn eigen doorzichtige truc vooraf briljant noemde: "Nep? ik wou dat we dat bedacht hadden, dat was briljant geweest". En dit drillipillivoorzittersmannetje kon het achteraf helemaal briljant vinden natuurlijk, want ja, als CNN komt, dan besta je als polder-omroep. BNN op de wereldkaart.

Wat is dat toch met Bart de Graaff? Overal in de krant dat-ie zo briljant was, een kleine grote bek was het! Hij had het tij mee, types als HJA Hofland en WF Hermans waren aan het pensioen toe, opeens ging het op tv en op straat niet meer om je geestelijke bagage, maar om het volume waarmee je je lelijk Nederlands knauwde. Nou big deal hoor, het tij mee hebben.

Als Bart een nier van een ander had gekregen, dan had hij nog geleefd. Nou wtf in godsvredesnaam èn? Afgezien dan van nabestaanden en zo, die hadden dat wel tof gevonden, als hij nog had geleefd. Maar Bart de Graaff, een verlies voor de mensheid? We zijn allemaal sterfelijk, de evolutie heeft ons twee nieren gegeven, en dat is er een teveel, en als dat al niet genoeg is, naja, dan ga je iets eerder dood dan iemand die per ongeluk vlak voor een tram oversteekt. Dat is het leven, 't is voorbij voor je 't doorhebt.

Als hij niet voor de grap en via een reclamefilmpje en een halfzachte grap opeens omroepvoorzitter was geworden, dan had hij waarschijnlijk nu bedden staan te verkopen in de zaak van zijn vader. Wat, gezien zijn lengte, in elk geval beter was geweest dan tafels.

Maar voor je vraagt: wat is je punt, even mijn punt maken.
Kan iemand mij uitleggen wat er goed is aan orgaantransplantatie? En dat uitleggen dan graag een beetje netjes, niet op zijn hooligans, tussen twee boeren door, "lever doneren, is goed, blijf je van leven", nee graag even serieus op de vraag in gaan. Wat is er in vredesnaam goed aan het verplaatsen van mijn nier in een ander lijf?

Als ik dood ben mogen ze me van mij aan gort snijden hoor. De wormen een loer draaien, ik vind het best. Het idee dat er begerige artsen staan te springen om mijn nog kloppende hart, terwijl vriendin en kinderen er nog bij zijn, mevrouwtje, teken hier, hij heeft gezegd dat u moet beslissen, hij kan elk moment klinisch dood zijn, teken hier, teken hier: dat moment wil ik vlak voor mijn klinisch einde toch nog wel meemaken.

Dus heb ik op dat codicil ingevuld dat mijn vriendin e.e.a. maar moet beslissen, kome mijn tijd. De gedachte echter dat het normaal is om in warme lijken te gaan snijden om er een stukje uit te pakken dat een ander stervend organisme wel kan gebruiken, die wil er bij mij maar niet in. En dat vind ik het tweede bezwaar van die show met die slechte actrice (zelden iemand zo springlevend een terminale kankerpatiënt zien neerzetten) dat Presentator Patrick zo opgewonden stond te doen dat we moesten sms-en ("De laine zain baina geslote"), zonder zich ook maar een momentje af te vragen of het goede doel nou wel zo goed was.

Lieve mensen hoor, die bijna dood gingen zonder nier, alle vijftig, echt waar. Ik gun ze het beste. Ik zou willen dat ze twee gezonde nieren hadden. Maar die hebben ze niet. Misschien moeten wij ons daar maar eens bij neerleggen, ook al kunnen zij (en als ik straks lig te kreperen, ik) dat niet? Misschien moeten we het met zijn allen maar eens accepteren, dat je maar één lijf hebt, en het daar mee zal moeten doen?

Ik heb dat met meer dingen hoor, dat het lijkt alsof ik nog de enige kritische geest van dit land ben. Huntelaar bijvoorbeeld, elke week is te zien dat die man erger is dan die langharige teckel van Italië, die ze ook wel het scheermes noemen; feit is dat ze hem zo vaak het scheermes noemen, dat ik nu zijn echte naam niet weet - maar feit is ook dat Huntelaar veel en veel gemener speelt dan dat scheermes. En dat voorin! Ik bedoel, een verdediger die gemeen is, soit. Maar een aanvaller! En een lelijke aanvaller, dat ook nog! Elleboogjes, natrappen, schwalbes, spugen, voor een verdediger gaan liggen die een eigen doelpunt maakt, trapje achteruit met de nopjes in de de ribben van een op het gras liggende tegenspeler: mèn, je zal met zo'n gast getrouwd zijn! Die heeft hondepoep in je badslippers én in de pot pindakaas gedaan, je veters aan elkaar gebonden en het warmwater tijdens het douchen afgesloten voor hij je goedemorgen heeft gekust! En tijdens het goedemorgen kussen slaat hij dan ook nog venijning die grote tanden in je lip!

En ik ben hardcore 020 hè.

Maar geen Eindhovenaar of Rotterdammer die daar nu eens wat over zégt. Veel verder dan "Huntelaar maakt doelpunt, baaluh" krijgt men daar ook niet uit het systeem gerocheld. Als Talpa mij eens wat dvd's van de wedstrijden van Ajax zou willen sturen, dan monteer ik een filmpje van Huntelaars smerigheden en pleur het op YouTube en eindelijk zal het scheidsrechtersvolk wakker worden en al bij de eerste wedstrijd van het volgend seizoen, die om de JC-schaal, zal hij voor het betreden van het veld rood hebben gekregen, omdat hij Gomes keihard aan zijn hoodhuid heeft getrokken. En de scheidsrechter zal opgelet hebben omdat hij mijn filmpje zal hebben bekeken op YouTube.

Wakker worden... Huntelaar zal volgend jaar gewoon weer zijn smerige dingetjes kunnen doen. Talpa stuurt niks, geen YouTube, geen oplettende scheidsrechters.

Hij is geboren in Hummelo. De plaatselijke sportclub daar is onlangs gefuseerd met Drempt Vooruit. Tot HC '03, wat staat voor Hummelo Combinatie 2003. Bij HC '03 zie ik vreselijke visioenen voor me van immense rangeerterreinen, en Sebrenica-achtige taferelen, alle moslims worden door de Serven doodgeschoten als ze eenmaal op HC3 zijn samengedreven. Maarrr: had Hummelo ook moeten fuseren met Drempt als Huntelaar niet via PSV, De Graafschap en Heerenveen naar de hoofdstad was getransferd, maar gewoon zijn smerige trucs in de Gelderse klei was blijven vertonen? Wij dachten van niet!

Huntelaar, Bart de Graaff, Patrick Lodiers.

Het schijnt dat je respect moet hebben voor mensen en zo.

Maar waarom maakt men het mij zo moeilijk?

Huntelaar, ik zou er geen nier van hoeven.