'PSP heeft topgame nodig'

Sony begint zich enigszins zorgen te maken over de PSP, want de verkopen blijven ver achter bij de verwachtingen door het megasucces van de Nintendo DS en het gebrek aan goede games op de PSP. Sony hoopte dit financiële jaar, dat begon in april 2006, zo'n 12 miljoen PSP's te verkopen, deze verwachting is inmiddels naar beneden bijgesteld naar 9 miljoen stuks.

Goede software ontbreekt dus op de PSP. Robert Wiesenthal van Sony hoopt op een toptitel die de interesse naar de handheld drastisch zal doen toenemen:

"[...]
Clearly on the software side, any real killer title will galvanize the sales.
But he goes on to admit: "there have been a number of titles that have been terrific, but not the one title that defines the product.
[...]"


Hiroshi Kamide, directeur bij onderzoeksbureau KBC Securities in Japan, zegt ook dat het gebrek aan goede software hét probleem is voor Sony en de PSP. Qua aanbod is er niks te klagen, maar de games zijn niet succesvol:
"[...]
You don't see any million-seller games for the PSP but you do hear about them for the Nintendo DS
[...]"


Tenslotte zegt Kamide nog dat de meeste PSP-games te veel lijken op afgedankte PS2-games. Ook dat imago zou de verkoop van software niet bevorderen.