Perez: 'Mijn situatie bij Ajax is uitzichtloos'

De kans dat Kenneth Perez ook volgend seizoen in Amsterdam zal spelen wordt steeds kleiner. In het Algemeen Dagblad geeft de Deense aanvaller aan het liefst te vertrekken omdat er voor hem geen toekomstperspectief is bij Ajax.

Twaalf maal scoorde Perez tot op heden voor Ajax maar desalniettemin zit de Deen vaker op de bank dan dat hij op het veld staat. In een gesprek met Henk ten Cate werd duidelijk dat Perez niet in het toekomstplaatje van de Amsterdammers past. "Mijn rol zou komend jaar hetzelfde zijn als dit seizoen. In de media gaf hij ook al aan dat hij een ander type speler zoekt, dus dan is het onbegonnen werk om je terug te vechten in de basis. Daarom sta ik open voor een vertrek. Dat zeg ik met pijn in het hart, maar een andere mogelijkheid zie ik niet," aldus Perez.

"Ik ben door Ajax gehaald met een bepaald vooruitzicht", zo vervolgd Perez. "Dat dat niet is uitgekomen, is voor iedereen een teleurstelling. Maar de trainer beslist. Ik ben Ajax dankbaar dat het me deze kans heeft geboden, maar iedereen kan zien dat mijn situatie uitzichtloos is. Ik hoop dat de club me bij een transfer zal steunen. Zeker gezien de boodschap van de trainer."

Perez heeft nog tot 2009 een contract bij Ajax maar als hij weg wil is er een mogelijkheid, zo zegt technisch directeur Martin van Geel. "Als Kenneth aangeeft dat hij wil vertrekken, zullen we dat meewegen bij eventuele interesse. Dat wil niet zeggen dat we hem zomaar laten gaan. Hij heeft een contract tot 2009 en van ons hoeft hij niet weg." Er is interesse van ondermeer Feyenoord en PSV. Perez wil er nog niet teveel over kwijt. "Over clubs zeg ik nog even niets. Van mijn zaakwaarnemer hoor ik vanzelf wat er speelt. Wel willen mijn vrouw en ik graag in Nederland blijven. We zijn hier gesetteld na al die jaren." Er zou al contact met een club geweest zijn maar Van Geel wil de naam van deze club nog niet bekend maken.