FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 april 2007

[UPDATE]Details Playstation Eye

Na de aankondiging dat Eye of Judgement komende herfst te koop zal zijn en gebundeld wordt met de Playstation Eye, is het wellicht leuk om te weten wat dat apparaatje nu precies is.

De PS Eye zal in de zomer al te koop zijn, en biedt video-chat mogelijkheden aan gebruikers. Ook kan de camera gebruikt worden om audio, video en foto's mee te maken en op de PS3-harddisk op te slaan.

Het kleinnood neemt beelden op in 320x240@120 frames-per-second of 640x480@60 fps. De zoomlens is in staat om een 56-graden beeld weer te geven voor close-ups van het gezicht, of uit te zoomen tot 75 graden voor gebruik bij games die je lichaamsbeweging registreren. De PS Eye is verder uitgerust met een spraakmicrofoon die achtergrondgeluiden automatisch wegfiltert.

De PS Eye wordt geleverd met de EyeCreate-suite om alle mogelijkheden van de camera te kunnen gebruiken.update

We hebben de officiële tech-specs op weten te snorren:


- 4 channel audio input:16 bits/channel, 48kHz, SNR 90db;
- 56º to 75º Field of View zoom lens;
- 2.1 F-stop, <1% distortion, fixed focus (25cm to 8 at 75º FOV);
- 640 x 480 at 60 frames/second;
- 320 x 240 at 120 frames/second;
- USB2 high-speed data transfer;
- Uncompressed video or optional JPEG compression.

Uitslagen 1/2 finales UEFA Cup (26/04)

Vanavond werden de twee halve finales in de strijd om de UEFA Cup gespeeld. De returns staan voor volgende week op de agenda.

Espanyol – Werder Bremen 3-0

Met een 3-0 overwinning lijkt Espanyol al vrijwel zeker van een plekje in de finale van de UEFA Cup. De Spanjaarden speelden in eigen huis een goede partij en gingen dan ook met de verdiende overwinning van het veld. Aanvankelijk liep het stroef bij de Spanjaarden maar na iets meer dan twintig minuten kwam de thuisploeg aan de leiding. Moises Hurtado zette Espanyol op voorsprong, eerder had Jarque al het net gevonden maar hij stond buitenspel.

Werder Bremen kon hier weinig tegenover zetten. Frings probeerde het met een schot en Naldo hoopte dat zijn kopbal een doelpunt opleverde maar dat was niet het geval. In plaats van de gelijkmaker hing een grotere achterstand in de lucht. Vijf minuten na de pauze scoorde Espanyol het tweede doelpunt via Pandiani. Werder moest verder met tien man toen doelman Wiese de doorgebroken Tamuda vloerde, een directe rode kaart was het gevolg. Kort voor tijd besliste Espanyol de wedstrijd definitief door er nog een derde doelpunt bij te prikken.

Osasuna – Sevilla 1-0

De Spaanse halve finale tussen Osasuna en Sevilla werd geleid door Erik Braamhaar. De Nederlandse arbiter zag de thuisploeg met een 1-0 overwinning van het veld stappen. In de eerste helft was er voor de toeschouwers weinig te beleven. Aanvallende acties vielen nauwelijks waar te nemen, slechts uit dode spelmomenten was de thuisploeg enigszins gevaarlijk. Diezelfde ploeg mocht overigens blij zijn dat het niet met tien man verder moest. Braamhaar zag een slaande beweging van Milosevic over het hoofd.

Na de thee meer actie op het veld. Na tien minuten kwam Osasuna op voorsprong door een treffer van Saldado. Aangever Lopéz was daarna zelf dichtbij een doelpunt maar miste van dichtbij. Ook in de tweede helft eiste Braamhaar een hoofdrol op. Door een kuitblessure kon de arbiter niet verder en mocht Vink de wedstrijd afmaken. Door het oponthoud lag de wedstrijd vijf minuten stil. Sevilla kreeg naarmate het einde naderde nog enkele kansen maar Kerzjakov en Kanouté konden niet tot scoren komen.

48 gewonden bij treinongeluk

Bij een treinongeluk in het Belgische stadje Izegem zijn 48 gewonden gevallen. Een lege trein reed rond zeven uur 's avonds in op een reizigerstrein. De meeste mensen kwamen er met kleine verwondingen af. Een persoon is erg aan toe, het gaat om de conducteur van de aangereden trein. Hij heeft zwaar letsel aan de rug.

De aangereden trein was een passagierstrein die van Brugge via Izegem naar Kortrijk reed. De gemeente heeft het rampenplan aangekondigd. De lege trein die de achterkant van de volle reizigerstrein aanreed raakte ontspoord en beschadigde de bovenleiding. Alle sporen zijn buiten gebruik.

De Belgische spoorwegdienst NMBS zet bussen in om het treinverkeer op te vangen. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. Alle gewonden zijn inmiddels afgevoerd. De komende 48 uur zal het Belgische treinverkeer nog zware hinder ondervinden.Met dank aan Xebber voor de submit.

Céline Dion gaat weer optreden in Frankrijk

Icoon MuziekEr werd in januari al over gesproken, maar het is nu officieel. Céline Dion gaat weer in Frankrijk optreden. Haar laatste optredens vonden plaats op 19 en 20 juni 1999, toen ze in een bomvol Stade de France stond voor in totaal 150.000 mensen.

Haar nieuwe album heet ‘D’elles’. De titel is een knipoog naar één van haar voorgaande albums, ‘D’eux’, dat geschreven werd door Jean-Jacques Goldman (bekend als singer/songwriter en van het nummer ‘Aïcha’ dat hij schreef voor Khaled). Op het nieuwe album staat de 'vrouw' centraal en de teksten zijn uitsluitend door vrouwelijke tekstschrijvers uit Canada en Frankrijk geschreven. Sinds 2003 geeft Céline non-stop shows in Las Vegas, maar het contract stopt in december.

[gerucht] Bioware komt met MMO Star Wars-game

Volgens het tijdschrift Electronic Gaming Monthly heeft Bioware onlangs een nieuw team aangesteld dat bezig is met de ontwikkeling van een MMO-versie van Star Wars: Knights of the Old Republic. Het is niet officieel en EGM heeft het bericht dan ook in de geruchten-sectie van het blad geplaatst. Er stond verder ook helemaal niks over wat we dan moeten verwachten.

Een ander gerucht dat EGM de wereld in heeft geholpen is dat de PC-exclusive Dragon Age ook naar de PlayStation 3 gebracht zal worden. Tevens schijnt het bedrijf een nieuwe Baldur's Gate uit te willen brengen en de DS schijnt het gekozen platform te zijn.

Allemaal interessante en ook leuke geruchten, het is dan ook bekijken hoeveel er waar blijkt te zijn.

PvdD boos over foie gras tijdens diner Beatrix

Icoon PolitiekEen diner dat Koningin Beatrix organiseerde voor "vooraanstaande beoefenaren van wetenschap en cultuur" in Paleis Noordeinde is verkeerd gevallen bij de Partij voor de Dieren (PvdD). De gasten kregen in het Haagse werkpaleis van de vorstin onder meer foie gras voorgezet. PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme heeft Kamervragen gesteld over het etentje. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) spreekt van "een eenmalige uitzondering".

Foie gras is een gerecht bereid van ganzenlever, van ganzen die via dwangvoeding worden vetgemest. De produktie van foie gras is in Nederland verboden met het oog op dierenwelzijn. De PvdD vind het gerecht om die reden ook niet op overheidsmenu's thuishoren. Ook het gebruik van geïmporteerde foie gras keurt de partij af.

Thieme wil weten of het diner een privé-karakter had en of de uitspraak van de RVD betekent dat er geen foie gras meer wordt geserveerd in de paleizen en bij door de overheid georganiseerde bijeenkomsten.

Weet wat je eet!
Een kijkje in de keuken

Drie finaleplaatsen turnsters

De Nederlandse turnsters hebben voor drie finaleplaatsen gezorgd bij de Europese kampioenschappen turnen in Amsterdam.

Lichelle Wong was de beste Nederlandse met een zestiende plek op de meerkamp op de geschoonde lijst. Ze kwam tot een totaalscore van 55,450. Ook Verona van de Leur bereikte de finale van de meerkamp, ze werd op de geschoonde lijs 21e. Elk land kan namelijk met maximaal twee deelnemers aan de finale meedoen.

Wong bereikte ook nog de finale op het onderdeel brug, waar ze met een score van 14,725 zesde werd. Wong was tevreden over haar optreden. Het was pas haar tweede meerkamp sinds een enkelblessure die ze vorig jaar september opliep."Jammer alleen dat het op balk misging", keek ze terug. Een val, een wankeling en nog een val na de afsprong kostten haar alles bij elkaar twee punten en een toptien-notering."Ik was zenuwachtig. Zulke foutjes maak ik niet vaak." De brugoefening ging een stuk beter. "Het is leuk om hier de beste Nederlandse te zijn, maar zeker zo mooi om aan te tonen dat ik mijn blessure heb overwonnen."

Kliklijn tegen frauderende ambtenaren

Icoon PolitiekMinister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken wil na de zomer een landelijk meldpunt openen tegen frauderende ambtenaren. Burgers en collega's kunnen hier desnoods anoniem terecht. Dat heeft de bewindsvrouw gezegd tijdens het congres 'De moraal van de macht' van de Vrije Universiteit. Vorig jaar is het aantal meldingen over frauderende rijksambtenaren en overheidsdienaren die integriteitsregels schenden, net als in voorgaande jaren gestegen.

In 2006 liepen 170 rijksambtenaren tegen de lamp. In het sociaal jaarverslag van 2005 werd een verdubbeling geconstateerd. In dat jaar lapten nog 136 rijksambtenaren de regels aan hun laars.

"Een stijgende lijn hoeft - hoe paradoxaal dat ook klinkt - geen slecht teken te zijn", stelde Ter Horst. Want dat er meer wordt geregistreerd, is voor haar ook een bewijs dat er meer aandacht is voor integriteit binnen de organisatie.

Bovendien wees de bewindsvrouw op de internationale ranglijst Transparency International waar Nederland het afgelopen jaar is gestegen van plaats 11 naar nummer 9 van minst corrupte landen. Het beste jongetje van de klas is Finland.

Maar Ter Horst vraagt zich af of alle misstanden wel boven tafel komen en of ambtenaren voldoende vertrouwen hebben in de huidige klokkeluidersregelingen. Een onderzoek onder 30.000 ambtenaren van haar eigen ministerie heeft gezorgd voor deze twijfel.

Selectie Rabobank voor Luik-Bastenaken-Luik

Rabobank heeft zijn selectie voor de Waalse klassieker Luik-Bastenaken-Luik bekend gemaakt. Er zal zondag één debutant starten voor Rabobank, namelijk Theo Eltink.

De verrassing van de Waalse Pijl woensdag, Robert Gesink, zal niet starten. Hij neemt vanaf dinsdag deel aan de Ronde van Romandië. Michael Boogerd zal de kopman van de ploeg zijn. Buiten Boogerd en Eltink bestaat de selectie uit: Oscar Freire, Thomas Dekker, Juan Antonio Flecha, Pieter Weening, Koos Moerenhout en Jan Boven. Reserves zijn Bram de Groot en Sebastian Langeveld.

Namen glijmiddeltesters online gezet

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Glijmiddelfabrikant Astroglide heeft per abuis de naam- en adresgegevens van hun klanten op internet geplaatst. Het gaat om 260 duizend mensen die allen een gratis proefverpakking hadden besteld. Het lek werd ontdekt toen een tester zichzelf googlede, en zichzelf met naam en toenaam aantrof in het desbetreffende lijstje.

Nadat de klant er melding van had gemaakt, nam Astroglide onmiddellijk maatregelen. Niettemin bleven de gegevens nog verscheidene dagen raadpleegbaar, omdat de pagina inmiddels door Google was gecached. Het is dan ook Google naar wie Astroglide de zwarte piet toeschuift. Geïnteresseerden in het glijmiddel hebben pech: de distributie van gratis proefverpakkingen is tijdelijk stopgezet.

Met dank aan Hades.nl voor de submit.

Nieuwe gratis krant DAG per 8 mei

Icoon MediaDe nieuwe gratis krant DAG is vanaf 8 mei via verspreidingspunten in het openbaar vervoer beschikbaar. Dat meldden initiatiefnemers KPN en PCM Uitgevers donderdag. De krant, die onderdeel is van een groter multimediaal platform, verschijnt in een oplage van 300.000 exemplaren.

DAG wordt na Metro, Sp!ts en De Pers de vierde gratis krant van Nederland. De uitgave verschijnt op werkdagen en wordt in elkaar gezet door een redactie van 45 mensen. Naast de papieren versie is er een website en is het DAG-nieuws via mobiele telefoons te bekijken. Verder komen er beeldschermen op openbare plekken met verhalen van de mediumonafhankelijke nieuwsdienst.

Hoofdredacteur is Bob Witman, ex-adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. Volgens hem zullen lange achtergrondverhalen niet voorkomen in DAG-uitingen. De redacteuren zullen veel meer met beeld gaan werken. Onder artikelen in de krant verschijnen sms-codes waarmee lezers een filmpje over het onderwerp kunnen opvragen op hun mobiel.


De nieuwe krant DAG

AIVD roept Wilders op het matje

Icoon PolitiekPVV-leider Geert Wilders heeft ons land bijna in een enorm conflict met de moslimwereld gestort. In februari zei Wilders dat islamieten die in Nederland willen blijven de helft van de Koran moeten verscheuren. Dat blijkt bijna net zo'n grote rel te hebben veroorzaakt als de Deense cartoons over de profeet Mohammed.

Kwaad bloed
Twee weken geleden riep Tjibbe Joustra, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, Wilders op het matje, blijkt uit onderzoek. Wilders heeft het bericht bevestigd. Naast de heiligschennis van de Koran zou ook de uitspraak "Als Mohammed hier vandaag leefde zou ik voorstellen om hem als extremist met pek en veren het land uit te jagen" veel kwaad bloed hebben gezet.

Cartoons
Joustra en de AIVD toonden Wilders honderden tv-beelden en krantenartikelen met boze reacties op zijn citaten. Volgens Joustra ontsnapte Nederland ternauwernood aan een rel zoals die van de Deense cartoons. Wereldwijde rellen leidden toen tot tientallen doden.

Noodklok
Wilders zou Nederlanders die in het Midden-Oosten verblijven in gevaar hebben gebracht met zijn omstreden uitspraken. De enige reden waarom de zaak toen niet uit de hand liep was omdat de islamitische wereld toen net viel over een Israelisch bouwproject.

Wilders
Geert Wilders deed enkele omstreden uitspraken


Met dank aan static voor de submit.

Condoom in Happy Meal

Icoon ShockingDe naam Happy Meal heeft voor de familie Hatch uit Nieuw-Zeeland een heel nieuwe betekenis gekregen. Opa en oma Hatch bezochten met hun kroost de grote gele M, waar zij in hun Happy Meal een wel heel speciale verrassing aantroffen. In het doosje zat niet, zoals normaal, een speeltje, maar een condoom.

"Wat een schok zou dit voor onze kleine meid geweest zijn als zij die zak opengedaan had; ze is nog maar zeven jaar. Hoe zouden we haar dat uitgelegd moeten hebben?", aldus een bezorgde oma Hatch. Het personeel was ook verbaasd, en de kleine meid kreeg een gratis potlooddoos en een hamburger. "Die kleine sportzakjes zijn een hype geworden, vandaar dat we ze als cadeau bij de maaltijd van de kinderen schenken. Hoe dat condoom daarin heeft kunnen belanden is echter ook voor mij een raadsel", zo laat een woordvoerster van McDonalds weten.

Met dank aan Geertsema voor de submit.

Nadal stoomt door naar kwartfinale

Rafael Nadal heeft de kwartfinale bereikt van het ATP toernooi in Barcelona. Nadat hij in zijn partij tegen Vliegen slechts vier punten op eigen service inleverde, kreeg Thomas Johansson vandaag maar vijf punten op de service van Nadal veroverd. Nadal won de partij met 6-1, 6-4 en heeft nu 69 gravelzeges op rij.

In de volgende ronde wacht Potito Starace. De italiaan draait een sterk gravelseizoen. In zijn laatste twee toernooien bereikte hij de finale, die won hij in Napoli (Challenger) en verloor hij in Valencia (ATP). Vandaag versloeg hij Juan Ignacio Chela in twee sets.

Ook David Ferrer, die traditioneel erg slecht speelt in Barcelona, behaalde voor de eerste keer in vijf pogingen de kwartfinale. Hij versloeg Boris Pashanski met 6-2, 7-5. In de kwartfinale speelt Ferrer tegen David Nalbandian. De Argentijn kreeg tegen Carlos Moya maar liefst 17 breakkansen, daarvan benutte hij er vijf. Hij won echter maar met twee breaks verschil, 6-4, 6-3.

Aan de onderkant van het schema gaat Canas door met waar hij dit seizoen goed in is, winnen. Hij versloeg de qualifier Andujar in twee sets, 7-5, 6-3. Canas heeft dit jaar al 20 wedstrijden gewonnen en heeft er pas vier verloren. In de kwartfinale mag hij het opnemen tegen Nikolay Davydenko. De Rus heeft kleine pijntjes, maar wist wel te winnen van Filippo Volandri. Vooral doordat Volandri slecht met zijn kansen omging. In de eerste set miste hij 3 setpoints, in de tweede set werd een 5-2 voorsprong weggegeven. 7-6 (5), 7-6 (6).

Helft hartpatiënten blijft doorroken

Van de meeste Nederlandse rokers die met een levensbedreigend hartprobleem in het ziekenhuis belanden blijft de helft doorroken. Hollandse hartpatiënten hebben meer moeite hun leefstijl aan te passen dan andere Europeanen. Dat blijkt uit een rapport van de Nederlandse Hartstichting.

Ondanks grote campagnes is het aantal rokende hartpatiënten nauwelijks gedaald. Artsen claimen dat stoppen met roken heel belangrijk is bij hartaandoeningen. Volgens de Hartstichting daalt de kans op sterven binnen twee tot drie jaar na het stoppen met paffen naar het niveau van een niet-roker.

Arrestatiebevel tegen Richard Gere om zoen

Een Indiase rechter heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Richard Gere omdat hij Bollywood-actrice Shilpa Shetty heeft omhelsd en op haar wang heeft gezoend.

De Amerikaanse acteur deed dat tijdens een evenement eerder deze maand waar op de gevaren van aids werd gewezen.

Een inwoner van de deelstaat Rajasthan deed daarop aangifte wegens "obsceniteit". Het kusincident leidde ook tot betogingen in India waar foto's van Gere werden verbrand. Gere kan twee jaar cel krijgen, als hij schuldig wordt bevonden. Gere heeft India meteen na het incident verlaten.

Naaktdanseres ontfutselt militaire geheimen

Onder haar echte naam, Margaretha Zelle, zal je haar waarschijnlijk niet kennen. Haar artiestennaam is wereldberoemd: Mata Hari. Deze van oorsprong Nederlandse dame verdiende haar geld door exotische dansshows op te voeren aan het begin van de twintigste eeuw. Zo trok ze de aandacht van rijke en invloedrijke mannen, waaronder de Zwitser Oscar Samsonet. Hij beseft dat zij, met haar talent om alle mannen het hoofd op hol te brengen, de ideale kandidate is om militaire geheimen te ontfutselen aan hooggeplaatste officieren.

Uitgever Anaconda heeft vandaag aangekondigd dat ze een point'n'click adventure uit gaan geven over de femme fatale. Het verhaal wordt geschreven door Hal Barwood en Noah Falstein (beiden werkten eerder bij LucasArts aan Indiana Jones-games), het spel wordt ontwikkeld door 4Head Studios (bekend van The Guild) en het geheel moet in het eerste kwartaal van 2008 klaar zijn.Luchtpatrouilles door brandweer

Icoon BrandDe brandweer in Noord- en Midden-Limburg vliegt vanwege het aanhoudende droge weer met een verkenningsvliegtuig boven de provincie. Met de vluchten, die in de weekeinden plaatsvinden, wil men branden zoals op de Neterselse Heide sneller kunnen spotten.

Eenheden op de grond krijgen ook steun van de vliegtuigen die de luchtverkenningen uitvoeren, aldus de brandweer. Al twee weken voert Special Air Services, een bedrijf uit Teuge, met vliegtuigjes surveillances uit boven de bos- en heidegebieden in de provincies Overijssel, Gelderland en Utrecht. Een brandweerman in het toestel staat daarbij in direct contact met zijn collega’s op de grond.

Wordt er een bos-, heide- of natuurbrand ontdekt, dan rukken de stoere brandbestrijders met extra materiaal uit. De brandweer vraagt alle gemeenten dan ook goed op te letten dat in de bos en heidegebieden niemand een sigaret rookt of op andere wijze met vuur speelt.

Thieme dreigt Maarten 't Hart te lozen

Fractievoorzitster Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) dreigt Maarten 't Hart uit haar partij te zetten. Ze vindt dat de schrijver haar discrimineert op basis van religie. Thieme vindt de mening van 't Hart botst met haar eigen opvattingen.

't Hart was lijstduwer van de PvdD. De dierenpartij veroverde bij de verkiezingen twee zetels. De schrijver vindt dat Thieme geen Kamerlid kan zijn, omdat zij lid is van de zevende-dags adventisten, een geloofsgemeenschap die er volgens hem 'lugubere' opvattingen op na houdt. Volgens 't Hart vindt Thieme vlees eten een zonde. De fractievoorzitster van de PvdD noemt dat een stelling die de schrijver uit zijn duim heeft gezogen.

Thieme vindt dat 't Hart haar discrimineert. In HP/De Tijd zegt ze: "Hij zegt: 'Adventisten mogen de Partij voor de Dieren niet leiden'. Verander dat in joden, moslims of katholieken en voor iedereen is duidelijk dat er sprake is van discriminatie." De PvdD claimt een platform te willen zijn voor iedereen die vindt dat het beter moet gaan met dieren.

Opnieuw sprintzege voor Petacchi

De Italiaan Alessandro Petacchi heeft ook de tweede etappe in de Ronde van Nedersaksen gewonnen. De sprinter van Milram bewees vandaag, in de etappe van Bremen naar Melle over 187 kilometer, wederom dat hij de snelste van het peloton was.

Erik Zabel maakte het feest voor Milram compleet door tweede te worden. "Ik had graag gewonnen, maar onze teambaas heeft het voor het zeggen en we rijden voor Petacchi," aldus de Duitser.

Pettachi heeft nu al zeven ritzeges op rij geboekt in deze koers, want in 2006 won hij alle 5 de etappes.

Jessica Alba meest sexy vrouw

Het Britse mannenblad FHM heeft actrice Jessica Alba uitgeroepen tot meest sexy vrouw van het jaar. De Amerikaanse kreeg die titel, omdat ze volgens het tijdschrift een mooie, getalenteerde en succesvolle vrouw is.

Alba werd bekend van haar rol in Beverly Hills 90210. Ook speelde ze in de serie Dark Angel. De grootste daler in de lijst is actrice Sienna Miller, ze zakte van plaats twaalf naar 45. Angelina Jolie is terug van weggeweest, ze bezet plaats acht.

Keira Knightley was vorig jaar de meest sexy vrouw. Dit jaar is ze elf plaatsen gezakt. Kate Middleton, de ex-vriendin van de Britse prins William steeg van 94 naar 25. Via de website van FHM konden lezers op hun favoriete vrouw stemmen. In totaal werden acht miljoen stemmen uitgebracht.

Jessica Alba
FHM riep Jessica Alba uit tot meest sexy vrouw

Twee zwaargewonden bij ongeval bouwlift

Bij het instorten van een vijftien meter hoge transportsteiger in Assen zijn vanmorgen twee zwaargewonden gevallen. De bouwlift, die in februari had moeten zijn gekeurd mag maximaal worden beladen tot vierhonderd kilo. Waarschijnlijk was hij met drie bouwvakkers, twee kruiwagens met puin en gasbetonblokken veel te zwaar beladen.

Toen de lift begon om te vallen, wist één van de mannen eruit te springen. Deze raakte lichtgewond. De andere twee zijn er minder aan toe. Eén is zwaargewond per traumahelikopter overgebracht naar het UMCG in Groningen. Deze kreeg bij zijn val op de bouwmaterialen ook nog de gasbetonblokken over zich heen. Zijn toestand is zeer kritiek.

Omstreden route voor olympische fakkel

Icoon BuitenlandsDe olympische fakkel passeert op zijn lange estafette naar de Spelen van Peking in 2008 Taiwan en Tibet. Daarmee stuurt het Olympisch comité van China aan op een conflict met Taiwan. De vlam zou vanuit Taiwan naar Hongkong moeten gaan. De regering van Taiwan is daar tegen, omdat zo de indruk ontstaat dat Taiwan bij China hoort.

China en Taiwan splitsten zich 58 jaar geleden af temidden van een burgeroorlog en de betrekkingen zijn nog steeds gespannen. China beschouwt Taiwan als Chinees grondgebied en Taiwan poogt de Chinese invloed op het eiland binnen de perken te houden.

De olympische fakkel legt een route af van 97.000 kilometer alvorens Peking te bereiken. Twintig grote steden op vijf continenten zijn halteplaats.

Factor 5 brengt Turrican terug?

Old-school gamers opgelet, want de directeur van Factor 5, het bedrijf dat op dit moment werkt aan Lair voor de PS3, heeft in een interview gezegd dat de Turrican-franchise misschien zijn rentree zal maken. Turrican is een legendarische adventure-platformer uit 1990 welke enorm veel elementen uit Metroid heeft gehaald. Het spel verscheen in eerste instantie op de Commodore 64 en werd later door Factor 5 geport naar de Atari.

Factor 5 ondervond jarenlang de problemen een dergelijke franchise goed over te zetten naar 3D. Zo zou de Turrican spin-off Thornado op de GameCube moeten verschijnen, maar werd dat project uiteindelijk stopgezet. Factor 5 raakte enorm geïnspireerd door de manier waarop hun voorbeeld, de Metroid-franchise, nieuw leven werd ingeblazen met Metroid Prime.

Het next-gen Turrican project verkeert echter nog wel in de conceptfase, waardoor we er waarschijnlijk nog wel even op moeten wachten.

Flatgebouw ingestort in Istanbul

Gebouw ingestort in IstanbulIn Istanbul in Turkije is een flatgebouw van acht verdiepingen ingestort. Waardoor het gebouw is ingestort, is nog niet duidelijk. Autoriteiten hebben ambulances en reddingsteams naar de rampplek gestuurd.

Over het exacte aantal doden of gewonden is nog weinig bekend. Volgens onbevestigde berichten zouden er ten minste twee doden zijn gevallen.

Ooggetuigen zeggen dat ze gekraak in de flat hoorden, waarna men vluchtte. Een aantal mensen lukte dat niet meer op tijd. Onder het puin zouden nog mensen liggen, waaronder ook kinderen. De instorting is mogelijk veroorzaakt door sloopwerkzaamheden aan nabijgelegen gebouwen.

Nevland langer bij FC Groningen

FC Groningen heeft Erik Nevland langer aan zich weten te binden. De Noorse spits tekent een nieuw contract dat tot medio 2010 loopt. De huidige overeenkomst liep tot medio 2008.

De club uit het noorden had al een tijd de intentie de overeenkomst met de 29-jarige spits open te breken en te verlengen. Nevland koos er aanvankelijk echter voor te wachten met een contractverlenging, maar de club uit het Euroborg-Stadion is er nu wel in geslaagd hem langer vast te leggen.

“FC Groningen was voor mij de eerste optie om de komende jaren te voetballen. Alleen vond ik de eerste besprekingen hierover nog te vroeg. Ik wilde eerst zien hoe de club en het team zich zouden ontwikkelen. Ik heb ambities en ik wilde van de club weten of zij die ook hebben. Dat blijkt het geval te zijn. Het is belangrijk dat FC Groningen blijft groeien en als dat zo is, wil ik daar graag bij zijn. Alles en iedereen rond de club geeft mij een heel goed gevoel. Ik ben blij dat we eruit zijn gekomen,” aldus de Noor die in november 2004 het Noorse Viking FK verruilde voor Groningen. In totaal speelde Nevland in zijn carrière 219 competitiewedstrijden, waarin hij 99 maal wist te scoren.

Grote brand op Neterselse Heide

Icoon BrandOp de Neterselse Heide tussen Netersel en Westelbeers, vlakbij Eindhoven, woedt op dit moment een grote brand. De brandweer heeft groot alarm geslagen en is met zestien wagens uitgerukt. Volgens ooggetuigen jaagt de brand door de bomen en is de rook in de wijde omgeving te zien. De wind staat gunstig wat betreft de rookontwikkeling. De weg tussen de twee dorpen is afgesloten.

Waarschijnlijk is de brand een gevolg van de droogte. Burgemeester Grem van de gemeente Bladel is ter plaatse geweest en zegt dat er op dit moment geen gevaar voor mensen of huizen is.

Met dank aan Sj0rSz voor de submit.

Cocu: "Geen sprake van onrust"

Phillip Cocu, de aanvoerder van PSV, heeft vandaag ontkend dat er sprake is van onrust bij de Eindhovense club. De afgelopen dagen berichtten diverse media dat de spelersgroep, en dan met name de Zuid-Amerikaanse spelers, het niet meer zien zitten in trainer Ronald Koeman.

"Ik heb niet gemerkt dat er wat speelt", aldus de routinier die het logisch vindt dat er in een selectie van 25 spelers ook voetballers zitten die ontevreden zijn. "Dat was bij Hiddink zo, dat is nu zo en dat zal altijd zo zijn."

De afgelopen weken verspeelde PSV als koploper van de eredivisie een voorsprong van 11 punten. Met nog één wedstrijd te gaan hebben de Eindhovenaren het behalen van de titel niet meer in eigen hand.

Carice van Houten mogelijk nieuwe Bondgirl

Icoon FilmEr gaan serieuze geruchten dat Carice van Houten veel kans maakt om de nieuwe Bondgirl te worden. Verschillende Britse media melden dat de Nederlandse bovenaan het verlanglijstje staat van de producenten van de 22e James Bondfilm.

Hoofdrolspeler Daniel Craig keert in ieder geval terug als 007. Volgend jaar november moet de nieuwe Bondfilm in première gaan.

Van Houten is bekend uit films als Zwartboek en Minoes. Regisseur Steven Spielberg zou ook al interesse hebben om met haar te gaan werken. Voorlopig stort ze zich eerst op haar hoofdrol in de psychologische thriller Dorothy Mills.

Carice van Houten
Van Houten de nieuwe Bond-girl?


Met dank aan Yi-Long voor de submit.

Eerste bewegende beelden van Tom Clancy's EndWar

Gisteren wisten we jullie te melden dat de nieuwste Ubisoft/Tom Clancy titel EndWar zal heten, en dat in deze game WO3 uitgebroken zal zijn. Vandaag zijn de eerste bewegende beelden vrijgegeven, en je kunt ze bij Gametrailers bekijken.

De trailers schetsen een grauw beeld van de toekomst, iets wat vandaag de dag niet meer onmogelijk is om voor te stellen. Informatie over een releasedatum is er nog niet dus de fans van apocalyptische scenarios zullen nog wat geduld moeten hebben.

Wapenaar ook volgend seizoen bij Sparta

Harald Wapenaar zal ook volgend seizoen te zien zijn onder de lat bij Sparta. De 37-jarige sluitpost heeft vandaag overeenstemming bereikt over een contract voor een jaar. Sparta had Wapenaar in de winterstop op huurbasis van Vitesse overgenomen.

De komst van Kenneth Vermeer naar Sparta lijkt hiermee van de baan. De 21-jarige doelman van Jong Ajax en Jong Oranje zou volgend seizoen mogelijk op huurbasis voor een club uit de Eredivisie kunnen uitkomen. Sparta werd als belangrijkste kandidaat gezien om Vermeer te huren.

Brand in trein blijkt aangestoken

Icoon PolitieDe brand in een intercity op station Rotterdam Centraal van woensdagavond blijkt aangestoken te zijn. Dit is gebleken uit onderzoek van de politie. Reizigers die zich in de trein bevonden en iets verdachts hebben gezien wordt gevraagd zich te melden. De brand ontstond in de intercity van Eindhoven naar Den Haag.

Om kwart over tien werd de brand gemeld door een conducteur, waarna de vijftig tot honderd passagiers werden geëvacueerd. Niemand raakte gewond. Wel werden vier sporen afgesloten.

Om vijf over half elf bleek dat het om een uitslaande brand ging, en toen werd het station ontruimd. De stationshal stond toen vol met rook. Om elf uur was de brand onder controle en om twaalf uur werden de sporen weer vrijgegeven. Twee coupés in het achterste treinstel zijn uitgebrand.

Brand intercity Bron: rijnmond.nl

De aankondiging van Blizzard lijkt bekend: StarCraft 2

Gisteren waren er al speculaties over de nieuwe titel van Blizzard die op 19 mei op de World Wide Invitation beurs zal worden onthuld. Nu lijkt het erop dat het inderdaad om Starcraft 2 gaat. De website Teamliquid.net heeft een aantal, voor de meeste mensen onbegrijpelijke, tekens vertaald en daar staat volgens hen het volgende:

StarCraft 2 will be revealed for the first time to the world at Blizzard's World Wide Invitational (WWI) on May 19th.

On the 25th, according to the game developers, it has been confirmed that Blizzard Entertainment Korea (aka Blizzard Korea) will present VODs and game content at the WWI that is starting on May 19th. Also, StarCraft 2's main developers will also attend to answer some questions.

It has been confirmed that StarCraft 2 is being developed in 3D, a new race has been added and existing units' characteristics will have many changes. Additional details will only be revealed to certain parts of WWI.

Voor alle vertaalde stukjes tekst kun je hier terecht.

Eerste PS3-compatible PSOne-titels in Japanse PS Store

In Japan is de Playstation Store uitgebreid met veertien nieuwe PSP-only PSOne-games en de eerste elf PSOne-titels die ook op de PS3 zullen werken. Onder deze elf zitten onder meer Metal Slug X, Fatal Fury, Samurai Showdown en Tekken 2.

Mocht je deze games al in hun originele disc-vorm gespeeld hebben, kun je de savegame van je PS1-memorycard via de Memorycard-adapter op je PS3 zetten, en vervolgens eventueel ook doorsluizen naar de PSP.

Wanneer de Europese Store PS1-titels gaat zien is vooralsnog onbekend.

Metrostations ontruimd na loos alarm

Icoon PolitieDe RET heeft vanmorgen om kwart over zeven duizenden reizigers uit de Rotterdamse metro geëvacueerd. Alle Rotterdamse metrostations werden ontruimd nadat een alarmbericht in vier talen uit de luidsprekers had geklonken. Metro's die nog reden reden door naar het volgende station. Later bleek dat een medewerker op een verkeerd knopje had gedrukt en werden de stations weer vrijgegeven.

Een woordvoerder van de RET zegt dat de ontruiming soepel is verlopen en dat er geen paniek is uitgebroken, ondanks dat er haast was geboden. De RET zegt het voorval te betreuren. ''Dit is de eerste keer dat zoiets is gebeurd. Excuses zijn op zijn plaats. Dit had echt niet mogen gebeuren.''

De alarmtekst heeft een minuut geklonken. Er zullen geen maatregelen worden getroffen om herhaling te voorkomen, omdat menselijke fouten nu eenmaal niet te voorkomen zijn, aldus de RET.

Wereldrecord Lenton afgewezen

De internationale zwemfederatie FINA heeft het wereldrecord van de Australische zwemster Libby Lenton op de 100 meter vrije slag niet erkend. Eerder deze maand zette Lenton een tijd neer van 52,99 in Sydney tijdens een officieuze wedstrijd.

Lenton, die bij het WK zwemmen in Melbourne vorige maand vijf maal goud won, verpulverde de mondiale toptijd van de Duitse Britta Steffen (53,30). Zij zwom haar record in een gemengde estafette. De internationale zwembond beschouwde die niet als officiële wedstrijd.

Nederlanders bewegen steeds meer

Icoon GezondheidNederlanders zijn de afgelopen jaren steeds meer gaan bewegen. In 2000 bewoog nog slechts 52 procent voldoende, terwijl dat percentage nu op 63 ligt. Bovendien daalde het aantal mensen dat helemaal niet beweegt van 9 naar 6 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO Bewegen en Gezondheid.

Opvallend genoeg is het aantal uur dat er gemiddeld zittend of liggend wordt doorgebracht - los van slapen - niet afgenomen. Om toch meer te bewegen zijn Nederlanders vooral actiever geworden in hun vrije tijd. Zo wordt er meer gesport, gewandeld, gefietst en geklust.

30 minuten
Volgens Clémence Ross, de voorzitter van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), moet een voldoende bewegende persoon tenminste vijf dagen in de week voor dertig minuten intensief aan de slag. Met name bij kantoorpersoneel en studenten valt er volgens de oud-staatssecretaris nog een hoop te halen. Daarom komt de NISB binnenkort met een nieuwe campagne, '30minutenbewegen'. Voor die campagne zullen onder andere een campagnebus, beweegclinics, evenementen en, opvallend genoeg, een internetcommunity ingezet worden.

ROC Eindhoven dicht na bedreiging leerlinge

Icoon PolitieHet ROC aan de Sterrenlaan in Eindhoven is donderdag twee uur hermetisch afgesloten geweest, nadat een leerlinge telefonisch was bedreigd. De leerlinge werd door haar ex-vriendje bedreigd omdat hij er niet tegen zou hebben gekund dat zij de relatie had verbroken.

De politie grendelde het gebouw af om te voorkomen dat er mensen het pand in of uit konden. Het meisje is op een veilige plek ondergebracht. De politie is druk op zoek naar de man, die via familie werd opgeroepen zich te melden.

Met dank aan GSMboy en Mikeyz voor de submit.

Zelfgemaakte porno voor buurvrouw

Icoon OpmerkelijkEen 47-jarige Capellenaar uitte zijn frustratie na een scheiding op een wel heel vreemde manier. Uiteraard hoeft een buurvrouw niet te weten wat de buurman zoal in bed doet met zijn vrouw, maar de Capellenaar dacht daar blijkbaar anders over. Hij bestookte de benedenbuurvrouw met foto's die weinig aan de verbeelding overlieten over het seksleven van hem en zijn ex-vrouw.

De confronterende foto's waren niet het enige waar de buurvrouw tegenaan liep. Voor haar deur vond de vrouw een drinkbeker met daarop een print waarop het stel bezig was met het uitwisselen van lichaamssappen. In de tuin werd een kussen gevonden waarop een soortgelijke foto te vinden was.

De Capellenaar durft na het voorval zijn wijk voorlopig niet meer in. "Mijn ex en ik waren altijd bezig zulke prints te maken. Toen ze weg was, ben ik enorm in de war geraakt en heb onbegrijpelijk gereageerd. Ik weet niet waarom ik al die spullen bij de buurvrouw bracht", aldus de Capellenaar.

De man is volgens gedragsdeskundigen verminderd toerekeningsvatbaar. Hij zou ontspoord zijn door zijn drankverslaving en met een seksverslaving worstelen. De politierechter legde de man een voorwaardelijke werkstraf van dertig uur op.
een vage foto van een vrijend stelletje
Een van de bewuste foto’s?

Cech speelt tot einde loopbaan met helm

Petr Cech zal tot het einde van zijn loopbaan als voetballer met een helm blijven spelen. De Tsjechische doelman van Chelsea raakte aan het begin van dit seizoen ernstig geblesseerd aan zijn hoofd na een botsing met Reading-aanvaller Stephen Hunt. Daar hield hij een schedelbasisfractuur aan over.

Uit het maandenlange onderzoek dat plaats vond, is gebleken dat de schedel van Cech een zwakkere botstructuur heeft dan de gemiddelde man. De oorzaak ligt in het feit dat Cech één van een drieling was.

Ajax en PSV volgen Engelaar

Orlando Engelaar wordt gevolgd door zowel PSV als Ajax. Ook vanuit het buitenland is er interesse voor de 27-jarige middenvelder van FC Twente, die bevestigt dat PSV zich heeft gemeld bij zijn zaakwaarnemer.

“PSV heeft mijn zaakwaarnemer gebeld om de interesse kenbaar te maken. Hoe concreet ze zijn weet ik niet. Ik weet dat PSV-trainer Ronald Koeman op tv heeft gezegd dat hij mij een interessante speler vind, maar volgens mij kom ik pas ná Van Bronckhorst en Zenden in beeld,” aldus Engelaar.

Ook de trainer van Ajax, Henk ten Cate, zou Engelaar volgen. Ten Cate gaf Engelaar bij NAC Breda in het seizoen 2002/2003 de kans om zich te bewijzen toen niemand het met de Rotterdammer zag zitten. “Ten Cate is speciaal en ik ken de geruchten over Ajax. Maar zodra er niets concreet is, kan ik niets. PSV en Ajax zijn topclubs, maar ik heb het bij FC Twente uitstekend naar mijn zin. Geen probleem om volgend seizoen nog in Enschede te spelen.”

De voorkeur van Engelaar ligt wat hem betreft in Spanje. “De Primera Divisíon is de competitie waar ik altijd heb willen spelen. Ik ben nu 27, maar sta nog twee jaar onder contract bij Twente. Nogmaals dat is geen probleem. Ik draai een heerlijk seizoen, heb aan Nederland kunnen tonen wat ik kan. Nota bene geregeld als verdedigende middenvelder. Er zit veel voetbal in onze ploeg. We zijn verdiend vierde geworden.”

Wario: Master of Disguise releasedatum en screens

Op 1 juni komt in Europa het spel Wario: Master of Disguise uit. In dit zesde avontuur met Wario moet je de wereld rondreizen en zoveel mogelijk rijkdom bij elkaar stelen. De hoofdprijs die onze besnorde vriend daarbij in handen kan krijgen is een artefact dat wensen vervult. Je loodst Wario tijdens zijn 'nobele' queeste door platform levels en puzzels waarbij het wisselen van outfit een sleutelrol speelt.

Master of Disguise kwam al eerder uit in Japan en de VS, maar voor een euro of 40 kunnen wij er van de zomer mee aan de slag.Pachuca wint Concacaf Champions Cup

Pachuca heeft de Concacaf Champions Cup, de de Noord- en Midden-Amerikaanse en Caraïbische tegenhanger van de Champions League gewonnen. Na 120 minuten spelen in de finale tegen Guadalajara was het nog 0-0, waarna strafschoppen uitsluitsel moesten bieden. Hierin was Pachuca iets beter.

Door de overwinning heeft Pachuca zich verzekerd van deelname aan het WK voor clubteams, dat eind van dit jaar zal plaats vinden in Japan.

Tomita weg als teambaas bij Toyota

Tsutomu Tomita vertrekt eind juni als teambaas van Toyota. Daarnaast legt de 63-jarige Japanner ook zijn functie als voorzitter van Toyota Motorsport neer. De huidige vice-voorzitter van Toyota Motorsport, Tadashi Yamashina, zal Tomita opvolgen.

Tomita, die een belangrijke rol speelde bij het opzetten van het Formule 1-team bij Toyota, keert terug naar Japan waar hij een nieuwe functie binnen het bedrijf zal krijgen.

In 2004 werd Tomita benoemd tot teambaas. Een jaar later kende het team het meest succesvolle seizoen tot nu toe. Ralf Schumacher en Jarno Trulli behaalden samen 88 WK-punten en het team eindige als vierde in het kampioenschap voor constructeurs.

Vrouw sluipt gevangenis in voor seks

Een Amerikaanse vrouw moet voor de rechter verschijnen omdat ze een gevangenis is binnengeslopen om seks te kunnen hebben met een gevangene aldaar. De twee werden echter betrapt. Bewakers die het gevangenisbezoek in de gaten moeten houden, zagen dat de vrouw seks had met de gevangene.

De vrouw, de 29-jarige Tiffany Weaver, kwam de gevangenis binnen door zich voor te doen als een advocaat. Ze had een vervalste ID-kaart bij zich. Ze is nu aangeklaagd voor het stelen van iemands identiteit en kan daarvoor zes maanden cel krijgen.

De gevangene, Jason Moody, was de vriend van de vrouw. Hij moet dertig jaar zitten voor moord. Volgens de advocaat van de vrouw moet de rechter rekening houden met het feit dat de twee van elkaar houden. Ze wilden nog een laatste keer seks met elkaar hebben, omdat ze zich realiseerden dat dat daarna niet meer mogelijk zou zijn.

Tiffany Weaver verlaat de rechtbank
Tiffany Weaver verlaat de rechtbank

Recorddrukte verwacht op Schiphol

Icoon VervoerLuchthaven Schiphol verwacht vrijdag een recordstroom aan passagiers. In totaal zullen er ruim 166.000 reizigers vertrekken, aankomen of overstappen op de Amsterdamse luchthaven. Dit aantal is hoger dan op 21 juli 2006 toen 165.000 passagiers Schiphol aandeden, aldus de luchthaven.

Met name het grote aantal vertrekkende passagiers (63.000) zal vrijdag zorgen voor de grote drukte. In de zomermaanden is de vertrekdatum meer verspreid. Vrijdag begint voor veel mensen de meivakantie, die een week duurt. Reizigers wordt aangeraden ruim op tijd op de luchthaven aan te komen, omdat de rijen voor de incheckbalies en de paspoortcontrole lang zullen zijn. Schiphol heeft extra personeel ingehuurd om de stroom reizigers in goede banen te leiden.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) verwacht dat tussen de 1,7 en 2 miljoen Nederlanders op vakantie gaan tijdens de meivakantie. Ongeveer de helft van hen gaat naar het buitenland. De ANWB verwacht dat de vakantiedrukte op de weg vanaf donderdag al merkbaar is. De meeste vakantiefiles zullen ontstaan op wegen naar de kust en de Veluwe. In het midden van het land waarschuwt de organisatie voor files op de A1, A2, A12 en A28.
Topdrukte morgen.

Saviola tekent bij Real

Luis Figo beging ook al de doodzonde: van Barcelona overstappen naar aartsrivaal Real Madrid. De Argentijnse aanvaller Javier Saviola treedt volgens de Spaanse sportkrant Marca vanaf volgend seizoen in Figo's voetsporen.

Vijf jaar geleden werd Saviola door Barcelona weggehaald bij River Plate. Hij bleef daar lang een vaste waarde, maar kwam de laatste twee jaar onder Rijkaard nauwelijks aan spelen toe. In juni volgend jaar loopt het contract van de Argentijn af bij de Catalaanse topclub; volgens Marca mag hij daarom transfervrij vertrekken - naar Real.

De overstap van Luis Figo werd de superster niet in dank afgenomen. Tijdens de eerste zogenaamde 'Derby van het Heelal' (Superclásico) waar Figo voor Real speelde (in 2000) werd de speler getrakteerd op een striemend fluitconcert. In 2003 kreeg hij het opnieuw zwaar te verduren. Ditmaal bekogelden de culés (=die-hard Barcelona-fans) hem met onder andere frisdrankflesjes, mobiele telefoons en muntjes en er zou zelfs een varkenskop gegooid zijn.

Eye of Judgement komt deze herfst

SCEJ heeft bekend gemaakt dat de game Eye of Judgement deze herfst worldwide in de winkels zal liggen. De game wordt geleverd met een PlayStation Eye, een speelmat, een starter deck en een speciale arm voor de camera.

Eye of Judgement is een kaartspel waarbij je monsterkaarten op een speelveld van 3x3 vlakken legt. Op je televisie zul je dan de gespeelde monsters virtueel tot leven geroepen worden op je tafel.

Bewakers Queen tonen hun willy

In Groot-Brittannië is geschokt gereageerd op een filmpje van dronken halfnaakte 'Scots Guards' die op de maat van beatmuziek hun jonge heer heen en weer slingeren. Scots Guards zijn de bewakers van de Britse koningin.

De opnamen zijn gemaakt op hun werkplaats in Londen. Te zien zijn drie bewakers met enkel hun hoge hoed en rood jasje nog aan en flessen drank in de hand. Terwijl luid een nummer klinkt van the Beatles - Twist and shout - slingeren de guards hun piemels in de rondte en tonen ze hun blote billen.

De bewakers zijn ondertussen geïdentificeerd. Ze zijn allemaal afkomstig uit Glasgow. Hun geschokte collega's eisen dat ze op staande voet ontslagen worden: ''Wij zijn de bekendste bewakers in de wereld en ons uniform straalt waardigheid uit. Deze mannen hebben dit beschaamd en horen dus niet meer bij ons thuis.''

-
Het Britse blad The Sun heeft de filmbeelden, maar wel op irritante wijze gecensureerd.
.

Super Paper Mario verkoopt goed in Japan

De nieuwste Mario game, Super Paper Mario voor de Wii, doet het erg goed in Japan. In de eerste week is de game op één binnen gekomen en zitten de verkopen tegen de 150.000 exemplaren aan. Ook andere nieuwe binnenkomers als de special edition van Persona 3 doen het goed:

GameConsolePublisherAantalTotaal
Super Paper MarioWiiNintendo144.192144.192
Fate Stay NightPS2Kadokawa134.887134.887
Persona 3 (FES)PS2Atlus90.36990.369
Nodame CantabileNDSBandai Namco50.78550.785
Final FantasyPSPSquare Enix48.55948.559
Phoenix Wright 4NDSCapcom48.294298.482
Mario vs DK 2NDSNintendo46.605138.621
Wii SportsWiiNintendo43.8221.400.788
Wii PlayWiiNintendo30.8181.178.629
Yoshi's Island 2NDSNintendo30.815701.247

De nummers 11 t/m 30 (met dan aan NeoGAF):

11./07. [NDS] More English Training (Nintendo)
12./00. [NDS] Atelier Lise: The Alchemist of Orudôru (Gust)
13./06. [NDS] Prof. Layton and the Mysterious Village (Level 5)
14./11. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
15./18. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
16./08. [PS2] Musou Orochi (Koei)
17./09. [PS2] Pro Baseball Spirits 4 (Konami)
18./15. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
19./13. [NDS] Word Puzzle Mojipittan DS (Bandai-Namco)
20./19. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
21./21. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
22./23. [NDS] Brain Age (Nintendo)
23./00. [NDS] Academy Alice: Excited, Happy Friends (Kids Station)
24./22. [NDS] English Training (Nintendo)
25./27. [NDS] Common Knowledge Training (Nintendo)
26./28. [NDS] Dragon Quest Monsters Joker (Square-Enix)
27./17. [PSP] Gundam SEED Alliance vs. ZAFT Portable (Bandai-Namco)
28./14. [PS2] Naruto: Shippuuden N-Ultimate Accelerator (Bandai-Namco)
29./16. [PS2] Kingdom Hearts II: Final Mix+ (Square-Enix)
30./00. [NDS] Clubhouse Games Online (Nintendo)

Verdeling per console:

NDS - 18
PS2 - 6
PSP - 3
WII - 3

Ronald Koeman op Marktplaats aangeboden

Een teleurgestelde fan heeft woensdag PSV-trainer Ronald Koeman aangeboden op Marktplaats.nl. Het liefst wilde hij hem ruilen voor een goed presterende trainer, maar kopen mocht ook.

Mensen die snel zouden reageren konden de assistent-trainers Jan Wouters en Tonny Bruins Slot er gratis bij krijgen. De fan had drie foto's toegevoegd aan de advertentie. Op een daarvan presteerde Koeman nog wel goed, volgens de adverteerder. Dat was in het Nederlands elftal.

Markplaats heeft de advertentie donderdag verwijderd. Volgens een woordvoerder was de advertentie niet conform de regels en voorwaarden.

Twee jaar geleden werd voormalig Feyenoord-trainer Ruud Gullit wegens 'wanprestaties' te koop aangeboden op eBay. De veilingsite verwijderde de advertentie omdat het verkopen van een persoon wettelijk verboden is.


T.E.A.B.

Carlo L'Ami opvolger Fred Grim

Carlo L'Ami zal Fred Grim opvolgen als keeperstrainer bij Ajax. L'Ami is dit seizoen nog verantwoordelijk voor de jeugdkeepers van Feyenoord en Excelsior, maar zal volgend seizoen bij de Amsterdammers starten.

L'Ami is een oude bekende van trainer Ten Cate. L'Ami was speler bij Heracles toen Ten Cate daar aan het roer stond. De oud-doelman stond onder andere bij Feyenoord, PSV, Excelsior, Sparta en SC Heerenveen onder de lat.

ATi's nieuwste topkaart weet niet te overtuigen

Website DailyTech heeft de eerste benchmarks online gezet van de aankomende topvideokaart van het onlangs door AMD overgenomen ATi, de Radeon HD 2900XTX 1GB. Deze kaart is tegenover nVidia's vorig jaar al verschenen 8800GTX 768MB gezet, maar dan wel eentje die door de fabrikant al overgeclockt is van 575MHz naar 650MHz. Uit de benchmarks blijkt dat de 8800GTX in elk van de geteste games de vloer aanveegt met ATi's nog niet verschenen kaart. De resultaten zijn behaald op het volgende systeem:

* AMD ATI Radeon HD 2900 XT (745 MHz core, 800 MHz GDDR3)
* AMD ATI Radeon HD 2900 XTX (750 MHz core, 1010 MHz GDDR4)
* AMD ATI Catalyst v8.361 (retail drivers)
* NVIDIA GeForce 8800 GTX (650 MHz core, 1000 MHz GDDR3)
* ASUS P5N32-E SLI (nForce 680i)
* Intel Core 2 Extreme QX6800
* Corsair XMS2 PC2-8500 (800 MHz, 5-5-5-18, 1T)
* Acer X241W

Frames per seconde 1280x1024Radeon HD 2900XTXRadeon HD 2900XTGeforce 8800GTX
Company of Heroes97,1N/A128,6
F.E.A.R.8479125
Half-Life 2: Episode One117,9118,9157,1
Elder Scrolls IV: Oblivion100,3101,4110,5
Frames per seconde 1600x1200Radeon HD 2900XTXRadeon HD 2900XTGeforce 8800GTX
Company of Heroes73.7N/A94,5
F.E.A.R.585490
Half-Life 2: Episode One91,590,8134,2
Elder Scrolls IV: Oblivion87,986,2102,9
Frames per seconde 1920x1200Radeon HD 2900XTXRadeon HD 2900XTGeforce 8800GTX
Company of Heroes53,2N/A80
F.E.A.R.53,75281,7
Half-Life 2: Episode One68,267,8100,2
Elder Scrolls IV: Oblivion75,173,498,4

De redacteur van Daily Tech liet verder nog weten dat de tegenvallende prestaties niet als een verrassing komen. Dit heeft tot gevolg dat hij zelfs van twee verschillende fabrikanten heeft gehoord dat ze de HD 2900XTX niet op zullen nemen in hun assortiment vanwege de hogere kostprijs en zeer matige prestaties.

[Darts] Hankey en Walton zeggen af voor IDL

Voormalig wereldkampioenen Ted Hankey en John Walton zullen niet deelnemen aan de Topic International Darts League. Beide Engelsmannen kunnen zich niet vinden in de manier waarop de organisatie handelt.

Als gevolg van de afzegging zullen Mario Robbe en Scott Waites doorschuiven naar het hoofdtoernooi. Hun plaats in de voorrondes worden ingenomen door Andy Murray en waarschijnlijk Dirk Hespeels. Zij zijn de eerstvolgende op de ranking.

'Pepijn sloeg niet eens zo hard'

MisdaadDe vader van de 17-jarige Pepijn V. zegt vandaag in het AD dat zijn zoon niet eens hard heeft geslagen afgelopen maandag in Alkmaar, toen Pepijn de 16-jarige scholier Gerd Nan van Wijk het levenslicht uit de ogen sloeg voor de deur van de christelijke scholengemeenschap Jan Arentsz. ''Hij heeft twee klappen uitgedeeld, niet eens hard, maar op de verkeerde plaats'', aldus vader Chris. Ook is er geen boksbeugel bij de dodelijke slagen op de slaap van het slachtoffer gebruikt zegt de man. Alles gebeurde met blote vuisten. De ruzie ging volgens hem niet over een meisje, maar was in feite een 'op het oog onschuldige ruzie' tussen twee jongens.

De 45-jarige vader bezocht zijn zoon gisteren in de cel. ''Ik zie een gebroken mens. Zijn leven is voorbij. Hij is kapot, vindt het vreselijk. Het is nooit de bedoeling geweest die jongen dood te slaan. Ik ken hem door en door. Zo zit hij niet in elkaar. Mijn zoon weet dat hij fout zit. Hij accepteert dat hij straks moet zitten en draagt zijn lot.''

Hij geeft toe dat zijn zoon als 15-jarige jongen een half jaar op een boerderij in Frankrijk heeft gezeten voor het Project Ervarend Leren van bureau Jeugdzorg. ''Hij zat intern. Pepijn heeft zich de pleuris gewerkt. Hij leerde daar discipline en verantwoordelijkheid. Hij kwam als herboren terug. Daarna is er nooit meer shit geweest.'' Waarom Pepijn daar zat wilde de vader niet kwijt. Wel dat zijn zoon ''niet over zich laat lopen.''

'Levenslang'
Het doet vader Chris vreselijk pijn dat zijn zoon in de media en op internet wordt afgeschilderd als een ''criminele psychopaat'', waarin de hele familie wordt meegesleurd. ''Pepijn is een gewone jongen met plussen en minnen, die een vreselijke fout heeft gemaakt.'' Zijn zoon is wel iemand met een gebruiksaanwijzing, en niet altijd gemakkelijk, maar met een hechte band met zijn vader en broer Tommie (acteur en danser).

Pepijn volgde in IJmuiden een mbo-opleiding tot binnenvaartmatroos op het Nova College. Hij hoefde nog maar een paar examens te doen. Daarna wilde hij doorleren voor stuurman, schipper en uiteindelijk kapitein. ''Nu kan hij alles wel vergeten. Pepijn heeft in feite levenslang, net als de familie. Hij wordt aan de schandpaal genageld en krijgt straks geen kans weer in de maatschappij terug te keren'', aldus een geëmotioneerde vader Chris. Hij benadrukt dat hij een straf gerechtvaardigd vindt. Wat hij tegen de familie Van Wijk moet zeggen weet hij niet. ''Excuses aanbieden, sorry zeggen? Daarmee krijgt de familie die jongen niet terug. Mijn diepste medeleven gaat uit naar hen. Het is het verschrikkelijkste wat je als ouder kan overkomen.''Pepijn 'gewone jongen die vreselijke fout beging'

Snoop Dogg mag Australië niet in

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg is in Australië tot ongewenst persoon verklaard. Hij wilde naar de uitreiking van de Australische MTV Awards maar kreeg geen visum, omdat hij in eigen land is veroordeeld voor drugs- en wapenbezit.

Volgens de Australische minister van Immigratie is Snoop Dogg betrokken bij bendes die moorden, overvallen plegen en drugs dealen. Daarom is hij niet gewenst in Australië. De rapper mocht eerder Groot-Brittannië niet in en ook bij aankomst in Zweden is hij al eens opgepakt.

Kosovo geeft geld voor hondenstaarten

Veel inwoners van de afvallige Servische provincie Kosovo zijn de overlast van de groeiende meute zwerfhonden meer dan zat. De Kosovaarse autoriteiten geven daarom een premie van 7.50 euro voor de staart van elke doodgeschoten zwerfhond.

''Als we niet snel actie ondernemen, zullen we op korte termijn overstelpt zijn met straathonden'', stelt landbouwfunctionaris Fadil Qela, die in de stad Mitrovica is belast met het toezicht op zwerfhonden. Over het aantal zwerfhonden in Kosovo zijn geen officiële cijfers voorhanden. Volgens verschillende ramingen gaat het om 30.000 dieren temidden van 2 miljoen mensen.

Veel zwerfhonden zijn voormalige huisdieren die in en na de Kosovo-oorlog eind jaren negentig in de steek zijn gelaten.

Sato verrast door snelheid Super Aguri

Takuma Sato is tot op heden erg tevreden over de snelheid van zijn Super Aguri bolide. De Japanner heeft de afgelopen drie races voortdurend kunnen strijden in het middenveld, en dit is meer dan hij vooraf had kunnen hopen.

Bij de start van het seizoen was meteen duidelijk dat Super Aguri met een betere bolide dan verleden jaar zou starten. Sato kwalificeerde zich op de tiende positie in Australië, maar wist niet in de punten te belanden. Ook in Maleisië liet Sato zich weer zien. Hij haalde de tweede kwalificatiesessie en wist wederom de race uit te rijden. In Bahrein kende Sato zijn eerste problemen, hij viel uit met motorproblemen, al was de snelheid van de bolide van Sato naar eigen zeggen beter dan voorheen.

"Al met al waren de eerste drie overzeese races erg bemoedigend", blikt Sato terug, "Het was een grote verrassing in Melbourne en in Maleisië hadden we een goede racesnelheid. In Bahrein gingen we nog beter, dus het was erg opwekkend. Ik kende toen een goede start en passeerde Anthony en was meteen in gevecht met Ralf. Het was erg jammer dat we de race niet konden uitrijden in verband met motorproblemen. Het is goed om te zien dat de SA07 vanaf het begin goed presteert. In Melbourne ging het geniaal. We moeten nu doorgaan met vechten."

Het is de vraag of Super Aguri de stijgende lijn door kan zetten. Het team heeft niet het budget van de overige teams en zal dus gedurende het seizoen efficiënt met hun budget om moeten gaan. "Ik denk dat het duidelijk is dat iedereen potentieel heeft. Wij hebben – hoe zal ik het zeggen – gelimiteerde bronnen", vertelt Sato, "Ik denk dat we daar het maximale uit moeten halen. Tijdens de volgende test in Barcelona hebben we een nieuw pakket. Hopelijk brengt ons dat naar een hoger niveau. Onze ontwikkeling zal naar mijn verwachting niet zo snel gaan als die van de grote teams, dus we moeten een beetje geduld hebben."

Kuyt: "We hadden meer verdiend"

Na afloop van de halve finale in de Champions League tussen Liverpool en Chelsea vond Dirk Kuyt dat zijn team meer had verdiend dan de 1-0-nederlaag.

"We hebben het wel geprobeerd, maar de bal viel net niet goed voor ons. We hadden graag een doelpunt gemaakt. Het wordt nu lastig voor de return, maar niet onmogelijk. Hopelijk kunnen we ze volgende week straffen op Anfield,” aldus de Nederlander.

Ploeggenoot Boudewijn Zenden, die in de basis startte tegen Chelsea, reageerde teleurgesteld. „We wilden vandaag een doelpunt maken. We hadden graag met 1-1 of 2-2-gelijkgespeeld. Maar we hebben niet echt uitgespeelde kansen gecreëerd. Ik denk dat we meer verdienden. Maar het is nog niet gespeeld, er zit pas één helftje op.”

Dragon Quest IX in the picture

Dragon Quest IX op de handheld van Nintendo, de Nintendo DS, zal een gameplay kennen zoals wij die gewend zijn van Dragon Quest VIII toentertijd op de PlayStation 2. De gameplay van het spel komt vooral in actie tijdens de random encounters op de map.

Ook kent Dragon Quest IX enkele online-opties. Zo kun je via de Wi-Fi connectie met anderen spelen. Jouw onderste DS-scherm is dan bedoeld voor de handelingen die jij wilt verrichten, het bovenste scherm van de Nintendo DS geeft de characters van de andere spelers aan. In deze online-optie is er ook een mogelijkheid om enkele gevechten coöperatief uit te voeren.

Met de komst van de Nintendo Wii is iedereen bekend gemaakt met de Mii-personages; de characters die je zelf vorm kon geven. Dragon Quest IX heeft ook zo een soort optie. Jij kan jouw eigen character vorm geven en aankleden.

Voor een visueel beeld van Dragon Quest IX op de Nintendo DS hebben wij ook nog nieuwe scans van het spel.Mourinho tevreden na magere zege

Jose Mourinho, de manager van Chelsea, is er van overtuigd dat zijn ploeg de finale zal bereiken van de Champions League. Chelsea won gisteravond in eigen stadion met 1-0 van Liverpool. De Reds moeten hierdoor volgende week minimaal twee keer scoren om de eindstrijd te bereiken


"Normaal gesproken scoren we bijna altijd een doelpunt in een uitwedstrijd. Als we dat op Anfield Road ook doen, moet Liverpool er al drie maken", aldus Mourinho. "Ik denk dat Liverpool denkt dat ze goede papieren hebben om de finale te halen, maar feit is dat we 1-0 voor staan. En verdedigend geven we weinig weg," aldus de Portugees die zijn team gisteren zeer goed vond spelen. "Ons spel was top class. We hebben veel kansen weten te creëren en uiteindelijk één van deze mogelijkheden benut. Na rust hadden we het moeilijker, maar aan de andere kant hadden we toen een penalty moeten krijgen na die handsbal van Arbeloa. Onbegrijpelijk trouwens, dat ons weer eens een strafschop onthouden is."

Justitie wil partner Mieremet miljoenen ontnemen

Icoon MisdaadHet Openbaar Ministerie (OM) heeft aan de Belgische autoriteiten gevraagd op twee woningen van Ria Eelzak, de partner van de bekende vermoorde crimineel John Mieremet, beslag te leggen. De twee zouden crimineel geld bij de in 2004 geliquideerde Willem Endstra in beheer hebben gegeven.

Justitie wil dit geld terugvorderen en schat deze voorlopige criminele erfenis op 13,4 miljoen euro, zo meldde het televisieprogramma NOVA gisteravond. Justitie heeft ook beslag gelegd op enkele miljoenen euro's aan banktegoeden.

Officier van justitie Digna van Boetzelaer zei in de uitzending dat het niet is uitgesloten dat er op langere termijn ook andere mensen die crimineel geld bij Endstra hadden gestald, geld zal worden ontnomen. Ook is volgens Van Boetzelaer niet uitgesloten dat de erven van Endstra zelf een deel van hun erfenis kwijtraken, als er sprake blijkt van crimineel verkregen geld.

De Nederlandse en Belgische autoriteiten hebben woensdag invallen gedaan in de woningen van Ria Eelzak en haar zoon in Neerpelt in België. Daarbij werd een grote hoeveelheid administratie van Mieremet in beslag genomen. Ook trof de politie een vuurwapen met munitie aan.

Belegd
John Mieremet vormde samen met de in 2000 geliquideerde Sam Klepper een crimineel duo. Eind jaren negentig week Mieremet uit naar Neerpelt. Het criminele geld dat hij zou hebben vergaard, zou hij voor een groot deel hebben belegd bij Willem Endstra. Dat gebeurde onder de naam van zijn toenmalige partner Ria Eelzak.

Mieremet noemde Endstra in 2002 in een interview in de De Telegraaf ''de bank van de onderwereld''. Om verdere schade te vermijden beloofde Endstra toen om de miljoenenbelegging van Mieremet en Ria Eelzak terug te storten en nog een boete van vijf miljoen euro te betalen. Op 17 mei 2004 werd Willem Endstra voor zijn kantoor in Amsterdam geliquideerd. John Mieremet trof hetzelfde lot op 1 november 2005 in Thailand.


John Mieremet

Lennon weg bij Celtic

Neil Lennon, de aanvoerder van Celtic, heeft gisteren bekend gemaakt dat hij aan het eind van dit seizoen vertrekt bij de Schotse landskampioen.

"Natuurlijk is het pijnlijk om na zo een lange tijd te vertrekken, maar ik heb er diep over nagedacht en ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen", aldus Lennon. Lennon speelt sinds 2000 bij Celtic, dat hem bij Leicester wegkocht. De landstitel van Celtic dit seizoen is de vijfde voor Lennon sinds hij naar Celtic kwam.

Huis VS stemt voor terugtrekking uit Irak

Icoon OorlogHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag ingestemd met een wetsvoorstel, dat onder meer voorziet in een tijdschema voor de Amerikaanse terugtocht uit Irak. Volgens het schema moet Washington uiterlijk 1 oktober beginnen met het terughalen van militairen uit het land.

De terugtocht moet uiterlijk zes maanden later zijn voltooid. In het wetsvoorstel is ook het verzoek van president George Bush opgenomen om 124 miljard dollar extra vrij te maken voor de oorlogen in Irak en Afghanistan. Het wetsvoorstel werd in het door de Democraten gedomineerde Huis van Afgevaardigden aangenomen met 218 stemmen voor en 208 stemmen tegen. ''Aan dit verschrikkelijke hoofdstuk uit onze geschiedenis moet een einde komen'', zei de Democraat James McGovern. ''Genoeg is genoeg.''

Veto
De Senaat stemt vermoedelijk donderdag over het wetsvoorstel. President George W. Bush heeft al laten weten dat hij zijn veto over het voorstel zal uitspreken, omdat hij zich niet wil binden aan een tijdschema voor het vertrek uit Irak.

Uit een woensdag vrijgegeven peiling van de omroep NBC en de zakenkrant The Walllstreet Journal kwam naar voren dat 56 procent van de Amerikanen voorstander is van een duidelijke tijdschema voor de terugtocht uit Irak. Verder bleek dat slechts 36 procent van de Amerikanen denkt dat de oorlog in het Arabische land nog kan worden gewonnen. 55 procent gelooft daar niet in.

Gaston Gaudio denkt aan stoppen

Gaston Gaudio overweegt te stoppen met tennis. De Argentijn die in 2004 Roland Garros op zijn naam schreef is gefrustreerd over zijn eigen slechte spel. Deze week verloor hij in de eerste ronde met 6-1, 6-0 van Robin Soderling. Het zou zijn laatste wedstrijd geweest kunnen zijn.

Gaudio verklaarde dat hij niet zeker weet of hij ermee stopt, maar heeft het gevoel dat tennis met hem stopt. Hij speelt niet meer zoals hij dat zou willen. Eerder dit jaar werd Gaudio voor zijn thuispubliek in Buenos Aires uitgefloten door zijn eigen fans, nadat hij daar de eerste ronde verloor. Sindsdien denkt Gaudio aan stoppen. Voor het toernooi in Munchen volgende week heeft hij zich alvast teruggetrokken. Toch zou de Argentijn graag nog een keer op Roland Garros spelen.

Schagenaar drie keer vol gas langs controle

Icoon PolitieEen 36-jarige man uit Schagen heeft dinsdagavond wel een hele rare stunt uitgehaald. Hij reed drie keer te hard langs dezelfde snelheidscontrole op de N245 richting Alkmaar. Na de eerste overtreding reed hij een rondje en werd voor de tweede keer geflitst.

Maar daarmee was het nog niet genoeg. Hij stapte in een andere auto en passeerde de radarcontrole voor de derde keer te snel. Daarna stopte de Schagenaar in de berm en liep op de postende agenten af. Volgens de politie maakte hij discriminerende opmerkingen en werd zelfs handtastelijk.

Vervolgens stapte hij weer in de auto en reed naar Alkmaar. Daar werd hij op de Huiswaarderweg staande gehouden en naar het politiebureau gebracht.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Centraal Station Rotterdam ontruimd

Icoon BrandHet Centraal Station in Rotterdam is gisteravond geheel ontruimd omdat er een grote brand in een intercity woedde. Het vuur ontstond rond 21.45 uur in het achterste deel van de trein en was binnen een uur geblust.

Omdat er rook in de stationshal stond, werd het station helemaal ontruimd. Ook werd het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal enige tijd stilgelegd. Niemand is gewond geraakt. De politie onderzoekt of de brand is aangestoken.

Het ging om de intercity van Eindhoven naar Den Haag. De reizigers werden geëvacueerd. Een deel van een wagon in het achterste deel van de trein is vrijwel geheel uitgebrand. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Met dank aan SR505 en Bc_Hoogvliet voor de submit.

In the picture!


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Wielrenner vergeet zijwieltjes. Politie assisteert met speciale duimtechniek.

En de top-5:

5: obelixdegexte : "lance (endel)darmstrong"

4: LaMuerte: "De arm van de wet reikt ver...heel ver."

3: vertelmeer: "Nieuw wapen in de dopingoorlog... Anaal onderzoek tijdens de wedstrijd."

2: Dragonetti: "!.... kiele kiele kiele kiele ... !"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Wiewmannetje

previous picture

Blue Dragon 2 zou online-game kunnen worden

Blue Dragon is nog lang niet te verkrijgen in het westen, maar de opvolger wordt niet alleen al gepland, de uitwerking van de game wordt momenteel in elkaar gezet. Hironobu Sakaguchi, directeur van Mistwalker en producer van Blue Dragon, heeft zijn visie op de game onlangs gegeven.
In een interview met een Japanse site zei de man: We're in talks with Microsoft about development of a sequel. Specifics aren't finalized, but there's a possibility that it will be produced as an online title

Voorlopig is dus nog niets zeker en laten we hier eerst maar eens wachten op het eerste deel dat in september van dit jaar moet verschijnen.


Een MMO-versie met dit type gameplay?

[upd] Complete PvdA-bestuur treedt af

Icoon Politiek Partijvoorzitter Michiel van Hulten treedt af als voorzitter van de PvdA. Hij zal dat woensdagavond in een vergadering van het partijbestuur bekendmaken, melden ingewijden. De directe reden is een brief van enkele medebestuursleden die het niet eens zijn met Van Hultens visie op de partijvernieuwing. Daarnaast was Van Hulten campagneleider bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar waarbij de PvdA negen zetels verloor.

Van Hulten ervaart de kritiek van zijn medebestuursleden als een vertrouwensbreuk. In zijn vernieuwingsplannen wilde hij de leden meer ruimte geven. Van Hultens vertrek komt kort voor de publicatie van een rapport van een commissie onder leiding van PvdA-burgemeester Ruud Vreeman, die de verkiezingscampagne en nederlaag analyseert.

Update 01.12 uur
Het hele bestuur van de PvdA heeft besloten om af te treden na het vertrek van partijvoorzitter Van Hulten. Dat bleek vannacht na afloop van het bestuursoverleg in het partijkantoor in Amsterdam.

De PvdA gaat na het onverwachte opstappen van de partijvoorzitter en het complete bestuur verder met een interim-bestuur. Voorzitter daarvan wordt Ruud Koole, die anderhalf jaar geleden plaats maakte voor Van Hulten. De verhoudingen binnen het bestuur waren de reden voor het opstappen, niet de verkiezingscampagne, zei partijleider Wouter Bos rond middernacht.

Het aftredende partijbestuur liet in een verklaring weten dat niet het verschil van inzicht rond de koers van de partij of de partijvernieuwing een rol speelde bij het opstappen. Wel wil het bestuur de weg vrij maken voor een gezaghebbend voorzitterschap om door te gaan met partijvernieuwing én met de te verwachten aanbevelingen van een commissie onder leiding van Ruud Vreeman, die rapporteert over de verkiezingscampagne en de oorzaken van de verkiezingsnederlaag.


Exit Van Hulten

Chirurg liposuctie verloor eerder patiënte

Icoon MedischPlastisch chirurg Edwin van Onselen bij wie vorige week in Utrecht een 21-jarige patiënte na een liposuctiebehandeling overleed, heeft in 2004 ook al een patiënt verloren. Dat heeft het televisieprogramma EénVandaag woensdag gemeld.

Het Slingelandziekenhuis in Doetinchem is recentelijk een intern onderzoek begonnen naar het overlijden van een door  Van Onselen geopereerde patiënte, drie jaar geleden, bevestigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Van Onselen, die destijds bij het ziekenhuis werkte, zou dat overlijdensgeval niet hebben gemeld. Van Onselen ontkende in de uitzending de beschuldigingen van het ziekenhuis. De chirurg zegt onmiddellijk de directie in kennis te hebben gesteld.

De zware operatie werd in oktober 2004 verricht. De patiënte overleed kort na de behandeling. De Inspectie liet woensdag weten het interne onderzoek van het ziekenhuis af te wachten.

Sinds vorige week onderzoekt de inspectie de dood van de 21-jarige vrouw die na een ingreep van Van Onselen overleed. Die operatie vond plaats in privékliniek Aestheticare in Utrecht.Van Onselen (link: Videofragment Eénvandaag)
Laatste reviews en specials
review
Mortal Kombat 1
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
©FOK.nl e.a.