AIVD roept Wilders op het matje

Icoon PolitiekPVV-leider Geert Wilders heeft ons land bijna in een enorm conflict met de moslimwereld gestort. In februari zei Wilders dat islamieten die in Nederland willen blijven de helft van de Koran moeten verscheuren. Dat blijkt bijna net zo'n grote rel te hebben veroorzaakt als de Deense cartoons over de profeet Mohammed.

Kwaad bloed
Twee weken geleden riep Tjibbe Joustra, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, Wilders op het matje, blijkt uit onderzoek. Wilders heeft het bericht bevestigd. Naast de heiligschennis van de Koran zou ook de uitspraak "Als Mohammed hier vandaag leefde zou ik voorstellen om hem als extremist met pek en veren het land uit te jagen" veel kwaad bloed hebben gezet.

Cartoons
Joustra en de AIVD toonden Wilders honderden tv-beelden en krantenartikelen met boze reacties op zijn citaten. Volgens Joustra ontsnapte Nederland ternauwernood aan een rel zoals die van de Deense cartoons. Wereldwijde rellen leidden toen tot tientallen doden.

Noodklok
Wilders zou Nederlanders die in het Midden-Oosten verblijven in gevaar hebben gebracht met zijn omstreden uitspraken. De enige reden waarom de zaak toen niet uit de hand liep was omdat de islamitische wereld toen net viel over een Israelisch bouwproject.

Wilders
Geert Wilders deed enkele omstreden uitspraken


Met dank aan static voor de submit.