Recorddrukte verwacht op Schiphol

Icoon VervoerLuchthaven Schiphol verwacht vrijdag een recordstroom aan passagiers. In totaal zullen er ruim 166.000 reizigers vertrekken, aankomen of overstappen op de Amsterdamse luchthaven. Dit aantal is hoger dan op 21 juli 2006 toen 165.000 passagiers Schiphol aandeden, aldus de luchthaven.

Met name het grote aantal vertrekkende passagiers (63.000) zal vrijdag zorgen voor de grote drukte. In de zomermaanden is de vertrekdatum meer verspreid. Vrijdag begint voor veel mensen de meivakantie, die een week duurt. Reizigers wordt aangeraden ruim op tijd op de luchthaven aan te komen, omdat de rijen voor de incheckbalies en de paspoortcontrole lang zullen zijn. Schiphol heeft extra personeel ingehuurd om de stroom reizigers in goede banen te leiden.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) verwacht dat tussen de 1,7 en 2 miljoen Nederlanders op vakantie gaan tijdens de meivakantie. Ongeveer de helft van hen gaat naar het buitenland. De ANWB verwacht dat de vakantiedrukte op de weg vanaf donderdag al merkbaar is. De meeste vakantiefiles zullen ontstaan op wegen naar de kust en de Veluwe. In het midden van het land waarschuwt de organisatie voor files op de A1, A2, A12 en A28.
Topdrukte morgen.