Barça-voorzitter: "Ik vind Gerrard geweldig"

Gerard (RedFever007)
In de aanloop naar de Champions League-wedstrijd Barcelona – Liverpool, heeft de voorzitter van de Spaanse ploeg zijn waardering voor Steven Gerrard kenbaar gemaakt. Barça-preses Joan Laporta vindt de Engelsman een geweldige voetballer.

"Ik vind Gerrard geweldig. Afgelopen week zag ik een herhaling van de Champions League finale van 2005 tussen AC Milan en Liverpool. Geweldig. Xabi Alonso en Dudek waren de hoofdrolspelers, maar Gerrard was dé man. Hij was de dirigent van Liverpool FC. Toen hij na de match naar de supporters rende om de overwinning te vieren, werd ik ook emotioneel", aldus Laporta.

De voorzitter vergeleek Gerrard met Puyol. "Puyol is onze eigen Gerrard. Hij denkt altijd in het teambelang, is een echte vechter en zet zich altijd 100 procent voor het team in." Naast het waarderen van Gerrard waarschuwde de preses voor een andere Liverpool speler. "Er is nog een speler waar we voor moeten uitkijken. Peter Crouch is erg gevaarlijk. Hij is lang en kopsterk, maar ook goed met zijn schot. Hij komt tegenover Marquez te staan, en die is ook wel kopsterk."