[update] Moszkowicz treedt terug

Icoon JustitieVolgens het Parool zal Bram Moszkowicz niet langer de raadsman van Willem Holleeder blijven. Dit zou hij, volgens het Parool, vanmiddag op zijn persconferentie gaan zeggen.

Het Parool zegt dat Moszkowicz vindt dat hij zo beschadigd is geraakt dat hij in het belang van zijn cliënt terug moet treden. Zijn opvolger zal niet, zoals gedacht, Gerard Spong zijn, maar Jan-Hein Kuijpers zal Holleeder gaan verdedigen. Hierdoor zal de strafzaak tegen Holleeder geen vertraging oplopen en gewoon op 2 april beginnen.

Update 15.00 uur
De persconferentie van Moszkowicz is begonnen en online te bekijken.

Update 15.43 uur
Moszkowicz heeft zojuist bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt uit de zaak Holleeder. Hij doet dit omdat het niet meer in het belang van zijn cliënt is om door te gaan, aldus Moszkowicz. Wel benadrukt hij dat het een zwarte dag in het Nederlands Strafrecht is. Holleeder zou hebben aangegeven Moszkowicz als raadsman te willen, en een verdachte zou de raadsman moeten hebben die hij wenst.

Jan-Hein Kuijpers zal Moszkowicz opvolgen als advocaat van Holleeder. Moszkowicz zal in hoger beroep gaan tegen het vonnis van de rechter dat hij onder andere maffiamaatje genoemd mag worden.

Met dank aan VanRobLos voor de submit.