Ambulance voor dikke mensen

Icoon VervoerAmbulancezorg in Drenthe gaat speciaal voor het vervoer van dikke patiŽnten een versterkte wagen aanschaffen. De speciale ambulance die heel subtiel 'tank' wordt genoemd, zal een kwart miljoen euro gaan kosten.

In de gezondheidszorg heeft men steeds vaker te maken met veel te dikke patiŽnten. Funest voor de ruggen van ambulancepersoneel, maar ook de standaardambulances kreunen onder het gewicht van de dikkerds. Tot het moment dat de versterkte ambulance er is, doen ze in Drente een proef met een lier: zwaarlijvigen worden naar binnen getakeld.

Een Haarlems ziekenhuis moest onlangs een verhuiswagen inzetten voor het vervoer van een veel te zware patiŽnt. De verhuiswagen werd begeleid door twee motoragenten, twee politieauto's, een auto van het KLPD en een ambulance. Op de A4 ontstonden zelfs files.

Volgens een woordvoerder van een verhuisbedrijf is de inzet van verhuiswagens bij ziekenvervoer geen uitzondering meer. "Wij rukken ongeveer zes keer per jaar uit als iemand niet in een ambulance past."