[F3] Van der Zande naar Prema Power Team

Renger van der Zande, test- en reservecoureur van het Nederlandse A1GP-team heeft een contract getekend bij Prema Power Team. Hij zal het komende seizoen uitkomen in de Formule 3 Euroseries.

De talentvolle Nederlander voerde in november van vorig jaar enkele indrukwekkende tests af voor verschillende Euroseries teams. Zijn gevoel over het Prema Power Team was echter het beste. Van der Zande heeft zijn keuze in overleg met Mercedes gemaakt.

"Ik heb van de winter bij een aantal prominente F3 teams getest. Met Prema Power heb ik de meest succesvolle test afgewerkt. Zij zijn organisatorisch een goed team en ze beschikken over ervaren engineers. Wat mij erg bevalt is de Italiaanse mentaliteit, er heerst een warme en doelgerichte cultuur in de firma," aldus de Nederlander.

Ondanks het goede gevoel van de Nederlander was het Prema Power Team de laatste twee seizoenen niet in staat mee te vechten voor de titel. Desondanks in Van der Zande optimistisch over komend seizoen: "Prema is in een aantal klassen sterk vertegenwoordigd. Zij zijn 'leading' met het Toyota Development programma in de Formule Renault 2.0 en actief in de World Series 3.5 by Renault. En in de Euroseries Formule 3 hebben ze een lange historie. Een sterk punt is de nauwe samenwerking met Dallara en met wat andere technologie partners. Prema had het afgelopen jaar een wat minder seizoen door een aantal omstandigheden, maar ze zijn gedreven om weer naar de frontrows terug te komen. Gezamenlijk hebben we de 'killing' ambitie en zijn we 'getriggerd' om te scoren."

Van der Zande is erg blij dat hij in de F3 Euroseries zal uitkomen. In zijn ogen is de F3 de grootste kweekvijver voor talent dat doorstroomt naar de F1. Ook de steun van Mercedes zal de coureur uit Nijmegen goed doen.

Teambaar Angelo Rosin is ook erg tevreden met het aantrekken van de jonge Nederlander: "Wij zijn erg blij om Renger bij ons te hebben. Bij zijn test in Hockenheim was ik onder de indruk van zijn snelheid en de goede technische feedback. Het feit dat we tot een overeenkomst zijn gekomen om samen te werken in de F3 Euroseries maakt me blij. Renger is een van de meest belovende coureurs in Europa en met hem zijn we er van overtuigd dat we resultaten kunnen behalen die wij verwachten. De technische structuur is veranderd en dit jaar leidt ik persoonlijk het team om Renger en andere Prema coureurs te ondersteunen met ervaring die ik in mijn hele carrière heb opgebouwd."