Xbox 360-dief maakt domme fout

Een 15-jarige Xbox 360-dief uit Nieuw Zeeland is aangehouden nadat hij zelf contact opgenomen had met de klantenservice van Microsoft om een nieuwe stroomkabel te bestellen. De dief had namelijk een Xbox 360 gestolen en daarbij ook een paar games, altijd handig natuurlijk, maar hij was de stroomkabel vergeten. Onder het mom van 'de hond heeft mijn stroomkabel doorgebeten' kon de jonge dief zijn bestelling plaatsen.

De dief werd echter betrapt toen een dag na zijn bestelling het slachtoffer ook even met Microsoft belde om te melden dat zijn Xbox 360 enkele dagen geleden was gestolen. Het serienummer dat het slachtoffer doorgaf kwam overeen met het nummer dat de dief doorgegeven had.

Zo kwam het hele balletje aan het rollen en werd de politie door het slachtoffer ingeschakeld. Microsoft was vervolgens echter niet bereid om de gegevens van de dief aan de politie door te geven vanwege privacy van de klant. De politie had zelfs een rechterlijke machtiging nodig om Microsoft zover te krijgen om met de informatie op de proppen te komen. Met een machtiging op het bureau kon Microsoft natuurlijk geen nee zeggen en de jongen is eindelijk in de kraag gepakt. Met het arresteren van deze jongen is er een einde gekomen aan een serie inbraken aangezien de jongen namelijk al 18 andere inbraken op zijn naam had staan.