FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 februari 2007

Geen referendum over Europese grondwet

Icoon Europa Er komt geen referendum meer over de Europese grondwet. Dat hebben de onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie bepaald in het regeerakkoord. In plaats daarvan zal de regering een besluit nemen over een nieuw Europees verdrag.

De Tweede Kamer is zeer verdeeld over de toekomst van de grondwet. De VVD en de ChristenUnie willen het verdrag inkorten, maar D66 wil het verdrag juist uitbreiden. PvdA en SP willen de tekst helemaal weggooien en nieuwe onderhandelingen beginnen. Het CDA wil verder praten, maar de grondwet wel als basis nemen.

Over twee jaar komt er een nieuw verdrag, dat waarschijnlijk niet het woord 'grondwet' meekrijgt. José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, verwacht dat Nederland een voorstel doet hoe de tekst eruit gaat zien. Hij vindt dat Nederland en Frankrijk, de landen die de grondwet verwierpen met een referendum, het voortouw moeten nemen. Een probleem is dat Nederland geen idee heeft wat er veranderd moet worden aan de tekst om deze wel acceptabel te maken. De 18 EU-lidstaten die de grondwet wel aangenomen hebben willen graag dat deze alsnog zonder wijzigingen ingevoerd wordt.

Hellboy laat weer van zich zien in nieuwe screens

Het is een tijdje stil geweest rond Hellboy, maar nu is er weer wat materiaal vrijgegeven van deze Dark Horse strip-verfilming-vergameïng




De speler kan met de gigantische vuist van Helboy zich helemaal uitleven tegen hordes tegenstanders. Ook belooft de game een interactieve omgeving die nagenoeg helemaal kapot kan worden gebeukt.




Twee andere spelers kunnen meespelen in co-op modus met Hellboy door in de huid te kruipen van Abe Sapien en Liz Sherman.



Het spel wordt dit jaar verwacht voor de PS3, Xbox360 en PSP.

update: hieronder zijn ook nog wat screens van de PSP versie te bewonderen



CDA'er Joop Wijn verlaat politiek

Icoon Politiek CDA-kopstuk en minister Joop Wijn van Economische Zaken verlaat de politiek. Hij heeft dat maandag aan CDA-leider Jan Peter Balkenende laten weten, zo heeft Economische Zaken bekendgemaakt.

De 37-jarige Wijn is niet beschikbaar voor een ministerspost in een nieuw kabinet en gaat ook weg uit de Tweede Kamer. Hij wil terug naar het bedrijfsleven. Hij heeft nog geen nieuwe baan.

De CDA'er zegt dat zijn besluit los staat van de discussie over het fractievoorzitterschap, waarvoor zijn naam de ronde deed. "Ik heb mijn partij al in augustus laten weten dat ik voor deze functie in ieder geval niet beschikbaar zou zijn." Ook heeft zijn stap niets te maken met de signatuur en de beleidsvoornemens van het nieuwe kabinet.

Wijn benadrukt dat hij in 1998 al had aangegeven de Haagse politiek te beschouwen als een tijdelijke onderbreking van zijn loopbaan in het bedrijfsleven. "Afgelopen zomer, in de hectiek van de ontstane politieke situatie, heb ik onvoldoende tijd gehad om na te denken over de vraag of ik mijzelf de komende vier jaar opnieuw een politiek ambt zie vervullen. De afgelopen weken heb ik deze persoonlijke afweging alsnog gemaakt."

Wijn zegt dat hij heeft geworsteld met de voorkeurstemmen die hij bij de landelijke verkiezingen kreeg. "Wat voor mij de doorslag geeft is dat deze stemmen in goede handen zijn bij de CDA-bewindslieden en Kamerleden. Bovendien ligt er nu een regeerakkoord, dat in lijn is met de visie waarvoor ik mij de afgelopen jaren sterk heb gemaakt: goed voor economische groei en werkgelegenheid."

Rigters alsnog opgeroepen voor Jong Oranje

Aanvaller Maceo Rigters is alsnog opgeroepen voor het duel van Jong Oranje morgen tegen Jong Rusland. De aanvaller van NAC Breda viel in eerste instantie af. De clubarts van de Bredanaars gaf eerder ten onrechte aan dat Rigters niet fit zou zijn.

Rigters speelde afgelopen weekend gewoon met zijn club in de basis tegen RKC Waalwijk. De aanvaller is de vervanger van Feyenoorder Tim Vincken, die tijdens de eerste training van Jong Onranje al geblesseerd raakte aan zijn knie. Vincken verving de geblesseerde NEC-speler Roy Beerens.

Mars stopt met kinderreclame

Voor het eerst voert een groot levensmiddelenconcern een hoge leeftijdsdrempel in voor het aan de man brengen van snoepgoed. De maker van de chocoladerepen Snickers en Mars, de firma Masterfoods, is van plan tegen het einde van dit jaar te stoppen met reclames gericht op kinderen jonger dan twaalf jaar. Eerder kende Masterfoods al een drempel voor kinderen jonger dan zes jaar.

Deze maatregel is vooral bedoeld om de groeiende, maatschappelijke ongerustheid over de link tussen reclame en zwaarlijvigheid bij kinderen een halt toe te roepen. Masterfoods staat in de top dertig van de grootste adverteerders ter wereld en mogelijk zet het andere bedrijven tot gelijksoortige maatregelen aan.

De beslissing werd bekend gemaakt door middel van een brief van Masterfoods aan de directeur-generaal voor gezondheid en consumentenbescherming bij de Europese Commissie, de heer Robert Madelin. Het nieuwe beleid gaat gelden voor alle advertenties, inclusief online reclame, voor de produkten snacks en snoep.

Met dank aan Aether voor de submit.

Kantoorgevecht...

Dit is een van de leukste filmpjes die ik in een tijdje gezien heb. Je kent de situatie wel: je zit op kantoor en je hebt een discussie met je collega en/of baas wanneer iets af moet zijn. Het is zijn of haar woord tegen die van jou. Wat doe jij in die situatie, hoe los je dat verschilletje van inzicht op?

Hij zegt : “woensdag”, en jij zegt : “donderdag”!

En als we het dan toch hebben over vechten op kantoor, dit is ook wel een sterk staaltje van collegialiteit!

Met dank aan Brammie1, -_Tommy_- en Ryoga voor de submits.

Krajicek verliest van Safina

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-tennistoernooi in Parijs. De Almeerse wist de nummer twaalf van de wereld, de Russische Dinari Safina, niet te verslaan.

Het verschil tussen de Russische en de Nederlandse was niet groot. In de eerste set wisten beide speelsters hun service tot 4-4 te behouden. Misa moest daarna een break toestaan. Safina wist daarna vrij gemakkelijk de set uit te serveren. De tweede set ging ook weer gelijk op. Bij 5-5 kreeg Krajicek een break tegen en dit kwam ze niet meer te boven het werd 7-5 voor de Russische.

Malisse wint verrassend finale

Xavier Malisse heeft voor de tweede maal in zijn tennisloopbaan het ATP-toernooi van het Amerikaanse Delray Beach op zijn naam weten te schrijven. De Belg won in de finale verrassend van de als eerste geplaatste James Blake.

Vanwege de regen werd de wedstrijd gisteren tot twee keer toe uitgesteld. Toen de spelers voor de tweede maal de baan moesten verlaten, konden ze helemaal niet meer verder. De wedstrijd werd verplaatst naar vandaag bij een stand van 7-5 en 3-3 in het voordeel van Blake. Malisse wist uiteindelijk het tij nog te keren en won de tweede en de derde set met 6-4.

DJ Nomar meest veelbelovend

Icoon MuziekAls het aan het publiek en de vakjury van poptempel Paradiso te Amsterdam ligt, is DJ Nomar de meest veelbelovende Nederlandse platendraaier van het moment. Dat bleek uit de DJ TWSTd Contest, die daar afgelopen weekeinde plaatsvond.

DJ Nomar stond zaterdag met 3 andere finalisten uit de contest in Paradiso. De finalisten waren in 2006 al verkozen uit een groep van ongeveer 150 deelnemers. Na een lange strijd waren zoveel de jury als het publiek ervan overtuigd dat DJ Nomar de meeste talenten bezat.

Ramon Brouwer - zo luidt de echte naam van Nomar - komt uit het Noord-Hollandse Uithoorn en is 30 jaar oud. Met het winnen van de DJ TWSTd Contest krijgt de DJ een opleiding tot producer, ter waarde van 1945 euro, cadeau. Bovendien mag hij zich nu de huis-DJ van het Dommelsch TWSTd DJ Café noemen.

Wereldwijd ongeveer 250.000 kindsoldaten ingezet

Wereldwijd zijn tussen de 250.000 en 300.000 kinderen in oorlogen actief. De meeste kindsoldaten vechten in Afrika, maar ook in landen als Colombia en Haïti worden minderjarigen in gewapende conflicten ingezet.

De cijfers zijn bekendgemaakt op een internationale conferentie in Parijs. Frankrijk en het VN-kinderfonds Unicef hebben de tweedaagse conferentie georganiseerd.

Op de conferentie zijn ongeveer driehonderd vertegenwoordigers van onder meer landen, hulpverleners en donoren aanwezig. Bij de opening van de conferentie uitten deelnemers hun zorg over de inzet van kindsoldaten in de roerige Sudanese provincie Darfur.

De Verenigde Naties hebben een zwarte lijst opgesteld van landen waar minderjarigen in oorlogen worden ingezet. Op die lijst staan landen als Burundi, de Democratische Republiek Congo, Sudan, Nepal en Sri Lanka.

De deelnemers aan de conferentie willen in de strijd tegen de inzet van kindsoldaten een aantal uitgangspunten formuleren. Het gaat onder meer om de bevrijding van kindsoldaten en het begeleiden van de minderjarigen bij hun terugkeer in de maatschappij.

Vrouw en kindje op fiets geschept door trein

Vanmiddag is in Middelburg een vrouw door een voortrazende intercity overreden. De vrouw heeft het ongeval niet overleefd. Een kindje van twee, dat bij haar achterop zat, bleef gelukkig ongedeerd.

De vrouw fietste volgens getuigen van het ongeval tussen de spoorbomen door, toen de trein haar vanuit de richting van het station naderde. De machinist zou nog hebben getoeterd, maar hij kon de botsing niet meer voorkomen. De omstanders reageerden geschokt.
Met dank aan Bolter en jimpsel voor de submit.

'Gouden kooi-bewoner onterecht verwijderd'

Nathanaël trapt HuubDe gisteren uit de Gouden Kooi verwijderde 'miljonair' Huub is ten onrechte uit het programma verwijderd. Dat is althans de mening van vele honderden internetkijkers die de beelden vanuit vier verschillende hoeken uitvoerig hebben bekeken en geanalyseerd.

Zaterdagnacht ontstond een woordenwisseling tussen Huub en medebewoner Nathanaël. Huub daagde uit, iets dat binnen het format van de Gouden Kooi is toegestaan, en uiteindelijk schopt en duwt Nathanaël Huub. Even later neemt Nathanaël Huub in een wurggreep in de keuken. Om deze twee acties werd in eerste instantie zondagavond alleen Nathanaël verwijderd. Nadat Huub had gezegd zelf óók fysiek geweld te hebben gebruikt, kreeg ook hij te horen dat hij moest vertrekken. Huub zou Nathanaël in de private room, de kamer van waaruit de bewoners kunnen bellen, tegen zijn rechterbeen hebben geschopt. Grondige analyse van de beelden geeft echter aan dat Huub niet tegen Nathanaël maar tegen diens stoel schopt.

De avond van de vechtpartij hadden beide heren gedronken. Twee bewoners, Bart en Amanda, waren getuige van het incident, maar hebben de toedracht ernstig overdreven en verdraaid ten gunste van hun 'maatje' Nathanaël. Huub kon het zich niet meer goed herinneren en heeft eenvoudigweg aangenomen wat hem door de getuigen is verteld, aldus de internetgemeenschap op forum.fok.nl.

De exit kost Huub niet alleen zijn kans op een miljoen euro en een villa ter waarde van 2,1 miljoen euro, maar ook zijn tienduizend euro inleggeld. De beelden van de bewuste acties:



Inmiddels heeft John de Mol als verklaring gegeven dat ze van Huubs verhaal uit moesten gaan omdat er sprake zou zijn geweest van een dode hoek en dat Huubs overtreding niet op camera's zou zijn vastgelegd. Bovenstaande beelden lijken echter voor zich te spreken.

Inmiddels zijn er diverse petities en boycot acties opgezet op forum.fok.nl. De redactie die normaliter meepost onder de gebruikersnamen oddy en DGK_REDACTIE hebben, naast de melding 'we konden niet anders', niets meer geantwoord op de vele vragen die nog openstaan van de trouwe groep kijkers.

Nieuwsgierig naar meer info? kijk en lees in het Gouden Kooi Forum

Name that bitchy blogger 3

Omdat de weblog vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 3). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De derde opgave:

Deze redelijk onherkenbare, doch zeer charmante weblogger is slechts 18 jaar. Toch is het een stoere man. Woon jij in de buurt van Best, ben je net als hij single, zie je wel iets in een zwevende stemmer die ook nog atheïst is, en herken je hem achter dit masker? Hij zoekt nog een vriendin.

Een extra hint: hij is relatief nieuw in de weblogcrew.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 3'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Unnamed Naughty Dog Project niet langer naamloos?

Chris Swain en Dan Arey zijn docenten aan de USC School of Cinematic Arts. Dan Arey is daarnaast ook nog Creative Director bij Naughty Dog. Op de nieuwste HTML-pagina van één van de cursussen die de beide heren doceren, prijkt een CV van Arey. Het overgrote deel bestaat uit titels die we allemaal kennen. Bovenaan staat echter "Uncharted: Drake's Fortune". Een titel die in 2007 op de PS3 uit zal komen.
• Uncharted: Drake’s Fortune (PS3) - 2007
• Daxter (PSP) - 2006
• Jak X (PS2) – 2005
• Jak 3 PS2) - 2004
• Jak II (PS2) - 2003
• Jak and Daxter: The Precursor Legacy (PS2) - 2001
• Crash Team Racing (PS1) - 1999
• Crash 3: Warped (PS1) - 1998
• Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back (PS1) – 1997
• Gex: Enter the Gecko (PS1) - 1997
• Blood Omen: Legacy of Kain - 1996
• Gex 3DO - 1995
• Blazing Dragons (Dragon Tails license w/ Terry Jones of Monty Python) (PS1) - 1994
• Total Eclipse (3D0) – 1993
• Crash ‘n Burn (3D0) – 1993

Zou dit het vooralsnog titelloze spel zijn waar Naughty Dog zo mysterieus over doet? Het lijkt waarschijnlijk, aangezien de studio aan slechts één titel per keer werkt en de game dit jaar nog uit moet komen.

FOK!radio: Naakt fitnessen en Oversight blikt terug

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Er is geen FOK!ker die de afgelopen tijd zoveel media-aandacht heeft gehad als Oversight. Belden we vorige week al met hem om de week daarvoor te overzien, stond hij alweer op Schiphol en was zijn ID-kaart afgenomen. Hij wist daar een pasfoto op te krijgen waarop hij als The Joker uit de Batmanfilms staat afgebeeld. Maar vanavond is hij gewoon in de studio van FOK!radio in Utrecht en blikken we met hem terug op de voorbije weken. Heeft hij bereikt was hij wilde of is dit nog maar het begin? Waarom zocht hij überhaupt zo uitgebreid de aandacht van de media? Heeft zijn werkgever (ministerie van Algemene Zaken) al met hem gesproken? Is het allemaal niet over de top gegaan? En natuurlijk vragen we hem of hij inmiddels al een nieuw identiteitsbewijs heeft en hoe hij daar op staat. Wil je zelf ook nog wat van hem weten, dan kun je je vragen altijd via Skype of in IRC stellen. De uitzending begint vanavond zoals vanouds om 20:00 uur!

Altijd al naakt willen fitnessen, maar nooit een sportschool gevonden waar dat mocht? Dan is er goed nieuws, want in een sportschool in Heteren heb je vanaf volgende maand geen sportkleding meer nodig. Vanaf 4 maart is het daar mogelijk met alleen je adamskostuum aan je in het zweet te werken. Op zondagen is het mogelijk naakt op de apparaten te vertoeven. Maar nu komt er nog weleens wat vocht vrij tijdens inspanningen. Is dat dan wel helemaal fris? We vragen het aan de eigenaar van de sportschool.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We gaan ook weer bellen met Yvonne voor roddels en meer. En we willen alles weten over het dochtertje van Nikky, dus we gaan ook met haar contact proberen te leggen. En Blinky zal weer een hete stelling deponeren. SpeedyGJ is uiteraard de weerman waaraan we gaan vragen hoe het weer de komende dagen is.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Criminaliteit Nederland op drie na hoogste in EU

Icoon Misdaad De criminaliteit in Nederland ligt ruim boven het gemiddelde in de Europese Unie. Geweldpleging ligt maar liefst 50 procent hoger dan het EU-gemiddelde en is het afgelopen decennium toegenomen.

Dat blijkt uit het onderzoek 'The burden of crime in the EU', uitgevoerd door een aantal onderzoeksbureaus. Slechts in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Estland hebben burgers meer last van criminaliteit dan de gemiddelde Nederlander.

In de gehele EU loopt de criminaliteit in zijn algemeenheid terug, in vergelijking met tien jaar geleden. Alleen in België is de situatie slechter geworden. België is ook het land waar geweld tegen buitenlanders het meeste voorkomt. Grieken hebben het vaakst te maken met corruptie.

Ook in Nederland is de criminaliteit (inclusief diefstal, inbreken, overvallen en (seksuele) geweldpleging) net als gemiddeld in de hele EU afgenomen. Maar Nederland kende het afgelopen decennium wel een toename van de geweldpleging die hoger ligt dan het EU-gemiddelde. Zo zijn bedreigingen en intimidaties met 4,5 procent toegenomen (EU-gemiddelde 3 procent) en is de daadwerkelijke geweldpleging met 1,5 procent toegenomen (EU-gemiddelde 1 procent). Ook liggen het aantal racistische en incidenten tegen vreemdelingen in Nederland en België relatief gezien hoger dan het EU-gemiddelde.

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil ( antwoord)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

De twee uitverkoren vragen van vorige week zijn;
Betekent een velletje dat de melk gekookt heeft, wat is het kookpunt van melk, waarom verschilt dit van water en koelt het misschien sneller af dan water? van Twinky en Jappr
Waarom is windkracht twaalf het hoogst op de schaal van beaufort? van Klonk

Betekent een velletje dat de melk gekookt heeft,wat is het kookpunt van melk, waarom verschilt dit van water en koelt het misschien sneller af dan water? door Wikisil

Om de vraag goed en logisch te kunnen beantwoorden moeten we het eerst even hebben over kookpunt. Alleen zuivere stoffen hebben een kookpunt, melk is echter geen zuivere stof en heeft dus een kooktraject waarbij de verschillende onderdelen gaan verdampen/koken/et cetera.
Melk bestaat uit water, suiker, eiwitten en vet. Sommigen van de eiwitten worden, als ze warm worden, plakkerig en klonteren dan samen. Aan de oppervlakte van de melk verdampt het water als eerste, het water verdwijnt dus tussen de eiwitten vandaan waardoor de eiwitten nog meer op elkaar gaan plakken en zie daar, je krijgt een velletje. De melk is dan dus nog niet gekookt, maar al wel warm genoeg om een beetje water te laten verdampen. Als je de melk met een deksel op de pan kookt, komt er minder snel een velletje op.
Of het water sneller afkoelt dan de melk, durf ik niet te zeggen en kon ik nergens vinden, maar misschien dat iemand alsnog dat antwoord kan vertellen!

Waarom is windkracht twaalf het hoogst op de schaal van Beaufort? door Googlemutti

De schaal werd tussen 1805-1807 opgesteld door Admiraal Sir Francis Beaufort, werd in 1838 als standaard ingevoerd door de Britse admiraliteit en in 1936 , na aangepast te zijn door de Duitser Petersen, internationaal geaccepteerd.
Deze schaal loopt inderdaad tot windkracht 12, orkaankracht.

Windsnelheden hoger worden gemeten met de schaal van Fujita.
Windkracht 12 staat gelijk aan orkaankracht F1. Deze schaal loopt door naar F5, deze meet windsnelheden van 420-512 km/per uur.
Er zijn orkanen die een hogere snelheid hebben dan 512 km/per uur, maar de apparatuur kan dat niet meer meten.

Er is ook nog de schaal van Saffir & Simpson, deze meet de windsnelheden van cyclonen.
Deze loopt van categorie 1 t/m 5

Sterke judoploeg naar Parijs

Een grote Nederlandse judo-équipe zal dit weekend afreizen naar de Super World Cup van Parijs, het officieuze wereldkampioenschap. Bondscoaches Maarten Arens (heren) en Marjolein van Unen (dames) hebben 21 judoka’s geselecteerd, waaronder Mark Huizinga en wereldkampioenen Dennis van der Geest en Guillaume Elmont.

Het ‘Tournoi de Paris’ staat bekend als een van de sterkere toernooien ter wereld. Ook dit jaar verschijnt er weer een legio aan internationale toppers op de mat: acht wereldkampioenen en zes olympische titelhouders. Frankrijk, een sterk judoland, mag als organisator vier judoka’s per poule afvaardigen. Andere landen twee.

De gehele ploeg:

Heren:
-60 kg. Jeroen Mooren, Leon Borgsteede
-66 kg. Dex Elmont, Jasper de Jong
-73 kg. Bryan van Dijk, Henri Schoeman
-81 kg. Guillaume Elmont
-90 kg. Mark Huizinga, Henk Grol
-100 kg. Benjamin van Leeuwarde en Elco van der Geest
+100 kg. Grim Vuijsters, Dennis van der Geest

Dames:
-52 kg. Miriam Polak, Natasha van Gurp
-57 kg. Dani Libosan
-63 kg. Elisabeth Willerboordse, Margot Wetzer
-78 kg. Marhinde Verkerk, Claudia Zwiers
+78 kg. Carola Uilenhoed

Concept-regeerakkoord kabinet uitgelekt

Icoon PolitiekHet concept-regeerakkoord van het nieuwe kabinet CDA, PvdA en ChristenUnie is vandaag via BNR Nieuwsradio uitgelekt. Er wordt drie miljard euro voor lastenverlichting uitgetrokken, en men stopt zeven miljard euro in gebieden als zorg, milieu en onderwijs. De partijen willen vooral investeren in sociale samenhang, arbeidsparticipatie en economische groei. Verder wordt er gestreefd naar 25 procent minder criminaliteit in 2011.

De nieuwe regeerders proberen 8,5 miljard euro te besparen door milieuvervuiling zwaarder te belasten en door de overheid efficiënter te laten werken. Een extra belasting op vliegtickets moet 350 miljoen euro opleveren. Men wint 150 miljoen euro door de aanschafbelasting op auto's afhankelijk te maken van de mate van milieuvervuiling. Tabak en alcohol worden nog duurder gemaakt, wat 200 miljoen euro extra in het laatje moet brengen.

De publieke omroep krijgt meer geld zodat zij minder afhankelijk zijn van de reclame-inkomsten. Ook zal het kabinet de salarissen van de ministers verhogen, hetgeen opvallend is omdat de PvdA zich hier eerder nog tegen verzette.

Top of Flop: We Denken Aan Je

Vorige week vormde zich al heel snel een duidelijke meerderheid: "Gmajna" van de Turbo Angels is een flop, dus. eer-ik verwoordde jullie mening nog het meest treffend: "lekkere chicks, kutnummer... Flop wat mij betreft."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Vijfdubbelnultwee, een MultiMediaTeam uit Nederland. Het team bestaat uit 2 heren (JeePee en 2Mini) en 2 dames (Eline en Anne). 2Mini is geen onbekende hier op de weblog. De heren zijn anderhalf jaar geleden gestart met raps verzinnen. Het team werd onlangs uitgebreid met de twee knapste meisjes van Den Haag en omstreken en het eerste concrete resultaat van deze samenwerking is de video We Denken Aan Je.

Twinky had haar oordeel meteen paraat, ze hoefde niet eens te kijken: "hey, 2Mini. Zonder te kijken weet ik al dat dat een topje is 2Mini is namelijk leuk "

Rap is niet zo'n mijn ding, maar deze clip vind ik wel okay, vooral dat laatste stukje. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Halo 3 beta niet bij Crackdown op de disc

Ga bij het lezen van de titel niet meteen je Crackdown pre-order opzeggen. Terwijl bekend was dat bij Crackdown een key zat om tot de Halo 3 beta te komen, was het nog wel onduidelijk hoe dit in z'n werk zou gaan. Uit onderstaande screen wordt duidelijk hoe de distributie van mogelijk de meest begeerde beta ooit zal gaan verlopen.

Na het invoeren van de game komt in het menu van Crackdown de optie beschikbaar de beta te downloaden naar je hard disk. De beta zelf zal dus niet op de disc staan, maar deze is een soort password naar de download-optie in het menu van Crackdown. Waarschijnlijk zal het spel geregistreerd worden op je Xbox-Live account waardoor alleen jij de beta zal kunnen spelen met je exemplaar van Crackdown. Vereisten om de beta te kunnen spelen zijn een Hard Disk en Xbox-Live Gold. Geduld is trouwens ook een vereiste, alhoewel je Crackdown al 23 februari kunt aanschaffen moet je tot de lente wachten om de Halo 3 beta te kunnen spelen.

Spyker zet vrijdagrijders in

Spyker F1 zal op de vrijdagen ook de testcoureurs kilometers laten maken. De bedoeling is dat iedere testcoureur in ieder geval tijdens zijn thuisrace een trainingssessie zal rijden op de vrijdag.

Adrian Valles zal dus waarschijnlijk in actie komen tijdens de Grand Prix van Spanje. Fairuz Fauzy zullen we terugzien in Maleisië. "We zullen waarschijnlijk derde rijders inzetten op vrijdagochtenden. De testrijders rijden 's ochtends en de racecoureurs komen 's middags in actie. Wie er in Australië gaat rijden, is nog niet beslist, maar Maleisië, Nederland, Spanje en Duitsland zijn natuurlijk zeer belangrijke gebieden voor ons", vertelt teambaas Colin Kolles bij de presentatie van de nieuwe auto.

In de nieuwe vrijdagtrainingen worden twee sessies van anderhalf uur verreden. Het team mag dan maximaal twee auto's inzetten.

Microsoft vraagt Azië: ''What's wrong with U!''

What's wrong with U is de naam van een nieuwe Microsoft website. Deze ietwat vreemde vraag wordt aan de Aziatische gamers gesteld die niet in het bezit zijn van een Xbox 360. Microsoft kan blijkbaar niet begrijpen waarom hun machine in deze streek nog steeds slecht wordt verkocht.

Door middel van deze nieuwe marketingsite proberen de Amerikanen Aziaten over te halen om toch de 360 aan te schaffen. Er wordt gewezen op de vele Japanse titels op de Xbox 360 en de "awesome gaming experience."

Of de site de slechte verkoopcijfers van de Xbox 360 op de Aziatische markt kan opkrikken is de vraag, maar wie niet waagt, wie niet wint.



"You don't want this?"

SMW, Gain Ground en Vigilante in de US Wii Shop

Er zijn weer drie nieuwe games te vinden op het Amerikaanse Wii Shop Channel.

Super Mario World
SNES, 800 Wii Points
Wie kent hem niet, de Mario klassieker op de SNES. Deze keer kan de speler ook op Yoshi rondkarren. De echte die-hards vinden alle 96 uitgangen en vinden alle Yoshi Coins.




Gain Ground
Sega Genisis, 800 Wii Points
Een spel van de Genisis. In de verre toekomst gaat een oorlogssimulatie helemaal fout en moet de speler in dit virtuele slagveld zich door verschillende tijdsperiodes vechten.



Vigilante
TurboGrafx-16, 600 Wii Points
Een ouderwetse side-scrolling beat'em-up van de turbo grafx. Beuk hordes bad guys inelkaar met je vuisten of met wapens die je kan oppakken.

[Upd] Vitesse schorst bijtende Sansoni

Naar aanleiding van zijn gedrag gisteren in de competitiewedstrijd tegen NEC heeft Vitesse verdediger Sebastien Sansoni geschorst.

De Fransman maakte een bijtende beweging richting tegenspeler Roy Beerens. Sansoni moet één wedstrijd vanaf de zijlijn toekijken. Daarnaast heeft hij een voorwaardelijke schorsing van één duel opgelegd gekregen van de Arnhemse club en moet hij bovendien een boete betalen.

Sansoni heeft al gezegd dat hij spijt heeft van zijn daad. "Hoewel het nooit mijn intentie was Beerens te verwonden, ziet het er heel kwalijk uit. Ik mag natuurlijk nooit zo'n beweging maken, ook niet om hem slechts af te schrikken, zoals mijn bedoeling was," aldus de 29-jarige Fransman.

Mogelijk zal er ook nog een schorsing volgen van de aanklager betaald voetbal. De Belgische scheidsrechter Paul Allaerts ontging het incident, terwijl het wel duidelijk te zien was op televisiebeelden.

Update
De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek begonnen naar Sebastien Sansoni naar aanleiding van het bijtincident.

Bowser met een blokjesbuik

Dit keer geen 'breaking news' maar meer een leuk aardigheidje om het kind in ons wakker te maken. Veel van ons zijn opgegroeid met Mario games en Lego, een officiële combinatie ervan hebben we helaas nog nooit mogen aanschouwen waardoor we toegewezen werden op onze eigen fantasie als we met Lego versies van Nintendo karakters wouden spelen. Ondergetekende, een groot Nintendo en Lego fan wil jullie dit toch niet onthouden. Een custom made Lego-Bowser, een bescheiden juweeltje uit de toverhoed van CountBlockula. Alhoewel er wel vaker custom-made Nintendo Lego op het internet verschijnt, is deze wel heel erg mooi.

Puur actie in Chili Con Carnage

De nieuwe game Chili Con Carnage voor de PSP draait vooral om actie. De speler kan in totaal 19 missies spelen in verschillende omgevingen. De speler krijgt te maken met een heel stel rare karakters waarmee hij het gevecht aangaat. Het is duidelijk geen spel voor de mensen die alleen van realistische games houden.





"Featuring super spicy action, over-the-top, gravity-defying special moves, weapons galore and some of the most colourful characters to grace the stage of the PSP - from moustachioed mercenaries, megalomaniacal crime-lords and chemically mutated super-Mama's."







Voor mensen die Total Overdose hebben gespeeld zal het spel wel bekend voorkomen, gemaakt door dezelfde ontwikkelaar speelt dit spel zich af in dezelfde stad "Los Toros". Ook qua gameplay en stijl lijkt deze PSP titel veel op zijn voorganger.


Het spel zal deze maand al verkrijgbaar zijn.

Vincken en Van Buuren in Jong Oranje

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft Tim Vincken (Feyenoord) en Kees van Buuren (FC Utrecht) toegevoegd aan de selectie van Jong Oranje voor de oefeninterland tegen Jong Rusland morgenavond.

Zij vervangen Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen) en Roy Beerens (NEC) die zich door een blessure moesten afmelden. Verdediger Van Buuren is voor de eerste maal opgeroepen voor Jong Oranje. Vincken speelde al twee keer eerder voor het team van De Haan.

Binnen zonder kloppen

Volgens de politie probeerde de jonge bestuurder van deze auto zichzelf van het leven te beroven, dat het uiteindelijk niet lukte en er met lichte verwondingen vanaf kwam is een ander verhaal.

En dan ga je nadenken, hoe komt iemand op het idee om met een auto een winkelcentrum in te rijden en dan een verdieping omlaag te storten. Ik heb dat ook wel eens gedaan daar niet van maar dat was veilig achter mijn computer tijdens een spelletje Grand Theft Auto.

Ik ben er van overtuigd dat games bij 99,9999 % van de mensen geen rare dingen veroorzaken, maar na het zien van dit filmpje ga je toch twijfelen.....

Pirates of the Caribbean MMORPG aangekondigd

Ene Walt Disney bedacht ooit dat het wellicht leuk zou zijn voor de jeugd om in een pretpark rond te lopen waar hun favoriete Disney-figuren tot leven kwamen en Disney World was geboren. In dit pretpark kon men ook de attractie Pirates of the Caribbean vinden.
Een paar decennia later werd in deze attractie het script voor een film geschreven, met in de hoofdrol een op Keith Richards gebaseerde Captain Jack Sparrow.

Het spel zal tegelijk met de film "Pirates of the Caribbean: At World's End" gelanceerd worden, het derde en laatste deel van de trilogie. Het is de bedoeling dat elke 2 à 3 maanden gratis nieuwe content beschikbaar gesteld wordt.

Spelers kunnen kiezen om het spel gratis te spelen, alleen zijn ze dan wel beperkt tot ongeveer een derde van de spelwereld. Voor $9.99 per maand kun je van het hele Pirates Online spel genieten.

Zowel Johnny Depp, Orlando Bloom als Keira Knightley hebben toestemming gegeven om hun beeltenis in de game te gebruiken, voor het voice-acting zullen sound-a-likes gebruikt worden.

In het spel zul je Captain Jack Sparrow, Elizabeth Swan en Will Turner bijstaan in hun avonturen over de zeven wereldzeeën. Jolly Roger zal de rol van ultimate bad guy op zich nemen. Overigens is het verhaal van Pirates Online volledig losstaand van de film.

De kans dat je de game bij je plaatselijke gameboer tegen zult komen is overigens niet aanwezig, aangezien de game volledig digitaal verspreid zal worden via www.PiratesOnline.com.


De game zal niet verscheept worden.

Massale vernielingen nieuwe parkeerautomaten

Icoon FileIn de Haagse wijk Rustenburg-Oostbroek is het nieuwe parkeerbeleid niet met gejuich ontvangen door de bewoners. Binnen enkele dagen na plaatsing zijn 26 van de 80 parkeerautomaten vernield. De gloednieuwe apparaten zijn met geweld uit de grond getrokken. Ook 30 van de 350 nieuwe parkeerborden zijn door de bewoners "verplaatst". De schade bedraagt 8000 euro.

De bewoners fulmineren ongekend fel tegen het gemeentelijke parkeerbeleid. "Er is nog nooit op zo´n ondemocratische manier besloten tot betaald parkeren." De onrust in de wijk over het nieuwe parkeersysteem duurt al tijden. Rene van der Klaauw van de Actiegroep Boze Bewoners Rustenburg-Oostbroek (ABBO) zegt geen idee te hebben wie de ravage heeft aangericht. Hij zegt te verwachten dat de onrust nog geruime tijd zal voortduren.

Porno in Bulgaarse busstations

Icoon ShockingIn Bulgarije is opschudding ontstaan over de plasmaschermen die in busstations hangen. Overdag worden daarmee passagiers geïnformeerd over de vertrektijden van bussen. 's Nachts hebben de beelden echter een heel ander functie: reizigers krijgen dan softpornofilms voorgeschoteld.

Een woordvoerder van de stations verdedigt de keuze voor porno als volgt: "We wilden onze reizigers iets extra's bieden, zodat ze niet aan de kou hoeven te denken als ze wachten op de bus. Bovendien zijn er weinig kinderen op straat op dit tijdstip van de dag."

Veel Bulgaren spreken van schande over de beelden. Volgens hen leidt het ook de politieagenten af, die meer films kijken dan dat ze patrouilleren.

Tobiasen op proef bij ADO

ADO Den Haag heeft de Deen Ole Tobiasen op proef. De 31-jarige verdediger zal meespelen in een oefenwedstrijd van Jong ADO tegen de beloften van NAC Breda.

Tobiasen begon zijn loopbaan bij FC Kopenhagen, waarna hij in 1995 de overstap maakte naar SC Heerenveen. Na twee seizoenen in Friesland verhuisde hij naar Ajax, waar hij vijf jaar speelde, en daarna vertrok hij voor een seizoen naar AZ. De laatste jaren speelde hij voor FC Kopenhagen, Aalborg en Sandefjord.

Fast forward

Tja, het zal de tijd van het jaar wel zijn, ik zit niet lekker te wezen, griepje of zoiets denk ik, en dus gebeurt er niet veel, lekker met de laptop op de bank onder een deken een beetje het internet afstruinen.

En tijdens mijn grieperige struintochten kwam ik op het idee om eens te gaan zoeken naar timelaps filmpjes, ik was eigenlijk op zoek naar iets met wolken ofzo, maar wat blijkt er zijn gekken die van alles vastleggen en daar een timelaps fimpje van maken.

Kijk maar eens naar deze filmpjes, een autoritje is een geliefd onderwerp, zowel in Duitsland als Amerika, maar je kunt ook kijken hoe je paddestoelen groeien, en mocht je dat ook niets vinden geniet dan van voorbijtrekkende wolken. En de vreemdste vond ik toch wel dit filmpje, een timelaps van iemand die bezoek heeft, je moet er maar op komen.....

Kapper behandelt haar met stierensperma

Icoon OpmerkelijkEen kapper in Londen biedt zijn klanten een behandeling aan met stierensperma. In de zaak Hari's in de wijk Knightsbride masseert de kapper een mengsel van katera-proteïnen en sperma van Aberdeen Angusstieren in je haar.

De uitzonderlijke behandeling kost tachtig euro, maar je haar zou er geweldig zacht van worden. Door een stoombehandeling wordt het goedje in je haarwortels opgenomen. Het zaad dat wordt gebruikt is vantevoren ingevroren en geurloos, belooft de kapper van Hari's.


Met het sperma van deze Aberdeen Angusstier wordt je haar superzacht

Belgen willen massaal trouwen bij zwarte ambtenaar

Icoon BuitenlandsInwoners van de Vlaamse stad Sint-Niklaas melden zich massaal bij een zwarte ambtenaar van burgerlijke stand om door hem getrouwd te worden. De belangstelling is een reactie op het racisme van drie koppels.

Die paren weigerden vanwege de huidskleur van de ambtenaar door hem in de echt verbonden te worden. De weigering leidde vorige week tot veel ophef in België. Wouter van Bellingen is de eerste zwarte wethouder in Vlaanderen. Als wethouder mag hij ook optreden als ambtenaar van burgerlijke stand.

Van Bellingen is geen gerechtelijke procedure begonnen tegen de drie stellen. Hij wil van het incident geen "symbooldossier" maken. In plaats daarvan wil hij op 21 maart, de internationale dag tegen racisme, een massale trouwpartij organiseren op de Grote Markt in Sint-Niklaas.


Wouter van Bellingen

Ook geen Vuelta voor Unibet

De toetreding van Unibet tot de ProTour heeft de ploeg nog geen windeieren gelegd. Integendeel zelfs, na Parijs-Nice en de Tour kan het Zweeds-Belgische team ook een kruis maken over de Vuelta.

"We hebben startbewijzen voor achttien ProTour-teams en delen nog vier wildcards uit. Een ervan gaat naar Astana, omdat Vinokourov vorig jaar won. Unibet komt niet in aanmerking voor de andere drie", klinkt het bij de organisatie.

Rujano en co zullen nu dus moeten hopen op een invitatie van Angelo Zomegnan, de Giro-baas. Al lijkt die kans miniem aangezien de Italiaanse organisatie eenzelfde wildcardsysteem zal hanteren om zo 'eigen' toppers aan het vertrek te krijgen: Stefano Garzelli (Acqua & Sapone) en Emanuele Sella (Ceramiche Panaria Navigare) bijvoorbeeld.

Radio 2 best beluisterde zender in 2006

Icoon RadioRadio 2 was over heel 2006 de best beluisterde radiozender in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Intomart. Gemiddeld 11,2 procent van de luisteraars stemden af op de publieke familiezender. Daarmee blijft Radio 2 Radio 538 net voor, die 11,1 procent haalde. Overigens is het radiostation op dit moment ook marktleider met een marktaandeel van 13,2 procent.

Tot en met 1996 was Radio 3FM de grootste zender van Nederland. In 1997 haalde Sky Radio de publieke zender in en bleef tot en met 2003 marktleider. Radio 538 had in 2004 en 2005 het hoogste luistertijdaandeel. Door het resultaat over 2006 is Radio 2 de eerste publieke zender in tien jaar die weer de meeste luisteraars in een jaar heeft getrokken.

Volgens zendercoördinator Kees Toering van Radio 2 is het feest bij zijn zender. "Toen ik startte bij Radio 2 in 1996 had het station een luistertijdaandeel van 7,2 procent, terwijl er ongeveer tien radiozenders actief waren. Nu scoort Radio 2 11,2 procent met een potentiële concurrentie van zo'n twintig radiozenders. Ik ben trots op de erkenning die deze cijfers brengen."

En als het aan hem ligt blijft Radio 2 groeien. "De richting die we tien jaar geleden zijn ingeslagen, blijven we bewandelen. Sterker; we doen dit met een groot deel van het team waarmee we tien jaar geleden startten. We zorgen ervoor dat Radio 2 fris, actief en innovatief blijft. Zo wil Radio 2 de komende jaren crossmediale projecten zoveel mogelijk stimuleren om de kracht van alle media te gebruiken. De Top 2000 laat zien hoe goed dat werkt."

NFL: Indianapolis Colts winnen Super Bowl

De Indianapolis Colts zijn de opvolgers van de Pittsburgh Steelers als kampioenen van de NFL. In een bij vlagen knotsgekke 41e editie van de Super Bowl weerstond men met 29-17 de Chicago Bears in een regenachtig Dolphins Stadium in Miami.

Wat vooraf door velen was voorspeld kwam ook uit: de regen kwam met bakken uit de hemel, Colts’ quarterback Peyton Manning werd Most Valuable Player, terwijl de aanval van de Chicago Bears geen potten kon breken. In het niet-overdekte Dolphins Stadium gingen veel Bears-fans vroeg in het 4e kwart al naar huis, ondanks het feit dat je voor een kaartje al snel enkele duizenden dollars lichter was.


In een rommelige maar spectaculaire beginfase stapelden de fouten zich op, wat een interessant schouwspel voor de neutrale toeschouwers opleverde. Bij de eerste en de beste kick-return van de Chicago Bears was het al meteen raak. Rookie en specialist Devin Hester liep dwars door de aanstormende verdediging heen wat resulteerde in een touchdown. Het was tevens de eerste keer in de geschiedenis van de Super Bowl dat de eerste aanval direct een touchdown opleverde.

Nu was het de beurt aan quarterback Manning. Zijn drive met de Colts eindigde echter met een interceptie. Even later bewees Manning wel zijn waarde. Door een grote dekkingsfout van Chicago kon hij Reggie Wayne makkelijk bereiken voor 53 yards en een touchdown. Het extra punt werd opzichtig verknoeid en zo stonden de Colts nog steeds achter met 7-6. De kick van Adam Vinatieri ging dit keer niet richting Hester. De korte kick kwam uit bij Gabe Reid die na een harde tackle de bal losliet en deze werd veroverd door Colts. De volgende play leverde meteen weer een turn-over op door een miscommunicatie tussen Manning en zijn running back. Een run van Thomas Jones voor 52 yards bracht de Bears op de drempel van een nieuwe touchdown. Grossman profiteerde met een 4 yard touchdown pass.

Het zag er allemaal zo goed uit voor de Bears. Vervolgens sloeg het noodlot toe. Een door de Colts veroverde fumble van Chicago’s running Back Cedric Benson leidde nog tot niets, maar diezelfde Benson raakte enkele plays later geblesseerd. Hij zou niet meer terugkeren. Indianapolis kwam met een 29 yard field goal van Vinatieri terug tot 14-9. Even later stonden de Colts na een goede drive op de 1 yard-line. Dominic Rhodes liep de bal in de endzone en de Colts stonden voor het eerst voor, met 16-14. Voor rust konden ze de voorsprong nog verder uitbouwen maar een zéér zeldzame misser van Vinatieri van 36 yards gooide roet in het eten.

Het spectaculaire was er in het 3e kwart wel af. De Colts kwamen tot 2 field goals, een van 24 yards en een van 20 yards. De Chicago Bears kwamen slechts tot een field goal. Robbie Gould schoot van 44 yards raak. De voorsprong van de Colts begon de krachtsverhouding op het veld beter te weergeven, het was nu 17-22.

Het begin van het 4e kwart was veelbelovend. Een hoge pass van Grossman werd makkelijk onderschept door Kelvin Hayden die langs de lijn de bal terugliep voor 56 yards: touchdown Colts. Een challenge van Chicago haalde niks uit, Hayden bleef binnen de lijnen. De krachtsverhouding kwam nu ook echt in de score tot uitdrukking en de machteloze aanval van de Bears speelde niets meer klaar. De Colts namen geen risico en zo werd wat het spannendste deel van de wedstrijd had moeten worden een slaapverwekkende vertoning. De Colts hielden makkelijk stand en veroverden zo de Super Bowl. Het stadion was inmiddels al halfleeg, de fans van de Chicago Bears dropen letterlijk en figuurlijk af.

Zo versloeg Colts-coach Tony Dungy zijn voormalige pupil en Bears-coach Lovie Smith en werd Dungy de eerste Afro-Amerikaanse coach met een Super Bowl ring om zijn vinger. Peyton Manning werd benoemd tot Most Valuable Player en het is maar de vraag of we Rex Grossman ooit nog terugzien op het veld van Chicago. In de laatste 49 minuten scoorden zelfs de verdediging van de Colts meer dan Grossman en zijn mannen. De bal was van de zestig bijna veertig minuten lang in bezit van de Colts waarin zij 430 yards overbrugden. De Bears kwamen niet verder dan 265 yards.

Demol tevreden over stage Discovery Channel

Van 22 januari tot 4 februari vertoefde de wielerploeg Discovery Channel in Californië waar het een groepsstage afwerkte. Sportdirecteur Dick Demol is tevreden over de groepsstage, zo vlak voordat het wielerseizoen weer begint.

"Wij zijn net terug en waren daar met de hele ploeg veertien dagen aan het werk", zo liet de West-Vlaming weten. Lance Armstrong, die jarenlang voor Discovery en voorganger US Postal reed, was daarbij ook meerdere keren aanwezig. Volgens Demol is zijn team klaar om de eerste wedstrijden te rijden.

"Deze maand strijden we op drie fronten. Ikzelf trek met een selectie naar de Ronde van de Algarve in Portugal (21-25 februari). Johan Bruyneel zal de Ronde van Californië (18-25 februari) voor zijn rekening nemen, terwijl Lorenzo Lapage naar de Ronde van Mallorca in Spanje gaat (11 tot 15 februari)."

Share your umbrella

Sinds het LEF-subforum er is, zijn er al flink wat ludieke acties en experimenten gepasseerd. Een leuk onderdeel van LEF is het topic over Random Acts of Kindness oftewel RAOK. Deze zijn in het leven geroepen door Danny Wallace. Hij begon in 2002 per ongeluk een eigen cult -geen gevaarlijke, hij noemt het liever een collectief- en het doel ervan is aardiger te zijn voor de medemens. Daarbij schreef hij een boek met 365 Random Acts Of Kindness (RAOK) om die aardigere wereld te bewerkstelligen. FOK! steunt het dit initiatief om de wereld een beetje leuker te maken.

RAOK 299 is "On a hot day, share your sunscreen." Deze RAOK werd uitgedeeld aan user Faat, die er een topic van maakte met leuke foto's. Omdat de zon niet scheen ging ze paraplu's uitdelen als het regende. Het ging niet altijd even makkelijk en kostte haar drie dagen, maar uiteindelijk is het gelukt.

Wil jij ook iets leuks doen voor de mensheid? Meld je dan even bij UIO_AMS.

Man schiet met kruisboog op auto

Icoon OpmerkelijkEen man wordt ervan verdacht dat hij zondagochtend in het West-Brabantse Prinsenbeek de auto van zijn buurman met een kruisboog heeft beschoten. Hij zou dat gedaan hebben, omdat de buren al een tijd onenigheid hadden.

De ruiten van de auto lagen aan diggelen. Na onderzoek bleek dat de schade was veroorzaakt door een kruisboog. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie pakte de 38-jarige buurtbewoner op. Hij werd aangehouden voor beledigingen aan het adres van de eigenaar van de vernielde auto. Onderzoek moet uitwijzen of de 38-jarige man de auto ook daadwerkelijk heeft vernield. Hij zit voorlopig vast.

"Altintop al rond met Bayern München"

Hamit Altintop is vanwege een aflopend contract bezig aan zijn laatste seizoen bij Schalke 04. De club wil de Turk graag behouden maar zijn transfervrije status trekt ook andere ploegen aan.

Ondermeer Bayern München en Galatasaray hebben interesse in de 24-jarige middenvelder. Schalke 04 wil de Turkse international graag behouden en daarom deed het Altintop een aanbieding om zijn lopende contract te verlengen met vier jaar. Volgens het Duitse voetbalblad Kicker is Altintop echter al rond met Bayern, dat hem een contract voor drie seizoenen aanbood. Eind april wil Altintop zelf bekend maken hoe zijn toekomst eruit ziet.

Kamer: Open koninklijke paleizen voor publiek

Icoon KoningshuisAls het aan de Tweede Kamer ligt, worden de koninklijke paleizen de nieuwe toeristische trekpleister van Nederland. Een meerderheid wil de woningen van de Nederlandse royalty openstellen voor publiek. De prioriteit van PvdA, CDA en SP ligt bij paleis Noordeinde te Den Haag, het kantoor van koningin Beatrix.

CDA-Kamerlid Jan Schinkelshoek vindt ook de koninklijke stallen een goed idee, waar de gouden koets gewoonlijk woont. "En wat mij betreft ook het Catshuis," de ambtswoning van de minister-president. "De overweldigende belangstelling voor Soestdijk laat zien dat mensen er letterlijk voor in de rij staan." Hij bekijkt het als de 'perfecte pr voor de bv Oranje'. "Het publiek krijgt zo meer inzicht in de nationale betekenis van de monarchie."

SP'er Ronald van Raak vindt het een leuk plan. "Die paleizen zijn per slot van rekening van ons allemaal." Hij verwacht dat Huis ten Bosch, de residentie van Hare Majesteit, gesloten blijft. "Ik heb liever ook niet dat mensen in mijn tuin staan te snuffelen." De paleizen het Loo en Soestdijk zijn reeds opengesteld voor publiek: het Loo als museum en Soestdijk tijdelijk na de dood van Bernhard en Juliana in 2004.

Ranglijsten: Geen wijzigingen in Top 10 vrouwen

Bij de vrouwen veranderde er deze week weinig in de top 10. De Russin Maria Sharapova blijft de wereldranglijst bij de vrouwen aanvoeren.

Michaella Krajicek zakte weer twee plaatsjes en staat nu zeventigste. Ze is nog wel de beste Nederlandse.

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land: Punten:
1M. SharapovaRUS3.978
2J. HeninBEL3.311
3A. MauresmoFRA2.900
4K. ClijstersBEL2.577
5S. KuznetsovaRUS2.554
6M. HingisZWI2.359
7N. PetrovaRUS2.057
8E. DementievaRUS1.908
9N. VaidisováTSJ1.708
10J. JankovicSER1.626
70M. KrajicekNED388
146E. TamaëlaNED205

De nieuwe ranglijst bij de mannen is op dit moment nog niet bekend.

Winnen op de FOK!weblog met je icon

Icoon Sitenews - WeblogDe weblog bestaat 5 jaar en dat vieren we deze maand op een aantal manieren. Je kan vanaf nu ook meedingen naar een raketwerper die werkt via USB. Je kan dit doen door je icon in je profiel aan te passen naar dit icoontje:




Dit kan je door naar deze pagina te gaan en dan in het veld 'Webicon' de volgende waarde in te vullen (zonder quotes):

"http://files.fok.nl/weblog/Weblogicoon.gif"

Vul je password in en druk vervolgens op "Wijzigen" en de wijziging is opgeslagen.

Als je dit ingevuld hebt, dan zal je het icoontje zien verschijnen naast je reacties op de diverse subsites. Naast dat je nu dan kans maakt op de raketwerper die door Megagadgets.nl beschikbaar wordt gesteld, maak je ook kans op 1 van de 4 t-shirts die we weggeven voor deze actie.

De verdeling van de prijzen wordt gedaan op een willekeurig moment. We kunnen zien wie welk icoontje heeft en we zullen de loting als hij gebeurd is duidelijk maken aan jullie. Hoe meer je je profiel aanpast aan de 5 jaar viering van de weblog, hoe groter de kans is dat jij wint. Dus pas snel je icon aan!

[Prijsvraag] 5 jaar in Screenshots...

De FOK!weblog bestaat deze maand vijf jaar. En dat willen wij graag met jullie vieren. Kosten noch moeite zijn gespaard en we hebben vijf originele FOK!weblog T-shirts voor jullie. Echter je zult er wel wat voor moeten doen. Het is absoluut niet moeilijk, dus iedereen kan en moet meedoen!

Wij hebben vijftien screenshotje gemaakt van blogjes die door de jaren heen geplaatst zijn. Elke maandag (5 , 12 en 19 febr) worden er vijf van geplaatst. Aan jou de simpele taak om de blogjes op te zoeken en de titel van het blogje te noteren. Hoe doe je dat? Je kunt natuurlijk lukraak gaan zoeken, maar je mag voor deze keer ook de Search gebruiken.

De titels van de blogjes mag je emailen naar raadjeplaatje@fok.nl (met het vriendelijke verzoek als onderwerp je usernaam te vermelden!). Woensdag 21 febr moeten alle antwoorden binnen zijn. Je mag het per ronde insturen of alle antwoorden in één keer.

Antwoorden in de replies wordt absoluut niet op prijs gesteld!
Helaas is de FOK!Crew uitgesloten van deelname!

DEEL 1

Opgave 1 :

Opgave 2 :

Opgave 3 :

Opgave 4 :

Opgave 5 :

Tot volgende week maandag voor opgaves 6 t/m 10.

Meer goedkope games voor de Xbox 360

Zoals elke console heeft ook de Xbox 360 een budget lijn, de Platinum Hits (hier in Nederland bekend als de Classics serie).
De games in deze budgetlijn verschillen per regio, en Japan krijgt binnenkort vier nieuwe games. Het betreft de juweeltjes Chromehounds, Burnout Revenge, Battlefield 2: Modern Combat en Perfect Dark Zero.
In de Nederlandse Xbox 360 Classics serie zitten op het moment de volgende games:

Ghost Recon: Advanced Warfighter
Call of Duty 2
Tomb Raider Legend
King Kong
Condemned
Need for Speed: Most Wanted
Dead or Alive 4
Project Gotham Racing 3
Kameo: Elements of Power
Perfect Dark: Zero

De kans is dus groot dat wij hier in Nederland binnenkort Chromehounds, Burnout Revenge en Battlefield 2: Modern Combat voor een zacht prijsje aan kunnen schaffen.

TMF en Xbox presenteren Xbox Live Party

Als vervolg op de in Nederland zo succesvolle "Night of Xbox Live" pakken op 9 februari aanstaande gamers overal in Europa hun controllers op om mee te doen aan de "Xbox Live Party". In tal van Europese landen nodigen gamers op deze avond al hun vrienden thuis uit, om samen tegen en met andere game parties in Europa te spelen via Xbox Live. De populaire online game- en entertainmentservice heeft wereldwijd zo'n 5 miljoen leden. TMF valt onverwachts binnen bij één van de parties in Nederland, om live vanuit de woonkamer verslag te doen van dit bijzondere evenement. "Xbox Live Party" vrijdag 9 februari tussen 18.00 en 19.00 uur op TMF.

Tijdens de "Xbox Live Party" zullen allerlei bekende sterren, waaronder singer-songwriter James Morrison, WK finalist Alessandro del Piero, DJ/producer Martin Solveig en Peugeots Le Mans coureur Marc Gené, ook online aanwezig zijn om te gamen op Xbox Live.


TMF VJ's Valerio Zeno en Nikkie Plessen verrassen een groep gamers met hun komst en brengen live verslag uit van de gameparty. Ze checken wie de die-hard gamers zijn, kijken waar het er het meest fanatiek aan toe gaat, zijn online en breiden hun eigen gameskills uit. Ook de Gamekings gaan 'Live' die avond en dagen gamers uit het tegen hun op te nemen.

Iedere deelnemer die een foto opstuurt van zijn of haar gameparty maakt kans op mooie Xbox prijzen. Meer informatie over hoe gamers kunnen deelnemen is te vinden op www.tmf.nl en www.xbox.com.


Spyker F8-VII: de details

Vandaag lanceerde Spyker F1 hun nieuwe bolide, de F8-VII genaamd. Maar wat is er nu anders aan deze bolide? Wat zijn de verbeteringen? Zijn er revolutionaire ideeen doorgevoerd? Hieronder vind je details over de bolide.

Allereerst de naam. Waar komt deze vandaan?

Hiervoor moeten we ver terug in de historie van het merk. In het begin van de twintigste eeuw maakte Spyker auto’s welke als modelnaam A, B en C kregen. Toen Victor Muller in 2000 het merk nieuw leven inblies heeft hij hierop verder gebouwd: "Toen we de eerste moderne Spyker ( de C8 Spyder) lanceerden noemden we deze de C-lijn om verder te gaan waar het merk in het verlden gebleven was. De E-lijn zal in de naaste toekomst gelanceerd worden, waardoor het logisch is om de Formule 1 bolide, als nieuwste model Spyker, de F-lijn te noemen."

Hiermee is de “F” verklaard. De “8” komt van het aantal cilinders wat de Ferrari-motor heeft. Ook hiermee wordt de lijn voortgezet zoals deze bij de productieauto’s is ingezet (de C8 heeft ook acht cilinders). De rest van de naam stamt uit de geschiedenis die het merk heeft als vliegtuigbouwer. In het verleden kregen alle modellen een toevoeging in Romeinse cijfers. Het nummer staat voor het jaartal waarin deze is gepresenteerd. Kort samengevat: F8-VII is de Spyker F-serie, achtcilinder uit 2007!

De bolide

De bolide is ontwikkeld met het oog op ontwikkeling en progressie gedurende het seizoen. Het moest dus een solide basis voor de toekomst vormen. James Key, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, legt uit hoe de ontwikkeling tot stand is gekomen: "We zijn begonnen met een plan om verbeteringen aan te brengen op die gebieden waarvan we wisten dat er verbetering noodzakelijk was op de M16, de bolide van vorig seizoen. Vervolgens hebben we zo nauwkeurig mogelijk trachten in te schatten wat de nieuwe Bridgestone-banden voor eigenschappen hebben. Verder hebben we ons veel bezig gehouden met de aerodynamica, wat zoals altijd erg belangrijk is. Op deze manier hebben we ons kunnen concentreren op die gebieden die invloed hebben op de prestaties."

Ook op mechanisch gebied zijn er aanpassingen. James Key: "Op het vlak van mechanica hebben we bekeken welke delen goed werkten. De stuurinrichting bijvoorbeeld. Die onderdelen hebben we zo goed als niets aan gedaan. Het chassis is vrij hoog gebleven omdat dit ons meer mogelijkheden met de aerodynamica oplevert. Voorheen maakten we gebruik van een twin keel-design, maar daar zijn we vanaf gestapt. Vergeleken met wat we hadden is dit een zero keel. Zo konden we de auto wat compacter maken, waardoor deze ook stijver is geworden."

Er is uitgegaan van dezelfde ontwerpfilosofie als bij de M16. Er is geprobeerd om zoveel mogelijk volume naar voren te brengen: "Daardoor konden we de achterkant enorm compact maken. De versnellingsbak is iets verlengd en we hebben geprobeerd de uitlaten en de radiatoren ook zover mogelijk naar voren te brengen. Dan kunnen we met de achterkant doen wat we willen." En die achterkant is dan ook aangepast: "De achterkant van de F8-VII is behoorlijk veranderd vanwege de nieuwe versnellingsbak. Ook vanwege het benzinesysteem, omdat de Ferrari-motor behoorlijk afwijkt van die van vorig jaar. Het is niet zo dat het moeilijk was om de krachtbron te installeren, maar het is gewoon anders dan met de Toyota."

Famitsu Most Wanted

Zoals wel vaker heeft Famitsu weer een onderzoek gehouden onder Japanse gamers naar welke games het meest gewild zijn. Het gaat hier dus om games die nog uit moeten komen.

PositieGamePlatform
1Dragon Quest IX: Protectors of the SkyNDS
2Final Fantasy XIIIPS3
3Resident Evil 5PS3
4Metal Gear Solid 4PS3
5Gundam MusoPS3
6Persona 3 FESPS2
7Super Robot Taisen : Original GenerationsPS2
8Super Smash Bros. BrawlWii
9Monster Hunter Portable 2PSP
10Gyakutensaiban 4NDS
11Lost OdysseyXbox 360
12The Legend of Zelda : Phantom HourglassNDS
13Dragon Quest Swords : The Masked Queen and The Tower of MirrorsWii
14Higurashi no Naku Kei ni MatsuriNDS
15Final Fantasy Versus XIIIPS3
16Fire Emblem : The Goddess of DawnWii
17Monster Hunter 3PS3
18Devil May Cry 4PS3
19Super Robot Taisen WNDS
20Super Mario GalaxyWii

Thrustmaster doet dames een plezier

Alle gamende meiden opgelet! Thrustmaster komt speciaal voor jullie met een aantal tasjes waarin jullie je Nintendo DS Lite kunnen opbergen. Er komen twee uitvoeringen in roze en paars.

De roze uitvoering, de "T- Jean bag only for Girls" is zowel hip als handig en kent vele gebruiksmogelijkheden waarvoor iedere meid zonder meer zal vallen. De "T- Jean bag only for Girls" is gemaakt van stonewashed spijkerstof met leren verstevigingen en biedt vele opbergvakjes voor zaken als games, stiften en oordopjes. Het hoofdvak is natuurlijk bestemd voor het veilig opbergen van een DS Lite-gameconsole. Het klapstuk echter is het slimme ontwerp van de "T- Jean Bag Only for Girls". Een ontwerp dat het mogelijk maakt te gamen zonder de console uit de tas te hoeven halen. Als modieus extraatje is de draagriem voorzien van een extra opbergvakje voor een mobieltje of MP3-speler zodat het opgeborgen apparaat toch altijd binnen handbereik is.
De "T-Jean Bag Only for Girls for DS Lite" is leverbaar vanaf maart 2007 met een adviesprijs van ¤ 19,99 incl. BTW.

Het ontwerp en de constructie zijn in principe identiek, maar deze uitvoering wordt gekenmerkt door een intense kleur paars speciaal gemaakt voor deze collectie. Deze tas is trendy en kleurrijk, maar ook handig en functioneel, en daarmee de oplossing voor de gebruiker die haar DS Lite-gameconsole altijd en overal bij zich wil hebben en wil kunnen gebruiken. De DS Lite past veilig in deze miniatuur tas gemaakt van spijkerstof en is voorzien van een draagriem met extra opbergvakje voor zaken als een mobieltje of een MP3-speler. Deze compacte tas zorgt voor het eenvoudig en efficiënt opbergen en op orde houden van de vele DS Lite-accessoires die bij deze tas worden meegeleverd: oordopjes, een schitterende stift, een USB-oplaadkabel, stofdichte beschermkapjes en twee beschermfolies voor het consolescherm. De "T-Pack only for Girls" wordt ook geleverd met een extra oplaadhouder met achtergrondverlichting. Als extra trendy touch worden er 8 stickers meegeleverd die de meiden overal op kunnen plakken.
De paarse "T-Pack Only for Girls Purple for DS Lite" is leverbaar vanaf maart 2007 met een adviesprijs van ¤ 29,99 incl. BTW.

'Paris Hilton sekst het beste'

Volgens pornokoning Joe Francis, eigenaar van de Amerikaanse sekssite en het dvd-bedrijf Girls Gone Wild, is Paris Hilton een ster tussen de lakens. Ze is beter dan drie anderen bekende sterren met wie Francis het bed deelde; Kimberly Stewart, Lindsay Lohan en Tara Reid.

De multimiljonair deed zijn ontboezemingen afgelopen week in een radioshow van dj Howard Stern. Hij beweert met honderden vrouwen van bil te zijn gegaan. In actie is hij te zien in de beruchte seksvideo die een paar jaar geleden opdook van Paris Hilton.

Wat seksprestaties betreft, staat voor Joe Francis Rod Stewarts dochter Kimberly op twee, Lohan op drie en Tara Reid onderaan. ''Zij is het ergste wat een man in bed kan overkomen. Ik hou van Tara, maar eerlijk gezegd doet ze niets meer dan liggen.'' Paris is de beste. ''Ze pijpt beter dan wie ook''.



Joe en Paris een paar jaar geleden

[Upd] Emanuelson haakt af bij Oranje

Urby Emanuelson heeft zich vandaag afgemeld voor de oefeninterland van het Nederlands voetbalelftal aankomende woensdag tegen Rusland. Gisteren liep de Ajacied in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord een knieblessure op.

Bondscoach Marco van Basten zal geen vervanger oproepen voor Emanuelson.

Update
Ook Johnny Heitinga heeft zich afgemeld. De Ajax-verdediger meldde zich maandag wel in het spelershotel in Amsterdam, maar na onderzoek door de medische staf van het Nederlands elftal ging hij weer naar huis. Heitinga heeft last van een blessure aan zijn bovenbeen.

[Update] N-gage 2 zal in september verschijnen

Een aantal dagen geleden was er nog het bericht dat de ontwikkelaars tevreden zijn over de N-gage 2, maar nu is bekend geworden dat de next-gen N-gage vanaf september in de winkels zal liggen. Dit wordt gemeld door een weblog van Nokia.

Een tweetal publishers zal de launch ondersteunen met games, zo zal EA een aantal games uitbrengen en ook Gameloft is van de partij. Maar deze bedrijven zullen niet de enigen zijn die games zullen uitbrengen op de N-gage 2, en er zullen nog meer uitgevers volgen. They aren't the only ones, as throughout the year we will continue to make exciting announcements of other leading publishers adding their titles to our games catalogue. By early 2008, we expect to have some of the biggest franchises and hottest mobile games included in the N-Gage experience.

Update 13:10

Het is nu ook duidelijk geworden dat de N-gage 2 een technologie zal zijn die gebruikt zal worden op meerdere telefoons, wat al op de E3 in 2005 werd aangekondigd. Het lijkt er dus op dat ze hier echt mee zullen doorgaan en de N-gage 2 zal dus geen echte handheld worden, maar meer software dat gebruikt zal worden op meerdere telefoons.

Britten ruimen duizenden kalkoenen

Icoon BuitenlandsIn Groot-Brittannië hebben de autoriteiten de afgelopen dagen ongeveer 160.000 kalkoenen geruimd op en rond pluimveebedrijven waar afgelopen weekeinde vogelgriep is geconstateerd. Deskundigen hebben tot nu toe niet kunnen achterhalen waar het virus van afkomstig is.

Kalkoenen op een boerderij bij de plaats Holton in het oosten van Engeland bleken zaterdag besmet te zijn met de voor mensen gevaarlijke variant H5N1 van vogelgriep. Volgens de autoriteiten is het gevaar voor mensen miniem.


Ajax boos over anti-Rotterdam spandoek

Tijdens het duel Ajax-Feyenoord dat gisteren gespeeld werd in de Amsterdam ArenA, hebben een aantal Ajax-fans op vak 410 een groot spandoek ontrold waarop gerefereerd werd aan het bombardement op Rotterdam uit 1940. Op het doek was de huidige skyline van de havenstad te zien, waar boven een bommenwerper vloog. Als bijschrift stond er 'Bloody Sunday'.

De Ajax-directie heeft met afkeuring gereageerd het doek. Financieel directeur Jeroen Slop noemt het ''schandalig en smakeloos.'' Volgens hem hebben de stewards ingegrepen toen het spandoek werd ontvouwen. Het doek is daarna in beslag genomen. ''Mensen die dit doen, hebben geen idee welk leed het bombardement heeft veroorzaakt. Als we de makers achterhalen, pakken we ze aan'', aldus Slop.


WK skiën weer uitgesteld

Ook vandaag kan het wereldkampioenschap skiën in het Zweedse Åre niet van start gaan. De Super G bij de heren, die vandaag op het programma stond, kan wegens het slechte weer geen doorgang vinden.

Zaterdag moest de openingsrace vanwege zware sneeuwbuien al worden verzet. Hetzelfde gold voor gisteren, toen stond de Super G voor vrouwen op het programma. Die is nu naar morgen verzet, net als de Super G voor mannen.



De FOK!sport-vraag

Noem vier mensen die Site-Admin Sport zijn, of zijn geweest.

Stuur je antwoord voor dinsdag 06-02-2007 12:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl.

Ouders wantrouwen cito-toets

Icoon OnderwijsHet aantal ouders van basisschoolleerlingen dat geen vertrouwen heeft in de uitslag van de Cito-toets, is stijgende. Daarom zien commerciële bureaus die schooladviezen afgeven hun klandizie hard groeien. Dat bericht het AD na een rondgang bij deze bureaus.

De Cito-toets wordt de komende drie dagen afgenomen op 80 procent van de basisscholen onder 157.000 leerlingen in groep 8. De test zal in belangrijke mate bepalen welk vervolgonderwijs deze kinderen mogen volgen.

Arnold Groos, een orthopedagoog die in Den Haag een praktijk voor onderwijsleerproblemen voert, vertelt dat hij dit jaar zestig verzoeken voor een schoolkeuzeonderzoek kreeg, twee keer zoveel als vorig jaar. Ook andere bureaus zien een significante stijging in de klantenkring. Over de oorzaak verschillen zij echter van mening. De één stelt dat ouders veel mondiger zijn geworden en een schooladvies niet zomaar voor lief nemen. De ander wijt de stijging aan het negatieve imago van het vmbo. "Ouders zien het liefst dat hun kind naar havo/vwo gaat".

Hoewel geen exacte cijfers bekend zijn, signaleren de bureaus dat hun adviezen regelmatig afwijken van het schooladvies. Groos: "We constateren dat leerlingen dyslectisch zijn, faalangst hebben of juist hoogbegaafd zijn. Zij scoren bij klassikale testen vaak laag omdat ze niet zo snel informatie verwerken."

Ouders betalen voor een externe schooladvies een bedrag tussen de 350 en 700 euro. "Geldklopperij" vindt Directeur Rob Limper van VOO, de oudervereniging in het openbaar onderwijs. Maar hij kan de onrust van ouders wel begrijpen. "De Cito-uitslag is jammer genoeg steeds vaker doorslaggevend bij de toelating tot een middelbare school."

Westermoskee volledig in Duitse handen

BinnenlandsUit een geheim contract dat het KRO tv-programma Reporter gisteren in de openbaarheid bracht, blijkt dat de Westermoskee in De Baarsjes volledig in handen komt van het Europese hoofdkantoor van Milli Görüs in Keulen, dat bekend staat als zeer conservatief. Het contract werd al in november 2005 getekend.

Het bestuur van de verantwoordelijke moskeevereniging voor de Westermoskee, Aya Sofya, tekende driekwart jaar daarna doodleuk een convenant met het bestuur van het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes en woningbouwvereniging Het Oosten, waarin juist werd afgesproken dat de moskee onafhankelijk blijft van het Europese hoofdkantoor van Milli Görüs.

In het programma van Reporter wilde het stadsdeel nog niet op het geheime contract reageren, maar vandaag is er wel een reactie gekomen. Een woordvoerder van het stadsdeel zegt dat De Baarsjes geen vertrouwen meer heeft in de moskeevereniging Aya Sofya, onderdeel van de Turkse organisatie Milli Görüs Noord-Nederland. Het stadsdeel heeft vrijdag een afspraak met de huidige voorzitter van Aya Sofya, Fatih Dag, om eens een hartig woordje te spreken.

De vertrouwensbreuk heeft overigens geen invloed op de te verlenen bouwvergunning. Over een maand loopt de termijn van inspraak af en zal het stadsdeel vermoedelijk overgaan tot het toekennen van de vergunning. ''We kunnen de bouwvergunning niet weigeren op religieuze gronden. Daarom zullen we blijven praten met de moskee over de maatschappelijke rol in de buurt.''

'Onder druk'
Het contract met het Duitse hoofdkantoor is ondertekend door Üzeyir Kabaktepe, een Turkse Nederlander die tot oktober 2006 directeur was van beleggingsmaatschappij Manderen BV. Dat bedrijf coördineert de bouw van het gebedshuis en beheert ook de aandelen. In Reporter zei hij zondagavond dat het hoofdkantoor in Keulen hem ''geestelijk onder druk'' heeft gezet om te tekenen. ''Tegen al mijn geweten in, maar ik stond met mijn rug tegen de muur.''

In de uitzending van Reporter bleek dat het Duitse hoofdkantoor weinig zag in de liberale multiculturele koers die Milli Görüs Noord Nederland voorstond. In mei vorig jaar werd bekend dat de Duitse tak de greep op de Nederlandse tak zeer verstevigde. De liberale voorman Haci Karacaer werd de laan uit gestuurd. Ook werd daarna het bestuur van moskeevereniging Aya Sofya vervangen door personen die de Duitse tak beter gezind zijn.

Minister Piet Hein Donner van Justitie gaf in februari 2006 het officiële startsein voor de bouw van de moskee, die een minaret van 42 meter moet krijgen. Op de bouwplaats is daarna weinig meer gedaan. Het is ook zeer onwaarschijnlijk dat de oorspronkelijke bouwplannen nog doorgang vinden.



Link: KRO Reporter: Islamitisch missieland Nederland.

Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

Spyker launch: de F8-VII is geboren

Vandaag heeft het Spyker F1 Team de nieuwe bolide gepresenteerd aan het publiek. Het circuit van Silverstone vormde het decor voor de onthulling van de Spyker F8-VII. Tegelijk presenteerde het team de race- en testcoureurs voor het nieuwe seizoen.

Teambaas Colin Kolles verwacht een zwaar begin van het seizoen. De aandacht zal de eerste negen races voornamelijk liggen op het verbeteren van de betrouwbaarheid. Verwacht wordt dat er met de introductie van een “B-specificatie” een grote stap voorwaarts gemaakt kan worden. De “B-specificatie” zou na de negende race ingezet moeten kunnen worden. Kolles benadrukt het belang van het aantrekken van Mike Gascoyne: "We weten dat Spyker het F1 project wil laten slagen. Om deze reden hebben we enkele personele aanpassingen in het team gedaan. De belangrijkste daarvan was het aantrekken van Mike Gascoyne, om het technische team te leiding te geven."

Mike Gascoyne legt uit wat zijn grootse prioriteit was de afgelopen maanden: "Sinds ik drie maanden geleden bij Spyker aan de slag ging ben ik me gaan oriënteren op de technische afdeling. Ik wilde de mensen op de juiste plek, de juiste procedures en middelen, om zodoende een goede structuur in het team aan te brengen. Een voorbeeld hiervan is de tweede windtunnel in Italië waar we tegenwoordig gebruik van maken. We zijn als team aan het kijken naar een betere en gestructureerde aanpak waarbij de prioriteiten duidelijk worden bepaald. Ik ben dan ook benieuwd naar de resultaten van de geplande “B-specificatie” van de F8-VII."

Eerste coureur van het team is Christijan Albers. Het wordt zijn tweede seizoen bij het team, ondanks dat hij niet tevreden was over de prestaties van vorig seizoen. "Als coureur rijd ik altijd op het maximum, maar in 2006 kon ik dat niet altijd laten zien. Afgelopen winter heb ik nauw samengewerkt met het team om zodoende de knelpunten van vorig seizoen aan te stippen en te kijken hoe die te verbeteren. Ik denk dat we in de tweede helft van het seizoen de eerste resultaten hiervan te zien gaan krijgen. Met het aantrekken van Mike Gascoyne en de extra middelen laten we in ieder geval zien dat we een serieus team zijn."

Naast Albers zal Adrian Sutil plaats nemen als tweede coureur. Het zal voor de jonge Duitser zijn debuutjaar in de Formule 1 worden: "Het is een fantastisch gevoel. Het is een super gevoel om als racecoureur van het team deel uit te mogen maken. Mijn doel is vertrouwd te raken met het team en mezelf te blijven verbeteren. Ik wil de bolide verder ontwikkelen om zodoende op de grid naar voren te komen. Ook wil ik vertrouwd raken met de randzaken, zoals de pers en de druk die dit leven met zich meebrengt. Maar eerst maar eens wat meters maken in de F8-VII."

Naast de racecoureurs werden ook de testcoureurs bekend gemaakt. Hierin waren echter geen verassingen te vinden. Fairuz Fauzy, Giedo van der Garde, Adrian Valles en Markus Winckelhock waren al bevestigd. Fauzy en Van der Garde zullen op vrijdagen de F8-VII de sporen geven, terwijl Valles en Winckelhock als ontwikkelingscoureurs aan de slag zullen gaan.

Het team zal morgen een begin maken aan de voorbereidingen van volgend seizoen. Het voert een tweedaagse shake-down uit op het circuit van Silverstone.

Interview Christijan Albers (43MB)
Interview Collin Kolles (70MB)
Interview Michel Mol (74MB)
Interview James Key (74MB)

Foto’s vind je hier!

Flipperen op de Xbox 360

Vandaag is er een website online gegaan van een aankomende flipper-game voor Xbox Live Arcade. Deze Arcade-game zal een drietal tafels bevatten en ook gebruik maken van de Vision-camera.

Tijdens het gamen kun je bijvoorbeeld de gezichten (of andere lichaamsdelen) van je tegenstanders zien, maar ook flipperen met je armen voor de camera is mogelijk. Online-multiplayer zal ook aanwezig zijn in de vorm van een head-on competitie, en het zal mogelijk zijn om nieuwe tafels te downloaden in de toekomst. Wanneer de game zal verschijnen en tegen welke prijs is nog onbekend.

De game wordt ontwikkeld door Zen-studios, en die ontwikkelen ook voor de Nintendo DS en de PSP. Voor de Nintendo DS hebben ze al een flipper-game uitgebracht, genaamd Flipper Critters.





Jongeren vaker slachtoffer van geweld dan ouderen

MisdaadJongeren zijn in 2006 dubbel zo vaak slachtoffer geworden van criminaliteit dan ouderen. Meer dan vier op de tien Nederlanders van 15 tot 24 jaar werden vorig jaar slachtoffer, tegen minder dan twee op de tien inwoners van 45 jaar en ouder.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag naar buiten gebracht. Een kwart van de mensen van 15 jaar en ouder werd in 2006 slachtoffer van veelvoorkomende criminaliteit.

Ongeveer 5 procent kreeg te maken met een geweldsdelict, 12 procent met een vermogensdelict en van de autogebruikers meldde 14 procent slachtoffer te zijn geworden van autodiefstal, inbraak of beschadiging.

In stedelijke buurten ligt het aantal slachtoffers hoger (een op de drie) dan in minder stedelijke gebieden (een op de vier).

Zes lijken in Duits restaurant gevonden

Icoon MisdaadIn een Chinees restaurant in de Duitse deelstaat Nedersaksen zijn maandag de stoffelijke overschotten van zes personen gevonden. Het gaat volgens de politie om drie vrouwen en drie mannen. De slachtoffers zijn doodgeschoten. Dat heeft de politie gemeld.

Het is nog onduidelijk wat de achtergrond van de meervoudige moord is. Volgens de politie wilde een 47-jarige man in de nacht van zondag op maandag zijn vrouw ophalen uit het restaurant in de plaats Sittensen.

In de eetgelegenheid trof hij meerdere doden, onder wie zijn echtgenote. Sommige slachtoffers waren vastgebonden. Een medewerker van het restaurant had een ernstige schotwond en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Met dank aan calvobbes en YubYub voor de submit.

NAC wil nu al praten met Salmon

Eerder dan gepland wil NAC Breda met Glen Salmon om de tafel. De Zuid-Afrikaan kwam in de winterstop voor de rest van het seizoen op huurbasis over van FC Groningen. En dat deed hij niet zonder succes: In vier wedstrijden scoorde Salmon al vijf keer.

"Wij wilden Glen direct al voor langere tijd vastleggen", aldus de technisch directeur van NAC, Earnest Stewart. "Maar zoals bekend wil Salmon graag eens in het buitenland, Engeland bijvoorbeeld, voetballen. Wij doen er de komende tijd in ieder geval alles aan hem toch voor NAC te behouden. Het was de bedoeling rond 1 maart te praten, maar als het aan mij ligt gaan we sneller om de tafel. In zijn huidige vorm wordt het moeilijk hem te houden."

Zelf sluit Salmon een langer verblijf in Breda niet uit. "Vooropgesteld, ik zou graag eens in een andere competitie uitkomen. Gewoon voor de ervaring die ik daarmee opdoe. Ik moet een goede keus maken. In Breda heb ik het geweldig naar mijn zin. Misschien krijg ik, zodra ik bij een buitenlandse club zit, wel spijt dat ik niet hier heb bijgetekend. Ik heb in ieder geval het gevoel dat ik voor eeuwig bij NAC kan blijven."

Krajicek tegen Safina in Parijs

Michaëlla Krajicek moet het in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Parijs opnemen tegen de als zevende geplaatste Russin Dinara Safina.

Voor Krajicek is het haar eerste optreden op de tennisbaan na de teleurstellend verlopen toernooien in Hobart en Melbourne. Bij beide toernooien werd ze al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Vorig jaar versloeg Krajicek Safina nog in de finale van het toernooi in Rosmalen. Ze won toen met 6-3 en 6-4.

BMW Sauber in de sneeuw (foto's)

Gisteren hield BMW Sauber een F1-demo tijdens het White Turf evenement in Sankt Moritz, Zwitserland. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de demonstratie in de sneeuw plaatshad.

De demonstratie was een idee van sponsor Credit Suisse, dat ook de het White Turf evenement sponsort. Het White Turf evenement bestaat uit internationale paardenrennen. Het evenement trok in totaal 15.000 bezoekers. Nick Heidfeld stuurde een F1.06 door de sneeuw. Bridgestone had speciaal voor deze gelegenheid banden ontworpen, het kostte twee medewerkers in totaal twee dagen om alle noppen op de banden te bevestigen.

"Het was een geweldige ervaring. Het was al fantastisch om het schitterende berglandschap rond het meer te zien. Het bevroren meer was wel veel ruwer dan de ondergrond die ik gewend ben van een Formule 1 circuit. Het was zeker niet makkelijk om de kracht over te brengen op de grond, maar ik heb me wel geweldig geamuseerd," aldus een tevreden Nick Heidfeld.

Foto’s van het evenement





'Aanval op Iran desastreus'

Icoon Buitenlands Een aanval op Iran met het doel het nucleaire programma van het land stil te zetten is "zeer gevaarlijk" en "contra-productief". Dat blijkt uit een studie die tal van Britse organisaties hebben laten doen naar een dergelijk scenario, aldus de BBC.

Diplomatieke oplossingen moeten worden gezocht. Groot-Brittannië en Tony Blair kunnen daarbij een belangrijke rol spelen door druk te zetten op de Verenigde Staten. Alleen door directe Iraans-Amerikaanse gesprekken kan de impasse worden doorbroken, aldus de hulporganisaties, vakbonden en denktanken in hun rapport.

De vermeende dreiging die uit zou gaan van Teheran is bovendien helemaal niet zo groot. "Zelfs volgens de ergste schattingen is Iran nog jaren verwijderd van een nucleair wapen. Er is nog genoeg tijd om te praten en de premier moet ervoor zorgen dat onze bondgenoten dat ook doen", aldus Stephen Twigg, de voorman van de denktank Foreign Policy Centre.

Nieuwe trend in VS: door hekken springen

Icoon Opmerkelijk Steeds meer tieners worden sinds oktober vorig gearresteerd, omdat zij meedoen aan de nieuwe rage: het springen door hekken. Het concept is simpel. Je rent zo hard als je kan af op een houten hek. Daarna probeer je er zo hard mogelijk door te springen, zodat je door het hek breekt. Uiteraard staat er altijd iemand bij die het 'spektakel' filmt en op een videosite als YouTube zet.

Gisteren zijn vijf tieners opgepakt in de Amerikaanse staat New York. Ook zijn er nog andere politieonderzoeken gaande. De tieners worden meestal opgepakt als een bewakingscamera hen gefilmd heeft. Vaak gebruiken de tieners andermans hekken, waardoor er sprake is van vandalisme.

De vijf tieners van gisteren zijn op het idee gekomen om het te doen door talloze filmpjes op internet. "Ze hoorden erover van andere mensen en zagen het daarna op het internet", aldus Robert Edwards van de politie van Suffolk County. "Daar hadden ze het idee vandaan".



De rage wordt 'fence plowing' genoemd


Met dank aan Robbertos voor de submit.

Evenement: Fiets- en wandelbeurs

What the FOK!? Een Fiets- en wandelbeurs, is dat niet iets voor burgerlijke TROS en KRO-leden: met twee kinderen op de camping inclusief vouwwagen, hagelslag en pindakaas mee en vervolgens een rondje om Texel fietsen of wandelen? Dat kan, maar deze beurs heeft gelukkig een hoop meer te bieden. Wat dacht je van meerweekse hikes over de passen van de Himalaya, Inca-trails in Peru, bergtochten door de Andes of met je mountainbike door Cambodja, Lesotho of Alaska crossen? Dat lijkt al meer op FOK!-materiaal! Afgelopen weekend werd deze tweedaagse bike- en hikebeurs weer gehouden in de RAI te Amsterdam.

Rabobank schrijft onterecht 217.800 euro af

FOK!user LightGod heeft betere weekenden gehad. Zo stond hij afgelopen zaterdag te tanken en kon hij niet pinnen. Een situatie die de LigthGod op zich vreemd vond, hij had immers nog ruim voldoende op zijn rekening staan. Eenmaal thuisgekomen bleek dat de rabobank zijn hypotheek volledig heeft afgeschreven. (screenshot)
Leuk detail is nog dat hij volgens de afspraken met zijn bank eigenlijk helemaal niet rood kan staan. Tegen een gemiddeld rentepercentage kost dit grapje hem trouwens ruim 100 euro per dag aan debetrente. LightGod heeft op het forum al aangegeven vandaag even bij de bank langs te gaan.

Film: The Last King of Scotland

Na The Constant Gardener, Hotel Rwanda en Blood Diamond is The Last King of Scotland de zoveelste 'grote' productie van de laatste tijd die problemen in Afrika, zij het vanuit een westers oogpunt, als onderwerp heeft. Politieke films mogen weer in Hollywood en Engeland. De Schot Kevin Macdonald is de ideale regisseur om het zware thema aan te pakken, ook al maakt hij met The Last King of Scotland zijn speelfilmdebuut. Hij is vooral bekend als documentairemaker, met als hoogtepunt One Day in September uit 1999, over het gijzelingsdrama tijdens de Olympische spelen van 1972. Des te opvallender is daarom de keuze om het schrikbewind van de Ugandese dictator Idi Amin in de jaren '70 te vertellen in de vorm van een historische thriller.


Mortal Kombat VIII wordt grimmiger

Iedereen die Mortal Kombat Armageddon heeft gespeeld weet dat dat deel de laatste uit de Liu Kang/Shao Kahn-verhaallijn is. Ed Boon is echter verre van klaar met de serie en komt met een compleet nieuw verhaal in het Mortal Kombat-universum.

Alle karakters uit de vorige delen worden overboord gezet, de drie vechtstijlen zijn gekicked, controls worden van nul opnieuw opgebouwd en de vrolijke kleurtjes zijn ook out the door. Om dit te bewerkstelligen zullen de vechtjassen met de Unreal Engine 3.0 op je scherm getoond worden.

To me, when I saw Gears of War, I was like, “Holy s___! That’s the look that we’ve been talking about.” Visually, that’s what we want to do.


Ook Sub-Zero komt werkeloos thuis te zitten

Volgens Boon is het tijd om Mortal Kombat weer eens van nul af aan op te bouwen aangezien het inmiddels de achtste editie van de fighter is. Met de next-gen consoles zijn een hoop nieuwe dingen mogelijk, en daarom is het belangrijk om te kijken wat voor opties dat biedt voor een fight-game als Mortal Kombat.

Mortal Kombat VIII zal een compleet nieuwe en unieke feature krijgen, waar Boon helaas niet veel meer over kon zeggen dan "there's going to be an announcement". Hij verwacht de game eind 2008 in de winkels.

Hamstringblessure Alex

PSV moet het aankomend weekend, in de competitiewedstrijd tegen Sparta, wellicht zonder Alex stellen. De Braziliaanse verdediger kampt met een hamstringblessure en meldde zich gisteren bij de Braziliaanse bondscoach Dunga af voor de oefeninterland tegen Portugal aankomende woensdag.

Vorige week, tijdens de training van de Eindhovenaren, was Alex al niet geheel fit, maar tegen AZ stond hij afgelopen zaterdag wel in de basis. In de negentigste minuut werd hij alsnog gewisseld voor Patrick Kluivert. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de hamstringblessure niet ernstig is. Deze week zal de Braziliaan een aangepast trainingsschema volgen.

Biertje in het midden oosten ?

Kijk alsjeblieft verdomd goed uit wat je doet. Feestvieren is in sommige landen namelijk verboden. Gezellig samen zijn, alcohol drinken en het dansen met het andere geslacht komt je op zweepslagen of zelfs gevangenisstraf te staan.
quote:
In Saudi-Arabië zijn twintig buitenlandse feestvierders veroordeeld. Ze namen deel aan een feest waar alcohol werd geschonken en mannen en vrouwen gezamenlijk dansten. Ze zijn gestraft met een gevangenisstraf van drie tot vier maanden en zweepslagen.
Voortaan alles doen zoals het hoort. Een vieze vlasbaard laten staan en je vrouw onder een berg lakens bedekken. Vervolgens richting Mekka buigen en bidden. Maar zeker geen feest vieren, dat mag niet.

Je kan het ook iets anders doen natuurlijk, als je als westerling daar bent jezelf aanpassen aan de leefregels, je gedragen en gewoon niet te veel westerse dingen willen doen. Respecteer de cultuur om je heen en pak het biertje als je weer terug thuis bent.

Extreme kou in VS en Canada

Icoon Weer Terwijl Europa en de Verenigde Naties in de ban zijn van warme temperaturen, in de Verenigde Staten en Canada zal het vandaag erg koud worden. In Chicago worden vandaag temperaturen gemeten van -23 graden Celcius. Door de sterke wind voelt de temperatuur veel kouder aan deze werkelijk is.

In de VS hebben de staten Minnesota, Michigan en Indiana het meeste last van het koude weer. In Minnesota is het-27 graden, maar deze temperatuur voelt aan als -45 graden. In Canada is het nog kouder: in Winnipeg is de temperatuur -34 graden. Naast de lage temperaturen zijn er ook sneeuwstormen actief op het continent.

Er is een weeralarm afgekondigd, wat een grote invloed heeft op het publieke leven in beide landen. Veel scholen zullen vandaag niet open gaan. Ook wordt geadviseerd om de 'Siberische kou' niet te trotseren en gewoon binnen te blijven. Als iemand langer dan een half uur buiten loopt is er namelijk kans op bevriezingsgevaar. Als iemand toch moet gaan, wordt geadviseerd om extra veel lagen kleding aan te trekken om warm te blijven. Veel mensen die weg willen, kunnen dat niet. Veel auto's kunnen niet starten door de extreme kou.



Zeer koud in VS en Canada


Met dank aan Robbertos voor de submit.

Horna pakt tweede toernooizege

De Peruviaan Luis Horna heeft het toernooi in het Chileense Viña del Mar op zijn naam geschreven. In de finale versloeg Horna de Chileen Nicolas Massu met 7-5 en 6-3. Het was voor de 26-jarige Horna de tweede toernooizege na zijn winst in Acapulco vorig jaar.

Nadat Massu in de eerste set via een break op een 5-3 voorsprong was gekomen, mocht hij serveren voor de eerste set. Horna wist echter terug te breken en schreef ook de volgende vijf games op zijn naam. De Chileen wist er niet in te slagen om de service van zijn opponent opnieuw te breken, waardoor Horna na een kleine twee uur spelen als winnaar van de baan stapte.

Schuldig bevonden aan feestvieren

Icoon MisdaadIn Saudi-Arabië zijn twintig buitenlandse feestvierders veroordeeld. Ze namen deel aan een feest waar alcohol werd geschonken en mannen en vrouwen gezamenlijk dansten. Ze zijn gestraft met een gevangenisstraf van drie tot vier maanden en zweepslagen.

De religeuze politie pakte in totaal 433 buitenlanders op die aan het 'schaamteloze' feest meededen. Het is niet bekend uit welk land ze komen. Vanwege het grote aantal verdachten worden ze in groepen berecht.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

5 februari

2006
- Marcus Grönholm wint de Rally van Zweden.
- De klassieker Feyenoord-Ajax wordt met 3-2 gewonnen door de thuisploeg.
- Elena Dementieva wint het WTA-toernooi van Tokio.

2005
- Anni Friesinger gaat aan de leiding bij het WK allround in Moskou. Shani Davis pakt de leiding bij de mannen.
- Sauber vreest dat de nieuwe wagen een fundamentele ontwerpfout bevat, waardoor de auto niet in balans te brengen is. Ook Toyota kampt met grote problemen met de 2005-wagen.

2004
- Jaguar ontsnapt aan een ramp als de Formule 1-fabriek op het nippertje ontsnapt aan een vlammenzee.
- Jos Verstappen breekt de onderhandelingen met Jordan definitief af. Oorzaak van de vastgelopen besprekingen is de salariseis van de Nederlander.

2003
Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 5 februari 2003 was zo'n dag.

Uitslagen Frankrijk speelronde 23

In de Franse competitie liet Marc-Antoine Fortuné gelijk al van zich horen, terwijl Olympique Lyon de weg helemaal kwijt lijkt te zijn.

Olympique Lyon was lange tijd onaantastbaar, maar zondag versloeg Troyes de koploper met 1-0. In blessuretijd scoorde Benjamin Nivet de enige treffer van de wedstrijd. Het was alweer de vijfde opeenvolgende competitiewedstrijd zonder zege van Lyon. De club heeft in de stand nog altijd wel een voorsprong van elf punten op RC Lens.

AS Nancy won de thuiswedstrijd tegen Toulouse FC met 2-1. De van FC Utrecht overgekomen Marc-Antoine Fortuné zorgde voor de 2-0, al had hij wel wat geluk, want zijn kopbal werd van richting veranderd. In de veertiende minuut had Gaston Curbelo Nancy op 1-0 gezet en Bryan Bergougnoux redde in blessuretijd de eer voor de bezoekers. Toulouse-aanvaller Pavel Fort had tussendoor twee keer geel gekregen.



Uitslagen:
ThuisUitEindstand
LilleNantes0-0
NancyToulouse2-1
LorientLe Mans2-1
ValenciennesRC Lens1-3
Ol. NiceBordeaux2-1
SochauxRennes0-0
AS MonacoAJ Auxerre2-1
TroyesOl. Lyon1-0
Ol. MarseillePSG1-1
Saint-EtienneSedan1-2


Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon2316345141-17
2RC Lens2311754035-26
3Lille OSC2310943930-20
4Ol. Marseille2311483731-23
5FC Sochaux239953624-22
6St. Etienne2310583537-29
7FC Lorient239773425-24
8AS Nancy239683321-22
9Bordeaux23103103325-27
10Stade Rennes238873219-18
11Toulouse239593225-28
12Le Mans2371063127-25
13AS Monaco2385102927-24
14AJ Auxerre237882925-29
15Valenciennes2374122520-34
16Troyes235992423-31
17PSG2341092220-28
18Nantes2349102117-26
19Ol. Nice2348112018-25
20Sedan2339111827-39

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
10/02ToulouseLille
10/02PSGAS Monaco
10/02RennesNancy
10/02Le MansSedan
10/02Ol. NiceTroyes
10/02AJ AuxerreSaint-Etienne
10/02NantesValenciennes
10/02RC LensSochaux
10/02BordeauxOl. Marseille
10/02Ol. LyonLorient

Twaalf schaatsers zeker van WK afstanden

Na de wereldbekerwedstrijden van afgelopen weekend in Turijn zijn twaalf schaatsers zeker van deelname aan de WK afstanden van 8 tot en met 11 maart in het Amerikaanse Salt Lake City. De resterende tickets worden na de wereldbekerwedstrijden in Erfurt en Calgary verdeeld.

Plaatsbewijzen WK afstanden vrouwen:

500 meter: Margot Boer, Annette Gerritsen
1.000 meter: Marianne Timmer, Margot Boer
1.500 meter: Ireen Wüst, Paulien van Deutekom
3.000 meter: Renate Groenewold, Ireen Wüst

Plaatsbewijzen WK afstanden mannen:
500 meter: Jan Smeekens, Erben Wennemars
1.000 meter: Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis
1.500 meter: Erben Wennemars, Jan Bos
5.000 meter: Sven Kramer, Carl Verheijen

Malysz heerst in Titisee-Neustadt

Adam Malysz heeft de wereldbekerwedstrijden op de grote schans van Titisee-Neustadt beheerst. Zowel zaterdag als gisteren was de Poolse skispringer de beste in de Zuid-Duitse plaats.

Zaterdag haalde hij afstanden van 138,5 en 145 meter, met een jurywaardering van 293,8 punten. Daarmee bleef hij de Oostenrijker Andreas Kofler (285,3) en de Noor Anders Jacobsen (278,9) duidelijk voor.

Zondag waren de sprongen minder ver. Malysz landde na respectievelijk 129,5 en 134,5 meter (257,7 punten). De Oostenrijker Gregor Schlierenzauer (245,7) en de Rus Dmitri Vassiljev (242,4) eindigden als respectievelijk tweede en derde.

In het wereldbekerklassement blijft Jacobsen met 987 punten aan de leiding, ruim voor Schlierenzauer (801) en Malysz (757).

Head ziet McLaren als favoriet

Patrick Head, teambaas van ATT Williams, denkt dat McLaren Mercedes dit jaar het team is met de meeste titelkansen.

Volgens Head zal McLaren in 2007 erg sterk zijn, mede omdat wereldkampioen Fernando Alonso één van de bolides zal besturen, maar ook omdat zij de afgelopen twee seizoenen graag willen vergeten. "McLaren ziet er sterk uit dit jaar" vertelt Head, "het is een goed team en ik ben er zeker van dat ze veel geleerd hebben over betrouwbaarheid, want dat heeft ze het kampioenschap in 2005 gekost. In 2006 waren Renault F1 en Ferrari veel betrouwbaarder. Maar ik geloof dat ze hiervan geleerd hebben en zeker veel progressie hebben geboekt. Alonso is een erg complete coureur, zowel binnen als buiten de wagen, dus ik denk dat het wel goed komt."

Bij de andere favorieten, Ferrari en Renault, heeft Head zo zijn twijfels. "Ferrari heeft organisatorisch grote wijzigingen doorgevoerd, maar op technisch gebeid is het altijd een zeer sterk team. De wagen rijdt snelle en solide rondetijden, maar of ze goed genoeg zijn om te winnen durf ik niet te zeggen", zegt Head, "Renault was de afgelopen jaren erg sterk, maar ik heb twijfels over de coureurs. Als Renault beoordeeld moet worden met de resultaten van Giancarlo Fisichella afgelopen twee jaar, dan zullen ze nooit zo snel zijn als afgelopen jaren. Maar ik geloof dat Giancarlo zich heel goed beseft dat hij nu zichzelf moet laten zien, wil hij na 2007 nog actief zijn in de Formule 1 en hij zal er ook alles aan doen om dat te bewijzen. Wat we gezien hebben van Heikki Kovalainen was indrukwekkend, maar testen is nog altijd veel anders dan racen. Het zal moeilijk zijn voor een coureur om in zijn debuutjaar meteen wereldkampioen te worden, maar het is mogelijk, de nieuwe Renault lijkt me erg snel.

10-jarige jongen urenlang spoorloos

Icoon PolitieDe politie in het Limburgse Landgraaf heeft gisteren urenlang gezocht naar een 10-jarige jongen. Het kind ging rond 15.00 uur gistermiddag van huis en was uren lang spoorloos. De politie was bang voor een misdrijf en begon een grote zoekactie met speurhonden.

Maar het bleek loos alarm, want even na middernacht kwam de 10-jarige weer thuis. Het is niet duidelijk waar hij al die uren is geweest. De jongen zou stemmen in zijn hoofd horen.

De Mos boos op bijtende Sansoni

Vitesse-verdediger Sebastien Sansoni beet gistermiddag met een gerichte hap NEC-aanvaller Roy Beerens in zijn neus. De actie, die niet werd bestraft door de arbiter, werd wel haarscherp in beeld gebracht op de televisiebeelden.

De trainer van Vitesse, Aad de Mos, was niet blij met de actie van Sansoni: "Zoiets hoort niet op een voetbalveld thuis." Het slachtoffer, PSV-huurling Beerens, reageerde een stuk laconieker op de actie van zijn opponent. "Het was emotie. Maar hij mag het natuurlijk niet doen, een beetje dom." NEC-trainer Mario Been vatte de beet samen in een grap. "Ik kan me voorstellen dat je na 80 minuten een beetje honger krijgt."

Waarschijnlijk zal de gerichte beet van Sansoni nog een vervolg krijgen. De Belgische scheidsrechter Paul Allaerts gaf de Fransman wel een gele kaart, maar dat was voor het opstootje dat achteraf plaats vond. De bijtactie had de Belg niet gezien. Hierdoor kan Sansoni alsnog worden gestraft voor de actie.



De FOK!sport-vraag

Noem vier mensen die Site-Admin Sport zijn, of zijn geweest.

Stuur je antwoord voor dinsdag 06-02-2007 12:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl.

Gadget: El Torro

Een goudkleurige stier op een stokje, en nee, het is niet de adult versie van het gouden kalf. El Torro zorgt voor de perfecte steak. Althans, dat belooft de verpakking.

Der Steak-Timer zum Mitgrillen
Die Lust auf das perfekte Fleisch

In deze tijd waarin cocoonen weer sterk in opkomst is, grijp je natuurlijk elke mogelijkheid aan om thuis dezelfde kwaliteit te krijgen als in een restaurant. Ook ik ben gepakt door de rage van het pokeren, wat betekent dat er menig avonduur versleten wordt met een stel andere mannen aan tafel. En als die mogen kiezen wat ze willen eten, is het al snel sparerib of steak. Zoveel vrouwelijke kanten heb ik dan ook nog wel, dat ik dan ook een fatsoenlijke maaltijd op tafel wil zetten. Spareribs gaan via de express, daar kan je niet tegenop, maar voor steaks is er dus El Torro, dat komt goed uit!

41e Superbowl gaat naar Indianapolis

Icoon SportDe Colts uit de Amerikaanse stad Indianapolis vieren vandaag groot feest. Voor het eerst in de geschiedenis van American Football wist de stad de Superbowl naar huis te brengen. De Colts wonnen al een keer eerder de Superbowl, echter toen waren ze het team van de stad Baltimore. De Colts wonnen van de Chicago Bears met een eindstand van 29-17.

De 41e Superbowl werd dit jaar in Miami gespeeld, en zoals al enigszins verwacht na enorm noodweer eerder deze week viel de regen in dit doorgaans zonnige oord met bakken uit de hemel. De Bears begonnen de wedstrijd sterk door in de eerste minuut al een touchdown te scoren die het team meteen 6 punten opleverde. Echter, in het tweede kwartier kwamen de Colts al snel de achterstand te boven en was de winst na de eerste helft voor de Colts.

De Halftime show werd dit jaar verzorgd door Prince die onder andere zeer toepasselijk een van zijn grootste hits zong, "Purple Rain". Naast enkele van zijn eigen hits bracht hij ook diverse andere bekende nummers, onder ander van Tina Turner en Jimi Hendrix, ten gehore.

In het derde en vierde kwartier bleken de Colts te sterk voor het team uit Chicago. Na een field-goal die de score op 19-14 zette was het eigenlijk al gedaan met de Bears. De Bears wisten later door een field-goal nog 3 punten te scoren, maar Kevin Hayden wist de beslissende touchdown te scoren en bracht daarmee de Superbowl naar de Amerikaanse staat Indiana.



Een gevecht om de football in de regen.


Met dank aan Robbertos voor de submit.

Blitse PSP screens Coded Arms

In Coded Arms : Contagion kruipt de speler in de huid van een veiligheidsspecialist die in een virtuele wereld letterlijk het gevecht aan gaat tegen cyberterrorsime.



In deze virtuele computer wereld -die doet denken aan een mix tussen Tron en The Matrix- moet de speler met de nodige vuurkracht cyber-piraten beletten om geheime informatie te stelen.



Naast het betere Single Player schietwerk belooft het spel ook Multi-Player mogelijkheden, maar hier is verder nog weinig over bekend.



Het spel zou ergens dit jaar moeten uitkomen voor de PSP.

DVD: The Wicker Man

Vaak wordt een remake van een film uit vervlogen tijden gezien als een zwaktebod. Gewoon het verhaal volgen, wat speciale effecten toevoegen en het liefst de hoofdrol laten vertolken door een grote naam. Soms is een remake echter een heel nieuwe interpretatie van het verhaal, waarbij er echt moeite is gedaan om de kijker iets nieuws voor te schotelen. The Wicker Man is zo'n film. Regisseur Neil LaBute zag ooit het origineel uit 1973 en besloot dat het verhaal zich prima leende voor een nieuwe versie. In de bioscoop deed de film het niet echt goed, ondanks de hoofdrol van Nicolas Cage en de mooie trailer. Voor de release in de bioscoop speelde LaBute met de gedachte om een sequel te maken, maar na de tegenvallende resultaten lijkt dat project van de baan. Sinds kort is de film ook op dvd verkrijgbaar.

Zwaan stremt treinverkeer Schiphol

Icoon OpmerkelijkEen zwaan heeft zondag oponthoud veroorzaakt op het spoor tussen Schiphol en Amsterdam. Een oplettende machinist zag dat het dier zich op de rails had geïnstalleerd en wist zijn trein net op tijd tot stilstand te brengen. Het kostte het personeel een half uur om de zwaan van het spoor te verjagen, liet een woordvoerder van ProRail weten.

Aanvankelijk schakelde de machinist de dierenambulance in om de zwaan van de rails te verwijderen. Omdat deze op zich liet wachten, probeerde de bestuurder van de trein met zijn collega's de vogel zelf weg te jagen. Met succes bleek: een half uur later kon het treinverkeer op het betreffende spoor worden hervat.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.