41e Superbowl gaat naar Indianapolis

Icoon SportDe Colts uit de Amerikaanse stad Indianapolis vieren vandaag groot feest. Voor het eerst in de geschiedenis van American Football wist de stad de Superbowl naar huis te brengen. De Colts wonnen al een keer eerder de Superbowl, echter toen waren ze het team van de stad Baltimore. De Colts wonnen van de Chicago Bears met een eindstand van 29-17.

De 41e Superbowl werd dit jaar in Miami gespeeld, en zoals al enigszins verwacht na enorm noodweer eerder deze week viel de regen in dit doorgaans zonnige oord met bakken uit de hemel. De Bears begonnen de wedstrijd sterk door in de eerste minuut al een touchdown te scoren die het team meteen 6 punten opleverde. Echter, in het tweede kwartier kwamen de Colts al snel de achterstand te boven en was de winst na de eerste helft voor de Colts.

De Halftime show werd dit jaar verzorgd door Prince die onder andere zeer toepasselijk een van zijn grootste hits zong, "Purple Rain". Naast enkele van zijn eigen hits bracht hij ook diverse andere bekende nummers, onder ander van Tina Turner en Jimi Hendrix, ten gehore.

In het derde en vierde kwartier bleken de Colts te sterk voor het team uit Chicago. Na een field-goal die de score op 19-14 zette was het eigenlijk al gedaan met de Bears. De Bears wisten later door een field-goal nog 3 punten te scoren, maar Kevin Hayden wist de beslissende touchdown te scoren en bracht daarmee de Superbowl naar de Amerikaanse staat Indiana.



Een gevecht om de football in de regen.


Met dank aan Robbertos voor de submit.