FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 februari 2007

Fracties CDA, PvdA en CU akkoord

De fracties van CDA, Partij van de Arbeid en ChristenUnie zijn dinsdagavond akkoord gegaan met het definitieve regeerakkoord. Woensdag zal het regeerakkoord gepubliceerd worden.

De onderhandelaars van de verschillende partijen zijn al enkele weken bezig met het akkoord, vorige week vrijdag presenteerden ze een concept-regeerakkoord aan hun fracties, waarna ze de laatste details hebben gladgestreken.

Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en Andrť Rouvoet (ChristenUnie), die samen het regeerakkoord hebben samengesteld, zullen morgen de overeenstemming overbrengen aan informateur Herman Wijffels. Daarna zullen zij het akkoord presenteren aan het publiek.

Vervolgens kan Balkenende beginnen met het samenstellen van een nieuw kabinet. Over de 'poppetjes' in dit kabinet werd al het nodige gespeculeerd.

Warning: Surfers

Wat doe je als je midden in down-town Kopenhagen bent en zin heb om te surfen? Je pakt je mobiel en opent je mobile browser of je zoekt een internet cafe en logt in.

Neee ik bedoel het andere surfen, op water. Simpel, trek je surfpak aan, pak je surfplank en werp een paar kilo dynamiet in een plas water en surfen maar!

Volgens submitter Vagere_Hein is het waarschijnlijk een viral, nou ik weet het niet, ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat Quiksilver zijn naam verbindt aan een illegale activiteit. Wel weet ik zeker dat

SPOILER
het gevideoshopped is:
-de waterlelies verdwijnen na de knal
-het water voor de surfer schuimt al terwijl hij de eerste golf pakt
..weet jij er nog meer, dumpt het in de reacties!

Testtijden Jerez 6-2-2007

Vandaag werd er weer getest op Jerez. Hieronder volgen de tijden.

poscoureurteamrondetijdronden
1.De la RosaMcLaren-Mercedes1:20.001108
2.WurzWilliams-Toyota1:20.03672
3.KubicaBMW-Sauber1:20.15946
4.HamiltonMcLaren-Mercedes1:20.233111
5.RšikkŲnenFerrari1:20.24586
6.R.SchumacherToyota1:20.25455
7.ButtonHonda1:20.37199
8.MontagnyToyota1:20.40946
9.RosbergWilliams-Toyota1:20.52562
10.BadoerFerrari1:20.66662
11.VettelBMW-Sauber1:20.71551
12.CoulthardRed Bull-Renault1:21.02148
13.PiquetRenault1:21.264117
14.ZontaRenault1:21.39267
15.WebberRed Bull-Renault1:21.85827
16.KlienHonda1:22.08335

[Upd] Civard Sprockel bij selectie Oranje

Civard Sprockel is de nieuwste aanwinst voor het Nederlands Elftal. Na diverse afzeggingen van defensieve krachten kwam Marco van Basten uiteindelijk uit bij de verdediger van Vitesse. Ondermeer Jan Kromkamp, Urby Emanuelson en John Heitinga zegden al eerder af voor Oranje.

De 23-jarige Sprockel speelde tot op heden bijna alle wedstrijden voor de Arnhemse club. Slechts tweemaal kwam de van Excelsior gekochte verdediger niet in actie. Voor Sprockel is de selectie voor Oranje zijn eerste grote uitnodiging. In 2003 werd de toenmalige Feyenoorder opgeroepen voor de Nederlandse Antillen maar kwam daarvoor nooit in actie.

Update:
Civard Sprockel is nog niet op de hoogte van zijn uitverkiezing bij het Nederlands Elftal. Er is een aantal malen geprobeerd om contact te leggen met de speler, maar dat is tot nu toe niet gelukt. "Hij is spoorloos", licht een woordvoerster van Vitesse toe. "We weten echt niet waar hij is. Om die reden hebben we het ook op de website gezet. Misschien dat iemand hem kan inlichten."

Voorlopig geen nieuwe kerncentrales

Tegenstanders van kernenergie kunnen weer opgelucht ademhalen. Het nieuwe kabinet heeft besloten, ondanks het voornemen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, voorlopig geen nieuwe kerncentrale te bouwen in Nederland. Volgens insiders staat dit besluit in het conceptregeerakkoord, waaraan de drie coalitiepartijen vanavond de laatste hand zullen leggen.

Dit besluit werd met name genomen omdat de PvdA altijd fel tegen het gebruik van kernenergie is geweest, in tegenstelling tot het CDA. Het CDA wil het liefst de optie kernenergie openhouden om op die manier de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Door alle procedures en de tijd die het bouwen van een kerncentrale vergt, zou een tweede centrale niet voor het jaar 2016 operationeel kunnen zijn.

In het regeerakkoord zouden het CDA, de PvdA en de Christenunie zich ook hebben voorgenomen het aandeel duurzame energie in 2020 te verhogen tot twintig procent en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen met dertig procent in datzelfde jaar. Tevens zou er elk jaar twee procent energie moeten worden bespaard.


Vader bewerkt baby met stroomstootwapen

Icoon Misdaad De politie in de staat Oregon heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht dat hij zijn zoon van 18 maanden meermaals met een stroomstootwapen heeft bewerkt. De 23-jarige vader is dinsdag aangeklaagd voor zware mishandeling en geweldpleging, meldden Amerikaanse media.

De man werd maandag opgepakt in de plaats Albany nadat zijn vriendin, de 21-jarige moeder van de baby, aangifte had gedaan. De man zou de afgelopen drie weken zeker tien keer stroomstoten met een lading van 100.000 Volt door het lijf van zijn zoontje hebben gejaagd.

Een politiewoordvoerder sprak van marteling. De baby ligt in een ziekenhuis en zou over zijn hele lichaampje brandwonden hebben. Over het motief van de vader is vooralsnog niets bekend.

Met dank aan GSMboy voor de submit.

Amerikanen doodden Britse soldaat

Icoon BuitenlandsOp internet zijn video-opnamen verschenen vanuit de cockpit van een Amerikaanse straaljager. Op de beelden is te zien hoe de Amerikanen een Brits konvooi militaire voertuigen raken.

De beelden stammen al uit maart 2003, in Basra, Irak. De 25-jarige Britse militair Matty Hull liet het leven door het per abuis raken van het konvooi. Uit de beelden blijkt dat de Amerikanen geen idee hadden dat ze Britten beschoten. Ook blijkt dat de Amerikanen erg geschrokken waren van het incident, zo is op de beelden te horen dat een van hen zegt "We zitten in de gevangenis, kerel."

Het onderzoek naar de dood van Hull werd onlangs opgeschort, omdat justitie geen beelden had gekregen van Defensie, welke vertelde een kopie van de videoband van het incident te hebben, maar deze niet te mogen gebruiken omdat deze eigendom was van de Amerikaanse regering. Dit is nu echter wel mogelijk, omdat de video door publicatie in publiek domein terecht is gekomen. De Amerikaanse ambassade in Engeland stelt echter dat de band Amerikaans staatsgeheim blijft.


Beelden van het incident


Met dank aan jslavenburg voor de submit.

Meer kanker in Europa

Icoon MedischEr worden steeds meer gevallen van kanker gemeld in Europa. Dat blijkt uit een studie van het Franse instituut IARC in Lyon. De voornaamste oorzaken zijn waarschijnlijk de vergrijzing en een betere screening van de bevolking.

In 2006 werden 3,2 miljoen nieuwe kankerpatiŽnten geregistreerd. In 2004 waren dat er nog 2,9 miljoen. Het aantal doden door kanker vorig jaar bedroeg 1,7 miljoen.

Borstkanker komt absoluut gezien het meest voor en longkanker is het dodelijkst. Bij mannen is prostaatkanker de meest voorkomende soort, gevolgd door long- en darmkanker. Bij vrouwen komen na borstkanker darm- en baarmoederhalskanker het meest voor.

Ex McCartney gedumpt door PETA

Icoon ShowbizzHeather Mills, de ex van Paul McCartney, is vanwege haar scheiding van de voormalige Beatle niet langer meer welkom bij de dierenrechtenorganisatie PETA.

Mills trouwde in 2002 met Paul McCartney en kreeg met hem een dochter, Beatrice Millie. Vorig jaar echter maakte het stel bekend weer te gaan scheiden, waarna Heather Mills een bedrag van 200 miljoen dollar opeiste. Uiteindelijk ontving ze ongeveer 64 miljoen, wat inhoudt dat Heather per uur dat ze getrouwd was ruim 1400 dollar heeft gegenereerd.

Paul McCartneys dochter Mary was niet gediend van Mills' geldzucht en heeft gedreigd de PETA te verlaten als haar voormalige stiefmoeder er zou blijven.
Blijkbaar vond PETA Mary belangrijker dan het voormalige model. Mills hoefde namelijk niet meer terug te komen.

[Darts] Mervyn King stapt over naar PDC

Darter Mervyn King stapt per direct over van de BDO naar de PDC. Hij volgt zijn drie teamgenoten Jelle Klaassen, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort, die vorige maand al overstapten.

Er waren al lange tijd geruchten over een eventuele overstap van King, maar de overgang werd vandaag officieel bevestigd. ”Het idee is beangstigend en opwindend tegelijk”, aldus King, die de sterkte van de PDC erkent.

Door de overstap van King bestaat de Masters of Darts, die zaterdag begint, volledig uit PDC spelers.

Xbox 360 krijgt onopgemerkt verbeterde disc drive

De 360 is nogal een lawaaierige machine. Tijdens het spelen merk je hier niet al te veel van, maar tijdens het rondspitten van menu's is het witte ding van Microsoft wel eens geneigd de stilte te vullen met een dominant gezoem. Microsoft heeft blijkbaar gelet op de kritiek want dit is nu een probleem van het verleden. Sterker nog, in het verleden was dit al een probleem van het verleden.


Een 'stealth disc drive', stiller, sneller en onopmerkbaar

Microsoft heeft namelijk in het geheim de bestaande disc drive vervangen uit de productie met een stillere BenQ-LiteOn-Philips drive. Het schijnt dat ze naast stiller te zijn, ook nog een beetje sneller laden. Deze vervanging is al een tijd terug uitgevoerd, er zijn Xbox360 exemplaren gevonden met de nieuwe schijvengleuf van Philips uit november 2006, knap gedaan Microsoft zo onder de radar.

Shakedown Spyker verloopt naar wens

De shakedown van de nieuwe Spyker F8-VII is vandaag volgens wens verlopen. De nieuwe bolide van Spyker F1 maakte vandaag zijn eerste kilometers op het circuit van Silverstone

De Nederlander Christijan Albers reed vanmorgen voor het eerst de nieuwe wagen de pitstraat uit om gedurende de dag 38 ronden te rijden. Grote problemen hebben zich niet voorgedaan en Albers was daar redelijk tevreden mee: "Het ging eigenlijk best wel goed. Alles werkte prima, dat geldt ook voor de nieuwe versnellingsbak. Het was veelbelovend. Natuurlijk waren er ook wat kleine probleempjes, maar die zijn zo op de lossen. Vrijwel alle teams stuiten bij een shakedown op zulke problemen."

Morgen zal het stuur overgenomen worden door de tweede racecoureur van Spyker, Adrian Sutil en volgende week zullen te testwerkzaamheden zich verplaatsen naar Barcelona. "Het is zaak zoveel mogelijk data te verzamelen", aldus Chief Technical Officer Mike Gascoyne.

Rondetijden van vandaag zijn niet vrijgegeven door het team.

video Shakedown (47MB)

Bedelen levert mooi zakcentje op

Ondanks dat het 'beroep' van bedelaar geen vetpot is, kun je er toch een mooi zakcentje aan overhouden. Tot die conclusie komt Ann Clť van de Katholieke Universiteit Brussel, nadat ze een aantal keren verkleed als een Roma-zigeuner op straat ging zitten.

Indien een zigeunervrouw elke dag vijf uur bedelt in een drukke winkelstraat, wordt ze er elke maand zo'n 350 euro beter van. Een persoon met een westers uiterlijk moet makkelijk het dubbele kunnen vangen, met uitschieters tot wel 900 euro. De gemiddelde gift bedraagt circa tachtig cent.

Clť heeft dankzij dit onderzoek haar mening over bedelaars drastisch moeten bijstellen: "Ik heb gezien hoe passanten beginnen te schelden, bekertjes omtrappen en zelfs geld stelen van bedelaars", zo verklaart ze tegenover een Vlaamse krant.

In dezelfde krant ontzenuwt ze de geruchten dat de bedelaars worden georganiseerd door bendes. "Geen enkele bedelaar bevestigde zo'n verhaal. Wel delen ze de opbrengst met de rest van de familie", aldus Clť.

Met dank aan sampoo en jslavenburg voor de submit.

UPC gaat kinderporno blokkeren

Icoon InternetTijdens een debat over de veiligheid op internet, bleek maandagavond dat UPC zijn internetabonnees de toegang gaat ontzeggen tot rond de drieduizend websites met kinderporno. UPC verwacht de blokkade in het tweede kwartaal van dit jaar te kunnen implementeren.

Abonnees die een website op de, door de KLPD samengestelde, lijst proberen te bezoeken, krijgen een pagina te zien met uitleg over de blokkade. Ook staat er wat de klant kan doen als de blokkade volgens de klant onterecht is.

Ronald van der Aart, de woordvoerder van UPC, geeft toe dat de blokkade geen waterdichte maatregel is. "Maar het werpt wťl een drempel op. Als het maar ťťn misbruikt kind minder betekent, is het de moeite waard".

UPC denkt niet dat deze maatregel zal leiden tot uitgebreide censuur. Volgens Van der Aart treft de maatregel uitsluitend pagina's met kinderporno. "Kinderporno is een van de zwartste kanten van internet, daar willen we iets tegen doen". UPC zal de politie echter geen persoonsgegevens verstrekken van mensen die op de blokkadepagina belanden.

Ook KPN, moederbedrijf van providers als Planet Internet en XS4ALL, is met de politie in gesprek over de aanpak van kinderporno.

PS3 versie Virtua Fighter 5 ondersteunt 1080p

Voor de paar gelukkigen met een 1080p TV en een voorliefde voor goede vechtspellen is er goed nieuws, de PlayStation 3 versie van Virtua Fighter 5 zal deze resolutie ondersteunen. Over de ondersteuning hiervan gingen al eerder geruchten, deze werden onlangs bevestigd nu men de game ook daadwerkelijk in handen heeft. Virtua Fighter 5 zal in Nederland verkrijgbaar zijn bij de Europese PlayStation 3 launch eind maart.Supreme Commander demo nu beschikbaar

De demo van de lange verwachte RTS Supreme Commander is nu beschikbaar. Supreme Commander wordt gemaakt door Gas Powered Games, een studio opgericht door het brein achter Total Annihilation. Supreme Commander lijkt dan ook behoorlijk op die game, zij het met volledige next-gen productiewaarden en een nog grotere schaal. De demo is ruim een GB groot en kun je downloaden van onderstaande mirrors:


3d Gamers
Fileplanet
Gamershell
FileShack
GGMania
4players
Computergames.ro
Strategy informer
Games internode
Gamespot
Filefront
Fragland
Gamedemos

Uytdehaage stopt met schaatsen

Jochem Uytdehaage heeft per direct zijn carriŤre beŽindigd. Dat heeft de 30-jarige schaatser vandaag bekend gemaakt.

Uytdehaage kwam tot zijn beslissing na twee teleurstellende seizoenen waarin hij zich niet meer kon meten de top. In 2002 beleefde hij zijn grootste successen met een Europese en Wereldtitel allround en twee keer Olympisch goud. Daarna haalde hij dat niveau nooit meer, al won hij in 2003 nog de 5 km op de WK afstanden en werd hij in 2005 nog voor een tweede keer Europees kampioen.

Clubs ItaliŽ willen niet zonder publiek

De clubs die uitkomen in de diverse Italiaane competities hebben laten weten dat ze niet zonder publiek willen spelen. Maurizo Zamparini, voorzitter van Palermo, heeft dit dinsdag bekend gemaakt, na overleg met de voorzitters van andere ploegen.

Hierdoor staan de clubs en de Italiaanse regering recht tegenover elkaar. Eerder werd namelijk bekend gemaakt dat er geen toeschouwers meer in de stadions worden toegelaten. De reden hiervoor was het overlijden van een politie-agent tijdens de rellen, tussen fans van Catania en Palermo, van afgelopen vrijdag.

Deze maatregel werd genomen omdat een groot aantal stadions in de Italiaanse competitie in slechte staat verkeert. Slechts vier stadions voldoen aan alle gestelde eisen.

Man overleeft sprong van twaalfhoog

Icoon PolitieEen 27-jarige man uit Leeuwarden heeft een sprong van een flat van twaalf verdiepingen overleefd. Het drama vond plaats aan het Leeuwarder Birdplein in zijn woonplaats. Passanten vonden de man bewusteloos in het gras aan de voorkant van het flatgebouw.

Personeel van een traumahelikopter heeft de man geholpen. Uiteindelijk werd hij in een ziekenwagen naar het hospitaal in Leeuwarden gebracht. Daar bleek de man meerdere fracturen en inwendig letsel te hebben. Het slachtoffer kon nog wel verklaren dat hij van de flat was gesprongen, omdat hij in psychische nood verkeerde.

Met dank aan Disher voor de submit.

Uitbraak knokkelkoorts in Zuid-Amerika

Icoon BuitenlandsBraziliŽ, Paraguay, Bolivia en ArgentiniŽ kampen met een dengue-uitbraak. Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, is een virale infectieziekte die wordt overgedragen door muggen. Vakantiegangers wordt geadviseerd extra anti-muggensmeersels mee te nemen.

Symptomen van de ziekte zijn griepachtige verschijnselen als koorts, hoofdpijn en pijn in gewrichten. Ook misselijkheid, diarree en huiduitslag komen voor. In de meeste gevallen is dengue niet ernstig en gaat het na ongeveer een week weer over. Soms kan knokkelkoorts echter uitmonden in dengue shocksyndroom (DSS) of dengue hemorragische koorts (DHK), die de dood tot gevolg kunnen hebben.

De autoriteiten van de landen waar er een uitbraak is, hebben de bevolking geadviseerd preventieve maatregelen te nemen om te voorkomen dat er een epidemie in de regio uitbreekt. Er bestaat geen vaccin tegen knokkelkoorts.

Engeland ook zonder Rooney

Steve McClaren, bondscoach van Engeland, kan woensdag niet over Wayne Rooney beschikken. De speler van Manchester United liep afgelopen weekend, in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, een blessure aan zijn rug op. De Engelsen spelen woensdag tegen Spanje.

De lijst van mensen die niet kunnen spelen wordt op deze manier steeds langer, aangezien Rooney niet de eerste is die zich voor deze vriendschappelijke wedstrijd afmeld. Eerder gingen John Terry, Aaron Lennon, Ashley Cole en Wayne Bridge hem al voor.

Gratis! CD's!

Omdat de weblog vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. We hebben jullie al verteld over de T-shirts, over de raketwerper, over het linnen doek en over die fraaie prijzen van iBOOD. Toch is de koek nog niet op! We hebben ook nog iets bewaard voor de echte muziekliefhebbers.

Wat kun je winnen?
Tunnelfist stelt nogmaals twee CD's beschikbaar. Speciaal voor ons jubileum!

Iedereen die in deze februari-jubileummaand reageert op een Top of Flop blogje maakt automatisch kans op de CD "Sparrow Flies". We geven twee CD's weg, dus met iedere reactie, maak je een dubbele kans!

Apple en Apple sluiten vrede

Apple Corps en Apple Inc., de bedrijven van respectievelijk The Beatles en de fabrikant van de iPod, hebben de ruzie die zij hadden over de naam 'Apple' en het bijbehorende logo met een appel door middel van een akkoord bijgelegd.

Apple en Apple hebben al decennia lang ruzie over appels. Apple Corps is in 1968 opgericht om het platenlabel van The Beatles in onder te brengen. Toen Steve Jobs, Ronald Wayne en Steve Wozniak in 1976 een computerbedrijf met dezelfde naam oprichtten, volgden er diverse rechtszaken. In 1991 werd er voor het eerst een akkoord gesloten: Apple Inc. mocht haar naam behouden, zolang het zich niet met muziek bezig zou houden. The Beatles vonden dat dat akkoord geschonden werd met de komst van de iPod en iTunes en spanden toen in 2006 opnieuw een rechtszaak aan. De rechter oordeelde echter dat de webwinkel iTunes het akkoord niet schond.

Apple Inc. wordt nu de eigenaar van alle handelsmerken die aan de naam 'Apple' gerelateerd zijn. Apple Corps, vertegenwoordigd door de nog levende Beatles en de nabestaanden van John Lennon en George Harrison, krijgt van Apple Inc. toestemming om een aantal van die handelsmerken te gebruiken, zo maakten de bedrijven maandag bekend.

"Stevens juiste coach voor HSV"

Huub Stevens werd afgelopen week aangesteld als trainer van Hamburger SV en heeft zijn eerste compliment inmiddels binnen. Rafael van der Vaart, aanvoerder van de Duitse club, liet namelijk weten dat de voormalig oefenmeester van Roda JC de juiste persoon voor de Duitsers is.

"Stevens is een heel andere trainer dan Thomas Doll, harder ook. Maar ik denk dat het goed is voor dit elftal als de discipline wordt aangetrokken", lichtte Van der Vaart zijn standpunt toe.

Verder liet de international van het Nederlands Elftal ook nog doorschemeren dat hij voorlopig niet zal vertrekken. "Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin hier. De huidige gang van zaken is niet het einde van de wereld. We moeten gewoon weer eens een paar westrijden gaan winnen, dan klimmen we vanzelf uit de gevarenzone. Er komen nog veertien finales aan, zo moet je het zien."

De Unreal Engine 3 niet op de Wii

Mark Rein van Epic is recentelijk door Wired News geÔnterviewd over het succes van Gears of War en de Unreal Engine 3. Opmerkelijk nieuws dat uit het interview naar voren komt is dat de engine niet voor de Wii zal worden gebruikt.

Rein geeft aan dat ze weldegelijk met de Wii werken, Red Steel en Splinter Cell draaien bijvoorbeeld op de technologie van Epic, maar dat de EU3 gewoonweg niet voor de Wii geschikt is.

Het interview gaat verder nog in op het algehele succes van Epic en de moeilijk toegankelijke Japanse markt.

Verkeer ondervindt hinder van sneeuw

In het westen van het land ondervindt het verkeer in de avondspits hinder van de sneeuw. De buien trekken van het westen naar het oosten.

Op dit moment valt de sneeuw voornamelijk in de Randstad, maar verwacht wordt dat de buien zich snel zullen verspreiden naar het midden en oosten van het land.

Als gevolg van de sneeuwval stonden er dinsdagmiddag meer files dan gebruikelijk. In totaal staat er ruim 338 kilometer file, de grootste files staan op de A2 tussen Utrecht en Den Bosch en op de A9 tussen Amstelveen en Alkmaar.

Aanklager: Vijf wedstrijden schorsing Sansoni

De openbaar aanklager van de KNVB heeft Vitesse-speler Sebastien Sansoni een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing gedaan. De Fransman krijgt de straf omdat hij in het duel met NEC van afgelopen weekend tegenstander Roy Beerens in zijn neus beet.

De scheidsrechter ontging het voorval, maar het bijtincident was duidelijk te zien op televisiebeelden. Daarom stelde de aanklager een onderzoek in. Sansoni heeft tot morgenochtend elf uur de tijd om op het voorstel te reageren.

Vitesse schorste de speler na het incident zelf al voor twee duels, waarvan ťťn voorwaardelijk. Bovendien moest de Fransman een boete betalen.

Landmijn ontploft op tentoonstelling

Icoon RampOp een tentoonstelling met militaire spullen is vandaag een landmijn ontploft. Dat gebeurde in de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo. Zeventien mensen raakten gewond. De ontploffing zou een ongeluk zijn volgens het ministerie van Defensie.

De tentoonstelling werd gehouden om de 59-jarige onafhankelijkheid van Sri Lanka te vieren. Daarom konden burgers explosieven en wapens bekijken die militairen hadden veroverd op de rebellerende Tamil Tijgers. De landmijn ontplofte toen officieren aan het publiek uitlegden hoe het object werkte. Onder de gewonden zijn twee politiecommando's en twee boeddhistische monniken.

Op Sri Lanka woedt al jaren een strijd tussen het leger en de Tamilrebellen. Die willen een deel van het eiland onafhankelijk maken.

'Vliegtickets 24 euro per stuk duurder'

Icoon Vervoer Door een extra heffing van het nieuwe kabinet zullen vliegtickets 24 euro per stuk duurder worden. Die berekening heeft de ANVR dinsdag bekendgemaakt. De ANVR is woedend over de nieuwe heffing, die volgens de organisatie ook nog eens slecht is voor het milieu.

De heffing zou ervoor moeten zorgen dat de vervuilende reiziger betaalt voor een schoner milieu. De opbrengt van de heffing wordt immers geinvesteerd in milieuverschonende maatregelen. Maar de ANVR ziet de heffing als een ordinaire belastingmaatregel, die de uitstoot van broeikasgassen niet zal verminderen.

"Door ongericht alle tickets te belasten, waarmee het kabinet een opbrengst verwacht te genereren van circa 350 miljoen euro, worden vliegtuigmaatschappijen in het geheel niet gestimuleerd te investeren in zuiniger en schonere vliegtuigen", aldus de ANVR. De ANVR wil dat zuinige vliegreizen minder belast moeten worden dan onzuinige vliegreizen. Dat zou luchtvaartmaatschappijen stimuleren om hun vloot schoner voor het milieu te maken. Overigens werd er in de verkiezingscampagne niets gezegd over het duurder maken van vliegtickets.

NFL: Urlacher steekt hand in eigen boezem

Brian Urlacher heeft na het verliezen van de Super Bowl tegen de Indianapolis Colts de hand in eigen boezem gestoken. De middle linebacker van de Chicago Bears vond dat de verdediging onder de maat speelde.

"We tackelden niet goed. We zijn veel beter dan wat we hebben laten zien zondag. Maar de Colts speelden natuurlijk goed tegen ons, dat mag wel gezegd worden." Volgens Urlacher waren er ook nog andere redenen: "We hebben een slimme verdediging, maar op sommige plays ging het helemaal mis. Sommige spelers kregen de verkeerde plays door. Dat is mijn schuld, ik ben verantwoordelijk daarvoor en moet dat dus beter regelen."

Bears’ quarterback Rex Grossman was van mening dat de stromende regen van grote invloed was op het spel van de Bears. Hij liet een snap tot twee keer toe uit zijn handen glijden. "De bal glipte gewoon uit mijn handen door de zware regen. Dat maakte het erg zwaar."

Kromkamp verlaat trainingskamp Oranje

Jan Kromkamp heeft vandaag na de training van het Nederlands Elftal vanwege familieomstandigheden het trainingskamp verlaten. Het is daarom onzeker of hij morgen tegen Rusland in de basis zal starten. Op basis van de training start Klaas-Jan Huntelaar wel tegen Rusland, de spits kreeg op de training een hesje.

Ryan Babel begint mogelijk als linksbuiten. Op basis van de laatste training wordt Rafael van der Vaart rechtsbuiten en bestaat het middenveld uit Wesley Sneijder, debutant David Mendes da Silva en Denny Landzaat, en is er dus geen plek voor Clarence Seedorf. In de achterhoede lijken Giovanni van Bronckhorst, Joris Mathijsen, Wilfred Bouma en Kromkamp een plek te bemachtigen. Maarten Stekelenburg verdedigt het doel.

Na afloop van de training benadrukte bondscoach Marco van Basten dat aan het uitdelen van de hesjes echter geen conclusies verbonden kunnen worden. Ondanks de vele afwezigen ziet Van Basten wel het nut van het oefenduel in: "Een oefenwedstrijd is altijd nuttig, want we krijgen de spelers niet vaak bij elkaar. Oefenen kan nooit kwaad."

Met vriendelijke vuurgroeten

Vandaag publiceerde de Engelse The Sun een artikel over een "Friendly fire" incident, met daarbij behorende top-secret cockpit videobeelden.
In maart 2003 namen twee Amerikaanse gevechtspiloten in Irak een Brits konvooi onder vuur, omdat er in dit gebied toch geen friendly's zitten. Nadat ze hen tot twee keer toe beschieten, krijgen ze via een radiobericht door om de missie te stoppen omdat er toch friendly's in het gebied zijn, en even later, dat er een soldaat is gedood en vier zwaargewond.
De piloten "I'm gonna be sick. God dammit. F*** me dead."
Klik hier voor een kortere versie met de 'hoogtepunten'.
De Amerikaanse overheid kan wel weer gaan ontkennen, maar dat gaat lastig als de beelden uitgelekt zijn..

Tien maanden geŽist tegen Guus Hiddink

Tegen trainer Guus Hiddink is vandaag voor de rechtbank in Den Bosch 10 maanden celstraf geŽist wegens belastingfraude. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft Hiddink de belasting voor 1,4 miljoen euro getild.

In 2002 en 2003 gaf Hiddink aan dat hij in BelgiŽ in het dorpje Achel woonde, maar volgens het OM verbleef hij daar nooit. Door het adres in BelgiŽ hoefde Hiddink over zijn inkomsten als trainer van de nationale ploeg van Zuid-Korea minder belasting te betalen.

Hiddink verblijft momenteel in Nederland omdat zijn huidige ploeg, het nationale team van Rusland, morgenavond in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Oranje speelt.Mogelijk tien maanden de cel in


Met dank aan babbelbox voor de submit.

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil (vraag)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

Dus wil jij weten waarom in AustraliŽ het water verkeerd om wegloopt, wat voor standje de Siccor Sister is, waarom de leuning van een roltrap altijd sneller gaat dan de roltrap zelf, waar Plato het nu toch over had met zijn grot, waarom de aarde om de zon draait en niet andersom, het verschil tussen wittgenstein 1 & 2, hoe een zonnebril werkt of hoe volumemousse werkt, schroom niet en vraag het!

Er komen elke week twee blogjes. Op maandag een waarin je je vragen kunt stellen als een reactie, PM of mailtje en op zondag ťťn waarin twee uitverkoren vragen worden beantwoord, eentje door Googlemutti en eentje door Wikisil.

En onthoud! Er zijn geen stomme vragen, maar wel stomme antwoorden!

Geen straf voor FarfŠn

Jefferson FarfŠn hoeft niet bang te zijn voor een schorsing vanwege het incident tijdens de wedstrijd tegen Roda JC op 28 januari. Volgens Jan-Paul Saeijs zou de aanvaller van PSV een slaande beweging hebben gemaakt. Na een vooronderzoek te hebben gedaan ziet de aanklager van de KNVB echter geen reden om de zaak door te zetten.

De trainer van de Eindhovenaren uitte destijds al kritiek op Saeijs. "Ik ben nog van de oude stempel en vind dat je in de wedstrijd tot de grens mag gaan of zelfs daarop, maar als de scheidsrechter heeft gefloten, is het over. Van een speler als Saeijs, die zeker niet elke week met een wit broekje van het veld komt, mag je verwachten dat hij de erecode kent."

Moeders bedreigen A'damse schooldirecteur

OnderwijsDe schooldirecteur van de Flevoparkschool in het Amsterdamse Zeeburg is dusdanig bedreigd door twee moeders, dat hij zich heeft ziekgemeld. Volgens de twee moeders van Turkse komaf zou de man discriminerende opmerkingen hebben gemaakt. Ze dienden daarover in het najaar van 2006 bij het stadsdeel een klacht in.

Het stadsdeel kon echter geen enkel bewijs voor de vermeende discriminatie vinden en sommeerde de Turkse vrouwen daarop de directeur niet meer te beschuldigen.

Tijdens een ouderavond beschuldigden de moeders de directeur echter opnieuw, waardoor een onwerkbare situatie is ontstaan. De drie kinderen van de twee ouders zijn inmiddels door het gedrag van hun moeders van school gestuurd.

Bandleden Razorlight op de vuist

Icoon MuziekEen concert van de Britse band Razorlight is onderbroken vanwege een wel heel bijzondere reden. Twee van de mannen gingen namelijk met elkaar op de vuist. De bassist en zanger van de band kregen ruzie, waarop enkele rake klappen volgden.

Na het voorval stormde de zanger het podium af. Zijn medebandleden volgden hem al snel. Even later keerde de band weer terug op het podium om excuses te maken. Nadat de drummer van de band dit namens alle bandleden deed, hervatten zij het concert.

Wilders: Verschrikkelijk regeerakkoord

Icoon PolitiekVan alle politici en organisaties heeft Geert Wilders tot nog toe veruit het negatiefst gereageerd op het conceptregeerakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie. Dat is volgens de fractieleider van de PVV ''verschrikkelijk''. Het generaal pardon dat de partijen willen overeenkomen ''brengt het land aan de rand van de afgrond''.

Er wordt ''niets gedaan om de islamitische invasie te stoppen''. Het besluit een referendum over een nieuwe Europese grondwet afhankelijk te maken van een advies van de Raad van State is een schande. Wilders zei dat dinsdag in een eerste reactie op het regeerakkoord. Het stuk is volgens hem een overwinning van de PvdA. ''Het CDA heeft op bijna alle punten verloren.''

Wilders: ''Er komt een Bosbelasting voor rijkere AOW'ers. Er is per saldo nauwelijks sprake van lastenverlichting, want die wordt weer helemaal teniet gedaan door lastenverzwaringen.'' Wat Wilders betreft kan het nieuwe kabinet, dat nog moet aantreden, maar het beste meteen weer opstappen.

Werkgevers
De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland steunen de plannen voor versterking van de economie in het regeerakoord. Maar zij missen een agenda voor een versterking die meerdere kabinetsperiodes beslaat.

Het akkoord biedt uitzicht op stabiliteit in de maatschappelijke en politieke verhoudingen in Nederland, aldus de twee koepelorganisaties. In het akkoord wordt te weing uitgetrokken om het 'wurgende verkeersinfarct' aan te pakken, vinden de werkgevers. Zij wijzen er ook op dat sommige bedrijven meer energiebelasting gaan betalen. Dat raakt vooral het midden- en kleinbedrijf. De werkgevers willen daarvoor compensatie.

De ondernemers zijn blij met de investeringen in het onderwijs. Belangrijk is wel dat het extra geld wordt besteed aan knelpunten. De overheid geeft het goede voorbeeld met het voornemen de ontslagvergoeding voor ambtenaren te beperken tot maximaal een jaarsalaris.

Vakbond
FNV-voorzitter Agnes Jongerius zegt dat het regeerakkoord er op hoofdlijnen goed uitziet, maar dat er wel venijnige punten inzitten. ''Toen het vorige kabinet viel, hebben we gezegd dat nu het roer om moet. En het roer gaat om'', aldus Jongerius. Het nieuwe kabinet investeert in participatie van mensen. Dat is positief. Jongerius is ook blij met de investeringen in het onderwijs en de kinderopvang.

Ook doet het kabinet iets aan het inkomen aan de onderkant van het loongebouw. ''Dat vind ik belangrijk'', aldus Jongerius. Jammer is wel dat de aanpak van topinkomens beperkt blijft tot de (semi)-publieke sector. ''Maar het is wel het eerste kabinet dat echt maatregelen neemt.'' Venijnig noemt zij dat de ontslagvergoeding voor ambtenaren aan een maximum wordt gebonden. Ook een 'venijnigheidje' is dat extra verzorging in verpleeghuizen afhankelijk is van de vraag of de manager erin slaagt te bezuinigen.

De vakcentrale blijft kritisch over de AOW-plannen. Een hoogleraar die tot zijn 25e heeft gestudeerd en na zijn 65e nog wel wil doorwerken, wordt daarvoor in de kabinetsplannen beloond. Iemand die op zijn 17e in het leger is begonnen en er voor zijn 65e mee op (moet) houden, heeft nadeel. ''Of een 65-plusser moet meebetalen aan de AOW moet niet afhangen van de vraag of hij tussen zijn 63e en 65e heeft gewerkt maar van zijn inkomen'', vindt Jongerius.

Al meer dan 10 miljoen Kingdom Hearts spellen verscheept

Square Enix meldt dat het in totaal meer dan 10 miljoen spellen heeft verscheept van de Kingdom Hearts-reeks. Zo zijn er 1,5 miljoen Kingdom Hearts (PS2) naar Japan verscheept, 3 miljoen naar Noord Amerika en 1,1 miljoen naar Europa. Dit geeft een totaal van 5,6 miljoen verscheepte Kingdom Hearts-spellen.

Van het GBA-spel Kingdom Hearts: Chain of Memories zijn er 400,000 naar Japan verstuurd, 900,000 naar Noord Amerika en 200,000 naar Europa. Er zijn dus totaal 1,5 miljoen Kingdom Hearts: Chain of Memories-spellen wereldwijd verscheept. Last but not least: Kingdom hearts 2. Hiervan zijn er 1,1 miljoen naar Japan verscheept, 1,7 miljoen naar Noord Amerika en 700,000 naar Europa.

Naast het vrijgeven van deze cijfers had de producer van de reeks, Shinji Hashimoto, ook aangegeven dat er nieuwe Kingdom Hearts-spellen in de maak zijn.

Hasjproductie Marokko bijna gehalveerd

Er komt steeds minder hasj uit Marokko. De productie van cannabis in het Noord-Afrikaanse land is de afgelopen drie jaar bijna gehalveerd, aldus Bernard Leroy van de VN-organisatie die belast is met drugs- en criminaliteitsbestrijding (Unodc).

Marokko is al jaren de grootste cannabisproducent ter wereld. Maar door droogte en overheidsingrijpen is het gebied in de Rif waar cannabis wordt verbouwd, afgenomen van 130.000 hectare in 2003 tot 70.000 vorig jaar. De Marokkaanse regering hoopt in 2008 de verbouw helemaal te hebben uitgeroeid.

Met hasjhandel uit Marokko zou drie jaar terug nog 12 miljard dollar zijn verdiend, waarvan zo'n 25% terugstroomde naar Marokko.Wietoogst in het Rif.

Blom toch naar EK atletiek

Rens Blom heeft besloten deel te nemen aan de Europese kampioenschappen indooratletiek begin maart in Birmingham. De wereldkampioen polsstokhoogspringen twijfelde afgelopen zaterdag nog nadat hij in Stuttgart met een sprong van 5,60 meter de limiet voor het EK haalde. Inmiddels heeft hij besloten toch te gaan.

Blom heeft een lange periode van blessureleed achter zich en springt sinds kort weer wedstrijden. In Stuttgart had Blom het gevoel dat er nog meer inzat dan 5,60, maar omdat hij last van kramp kreeg stopte hij uit voorzorg.

In 2005 werd de Nederlander wereldkampioen bij het wereldkampioenschap outdoor in Helsinki. Indoor won hij al eens twee keer brons, in 2003 op het WK en in 2000 op het EK.

Pšrson prolongeert titel op Super G

Met succes heeft Anja Pšrson in het Zweedse Ňre haar wereldtitel op de Super-G verdedigd. Voor eigen publiek realiseerde de 25-jarige skiester een tijd van 1.18.85. De Amerikaanse Lindsey Kildow eindigde op 0.32 seconde als tweede. Renate GŲtschl uit Oostenrijk pakte met een tijd van 1.19.38 brons.

Tijdens de Olympische Spelen in Turijn van vorig jaar moest Pšrson nog genoegen nemen met brons op de Super-G. Ze won toen wel goud op de slalom. Dit seizoen wist de Zweedse nog geen enkele wereldbekerwedstrijd te winnen.

Pleister tegen dementie

Icoon MedischEen pleister met daarin een vaccin tegen Alzheimer lijkt een simpele en effectieve manier om helder van geest te blijven. De universiteit van Zuid Florida heeft met succes een hersenbeschadiging gerepareerd bij muizen. De pleister werkt beter dan injecties. Het vaccin ziet er veelbelovend uit volgens experts van de National Academy of Sciences.

Alzheimer wordt veroorzaakt door de aangroei van het proteine bŤta-amyloÔde. Dit proteÔne vormt klonteringen in de hersenen. Het vaccin zorgt ervoor dat de klonten van bŤta-amyloÔde worden herkend en opgelost. Eerdere proeven, waarbij het vaccin werd geÔnjecteerd, werden stopgezet omdat dit bij een aantal patiŽnten hersenontsteking veroorzaakte.

Clive Ballard, directeur research van de Alzheimer Society, sprak van een overweldigende belangstelling in de ontwikkeling van dit vaccin. Wel waarschuwde hij dat nog veel aanvullend onderzoek nodig is naar de effectiviteit en eventuele bijwerkingen.

Vincken inzetbaar tegen Twente

Feyenoord kan aankomend weekend, in de uitwedstrijd tegen FC Twente, een beroep doen op Tim Vincken. Gisteren meldde de vleugelaanvaller van de Rotterdammers zich met een knieblessure af voor Jong Oranje, maar de kwetsuur blijkt mee te vallen.

Vincken scoorde dit seizoen in vijftien wedstrijden ťťn treffer voor de huidige nummer vijf van de Eredivisie. Aankomende zondag staan de Rotterdammers voor de opgave om de achterstand op Twente niet te laten oplopen. De Tukkers staan vierde in de stand met vijf punten meer dan Feyenoord.

Chad Hedrick mogelijk naar DSB

Chad Hedrick zal in de toekomst mogelijk voor de DSB ploeg gaan schaatsen. Deze week zal Toon Gerbrands de onderhandelingen daarover voeren met de Amerikaan. Naast Hedrick zou DSB ook geÔnteresseerd zijn in andere buitenlandse topschaatsers.

Na afloop van de World Cup in Turijn, afgelopen weekeinde, gaf de Texaan aan graag in Nederland te willen schaatsen. Gerbrands, directeur sportzaken van DSB, wil Hedrick graag binnenhalen. "We nemen de signalen dat hij graag bij ons komt rijden zeer serieus. In mijn optiek is hij een enorme aanwinst voor de ploeg". Naast de wereldkampioen allround van 2004, heeft de ploeg ook belangstelling voor Enrico Fabris en Shani Davis.

Gebrands denk echter niet dat de kans groot is dat Davis voor DSB gaat rijden. "Qua persoonlijkheidsstructuur past Davis niet goed in een ploeg als de onze. Hij is natuurlijk toch iemand die het allemaal graag op zijn eigen manier doet. Bovendien lijkt het me onbestaanbaar dat hij, gezien het verleden, samen met Hedrick deel wil uitmaken van hetzelfde team", aldus de voormalig volleybalcoach. Met en mogelijke transfer van een buitenlandse topschaatser wil DSB de eerste stap zetten om een internationale schaatsploeg vorm te geven.

Politiek Den Haag nu voor de poppetjes

PolitiekNu het regeerakkoord af is, beginnen CDA, PvdA en ChristenUnie met de personele samenstelling van het kabinet. Dat onderdeel van de onderhandelingen wordt in politiek Den Haag altijd met spanning tegemoet gezien.

Vooral degenen die zichzelf kansrijk achten voor een mooie post gaan een onrustig weekje tegemoet. Worden ze gebeld of vissen ze achter het net?

Wanneer iedereen die de afgelopen weken in de kranten is genoemd minister of staatssecretaris wordt, zou het nieuwe kabinet ongeveer tachtig leden tellen. In werkelijkheid zullen het er een stuk minder zijn. De drie partijen gaan uit van zestien ministers: acht voor het CDA, zes voor de PvdA en twee voor de ChristenUnie. Verder komen er ongeveer tien staatssecretarissen.

Balkenende weer premier
Hoewel de gesprekken over de 'poppetjes' nog moeten beginnen, staat een aantal namen al vast. CDA-leider Jan Peter Balkenende wordt opnieuw premier. PvdA-leider Wouter Bos krijgt het ministerie van FinanciŽn. CDA-kopstuk Maxime Verhagen komt zo goed als zeker op Buitenlandse Zaken. Ook de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb wordt minister, waarschijnlijk van Integratie en Volkshuisvesting. De ChristenUnie heeft Eimert van Middelkoop in de aanbieding voor Defensie.

Als het CDA Sociale Zaken krijgt, gaat Economische Zaken naar de PvdA. Die heeft daarvoor ondernemer en senator Trude Maas in de aanbieding, maar ook Tweede Kamerlid Ferd Crone komt voor dit departement in aanmerking.

Donner
Ingewijden achten de kans groot dat de vorig jaar afgetreden CDA-minister Piet Hein Donner opnieuw minister wordt. Terugkeer op Justitie lijkt minder voor de hand te liggen, maar Donner kan ook heel goed uit de voeten op Sociale Zaken. Voor hij politicus werd schreef hij als lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid een gezaghebbend rapport over de WAO.

Voor Justitie zou het CDA de huidige minister Ernst Hirsch Ballin weer kunnen voordragen. In dat geval gaat Binnenlandse Zaken naar de PvdA. Die heeft een uitstekende kandidaat in de persoon van de ex-burgemeester van Nijmegen Guusje ter Horst.

Onderwijs
Op Onderwijs zou Maria van der Hoeven (CDA) opnieuw kunnen bijtekenen. De PvdA kan dan Volksgezondheid, Welzijn en Sport claimen, waarvoor ze voormalig vakbondsbestuurster Ella Vogelaar of de vroegere staatssecretaris Margo Vliegenthart naar voren kan schuiven. Ook AMC-topvrouw Louise Gunning wordt genoemd.

Om ook een post in de buitenlandhoek te hebben, zal de PvdA haar oog laten vallen op Ontwikkelingssamenwerking. Kamerlid Bert Koenders is daarvoor uitermate geschikt.

Milieu-minister
Milieu werd de afgelopen vier jaar door een staatssecretaris gedaan, de CDA'er Pieter van Geel. Nu het onderwerp sterk in de belangstelling is komen te staan, ligt het voor de hand Van Geel tot minister te promoveren. Hij staat echter op de nominatie fractievoorzitter te worden. Kamerlid Liesbeth Spies lijkt een goed alternatief.

Voor Verkeer en Waterstaat tippen ingewijden de CDA-europarlementariŽr Camiel Eurlings. Boerendochter Gerda Verburg (CDA) staat volgens de geruchten klaar om Landbouw te doen.

De ChristenUnie heeft sterk aangedrongen op een minister voor Jeugd- en Gezinsbeleid. Het liefst ging partijleider Andrť Rouvoet daar zelf aan de slag, maar zijn partijbestuur heeft een beroep op hem gedaan om als fractievoorzitter in de Tweede Kamer te blijven. Een kansrijke ChristenUnie-kandidaat van de post lijkt ook Kamerlid Tineke Huizinga.


Huizinga

Vrouw 25 jaar verdwenen door verkeerde bus

Icoon Bizar Een 76-jarige Thaise vrouw die 25 jaar geleden verdween nadat ze in de verkeerde bus was gestapt, is herenigd met haar familie. De vrouw, afkomstig uit het zuiden van Thailand, stapte in de verkeerde bus omdat ze geen Thai sprak, waarna ze helemaal in het noorden van het land terechtkwam. Daar heeft ze een kwart eeuw als bedelaar overleefd.

De vrouw sprak geen Thai omdat ze zelf een etnische Maleise moslim is. Daarom nam ze op goed geluk een bus richting het zuiden, maar die bus reed bijna duizend kilometer noordwaards naar Bangkok. Om haar fout te herstellen, stapte ze in Bangkok op een andere bus terug naar het zuiden. Helaas voor haar reed die bus nog 600 kilometer verder naar het noorden, naar Chiang Mai.

In Chiang Mai overleefde de vrouw lange tijd als bedelaar, om uiteindelijk opgenomen te worden in een opvanghuis voor daklozen. Iedereen aldaar dacht dat ze niet kon praten. De situatie bleef ongewijzigd totdat een toevallig passerende groep studenten er achter kwam dat ze Maleis sprak. De vrouw werd daarna al snel teruggestuurd naar haar acht kinderen in het zuiden, die allemaal dachten dat ze was omgekomen bij een ongeluk.

Tobiasen niet naar ADO Den Haag

Ole Tobiasen krijgt toch geen contract aangeboden door ADO Den Haag. De Deen was op proef bij Den Haag. Behalve Tobiasen krijgt ook Armando Catsburg geen contract.

Afgelopen maandagmiddag speelde de Deense verdediger namens Jong ADO Den Haag mee in een oefenduel tegen de beloftes van NAC Breda (4-1). Algemeen directeur Piet van der Pol liet vervolgens weten dat Tobiasen niet in het Zuiderpark te bewonderen zal zijn. "Wij hebben besloten hem niet aan te trekken, maar hem voor volgend seizoen nog wel in de gaten te houden".

Van der Pol reageerde ook op een andere stagiair bij ADO, Armando Catsburg. Ook hij krijgt geen contract aangeboden. De keeper van Jong FC Groningen voldeed niet aan de wensen van de club. Omdat er drie keepers geblesseerd zijn was de Haagse ploeg opzoek naar een nieuwe doelman. "Aan de andere kant ziet het herstel van de drie keepers er nu redelijk voorspoedig uit en is dat misschien niet nodig". aldus de algemeen directeur.

Rechter erkent 'slaafvrije' chocolade

Icoon JustitieProgrammamaker Teun van de Keuken van het RVU-televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde mag claimen dat zijn chocoladereep, Tony's Chocolonely, wereldwijd de eerste gegarandeerd slaafvrije reep is. Dat heeft de rechter in Amsterdam dinsdag bepaald.

Chocoladefabrikant Bellissimo had Keuringsdienst van Waarde in een kort geding voor de rechter gedaagd, omdat volgens deze onderneming nooit gegarandeerd kan worden dat chocolade ''slaafvrij'' tot stand is gekomen. ''Gegarandeerd slaafvrije chocolade bestaat niet'', stelt Bellissimo. De rechter is het niet met die stelling eens.

Enkele jaren geleden kwam Teun van de Keuken op het spoor van de slavernij in de cacao-industrie. Cacao is de grondstof voor chocolade. Nadat hij hieraan enkele uitzendingen had gewijd, besloot Van de Keuken om een eigen ''slaafvrije'' chocoladereep op de markt te brengen onder de naam Tony Chocolonelyģ.

Bellisimo ziet dit als valse concurrentie. Het bedrijf vindt dat andere chocolade, waaronder het eigen merk Swiss Noir, ten onrechte in een kwader daglicht zou worden gesteld dan de reep van Teun van de Keuken.

De programmamaker is zeer tevreden over de uitspraak. ''De rechter heeft nu geconstateerd dat de chocoladeindustrie zich aan slavernij schuldig maakt. Ook geeft de rechter met deze uitspraak de erkenning dat het anders kan. Bellissimo valt nu in het eigen zwaard.'''Tony and the Chocolate Factory'

Astronaute vast na aanval op liefdesrivale

Een Amerikaanse astronaute, Lisa Nowak, is in de staat Florida gearresteerd wegens poging tot ontvoering, mishandeling, poging tot diefstal en vernietiging van bewijsstukken. De reeks aanklachten heeft de 43-jarige Nowak te danken aan een poging een vrouw te overmeesteren.

Van deze vrouw dacht Nowak dat die een verhouding had met de astronaut op wie zij zelf verliefd is. De BBC meldde dinsdag dat Nowak maandag is aangehouden in Orlando. Op het vliegveld van die stad poogde ze de vermeende liefdesrivale Colleen Shipman te overmeesteren.

Shipman zou een verhouding hebben met de marineofficier William Oefelein, een ruimteveerpiloot die in december voor het eerst met de Discovery naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) vloog. Ze kennen elkaar door trainingsvluchten.Lisa Nowak

Haase uitgeschakeld in Bergamo

Robin Haase is vandaag in de eerste ronde van het challengertoernooi in het Italiaanse Bergamo uitgeschakeld. De negentienjarige Hagenaar was met 0-6 en 4-6 kansloos tegen de ServiŽr Viktor Troicki.

Later vandaag moet Dennis van Scheppingen het opnemen tegen de Italiaan Davide Sanguinetti. Thiemo de Bakker wist zich gisteren wel voor de tweede ronde te plaatsen dankzij een 7-5 en 6-3 overwinning op Federico Luzzi.

Man molesteert pup

Icoon BinnenlandsEen 31-jarige man uit Roermond is maandag opgepakt door de politie nadat hij een pup in elkaar had getrapt. Het beestje, een drie tot vier maanden oude Shelty, hield aan de mishandeling onder meer inwendige bloedingen en gebroken ribben over.

Volgens de politie verkeerde de man tijdens de mishandeling in verwarde toestand. Hij stopte met schoppen toen een groot aantal mensen op de herrie afkwam en vluchtte vervolgens. De man werd al snel teruggevonden en aangehouden.

Het hondje is naar een dierenarts gebracht. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Justitie zal nog over zijn vervolging beslissen.

Railroad tycoon

Dit is een blogje speciaal voor ouwe lullen of voor mensen die iets hebben met computerspelletjes van vroeger. Want ergens in de vorige eeuw waren games nog niet in 3D maar waren je tegenstanders pixels in verschillende kleurtjes.

Uit die tijd stamt ook het origineel van Railroadtycoon, om precies te zijn 1990 dus nog ver voor de tijd dat een computer in ieder huis gemeengoed was.

En nu 17 jaar later kun je ter ere van het uitkomen van het nieuwste deel uit die serie het allereerste deel helemaal gratis en legaal downloaden, dus allemaal aan boord van de trein naar MS-Dos nostalgie.

Man wil water als sterke drank aan agent verkopen

Icoon Domme criminelenEen 47-jarige man probeerde maandagavond in Den Haag flessen sterke drank aan voorbijgangers te slijten. Hij vertelde passanten dat hij flessen wodka en whisky had gestolen en dat hij deze voor een vriendenprijsje in de verkoop deed.

Eťn van de klanten die hij op het oog had, bleek een politieagent in burger te zijn, die op weg was naar huis. De agent vertelde wat zijn functie was. Vervolgens rekende hij de man in wegens heling. Op het bureau bleek dat het alcoholpercentage van de 'sterke drank' aan de lage kant was: de flessen waren gevuld met water.

'Naakt fitnessen hygiŽnischer dan normaal'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Naakte Fitnessen in de Betuwe. Was het eerst nog een plan, inmiddels is wel zeker dat het vanaf zondag 4 maart kan. Volgens eigenaar Patrick de Man van een sportschool in Heteren heeft hij al 45 aanmeldingen binnen van mensen die er wel wat in zien. Dat zei hij gisteravond in FOK!radio. "In totaal kan ik tussen de 50 en 75 mensen kwijt op de zondag. Dus het gaat aardig goed", aldus De Man.

Het idee voor het naakt fitnessen ontstond toen er twee naturisten in de sportschool langskwamen. "Ik had er twee aan de bar staan die zich kwamen inschrijven. Ik gaf ze daarna een rondleiding. We kwamen bij de kleedkamers aan, waarop een van hen vroeg waarom het niet gemengd douchen was. Ik zei dat dat niet gebruikelijk was. Toen zeiden zij weer dat ze fanatiek naturisten waren en dat het daarbij zeer gebruikelijk was om gezamenlijk te douchen." En zo werd het idee geboren. De Man deed eerst wat onderzoek om te kijken of er behoefte aan was. "Daar kwamen veel positieve reacties op. Met name van naturisten. Ik heb nu zelfs al reacties uit de hele wereld, zoals AustraliŽ en Nieuw-Zeeland."

Het personeel zelf gaat niet naakt. "Ik ben geen naaktrecreant", zegt de sportschooleigenaar. "En ook mijn personeel niet. We hebben wel speciaal geselecteerd onder het personeel. De mensen hoeven dus niet bang te zijn dat wij anderen stiekem uit gaan lachen. De mensen die gekleed gaan hebben ook verschillende overtuigingen. Wij staan hier om mensen met alle levensovertuigingen een fijne sportsfeer aan te bieden."

Maar is dat dan wel zo fris om lekker naakt op de apparaten te zweten? "Het is eigenlijk nog hygiŽnischer dan normaal. We gebruiken hoesjes om de stoeltjes. Die worden steeds verwisseld. Daarbij zijn handdoekjes verplicht als je gebruik maakt van de apparaten." Het is de bedoeling dat mensen echt naakt zijn, dus ook geen sportschoenen. "In Afrika lopen ze ook niet op sportschoenen", zegt De Man. "De mens is ooit begonnen zonder kleding aan, dus dat moet nu ook lukken."

Overigens mogen geklede mensen ook nog gewoon in de sportschool. "Mensen die de geloofsovertuiging 'naturisme' hebben zijn voortaan op zondag welkom. Iedereen die dat niet heeft, kan de andere dagen gewoon komen", aldus De Man.

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Boek lezen als taakstraf

Icoon LiteratuurJongeren die in Noord-Limburg over de schreef gaan, lopen het risico dat ze een boek moeten lezen als taakstraf. Stichting Halt Limburg-Noord is met de regionale bibliotheekketen Biblioplus bezig met de voorbereiding van het project.

Het lezen van boeken over groepsdruk, stoerdoenerij, alcohol en drugs kan de ontspoorde jeugd beter inzicht bieden in hun eigen problemen, meent directeur T. Kuipers van Biblioplus. ''We heffen geen moraliserend vingertje, maar willen aanzetten tot een goed gesprek.''

Om de juiste methode te ontwikkelen beginnen alle scholieren in Gennep, Mook en Bergen preventief met lezen. Kuipers rekent daarna op toestemming van justitie om de taakstraf tot eind 2007 als proef uit te voeren.

5 jaar FOK!sport: Zoek de vraag - de 2e winnaar

De vraag van afgelopen zondag was : Noem vier mensen die Site-admin van FOK!sport zijn of zijn geweest.

Had je vier namen uit het volgende rijtje, dan zat je goed: Dubbeldrank, Dagobert, mbn, Rickmans, Nuongirl, Jozef444, Curchulain, ziggyziggyziggy en RedFever007.

Uit alle goede inzendingen hebben we een winnaar gekozen en dat is geworden MSNMGH . Hij wint een sporttas van Ajax, beschikbaar gesteld door Virtuelshop. Gefeliciteerd!

…ťn dezer dagen komt alweer de laatste vraag van deze week, en daarmee kan je een Ajax-voetbal winnen. Hou je niet van Ajax, of voetbal in het bijzonder? Vanaf aankomende vrijdag geven we hele andere prijzen weg, dus hou FOK!sport de komende tijd in de gaten.

Staudacher verrast met wereldtitel Super G

Het wereldkampioenschap skiŽn in het Zweedse Ňre is vandaag, na een vertraging van drie dagen, van start gegaan. Op de Super G bij de mannen was er gelijk een verrassing. De Italiaan Patrick Staudacher pakte de titel.

De Italiaan ging als twaalfde van start, nam veel risico en zette een tijd van 1:14.30 neer. De favorieten na hem konden daar niet meer aan tippen. De Amerikaanse titelverdediger Bode Miller eindigde op een zeer matige 24e plaats.

De Oostenrijker Fritz Strobl eindigde op 0.32 seconden op de tweede plaats en de Zwitser Bruno Kernen legde op 0.62 seconden achterstand beslag op het brons. Staudacher werd vorig jaar 26e op het WK en een vijfde plek op de WB-afdaling in Bormio was dit seizoen zijn beste prestatie.

DVD: Bassie & Adriaan - En de diamant

Het (vervolg)avontuur Bassie & Adriaan en de diamant stamt oorspronkelijk al weer uit het jaar 1979. Dat er nu opnieuw een luxe-dvd is gereleased betekent niet alleen dat de gebroeders Aad en Bas van Toor behoorlijk commercieel denken, maar ook dat hun avonturen tijdloos zijn. Niet voor niets waren de clown en acrobaat van circus Renz in alle uithoeken van de wereld op televisie te zien. In sommige landen (Finland bijvoorbeeld) werden ze zo grappig gevonden dat ze niet eens werden ondertiteld. Maar hoe luxe is deze dubbel-dvd nu eigenlijk echt? Dat moeten we even aan de binnenkant van onze ogen bekijken!

Kleine lift belemmert redding hartpatiŽnt

Icoon BinnenlandsEen medewerker van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is vorige week overleden aan een hartstilstand. De man kon niet snel genoeg worden overgebracht naar het ziekenhuis omdat de lift in de nieuwe vestiging van te school te klein was voor een brancard.

De man bevond zich op de vierde verdieping van de school aan de Wenckebachweg toen hij werd getroffen door de hartstilstand. Personeel van de GGD probeerde de man af te voeren naar het ziekenhuis. Toen pas werd bemerkt dat de lift aan de kleine kant was.

Uiteindelijk moest de brandweer er aan te pas komen om de man in de ambulance te krijgen. De reddingsoperatie nam hierdoor veel tijd in beslag. De man overleed aan de gevolgen van zijn hartstilstand.

Volgens de GGD is het niet zeker of de man de gebeurtenissen wel had overleefd als de lift iets groter was geweest. "Wel is het zo dat elke minuut telt", aldus Martin Hommenga, woordvoerder van de GGD.

Klacht over hoofddoekverbod bij karate

Een karatevereniging heeft een klacht ingediend bij de Karate-do Bond Nederland, omdat een lid van hen niet met een hoofddoek op mocht deelnemen aan de Nederlandse jeugdkampioenschappen. Het betreft de Utrechtse karatevereniging Kyoukei die boos is dat hun lid, de 14-jarige Sheyma Kucukbekmez, haar hoofddoek moest afdoen.

Volgens de Utrechtse club staat in de reglementen van de karatebond dat mensen die op religieuze gronden een kledingstuk willen dragen dat afwijkt van de standaard, daarvoor een verzoek kunnen indienen. De bond zou echter vooraf al hebben gezegd dat een verzoek voor een hoofddoek zou worden afgewezen. Daarom heeft de vereniging nu de klacht ingediend.

Nabil Ou’Aissa, woordvoerder van de Nederlandse karatebond, zegt dat er weinig kans is dat er toestemming wordt gegeven om met een hoofddoek mee te doen bij officiŽle wedstrijden. Volgens hem houdt de bond zich aan regels die mondiaal bepaald zijn. ''Veiligheid is belangrijk en iedereen moet er hetzelfde uitzien op de mat. Het moet ook niet zo zijn dan tenen en vingers aan een hoofddoek blijven haken. Straks komen ze nog met een bontjas aanzetten.''

De Utrechtse docent sociale wetenschappen Agnes Elling vindt dat er snel een oplossing gevonden moet worden. Veel allochtone meisjes beoefenen namelijk een vechtsport: ''Het is belangrijk dat er een goede oplossing komt voor de klacht over de hoofddoek, anders worden meiden die hun hoofdoek niet af willen doen buitengesloten.''

'De Guzman kiest voor Oranje'

Johan Derksen heeft gisterenavond in het programma Voetbal Insite gezegd dat Jonathan de Guzman van Feyenoord heeft gekozen voor een interlandcarriere namens Nederland. De Canadees twijfelde al geruime tijd tussen Nederland en Canada.

De 19-jarige De Guzman werd geboren in het Canadese Scarborough, maar woont al sinds zijn twaalfde in Nederland. De middenvelder komt daarmee in aanmerking voor een Nederlands paspoort. De middenvelder is de procedure om het paspoort in het bezit te krijgen ondertussen begonnen.

Geen bussen Connexxion in Zaanstreek

Icoon VervoerDe bussen van Connexxion in de Zaanstreek en tussen Zaandam en Amsterdam rijden vanochtend niet. De buschauffeurs staken uit onvrede over de nieuwe dienstregeling, die voor veel vertragingen zou zorgen. Gisterochtend reden de bussen in de Zaanstreek ook al niet om dezelfde reden.

De chauffeurs eisen tijdens hun wilde staking gewoon doorbetaald te krijgen. "De meest onzinnige eis die je kan bedenken", aldus een woordvoerder van het busbedrijf. Bovendien zou de staking volgens de woordvoerder helemaal niet nodig zijn geweest, omdat Connexxion al eerder heeft aangegeven over de dienstregeling te willen praten.

Om het ongemakt voor reizigers iets te verzachten, deelt het busbedrijf vanochtend croissantjes uit aan gestrande reizigers. Het is nog onduidelijk hoe lang de staking zal duren.

Rosicky beste Tsjechische speler 2006

Tomas Rosicky is uitgeroepen tot Tsjechisch Speler van het Jaar. De 26-jarige middenvelder van Arsenal bleef bij de verkiezing, waarbij Tsjechische spelers, trainers en journalisten hun stem uitbrachten, Petr Cech en Pavel Nedved voor.

Afgelopen zomer verruilde Rosicky Borussia Dortmund voor Arsenal. Voor de Londense formatie van trainer Arsenť Wenger speelde de international tot nu toe 26 wedstrijden, waarin hij drie keer wist te scoren.

Quick Boys zet relschoppers club uit

VoetbalDe groep aanhangers van voetbalclub Quick Boys uit Katwijk die zaterdag een grote vechtpartij veroorzaakten in Spakenburg, worden geschorst als clublid en zijn niet meer welkom bij voetbalwedstrijden van Quick Boys. Dat heeft de voorzitter van de club laten weten.

Gisteren zaten nog negen mensen in arrest voor de rellen. Allen afkomstig uit Katwijk in de leeftijd van 19 tot 32 jaar.

In totaal bestond de groep relschoppers uit zo'n 50 personen. Na de voetbalwedstrijd IJsselmeervogels-Quick Boys, in de Hoofdklasse B van het zaterdagamateurvoetbal, bestromden zij een sporthal waar een besloten feest voor IJsselmeervogels-fans aan de gang was. In de hal, waar ook kinderen aanwezig waren, sloeg de vlam in de pan. Tientallen supporters gingen met elkaar op de vuist, en Katwijkers vernielden met stalen pijpen ramen en meubilair. Daarbij vielen diverse gewonden.

Burgemeester Melis en het bestuur van IJsselmeervogels spreken van ''de ergste rellen in het amateurvoetbal ooit''. Volgens hen arriveerden zaterdag aan het eind van de ochtend al de eerste bussen uit Katwijk met dronken supporters, die huishielden op de weekmarkt in het centrum van Spakenburg. Om de problemen in de hand te houden, is besloten ze toch op het sportcomplex toe te laten. Tijdens de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, bleef het redelijk rustig. Daarna ontstonden de vechtpartijen.

Voorzitter Jaap Kuijt van Quick Boys noemt de gebeurtenissen ''dramatisch voor de voetbalsport'' en belooft dat er gepaste maatregelen worden genomen tegen de relschoppers. Jan Heijnen van IJsselmeervogels spreekt van een maatschappelijk probleem. ''Dit zijn mensen die maar ťťn doel hebben: de zaak verzieken. Dat is ze goed gelukt.'' De rellen staan volgens hem los van het amateurvoetbal. ''Als ze de zaak niet zouden kunnen verstieren bij het voetbal, dan doen ze het wel bij tafeltennis.''

Rotterdamse Marokkanen tevreden

BinnenlandsRotterdamse Marokkanen zijn behoorlijk tevreden en geven zichzelf een 7,4 voor hun levensgeluk. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook Antwerpse Marokkanen geven zichzelf een 7,4 voor levensgeluk. Marokkanen uit de Franstalige Belgische steden Luik en Brussel zijn minder tevreden met een 6,3.

Hoogleraar cross-culturele psychologie prof. Jan Pieter van Oudenhoven, verklaart het verschil in geluk door het 'Franse model' dat in Luik en Brussel wordt toegepast. ''Marokkanen worden daar geacht te assimileren. Dat houdt in dat ze echte Belgen moeten worden.'' Omdat assimileren vaak niet lukt, hebben ze het idee dat ze er maar wat bij hangen. Ze zonderen zich vaker af. ''In Nederland en Vlaanderen worden migranten geacht mee te doen, maar mogen ze zichzelf blijven. Rotterdamse Marokkanen hoeven geen spruitjes te eten of te vlaggen voor de koningin. Ze mogen het vervelend vinden als hun vrouw in bikini in de tuin ligt.''

Het verraste de professor wel dat Marokkanen in Rotterdam en Antwerpen gelukkiger zijn. ''In Antwerpen had het Vlaams Blok een grote aanhang, in Rotterdam kwamen Pim Fortuyn en Leefbaar Rotterdam opzetten.'' In Rotterdam werden de integratiedebatten pittig bevonden, maar wel duidelijk. Marokkanen hebben dat gewaardeerd.


Killzone PS3 demo onderweg, en arriveert voor de Halo 3 beta?

Om Resistance wat meer exposure te geven, besloot Sony om Killzone 3 (Guerilla heeft het nog steeds over 3) even uit de spotlight te halen. Maar hoe breng je een titel die zo enorm verwacht wordt door zo'n beetje iedere gamer, al was het maar om te zien hoe dicht de game bij de beruchte E3 trailer uit 2005 kan komen.

Volgens geruchten zal Sony een demo vrijgeven nog voordat de X360-bezitters aan de Halo 3 beta gaan beginnen. En aangezien Phil Harrison een keynote speech gaat geven op de Game Developer Conference, lijkt een aankondiging van een demo op een event als dat geen verkeerde keuze.
Volgens diezelfde geruchten zou Killzone 3 al veel verder zijn dan men denkt, en spelen de ontwikkelaars nu al een jaar online. Verder schijnt het zo te zijn dat de E3 2005 trailer geen indicatie is voor de kwaliteit van de graphics, maar dat de game daar al aan voorbij is gegaan.


Better than this?

Concert: Snow Patrol - HMH

Daar hadden de Snow Patrol fans wel even geluk zeg. Dan heb je een kaartje voor het geheel uitverkochte concert in de HMH, breekt de drummer Jonny Quinn zijn arm bij het snowboarden in de Alpen! Geheel in de bandsfeer is hij door een 'snow patrol' afgevoerd. Consequentie is wel dat hij niet mee kan op de Europese tour van de band die afgelopen jaar al in een uitverkocht Vredenburg en een uitgepuilde Grolsch-tent op Lowlands speelde. Gelukkig werd een waardige vervanger gevonden in de persoon van Graham Hopkins, voormalig percussiemepper bij Therapy? en The Cranberries.

GRATIS! T-SHIRTS!

Update
Even een schop voor de mensen die het nog niet mee hadden gekregen.

We hebben het al eerder gezegd, we geven shirts weg deze maand. Exclusieve T-shirts. De enige manier om aan deze T-shirts te komen is door er een te winnen. Er zijn verschillende manieren om zo'n t-shirt te winnen. Om te beginnen, we geven er vier weg onder de mensen die reageren op de weblog in de maand februari.
Op vier verschillende (voor iedereen behalve wijzelf) willekeurig gekozen momenten zullen we een gebruiker uit de database selecteren die een t-shirt krijgt. We gebruiken op zo'n moment iedere reactie die in de maand februari geplaatst is. Dus iedere keer dat je reageert maak je vierdubbele kans op een T-shirt. Ja, dus iedere keer dat je op een blog reageert maak je vierdubbel kans op een T-shirt. Hoe vaker je reageert, hoe meer kans je maakt. Ga echter niet lopen spammen, want dat resulteert in diskwalificatie van deze competitie.

Hoe ziet dat shirt er uit ? Zo:

Er komen nog meer acties aan deze maand waarmee je een T-shirt kunt winnen. afgelopen maandag.begonnen we bijvoorbeeld met je kennis over de weblog zelf te testen. Daarbij geven we vijf T-shirts weg. En je kan op nog een andere manier een shirt winnen, maar die houden we nog even voor ons.

Blind naar Sparta

Sparta heeft zijn nieuwe technische directeur vastgelegd. Danny Blind heeft op een aantal kleine puntjes na een overeenkomst met zijn oude club.

Blind werd afgelopen zomer nog ontslagen bij Ajax. Nadat de KNVB-beker binnen was kreeg de Zeeuw zijn ontslag bij de Amsterdammers. Sindsdien zat de oud-voetballer van Ajax en Sparta thuis. Als alles naar wens verloopt zal de nieuwe technische directeur van Sparta zich voor vier jaar aan de club verbinden.

Def Jam Icons DJ-controls uitgelegd

Het vechtspelletje Def Jam Icon gaat gebruik maken van muziek als een wapen. De omgeving zal op de beat veranderen, van vallende stellages tot vuurwerk dat gelanceerd wordt. Natuurlijk doet dat flink pijn als je in de weg staat van zo'n stuk metaal of een romeinse kaars.
In het onderstaand filmpje worden de DJ-controls uitgelegd. Mocht je je tegenstander bovenop een stuk vuurwerk gesmeten hebben, maar ontbreekt de beat om het af te steken, kun je namelijk de muziek overnemen, en de track remixen om zo naar de beat te skippen die je nodig hebt.
Het brein dat dit allemaal bedacht heeft legt het allemaal haarfijn aan je uit in WMV,MOV,WMV HD of MOV HD.

Def Jam Icon komt 23 maart in Europa uit.


14 jaar eis voor moord op shoarmaverkoper

JustitieWegens de moord vorig jaar augustus op de Tilburgse shoarmaverkoper Murat KŲsen (34) is gisteren tegen de 28-jarige Ayhan D. 14 jaar gevangenisstraf geŽist. De illegaal in Nederland verblijvende Turk schoot KŲsen dood omdat die 3.700 euro niet wilde terugbetalen.

D. had dat geld aan KŲsen gegeven omdat die wel iemand bij de IND wist die voor 7.000 euro een verblijfsvergunning voor hem kon versieren. De helft moest vooruit voldaan worden. Toen dat 'versieren van een verblijfsvergunning' niet wilde lukken, eiste D. zijn geld terug.

Medeverdachte Onur E. (20) hoorde 7 jaar eisen. De oud-werknemer van de shoarmazaak had Ayhan D. als chauffeur rond gereden. Onder meer naar een adres waar een pistool moest worden opgehaald. Hij had meegedaan aan een schietoefening en D. naar het adres van het slachtoffer gebracht. Een huilende E. zei gisteren dat hij er volgens hem niks mee te maken had, omdat hij dacht dat Ayhan alleen zou dreigen met het pistool.

Tegen vrienden had schutter Ayhan over KŲsen gezegd: ''Ik ga hem vermoorden voor de ogen van zijn kind.'' En zo geschiedde. Toen hij aanbelde en KŲsen opendeed, kwam het zoontje de trap af. Hij zag vervolgens hoe D. zijn vader met zes kogels doorzeefde.

De uitspraak is over 14 dagen.

[Upd]Nys en Wellens genoemd in dopingzaak

De namen van de Belgische veldrijders Sven Nys en Bart Wellens komen voor op een lijst van betrokkenen in de dopingzaak rond de Belgische wegwielrenner Dave Bruylandts. Gisteren boog de rechtbank in Antwerpen zich over het onderzoek, dat werd gedaan door het parket van Turnhout.

De zaak is nu uitgesteld tot begin maart en dan zal bekend worden wie er voor de rechter moet verschijnen. Vorig jaar deed het parket van Turnhout bij vijftien renners en andere mensen uit de wielerwereld invallen op zoek naar aanwijzingen van doping. Naast Nys en Wellens staan ook hun landgenoten Peter van Santvliet en Sven Vanthourenhout op de lijst met betrokkenen.

Update

Het parket in Turnhout heeft gezegd dat de namen van Nys, Wellens en Vanthourenhout toevallig ter sprake kwamen in het onderzoek en dat de drie zonder twijfel buiten vervolging zullen worden gesteld. Er is geen enkele aanwijzing voor dopingbezit of gebruik ervan.

Nog geen vleugels voor Red Bull


De nieuwe RB3 heeft Red Bull Racing nog geen vleugels gegeven. De nieuwe bolide van het team ondervindt veel problemen in dit voorseizoen.

De RB3 heeft structurele problemen met het vinden van aerodynamische grip, terwijl de tests in de splinternieuwe windtunnel juist het tegenovergestelde lieten zien. Zo was het team ook in Valencia op topsnelheid vier kilometer per uur langzamer dan Renault F1, dat met dezelfde motor rijdt. Een nieuw ontwikkelde versnellingbak is zelfs nog niet gebruikt omdat deze wegens fouten nog niet functioneert.

Op de vraag hoe de wagen ervoor staat kan David Coulthard nog geen antwoord geven: "Ik wil de vraag niet ontwijken, maar ik kan geen oordeel geven over een wagen die ik alleen ken van simulatoren en een paar meter over een landingsbaan."

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

2006
- Het Belgische voetbal wordt in de greep gehouden doordat Chinese gokmaffia wedstrijden blijken te vervalsen.
- Frankrijk wordt in Zwitserland wereldkampioen handbal.

2005
- Shani Davis wint het WK Allround in Moskou. Bij de vrouwen gaat Anni Friesinger met de winst aan de haal.
- Ajaxspeler Zdenek Grygera wordt geveld door een hamstringblessure.
- Het team van Jan Lammers wordt derde tijdens de 24-uurs-race van Daytona.

2004
- Na lange onderhandelingen zijn Guus Hiddink en PSV het eindelijk eens over het contract waarmee Hiddkink trainer en technisch directeur wordt. De Raad van Commissarissen gaat echter niet akkoord.

2003
- Spartakeeper Frank Kooiman wordt voor de rest van het seizoen ingehuurd door PSV. Hij vervangt de tegenvallende Jelle ter Rouwelaar.

Ken je dat?

Ingestuurd door Hendelaar:

Mijn wenkbrauwen gingen een fractie omhoog, de lippen krulden, de smaakpapillen waren optimaal geactiveerd. Na een vlugge inspectie van de vingernagel, die uiteraard in sublieme staat verkeerde; (goed gereedschap dient onderhouden te worden (een gevleugelde uitspraak sinds de mensaap de bierpul had uitgevonden) graaide ik in een ruime beweging om de vaste substantie heen, al draaiend en schrapend met de vingernagel van het neusschotje naar de vleugel toe.

Cornelisse terug in selectie Groningen

Vanaf vandaag maakt Yuri Cornelisse weer deel uit van de A-selectie van FC Groningen. Dit is de uitkomst van een gesprek tussen de vleugelspits en trainer Ron Jans gisteren.
G

In de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen van afgelopen vrijdag waren Cornelisse en Jans met elkaar in aanvaring gekomen. Jans liet de aanvaller vervolgens buiten de selectie voor het duel tegen de Friezen. Volgens beiden is er na het gesprek weer een normale en gezonde basis om met elkaar verder te gaan.

Cech: "Ik voel niet meer dat ik een helm draag"

De doelman van Chelsea, Petr Cech, speelt woensdag met het nationale elftal van TsjechiŽ een oefenduel tegen BelgiŽ. Ook tijdens dit duel zal hij zijn helm dragen, net zoals hij doet bij Chelsea.

"Er is geen sprake van dat ik een wedstrijd zonder helm speel", aldus Cech. "Het is de helm die ik altijd opzet wanneer ik met Chelsea speel. Ik ben er snel gewend aan geraakt en voel eigenlijk al niet meer dat ik hem draag. De dokters laten me trouwens niet zonder helm spelen." Wegens een schedelbasisfractuur was de doelman drie maanden uit de roulatie.


Petr Cech met het opmerkelijke hoofddeksel

Friesland wil geld zien van oud-SP-Statenlid

De provincie Friesland stapt naar de rechter om een vordering van 40.000 euro op oud-Statenlid Hanny Palmen van de SP te kunnen innen. In 2003 kregen alle Statenfracties een vergoeding. Dat geld moest geÔnvesteerd worden in personeel voor de fracties, bijvoorbeeld een nieuwe secretaresse. De SP kreeg destijds een bedrag van 51.000 euro.

Palmen, die in 2005 stopte met haar werkzaamheden voor de Socialistische Partij, gaf later toe het geld bijna geheel in eigen zak te hebben gestoken. Friesland maakte een betalingsafspraak met haar om de 40.000 euro terug te krijgen. Tot op heden is er echter gťťn cent terugbetaald. De provincie eist nu voor de rechter de 40.000 euro terug alsmede de rente over dat bedrag.

Palmen was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Real Madrid blijft Capello steunen

De voorzitter van Real Madrid, Ramon Calderon, blijft achter trainer Fabio Capello staan en peinst er niet over om hem te ontslaan. Na een reeks slechte resultaten ligt de Italiaanse oefenmeester zwaar onder vuur, maar volgens Calderon is een vertrek van Capello niet de oplossing.


"We hebben absoluut vertrouwen in hem. Het bestuur heeft unaniem besloten achter Capello te blijven staan. Hij is de man die de renovatie van het team moet bewerkstelligen", aldus woordvoerder Miguel Angel Arroyo. In de laatste acht duels wist de Koninklijke slechts drie doelpunten te maken. Afgelopen weekend won degradatiekandidaat Levante in Bernabťu met 0-1.

KPN en PCM beginnen gratis krant

Icoon MediaUitgever PCM en telecomconcern KPN willen gezamenlijk een gratis krant beginnen. Dat meldt het AD, onderdeel van PCM, dinsdag. De bedrijven hebben afgesproken de krant ook op de computer, televisieschermen in treinen en op gsm's te publiceren.

De centrale ondernemingsraad van PCM heeft nog geen positief advies gegeven. De raad zou volgens het AD eerst de reacties van PCM-kranten de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad afwachten.

Hill: 'Alonso is dapper'

De overstap van Renault naar McLaren is een goed besluit van Fernando Alonso. Dat vindt voormalig wereldkampioen Damon Hill tenminste.

"Het is een dapper besluit, een riskante onderneming, maar ik denk dat het de beste beslissing is die hij kon maken", vertelt Hill. "Hiermee wil Fernando laten zien dat hij ook bij een ander team kan winnen, net zoals Valentino Rossi deed toen hij van Honda naar Yamaha overstapte. Het is nog vroeg om voorspellingen te maken, maar Fernando doet het beter dan ik had verwacht. Ik zet mijn geld op hem".

DVD: The Benchwarmers

Bijna iedereen kent wel de ervaring om als laatste gekozen te worden bij een willekeurige sport op de middelbare school. Niets is zo beschamend om als loser over te blijven en dan maar gekozen te worden bij gebrek aan beter. Gelukkig zijn er ook bijna altijd net iets grotere losers in je klas, waardoor de schaamte je bespaard blijft. Bij sommige sporten kun je -bij gebrek aan talent- altijd nog op de bank terecht komen, waardoor je helemaal niet aan spelen terecht komt. Je enige taak bestaat dan ook uit het warm houden van de bank. Daarover gaat de nieuwste honkbalfilm, mede geschreven door Adam Sandler, met in de hoofdrollen Rob Schneider (Deuce Bigalow), Jon Heder (Napoleon Dynamite) en Jon Lovitz (Rat Race): The Benchwarmers.

DVD: Morir en San Hilario

De Spaanse cinema is voor velen een onontdekt terrein. Ten onrechte, want er komen soms echte juweeltjes van Spaanse bodem. Een van de meest recente Spaanse films die sinds kort op dvd is verschenen is Morir en San Hilario, geschreven en geregisseerd door Laura MaŮŠ (bekend van Sexo por compasiůn en Palabras encadenadas). De film werd genomineerd voor beste Catalaanse film bij de Butaca Awards en is in Nederland door Homescreen op dvd uitgebracht.


Geen fans meer in verouderde Italiaanse stadions

Voetbalwedstrijden in verouderde stadions zullen het in ItaliŽ voortaan zonder supporters moeten doen. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Giuliano Amato, heeft dit gisteren gezegd na een crisisberaad van de regering met vertegenwoordigers van de Italiaanse voetbal en het nationaal olympisch comitť.

Het overleg was een gevolg van de tragische dood van een agent vrijdag bij rellen rondom de competitiewedstrijd in de Serie A tussen Catania en Palermo. "Er zullen geen wedstrijden met publiek meer plaatsvinden in stadions die niet aan de veiligheidseisen voldoen”, akdus Amato.

Morgen is er een bijzondere kabinetsvergadering over nieuwe veiligheidsmaatregelen. Dan zal tevens de beslissing worden gemaakt over hervatting van de competities.

'Doel HSV te laag'

Uit een onderzoek van de Duitse krant Hamburger Abendblatt blijkt dat de doelen in het stadion van HSV te laag zijn. Volgens de meting is de hoogte van het doel 2,39 meter in plaats 2,44 meter, zoals is voorgeschreven. Ook een doel in het stadion van St. Pauli was met 2,38 meter te laag.

Een woordvoerder van de Duitse club heeft verrast gereageerd op de uitkomst van de test. "We gaan het nameten. Als de cijfers kloppen, zullen we zorgen dat dit wordt aangepast en dat het doel voor de komende wedstrijd tegen Borussia Dortmund de juiste hoogte heeft," aldus JŲrn Wolf.

Huntelaar wil zich terugknokken in basis

Tijdens de eerste training van het Nederlands elftal, gisteren, stond Klaas Jan Huntelaar in het middelpunt van de belangstelling. Iedereen wilde weten hoe de spits zich voelt, nu het er sterk op lijkt dat hij zijn basisplaats bij Ajax kwijt is.

Huntelaar blijft er zelf echter nuchter onder. "Ik vind het wel lekker dat ik even in een andere omgeving zit. Al weet ik nu natuurlijk niet of ik ook speeltijd krijg." aldus de spits die zondag een uur voor het duel tegen Feyenoord hoorde dat hij niet in de basis zou starten. "De trainer vond dat we tegen een statische verdediging speelden. Hij wilde met snelle aanvallers beginnen. Zei hij tegen jullie dat ik niet in vorm ben? Ik weet alleen wat hij tegen mij heeft gezegd."

"Of Ten Cate niet te veel van mij eist? Ach, ik ben een spits en wil gewoon veel doelpunten maken. Ik wil ook niet via de pers over dit onderwerp praten. Ik ga gewoon nog beter mijn best doen. Ik ga me terugknokken in de basis. Ajax staat nog maar vijf punten achter op PSV. Er kunnen nog mooie dingen gebeuren. Ik wil daar een bijdrage aan leveren."

Nog twee leden 'Blood and Honour' vast

PolitieDe politie houdt nog twee mannen in arrest van de extreemrechtse groepering Blood and Honour Nederland. Ze maakten deel uit van de groep van 25 die afgelopen zaterdag in Uitgeest met knuppels, boksbeugels en ploertendoders insloegen op zo'n honderd actievoerders van de Antifascistische Aktie (AFA). Alle leden van Blood and Honour werden toen opgepakt. Gisteren werden 23 van hen vrijgelaten.

De twee mannen die in de cel blijven, zijn een 31-jarige inwoner van Zwanenburg en een 42-jarige man uit Schagen (ex-commando Ton. S.). De laatste zou op de achtergrond commando's hebben uitgedeeld. Ze worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De leden van AFA waren naar Uitgeest gekomen om te demonstreren tegen een bijeenkomst van enige tientallen leden van de extreem-rechtse Nationalistische Volksbeweging (NVB). Ze werden echter opgewacht door leden van Blood and Honour die als 'beveiligers' optraden. Bij de politie hadden zich gisteren overigens nog geen getuigen gemeld van de vechtpartij. Het is ook de vraag of veel individuele actievoerders van AFA aangifte willen doen, omdat hun naam dan ook bekend wordt bij extreemrechts. Een 27-jarige man heeft wel aangifte gedaan van mishandeling. Hij werd zo hard tegen zijn hoofd geschopt en geslagen, dat hij vermoedelijk een hersenschudding heeft opgelopen.

In een eerdere verklaring stelde AFA Nederland dat het verontwaardigd is dat organisaties als de NVB ''ongestoord kunnen werken aan de op- en uitbouw van hun organisatie.'' De NVB is volgens AFA een opvolger van de verboden CP'86. ''Daarnaast grijpt de NVB in presentatie en ideologie terug op de symboliek en gedachtegoed van de met de nazi's heulende NSB.'' Waarnemend burgemeester van Uitgeest Annelies Koningsveld liet na de knokpartij weten dat ze geen wettelijke mogelijkheden had en heeft om bijeenkomsten van de NVB te verbieden, omdat het geen verboden organisatie is.Volkert v/d Graaf klaagt over De Telegraaf

Icoon BinnenlandsDe moordenaar van Pim Fortuyn, de tot 18 jaar cel veroordeelde Volkert van der Graaf, is boos op De Telegraaf. Hij stoort zich aan een artikel van afgelopen zomer dat in de papieren editie op de website van het dagblad verscheen en waarin gesteld wordt dat Volkert achter de moord zit op milieuambtenaar Chris van der Werken in 1996. De Telegraaf citeerde indertijd naar eigen zeggen uit een geheim rapport van de Nationale Recherche.

Chris van der Werken werd op zondagmiddag 22 december 1996 tijdens een boswandeling vermoord door drie kogels in de rug. De 42-jarige milieucoŲrdinator van de gemeente Harderwijk en Van der Graaf kenden elkaar. Van der Werken had bemiddeld tussen een aantal boeren en de Vereniging Milieu Offensief van Van der Graaf, die vond dat de ambtenaar de kant van de boeren koos. Vlak na de moord was Van der Graaf al verdachte, maar er bleek te weinig bewijs.

In september vorig jaar meldde toenmalig Justitie-minister Donner dat hij geen reden zag om het onderzoek naar de moord op Van der Werken te heropenen. Ondanks dat er volgens velen sterke aanwijzigingen zijn dat Van der graaf achter die moord zit.

Volgens Volkert had De Telegraaf hem om een reactie moeten vragen voordat ze het artikel publiceerden. Hij stapt nu naar de Raad voor de Journalistiek om zijn gelijk te halen. De Raad, die overigens geen sancties kan opleggen, buigt zich komende vrijdag over de kwestie.

In 2004 diende Van der Graaf ook al eens een klacht in over een vergelijkbare zaak. Toen ging het om een uitzending van Twee Vandaag waarin de link tussen Volkert en de moord op Van der Werken werd gelegd. Van der Graaf kreeg toen gelijk van de Raad voor de Journalistiek.


Subheader
Volkert van der Graaf

In the picture (met prijs)

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Ontwikkeling JSF verloopt voorspoedig"

En de top 5:

5: LordNemesis: "Nederland afgescheept met JSF Lite"
4: kadoter: "Femke Halsema stuurt aan op milieubewustere Defensie."
3: garnaalboot : "Zomer collectie al-Qaeda getoond."
2: Mr_Impulsief : "De landmacht helemaal zo gek nog niet."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Onverlaatje

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de eerste weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

Ryoga is de eerste die meedingt naar de weekprijs en
Onverlaatje is dus de tweede die meedingt naar de weekprijs.

previous picture

Nieuwe screens Dewy's Adventure

Dewys Adventure, zo heet deze Wii-game van dezelfde producer als de bekende Eledees (Elebits) titel.Onlangs werd deze titel aangekondigd, en er zijn een aantal nieuwe screens opgedoken die we jullie niet willen onthouden.In het spel moet de speler de waterdruppel Dewy helpen om de wereld te redden. Met de Wii-mote kan de speler de omgeving draaien, bewegen en aanpassen zodat de druppel de goede kant op wordt geleid.De game zal ergens in 2007 in de schappen liggen.

Film: Blind

2006 was een goed jaar voor de Nederlandse film. Zwartboek was een groot succes, en met name Ober en Langer Licht waren speelfilms van zeer hoge kwaliteit. Het is te hopen dat de groei zich zal doorzetten, maar het vooruitzicht is goed. Al op 8 februari biedt het eerste veelbelovende debuut zich aan. Tamar van den Dop, vooral bekend als actrice op het toneel en in Karakter, heeft na twee mooie korte films eindelijk genoeg geld bij elkaar gekregen om haar eerste lange speelfilm te regisseren. Het budget bedroeg uiteindelijk maar liefst 3,2 miljoen euro, voor een Nederlandse debuutfilm enorm hoog. Maar met namen als Jan Decleir (Daens, Karakter) en Halina Reijn (Zwartboek) op het affiche en een talentvolle regisseuse mag je verwachten dat het zich wel terug zal betalen.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #114
review
Project CARS 3
special
Random Pics van de Dag #113
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #20
special
VrijMiBabes #20 (not very sfw!)
review
Rollercoaster Tycoon 3: Complete edition (Nintendo Switch)
©FOK.nl e.a.