'Gouden kooi-bewoner onterecht verwijderd'

Nathanaël trapt HuubDe gisteren uit de Gouden Kooi verwijderde 'miljonair' Huub is ten onrechte uit het programma verwijderd. Dat is althans de mening van vele honderden internetkijkers die de beelden vanuit vier verschillende hoeken uitvoerig hebben bekeken en geanalyseerd.

Zaterdagnacht ontstond een woordenwisseling tussen Huub en medebewoner Nathanaël. Huub daagde uit, iets dat binnen het format van de Gouden Kooi is toegestaan, en uiteindelijk schopt en duwt Nathanaël Huub. Even later neemt Nathanaël Huub in een wurggreep in de keuken. Om deze twee acties werd in eerste instantie zondagavond alleen Nathanaël verwijderd. Nadat Huub had gezegd zelf óók fysiek geweld te hebben gebruikt, kreeg ook hij te horen dat hij moest vertrekken. Huub zou Nathanaël in de private room, de kamer van waaruit de bewoners kunnen bellen, tegen zijn rechterbeen hebben geschopt. Grondige analyse van de beelden geeft echter aan dat Huub niet tegen Nathanaël maar tegen diens stoel schopt.

De avond van de vechtpartij hadden beide heren gedronken. Twee bewoners, Bart en Amanda, waren getuige van het incident, maar hebben de toedracht ernstig overdreven en verdraaid ten gunste van hun 'maatje' Nathanaël. Huub kon het zich niet meer goed herinneren en heeft eenvoudigweg aangenomen wat hem door de getuigen is verteld, aldus de internetgemeenschap op forum.fok.nl.

De exit kost Huub niet alleen zijn kans op een miljoen euro en een villa ter waarde van 2,1 miljoen euro, maar ook zijn tienduizend euro inleggeld. De beelden van de bewuste acties:



Inmiddels heeft John de Mol als verklaring gegeven dat ze van Huubs verhaal uit moesten gaan omdat er sprake zou zijn geweest van een dode hoek en dat Huubs overtreding niet op camera's zou zijn vastgelegd. Bovenstaande beelden lijken echter voor zich te spreken.

Inmiddels zijn er diverse petities en boycot acties opgezet op forum.fok.nl. De redactie die normaliter meepost onder de gebruikersnamen oddy en DGK_REDACTIE hebben, naast de melding 'we konden niet anders', niets meer geantwoord op de vele vragen die nog openstaan van de trouwe groep kijkers.

Nieuwsgierig naar meer info? kijk en lees in het Gouden Kooi Forum