Extreme kou in VS en Canada

Icoon Weer Terwijl Europa en de Verenigde Naties in de ban zijn van warme temperaturen, in de Verenigde Staten en Canada zal het vandaag erg koud worden. In Chicago worden vandaag temperaturen gemeten van -23 graden Celcius. Door de sterke wind voelt de temperatuur veel kouder aan deze werkelijk is.

In de VS hebben de staten Minnesota, Michigan en Indiana het meeste last van het koude weer. In Minnesota is het-27 graden, maar deze temperatuur voelt aan als -45 graden. In Canada is het nog kouder: in Winnipeg is de temperatuur -34 graden. Naast de lage temperaturen zijn er ook sneeuwstormen actief op het continent.

Er is een weeralarm afgekondigd, wat een grote invloed heeft op het publieke leven in beide landen. Veel scholen zullen vandaag niet open gaan. Ook wordt geadviseerd om de 'Siberische kou' niet te trotseren en gewoon binnen te blijven. Als iemand langer dan een half uur buiten loopt is er namelijk kans op bevriezingsgevaar. Als iemand toch moet gaan, wordt geadviseerd om extra veel lagen kleding aan te trekken om warm te blijven. Veel mensen die weg willen, kunnen dat niet. Veel auto's kunnen niet starten door de extreme kou.Zeer koud in VS en Canada


Met dank aan Robbertos voor de submit.