Evenement: Fiets- en wandelbeurs

What the FOK!? Een Fiets- en wandelbeurs, is dat niet iets voor burgerlijke TROS en KRO-leden: met twee kinderen op de camping inclusief vouwwagen, hagelslag en pindakaas mee en vervolgens een rondje om Texel fietsen of wandelen? Dat kan, maar deze beurs heeft gelukkig een hoop meer te bieden. Wat dacht je van meerweekse hikes over de passen van de Himalaya, Inca-trails in Peru, bergtochten door de Andes of met je mountainbike door Cambodja, Lesotho of Alaska crossen? Dat lijkt al meer op FOK!-materiaal! Afgelopen weekend werd deze tweedaagse bike- en hikebeurs weer gehouden in de RAI te Amsterdam.


Het was inmiddels de derde maal dat de beurs in deze vorm gehouden werd en dit jaar was het weer groter dan de afgelopen jaren. Met 17.000 vierkante meter oppervlak, acht zalen voor lezingen, workshops en fotoreportages en meer dan 300 exposanten was er genoeg te doen om de dag door te komen.
De focus ligt uiteraard op fiets- en wandelactiviteiten op vakantie of in de vrije tijd. De informatieverstrekkers varieerden van reisorganisaties, wandel- of fietsverenigingen, ondernemers en fietsers en wandelaars zelf.

Per dag werden er ongeveer 50 lezingen gegeven met een grote variëteit aan onderwerpen. 1550 km afleggen te voet, per fiets en kano door Alaska, fietsen door Thailand, Laos, China, Griekenland, New York, Sumatra of Frankrijk, of hiken door Tibet, India, Geogië, Japan, Noorwegen en Patagonië. Alle windstreken werden besproken en vaak geïllustreerd met mooie diavoorstellingen. Ook de workshops konden handig zijn: tips voor de beginnende fietser, reparaties uitvoeren, voorbereidingen en gezondheid op reis, noem maar op.

Naast de specifieke lezingen waren er nog tientallen stands die zich richtten op speciale werelddelen, bergketens of landen. Duitsland en België waren goed vertegenwoordigd in de fietssector. In de wandelsectie waren het veelal de exotische, verre oorden en Europese highlights die aangeprijsd werden. Ook waren er stands van ondernemers waar je de nieuwste fietsen, tassen, tenten, bergschoenen en reisattributen kon kopen.


Al met al een zeer veelzijdige beurs die voor veel vakantiegangers, fietsers en wandelliefhebbers is aan te raden. Voor elk wat wils op alle bovengenoemde punten en ideaal om alvast eens rond te neuzen voor een volgende vakantiebestemming. Dit jaar gemist? Dan is er vast volgend jaar weer een kans!


Fiets- en Wandelbeurs: 3 en 4 februari 2007
Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!