MySpace blokkeert zedendelinquent

Icoon InternetDe Amerikaanse vriendensite MySpace wil Amerikaanse zedendelinquenten blokkeren. Het internetbedrijf zet daarvoor een eigen nationale database met zedenmisdadigers op. Dit meldde de BBC donderdag.

MySpace is de Amerikaanse versie van het Nederlandse Hyves. Meer dan tachtig miljoen mensen, voornamelijk jongeren, hebben een pagina op MySpace. Hiermee kunnen ze onder meer blogs, muziek en video's op het web plaatsen. Volwassenen op zoek naar seks met minderjarigen maken gebruik van het online sociale netwerk.

Met een nieuwe technologie, Sentinel Safe genaamd, doorzoekt MySpace ongeveer 46 federale Amerikaanse registers op veroordeelde zedendelinquenten. Hiermee creeërt het bedrijf naar eigen zeggen de eerste nationale database voor zedendelinquenten. Volgens MySpace zijn er 550.000 zedenmisdadigers in de Verenigde Staten. Het systeem is binnen dertig dagen beschikbaar.

Analisten noemen de persoonlijke veiligheid van internetgebruikers en de bescherming van auteursrechten twee van de belangrijkste bedreigingen van het succes van MySpace.