Jesse Dingemans begraven

Met een verkorte, sobere eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk in Hoogerheide is donderdagochtend Jesse Dingemans herdacht.

Onder begeleiding van drie motoragenten werd het lichaam van de vermoorde basisscholier in de stromende regen met een speciale witte kinderlijkauto naar de kerk gebracht. 'Dag, lieve, kleine Jesse', stond te lezen onder de achterruit van de wagen.

De Raadhuisstraat in het dorp werd korte tijd afgesloten om de rouwstoet de ruimte te geven. Met aan de kist een blauwe heliumballon en erop een boeketje rode en witte bloemen werd het lichaam naar binnen gedragen.

Pastor Jo Staps leidde de katholieke dienst voor ongeveer vierhonderd genodigden. In de kerk was plaats gemaakt voor een boom met daarin de tekeningen die in de afgelopen dagen zijn gemaakt door zijn klasgenoten.

Behalve van veel media was er buiten de kerk weinig tot geen belangstelling van het publiek. De pers was op verzoek van de nabestaanden niet welkom in de dienst.

Na afloop van de dienst namen de naasten in kleine kring definitief afscheid van Jesse Dingemans op de begraafplaats naast de kerk.