'Marokkanen verdienen sterrenstatus'

Het landelijke project Trendy Maroc Star moet Marokkanen in Nederland van hun negatieve zelfbeeld afhelpen. Want door dat negatieve zelfbeeld raken ze verder achterop in de maatschappij.

Nederlands-Marokkaanse rolmodellen worden ingezet om jongeren te wijzen op perspectieven. Komende zondag start in Venray de Noord-Limburgse variant van het project. Op 11 september vond in Amsterdam al de kick-off van het project plaats onder de noemer 'K.U.T. Marokkaan wordt succes-Marokkaan'.

Op de website van Trendy Maroc Star staat dat De Marokkaanse gemeenschap vijf competenties bezit die haar onderscheidt van anderen. De Marokkanen in Nederland krijgen deze eigenschappen in een nog sterkere vorm terug en kunnen daar hun voordeel mee doen.

Zo beheersen volgens Trendy Maroc Star Marokkanen twee taalculturen, bezitten ze pionierszin (zij zijn verkenners, avonturiers en nieuwsgierige onderhandelaars), passen ze zich gemakkelijk aan aan nieuwe omstandigheden, hebben ze veel inlevingsvermogen en hebben ze vanuit de Maroc cultuur een sterke familietraditie meegekregen waardoor ze sociaal betrokken zijn.