Schaatsfans woedend op KNSB

Icoon SchaatsenBoze schaatsfans hebben een website opgezet om te protesteren tegen het geringe aantal kaarten dat in vrije verkoop is gekomen voor de WK allround. Het wereldkampioenschap wordt volgend jaar februari in Heerenveen gehouden.

Volgens de boze fans is de kaartverkoop een chaos en zijn er dagelijks maar 750 kaarten (minder dan 10 procent van de capaciteit) beschikbaar voor de echte liefhebbers. De initiatiefnemers van de site schrijven dat er veel is misgegaan rond de vrije verkoop. De website van schaatstempel Thialf, die vanaf maandagmorgen de inschrijvingen moest verwerken, zou al snel op tilt zijn geslagen door de grote drukte.

Frank Bieleman, marketingmanager van de KNSB, bevestigde woensdag dat er problemen met de site van Thialf zijn geweest. Dat er voor elke schaatsdag slechts 750 kaarten bij het gewone schaatspubliek terechtkomen, bestrijdt hij echter. ,,Zo'n 3700 kaarten worden via de gewesten uitgezet, daarnaast zijn er 1000 kaarten beschikbaar voor buitenlandse bezoekers.'' De mensen die bij de KNSB hebben geklaagd over de kaartverkoop hebben allemaal antwoord en uitleg over de procedure gekregen.