Tweeling ontmoet elkaar na 71 jaar

Icoon OpmerkelijkNa acht jaar lang gezocht te hebben heeft de 71-jarige Pat Gudinas uit de Amerikaanse staat Illinois eindelijk haar tweelingzus gevonden. De tweelingzussen werden bij geboorte gescheiden en kwamen allebei terecht bij andere adoptieouders.

De moeder van de tweeling raakte meer dan 71 jaar geleden zwanger van een getrouwde man. De man wilde niets te maken hebben met de opvoeding van de tweeling. Doordat ze er alleen voorstond besloot ze de tweeling na geboorte op te geven voor adoptie. Zodoende kwamen de meisjes in een weeshuis terecht en werden ze uiteindelijk allebei door een andere familie geadopteerd. Beide meisjes kregen van jongs af aan te horen dat ze geadopteerd waren en dat ze een tweelingzusje hadden.

Er kwam pas schot in de zaak toen een non uit Chicago naar voren kwam met archieven die ze bewaard had van het weeshuis. De non had papieren waarin aangegeven werd wie de adoptieouders waren van haar tweelingzus. Ze huurde een genealogie-expert in die middels openbaar beschikbare burgergegevens kon nagaan waar de tweelingzus zich bevond.

De expert kwam uiteindelijk terecht bij Shirley McGuire in Texas en regelde een ontmoeting. De eerste ontmoeting vond plaats in een restaurant niet ver van Shirleys woonplaats, waar de zusjes elkaar eindelijk voor het eerst konden omhelzen.

De tweeling bij de ontmoeting
De tweeling bij de ontmoeting