Voetbal: Uitslagen voorrondes UEFA Cup

Icoon UEFA CupAfgelopen avond werden de vijf returnwedstrijden gespeeld die volgen op de wedstrijden van 14 september.

Ajax won in de Arena met 4-0 van IK Start. Ajax trad aan met een wat experimenteel elftal. Al na zes minuten wist Rosenberg te scoren. Dit zelfde kunstje wist hij in de 25ste minuut te herhalen: 2-0. Vlak voor rust verwerkte Grygera een corner van Perez tot een schitterende goal. Pas twintig minuten na rust wisten de Noren een keer in de buurt van het hok van Kenneth Vermeer te komen, dat het teken bleek om de Noren er nog maar eentje om de oren te poeieren (Babel, 68', 4-0). Met een totaalscore van 9-2 gaan de Ajacieden de loting om de groepsfase in.

AZ speelde in Turkije gelijk. Hoewel de Alkmaarders in het begin overtuigden en overheersten waren het de Turken die met hun eerste actie genadeloos toeslagen: ‹nal kopte een voorzet van Topuz in: 1-0. In de tweede helft scoren de Turken nog een keer, voor AZ gelukkig in het eigen doel. Na een voorzet van Martens liet Cora de bal in eigen doel glijden: 1-1. Dankzij de overwinning van 3-2 in de vorige wedstrijd gaat ook AZ door naar de groepsfase.

In tegenstelling tot vorige keer wist FC Groningen te winnen van Partizan Belgrado. Groningen speelde zwak en leek te lijden onder de druk. Van der Laan wist in de 60ste minuut een strafschop in te schieten op een overtreding waarbij Suarez in het strafschopgebied neerging. Tien minuten later kreeg Groningen wederom een strafschop, nadat Fledderus wel erg makkelijk neerging in het strafschopgebied. Invaller Cornelisse wist deze penalty echter niet te benutten. Door de 4-2 nederlaag van vorige keer wist Groningen zich niet te plaatsen.

Feyenoord speelde gelijk, en na de 2-2 van vorige keer was dit genoeg om door te gaan. In het begin van de wedstrijd kreeg Feyenoord een aantal goede kansen maar tijdens de rest van de wedstrijd zwakte het spel van de Rotterdammers af. In de 84ste minuut was Feyenoord dichtbij een treffer maar Huysegems hinderde de keeper van Lokomotiv Sofia waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

SC Heerenveen, dat twee weken geleden met 3-0 wist te winnen van Vitůria Setķbal, speelde vanavond in eigen huis met 0-0 gelijk. Na vier minuten, waarin de Friezen ontsnapten aan een penalty, ging de wedstrijd over in een kansloos spel. In de tweede helft pasten de Portugezen hun spel aan door een extra spits in te brengen, die weinig bracht, en SC Heerenveen wist de ruimte achterin ook niet te gebruiken.

Meer voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager!