Yakuza

J (SocialDisorder)
Iedereen is wel bekend met de maffia. Mede dankzij films als Goodfellas en The Godfather en natuurlijk de serie The Sopranos weet iedereen ongeveer hoe de maffia in elkaar steekt. Stukje eer, stukje zakendoen, niets persoonlijks, maar Luca Brasi sleeps with the fishes.

Mysterieuzer is de Japanse tegenhanger van de maffia, die de yakuza genoemd wordt. Weinig is bekend over hun manier van werken, omdat eer hoger dan het leven wordt geacht in deze cultuur. Mensen die geheimen van de yakuza verklapten in het verleden zijn gemarteld en gedood teruggevonden, samen met hun eveneens gemartelde en vermoorde familie.

Samen met een klein leger onderzoeksjournalisten heeft SEGA getracht de yakuza in kaart te brengen, en hun manier van werken te reconstrueren. Dit alles werd in het werk gesteld om een verhaallijn te schrijven die zo nauwkeurig mogelijk het leven van een verbannen yakuza-lid simuleert.

Direct vanaf het begin voelt het spel dan ook alsof je in Japan bent, en diep in de onderwereld geworteld zit. Je speelt Kazuma Kiryu, beter bekend als de \"Dragon of the Dojima-family\". Je bent een spijkerharde collector; iemand die z\'n schulden niet betaalt, krijgt met jou van doen. De naam dragon heb je overigens niet voor niets, je kennis van martial arts is bijna legendarisch binnen alle yakuza-families. Je bekendheid streeft je vooruit, en je dwingt respect af bij iedereen die je kent. Ook de vijandige families kennen jouw handelen. Je staat namelijk bekend als hard maar fair. Een sterk gevoel van gerechtigheid speelt bij Kazuma een grote rol bij elke beslissing die hij neemt.