FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 juli 2006

Visser gespietst door zwaardvis

Icoon Opmerkelijk Een Britse visser is gespietst door een blauwe zwaardvis tijdens een internationale viswedstrijd aan de kust van Bermuda. Hij moest zo snel mogelijk geopereerd worden. Dokter Christian Wilmsmeier heeft gezegd dat zijn wond fataal had kunnen zijn. "Hij heeft veel geluk gehad", aldus de dokter. Als de vis hem enkele centimeters links of rechts had geraakt zou hij gestorven zijn.

Het slachtoffer Ian Card en zijn vader Alan Card zijn ervaren zwaardvisvangers. Ian merkte dat hij een grote zwaardvis aan de haak had geslagen, maar hij schatte de situatie verkeerd in. "De vis veranderde ineens van richting en sprong. Ian stond daarbij in de weg", aldus de vader. De vis sprong over de hele boot heen en raakte Ian in zijn ribben. Daarbij werd hij in het water geduwd.

Er zat een bek van ongeveer 1 meter in zijn lichaam. "Hij kon zijn hele hand in zijn borst steken. De wond was zo groot als een vuist". Er ontstond een gigantische bloedplas van vijftien meter om hem heen. Alan knipte de lijn door, zodat het slachtoffer terug in de boot kon komen. "Het toernooi was niet mijn belangrijkste zorg meer", aldus de vader. Het kostte nog veertig minuten om weer aan de kust te komen. Daar werd het slachtoffer direct geopereerd. Hij is buiten levensgevaar.

Als Alan de lijn niet doorgesneden had, hadden de vissers het toernooi gewonnen. De zwaardvis was volgens Ian ongeveer 360 kilogram en 4.3 meter lang.


Zwaardvis
Een zwaardvis, ook wel blauwe marlijn genoemd. Bron: Fishdeco.com

Michael Boogerd wint in Boxmeer

Het eerste criterium na de Tour de France is gewonnen door Michael Boogerd. De Rabobank-renner won in Boxmeer voor Koos Moerenhout, Frank Schleck en Michael Rasmussen.

In Boxmeer gaf ook Erik Dekker acte de presence. In de etappe naar Valkenburg viel de Drent hard op zijn gezicht en moest vroegtijdig de Tour de France verlaten. In Boxmeer reed hij de 100 kilometers van het criterium helemaal uit.

Frankrijk zet 14.000 illegalen uit

Icoon Buitenlands Frankrijk gaat waarschijnlijk 14.000 illegale immigranten uitzetten die op basis van de nieuwe immigratiewetgeving niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy hebben 20.000 illegalen een verblijfsvergunning aangevraagd. Daarvan zullen er 6000 toegewezen worden, de overige 14.000 worden vrijwel zeker uitgezet.

Vorige maand ging het parlement van Frankrijk akkoord met een strengere immigratiewet. Tegenstanders menen dat deze wet discriminerend is voor armen, omdat hoogopgeleide buitenlanders makkelijker een verblijfsvergunning zouden krijgen dan laag opgeleiden. Elke immigrant moet een 'integratiecontract' tekenen, waarin de immigrant zich verplicht stelt de Franse manier van leven te respecteren. Bij de vorige wet kreeg een illegaal die tien jaar in Frankrijk was automatisch een verblijfsvergunning. Nu wordt dat per geval bekeken. Ook is gezinshereniging moeilijker gemaakt.

Met dank aan Sonic19 voor de submit.

(reclame) Sony Ericsson

Vandaag heeft de weblog van FOK! zijn dieptepunt bereikt. Van een van onze werkgevers, zo worden ze vanaf heden genoemd, kregen wij het vriendelijke verzoek om de nieuwste reclame van Sony Ericsson te promoten. (bekijk het filmpje)
Tuurlijk werd hier de nodige dwang uitgeoefend. Als wij niet akkoord zouden gaan, dan krijgen we ook niet de nieuwste Sony Ericsson telefoon. (bekijk het filmpje)
Het is dus kiezen of delen.

Nu we dus officeel commercieel zijn gegaan en onze onafhankelijkheid hebben in moeten leveren, gaan we ook voor het goud wat er blinkt. Had ik al gezegd dat Sony Ericsson een nieuwe reclame heeft gemaakt, met lekker tennisspeelsters er in? Die in korte rokjes over de daken springen? Nee? Oh, Sony Ericsson heeft een nieuwe reclame campagne, waar twee tennisspeelsters over daken springen in strakke kleding. (bekijk het filmpje)

(klik op de afbeelding om de gratis commercial te bekijken)

En we kunnen zelf ook nog een spelletje spelen met deze dames. Het gaat dus om de nieuwe Sony Ericsson telefoon. (bekijk het filmpje)

Binnenkort mogen alle webloggers de telefoon in ontvangst nemen, tenminste, daar gaan we van uit. Of alleen onze werkgevers staan binnenkort op het dak om een balletje te slaan. Maar dan moesten we wel een behind-the scene foto's plaatsen.
Tja, wij zijn niet zo moeilijk, alles voor de nieuwe Sony Ericsson telefoon. (bekijk het filmpje)


Dit is Ana Ivanovic die bij de make up zit. (bekijk het filmpje)


Op de foto rechts zie je Daniela Hantuchova. (bekijk het filmpje) Kassa!!!

Nu we toch commercieel gaan en onze werkgevers de grote bedragen binnen halen, lijkt het ons een goed idee om salarisonderhandelingen te beginnen. Dat hoeft niet perse in geld... oh had ik al gezegd dat Sony Ericsson een nieuwe reclame campagne is begonnen? ... maar het mag ook in mooie spulletjes.
Toevallig ben ik toe aan een nieuwe auto, dus die kan alvast besteld worden. De buurt gaat ook een beetje achteruit, teveel Nederlanders, dus het wordt tijd om te verkassen naar een of ander Golfpark. Oh, vergeet niet morgen de nieuwe Sony Ericsson telefoon te kopen. (bekijk het filmpje)

Wij verkopen onze ziel voor een mobieltje, de onschuld is verdwenen. Maar bekijk het filmpje nog even, dan kunnen we door middel van cijfers aantonen hoe vaak er op de link is geklikt. Hoe meer kliks, hoe meer telefoons we krijgen.

Cuba wint weer in HHW

Maandagavond stond er slechts ťťn wedstrijd op het programma in de Haarlemse Honkbalweek. Cuba versloeg het nationale team van Japan met 4-0.

De eindstand stond al na de eerste inning op het bord. Een honkslag van Yorelvis Charles en een tweehonkslag van Juan Moreno betekende een 4-0 voorsprong voor de Cubanen en ondanks aandringen van Japan in de negende inning gaf Cuba die voorsprong niet meer uit handen.

Marianne Timmer breekt sleutelbeen

Marianne Timmer heeft maandag haar sleutelbeen gebroken. Tijdens een trainingskamp in Erfurt kwam de Olympisch kampioene ten val.

Ze liep de blessure op tijdens een krachttraining. Ze struikelde bij een oefening en viel daardoor voorover. In Erfurt werden foto's van de breuk gemaakt, waarna ze naar Nederland werd overgebracht. Daar wordt gekeken of een operatie nodig is. Trainer Jac Orie meldde dat de breuk precies in het midden zit en maakte zich derhalve geen zorgen: "Marianne is in een goede conditie. Ze kan wel een stootje hebben. Dit vangen we wel op."

Panda ontsnapt uit Blijdorp

Icoon OpmerkelijkUit Diergaarde Blijdorp is een dwergpanda ontsnapt. De politie heeft een tijdje moeten zoeken naar het dier, maar vond hem uiteindelijk in de buurt van het Statenpad, niet ver van de dierentuin in een hoge boom. De brandweer probeert hem daar uit te halen door met verdovende pijltjes op de panda te schieten. Beneden zal het beest dan worden opgevangen.

Het is een kleine panda met een roze-bruine vacht en een gestreepte staart, ongeveer zo groot als een wasbeer. De panda is steeds hoger in de boom geklommen, omdat hij zenuwachtig werd van de grote stroom nieuwsgierigen onder zich.


Icoon Opmerkelijk
De dwergpanda, ook kleine of rode panda genoemd

Eerste screenshot 360-versie Mad Tracks

De game werd al op de E3 aangekondigd, maar ging toen wat schuil onder de enorme lading nieuws van de kant van grote ontwikkelaars. Load Inc. heeft inmiddels de eerste screenshot vrijgegeven van de 360-versie van de Micro Machines achtige game. De PC-versie van de game werd eerder dit jaar niet zo positief ontvangen, de game zou te kort en te makkelijk zijn. Hopelijk heeft het bedrijf dan ook geleerd van haar fouten en zal de game, zodra hij in oktober op de markt verschijnt, nu langer vermaak gaat bieden.Verse scans Dragon Ball Z: Budokai Tenkachi 2

Bandai Namco heeft in Japan wat nieuwe screenshots laten publiceren van de opkomende PS2/Wii game Dragon Ball Z: Budokai Tenkachi 2. Uit een aantal van de screenshots blijkt dat de game zal draaien om de films die gemaakt zijn naar de serie, maar dat ook het verhaal van de serie zelf een rol zal blijven spelen. Het lijkt er dus op dat Bandai Namco met dit nieuwste deel in de Budokai serie alle elementen uit Dragon Ball Z wil gaan verenigen in ťťn game.Videorecorder verliest het van dvd-speler

Icoon BinnenlandsVoor het eerst zijn er in Nederland meer huishoudens met een dvd-speler dan met een videorecorder. Dat is vandaag gebleken uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

67 procent van de gezinnen bezat in de eerste helft van dit jaar in een dvd-speler. In het laatste halfjaar van 2005 was dat nog om en nabij de 65 procent. Tegelijkertijd is het bezit van videorecorders flink teruggelopen. In de laatste zes maanden van vorig jaar was in 70 procent van de huiskamers een videorecorder te vinden. Nu heeft nog maar 62 procent van de gezinnen een videorecorder. Inmiddels is bij ťťn op de tien huishoudens een dvd-recorder aanwezig.

SKO meldt verder dat analoge televisie steeds minder populair wordt. Bijna een kwart van de huishoudens keek in de eerste helft van dit jaar naar digitale televisie, tegenover 17 procent vorig jaar. Verder wordt breedbeeldtelevisie alsmaar populairder. Inmiddels heeft 35 procent van de huishoudens zo'n televisietoestel in huis.

Talpa 2 op komst

Een jaar na de introductie van televisiezender Talpa komt John de Mol met een tweede zender. Daartoe heeft Talpa toestemming gekregen van het Commissariaat voor de Media. De werknaam van de zender luidt Talpa 2 en volgens ingewijden zou het gaan om een zender die vooral sport uit zal gaan zenden. Hiervoor vergaarde Talpa niet alleen de rechten van de Nederlandse Eredivisie, maar ook van de eerste divisie (Jupiler League) en de Italiaanse serie A.

Talpa is tot op heden nog niet de succeszender die velen hadden verwacht, ondanks dat de zender veel bekende namen aan boord heeft en bewezen formats uitzendt. In vergelijking met groei van nieuwe zenders in het verleden is Talpa echter een van de meest succesvolle zenders. Wanneer Talpa 2 daadwerkelijk uit gaat zenden is nog niet bekend.


Meest baanbrekende clip van Madonna

TelevisieKijkers van over de gehele wereld van clipzender MTV hebben een videoclip uit 1989 van Madonna verkozen tot meest taboe doorbrekende clip. Het gaat om de clip bij het nummer 'Like a prayer', waarin Madonna een zwarte Jezus verleidt en waarin beelden van brandende kruisen voorkomen. De clip kwam Madonna destijds op een reprimande van het Vaticaan te staan. Ook andere christelijke organisaties uitten hun ongenoegen over deze 'godslasterlijke' clip.

Nummer twee staat de videoclip 'Baby One More Time' van Britney Spears in haar sexy meisjesschool uniform. Op drie Michael Jacksons beroemde 13 minuten durende zombieclip 'Thriller'.

Madonna staat overigens met nog twee clips in de top 10 genoteerd: 'Ray of Light' en de sexy clip bij 'Vogue'. Ook Robbie Williams haalde de top 10, met 'Rock DJ'; de clip waarin hij zijn huid afpelt.

MTV zal de volledige top 100 op 1 augustus uitzenden, wanneer de zender haar 25-jarig bestaan viert.

Top 10
1. 'Like a prayer' - Madonna
2. 'Baby One More Time' - Britney Spears
3. 'Thriller' - Michael Jackson
4. 'Ray of Light' - Madonna
5. 'Vogue' - Madonna
6. 'Scream' - Michael and Janet Jackson
7. 'Rock DJ' - Robbie Williams
8. 'Call on Me' - Eric Prydz
9. 'Virtual Insanity' - Jamiroquai
10. 'Wannabe' - the Spice GirlsMadonna met brandend kruis

Oleguer langer bij Barcelona

Verdediger Oleguer heeft zijn contract bij Barcelona verlengd tot de zomer van 2010. Maandag maakte de kampioen van Spanje, en tevens winnaar van de Champions League, dit bekend.

In het contract is wel gezet dat Oleguer bij een tussentijds vertrek 60 miljoen euro moet kosten. Oleguer kwam in het seizoen 2001-2002 naar Barcelona. Afgelopen seizoen maakte hij vaak zijn opwachting in het eerste elftal. In de competitie speelde hij 33 duels, in de Champions League kwam hij elf maal uit voor het team van trainer Frankr Rijkaard.

FOK!radio: Sexy & Gewaagd special

FOK!RadioVoor de mensen die meteen willen luisteren: Klik hier.

Net even een tiet, of toch niet? En wat zie ik daar links nog net in beeld? Zo gaat het in de Sexy & Gewaagd topics. Users en Userettes laten zich -zoals de topictitel al doet vermoeden- op hun meest sexy en gewaagde manier zien. Sommige mensen gaan daar wat verder in dan anderen. Maar hoe ver mag je gaan? En wat mag er eigenlijk wel en wat niet? Daarover ging het afgelopen nacht in het Feedback-forum. Valt een 16-jarig meisje dat zichzelf gewaagd op de foto zet nou onder kinderporno of niet? Zelfs als ze toch nog wat kleren aan had? Over die discussie gaan we het hebben. Maar dat niet alleen. Want welke muziek past nu het beste bij dit soort topics? We zenden de Sexy & Gewaagd Top 10 uit. Weet jij een goede plaat? Mail die dan naar radio (at) fok.nl of laat het even weten in de IRC of Skype. Het begint allemaal vanaf 20:00 uur.

En komt het woord 'sex' voor in de uitzending, dan kun je er donder op zeggen dat Marty26 er is. Hij vervangt Nolius vanavond. En hij zal op zijn uitermate deskundige manier de Sexy & Gewaagd topics in het Userfoto-forum met je bespreken. En hetzelfde voor SunChaser. Die zat afgelopen nacht in de FB-discussie en zelfs Danny was het met hem eens! Hem horen we ook.

En het is weer Campzone. Voor velen een nerd-disco vlakbij SixFlags. Lekker lannen met z'n allen. Maar is het wel echt voor nerds? Daarover hoor je Miss-bleu, zelf ook geen onbekende in de foto-topics overigens, die daar al de dagen rondloopt, en er zelfs veel media-aandacht mee haalt. Admin Yvonne komt natuurlijk weer roddelen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Keukenzwembad veroorzaakt wateroverlast

Icoon OpmerkelijkTwee inwoners van een flat in Leiden hebben flink wat wateroverlast veroorzaakt toen ze hun keukenzwembad aan het vullen waren. Bij de politie waren al verschillende klachten binnengekomen. Een buurman zag het water zelfs langs zijn ramen naar beneden stromen, dus besloot de politie in te grijpen.

De twee bewoners van de flat bleken in hun keuken een zwembad van twee bij drie meter gemaakt te hebben, wat ze net aan het vullen waren. Hierbij ging niet alles helemaal goed, waardoor veel water wegstroomde. De bewoners is gesommeerd het zwembad weer weg te halen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

There are motherfucking snakes..

There are motherfucking snakes on the motherfucking plane!!
Er zijn niet veel films waar al ophef over is ontstaan, voordat er ook maar een scene opgenomen is.

Het gaat over de film Snakes on a plane waar een tekstschrijver zich mee heeft bemoeit en dat op zijn weblog beschreef. Hij vond sowieso de titel van de film al kut, die was eerst: Pacific Air Flight 121.
Tja, dat klinkt niet echt als een aantrekkelijke film.
Samuel L Jackson was het hier mee eens en zo geschiede.

Reden genoeg voor een stel creatievelingen om daar eens op los te gaan. Het schijnt een rage te zijn geweest, of nog te zijn. De film moet nog uitkomen, dus moeten we het hier maar mee doen. Of hiermee

Met dank aan BGS voor de submit

Historisch: Niki Lauda

De Duitse Grand Prix wordt sinds 1977 standaard verreden op de Hockenheimring, in de bossen bij Heidelberg. Het circuit had de plaats op de Formule 1-kalender ingenomen van de legendarische NŁrburgring, die niet meer veilig genoeg werd geacht na het ongeluk in 1976 van een van de markantste coureurs in de geschiedenis van de sport, die een al even opmerkelijke carriŤre doormaakte.

Andreas-Nikolaus Lauda was een rijkeluisjongetje. Zijn ouders hadden een keten van lucratieve fabrieken, maar zagen hun zoon liever zakenman worden dan autocoureur. Hij vervalste een schooldiploma en wist daarmee zijn ouders te overtuigen dat hij was geslaagd en een auto mocht kopen. De Volkswagen die hij van het geld van zijn ouders kocht, werd al snel ingeruild voor een Mini, die hij direct in de kreukels reed. Met geld dat hij van zijn oma kreeg, wist hij de auto op te lappen en al snel haalde hij goede resultaten in lokale wedstrijden.

Toen zijn vader van zijn race-activiteiten hoorde, verbood hij zijn zoon nog verder te racen, maar Niki trok zich nergens wat van aan en wist zich drie jaar later al in te kopen bij het Formule 1-team van March. Hij debuteerde in de Oostenrijkse Grand Prix van 1971 en kreeg voor 1972 een jaarcontract bij het team. De wagen was niet snel genoeg en Lauda reed geen enkele race in de punten, als hij de finish al haalde. Toch wist hij zich in de aandacht van BRM te rijden en na een test op Paul Ricard kreeg Lauda een zitje voor 1973 bij de Britse renstal aangeboden.

De Oostenrijker scoorde drie punten in 1973, maar belangrijker was zijn optreden in de Grand Prix van Monaco van dat jaar, waar hij lange tijd op een derde positie reed, voordat zijn wagen het begaf. Enzo Ferrari wist genoeg en nam Lauda voor het volgende seizoen in dienst. Lauda won in zijn eerste seizoen bij Ferrari negen races en stond dertien keer achter elkaar op het podium, maar verloor het kampioenschap van Emerson Fittipaldi. Het jaar erop was het dan toch de beurt aan de Oostenrijker en gedurende de veertien wedstrijden van 1975 stond Lauda slechts viermaal niet op het podium.

Ook in 1976 leek de titel al vroeg naar Niki Lauda te gaan, maar een zwaar ongeluk op de NŁrburgring zette een streep door die plannen. Lauda zat minutenlang bewusteloos in het brandende wrak van zijn Ferrari, voordat twee collega's hem daaruit konden trekken. Even werd er gevreesd voor het leven van de Oostenrijker, die zwaar verbrand was, maar slechts een maand later was hij, zij het voor het leven getekend, alweer aanwezig op het circuit Monza om deel te nemen aan de Italiaanse Grand Prix. Uiteindelijk verloor Lauda de wereldtitel dat jaar met slechts ťťn punt van James Hunt, omdat hij weigerde te rijden in de extreem natte Japanse Grand Prix.

Ferrari had de snelle terugkeer echter niet voorzien en had vlak na het ongeluk Carlos Reutemann bereid gevonden om Lauda te vervangen. Niki wees het team echter op het contract voor 1977 dat hij met de Italianen had getekend, maar werd te verstaan gegeven dat hij dan wel als tweede coureur in dienst was. In een moeilijk seizoen wist de Oostenrijker opnieuw het kampioenschap binnen te slepen, maar bezwoer daarna nooit meer een wedstrijd voor Ferrari te rijden.

Hij tekende direct na zijn wereldtitel bij Brabham, maar de auto viel zwaar tegen. Lauda won slechts twee races in twee jaar, waaronder de Zweedse Grand Prix van 1978, die Lauda won met de zogenaamde fan car, die direct na de race verboden werd. Tijdens de trainingen voor de Grand Prix van Canada in 1979, stapte hij uit de auto, verklaarde hij dat hij "genoeg had van het rijden van rondjes" en verliet het circuit, om zich te storten op zijn pas opgerichte luchtvaartmaatschappij, Lauda Air.

De racewereld dacht nooit meer iets van Niki Lauda te horen, tot hij in 1982 opeens aan de start stond van de eerste race van het seizoen, in een McLaren. Hij won direct weer een aantal races en kreeg in 1984 niet alleen Alain Prost als teamgenoot, maar ook de ijzersterke TAG-motor achter in zijn auto. Prost en Lauda streden tot de laatste race om de wereldtitel en de Oostenrijker won met het kleinste verschil uit de Formule 1-geschiedenis: een half punt. Het gevecht ging door in 1985, maar Lauda kreeg het gevoel dat hij werd tegengewerkt door zijn team en maakte plotseling zijn afscheid uit de racerij bekend.

In 1988 kreeg Lauda Air de vergunningen om twee straalvliegtuigen in te zetten op haar lijndiensten naar Zuid-Amerika, Zuid Oost-AziŽ en AustraliŽ, maar een mysterieuze crash van een van de twee Boeings in de oerwouden van Thailand wierp een zwarte schaduw over het bedrijf. Een jaar later was Lauda alweer terug in de Formule 1-paddock, dit keer als adviseur voor het ooit zo vervloekte Ferrari. Nadat Lauda Air was overgenomen door de nationale luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk, werd Niki Lauda kort teambaas van Jaguar. Tegenwoordig is hij voornamelijk actief als commentator en analyticus op de Duitse televisie.

Mosley wil brandstofbesparing doorzetten

Als het aan Max Mosley ligt zullen Formule 1-auto’s worden gelimiteerd in het brandstofverbruik. Op deze manier moeten de kosten die worden gemaakt sterk teruggebracht worden. Een besparing van 100 miljoen per jaar moet, aldus Mosley, mogelijk zijn.
Het besparen van brandstof en het terugbrengen van de kosten die worden gemaakt in de Formule 1 staan hoog op het prioriteitenlijstje van Max Mosley, president van de FIA. ” Het produceren van lichte, duurzame materialen is een grote verdienste van de autosport, waar de auto-industrie uiteindelijk van zal profiteren. Maar waar we naar toe willen is een auto die snel is en maar heel weinig benzine verbruikt.”, zo verklaarde Mosley.

Ook is de Engelsman van plan om ongebruikte energie dat vrijkomt, op te vangen en op een andere manier te hergebruiken: ”Elke keer als een coureur het gas loslaat of remt, komt er energie vrij. In de toekomst moet die energie worden opgeslagen. Dit kan een enorme toename in de efficiŽntie betekenen.”.

Mosley wil met een ‘engine-freeze’ zijn plannen bekostigen. Door het invoeren van een gehomologeerde motor, die een aantal jaren gebruikt moet worden, kunnen teams per jaar 100 miljoen euro besparen, zo berekende Mosley. Ook verwacht hij dat de auto-industrie zal meebetalen. ”Het zou me niet verbazen dat de auto-industrie bijspringt, want deze ontwikkelingen zijn heel interessant voor productieauto’s”, aldus de FIA-president.

Als de plannen van Mosley worden doorgezet dan zal het voor het eerst in de geschiedenis zijn dat Formule 1-moteren worden beperkt op brandstofverbruik. Tot op heden worden motoren beoordeelt op cilinderinhoud. Zover is het echter nog lang niet, pas in het seizoen 2011 zullen de nieuwe reglementen in werking treden. Voorwaarde is dat alle teams dan akkoord moeten zijn met de plannen en dat technische problemen verholpen zijn. Momenteel ligt het voorstel bij de teams om verder uitgewerkt te worden.

Buitenaardse bescherming...

Zo maar een krantenbericht uit het Algemeen Dagblad van vandaag. Bij mooi weer (en dat is het de laatste tijd wel), zijn er meer UFO-meldingen. Natuurlijk, alle fok!kers in Truth zullen meteen gaan roepen dat het klopt. Dat er zeker buitenaardse intelligentie bestaat. En dat ze ook zeker allemaal wel een keertje ontvoerd zijn geweest.

Wat moet je trouwens doen als je ontvoerd bent door aliens? Zetten ze je wel weer keurig thuis af, of laten ze je achter op ťťn of andere achterbuurt van een planeet.

En leg dan maar eens uit hoe je weer op aarde terug moet komen. Speciaal voor die gevallen is er deze handige gadget . Een dog tag met de lokatie van aarde op. Je komt nu altijd weer veilig terug...

Oh ja, word je ontvoerd en je wordt niet veilig teruggebracht door de aliens dan krijg je je geld terugÖ.

Ook Fiets4daagse Drenthe afgelast

Voor het eerst in haar geschiedenis wordt de Drentse Rijwielvierdaagse afgelast.
De Stichting Drentse Fiets4Daagse heeft een negatief advies gekregen van de hulpverleningsdiensten in de provincie Drenthe en de GGD. Ook de burgemeesters van startplaatsen Assen, Meppel en Hoogeveen vinden de risico's - vanwege de hoge temperaturen - te groot, om het evenement door te laten gaan. Nadat vorige week twee deelnemers aan de wandelvierdaagse in Nijmegen waren overleden door de hitte, was het bestuur van de Fiets4daagse op zijn hoede.

De Drentse hulpverleners waren niet in staat geweest adequaat hulp te bieden als zich veel problemen zouden voordoen tijdens de fietsvierdaagse, zo laat de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) weten. Zowel de deelnemers, als de mensen die bij de evenementen rondom de Rijwielvierdaagse betrokken zijn, zijn erg teleurgesteld.

Met dank aan TazzatNL en TARAraboemdijee voor de submit en de herschrijving.

Spanje wil af van Franco-verering

BuitenlandsDe Spaanse regering van de socialistische premier Josť Luis RodrŪguez Zapatero wil alle eerbetonen aan oud-dictator Franco weg hebben. Zijn regering heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend. Aan dat voorstel is enkele jaren gewerkt.

Wanneer het wetsvoorstel door het parlement wordt goedgekeurd, moeten de lokale overheden alle verwijzingen naar Franco of zijn naasten uitbannen. Gedacht moet worden aan straatnamen, pleinen, standbeelden van Franco en andere leden van zijn regime, alsmede herdenkingen van gevallen strijders die indertijd met Franco tegen de democratisch gekozen socialistische regering streden.

Overigens zijn ook in veel rooms-katholieke kerken eerbetonen aan Franco te zien. In het wetsvoorstel staat dat ook de kerken de symbolen moeten verwijderen.

De nationalist 'GeneralŪsimo' Francisco Franco kwam in 1936 in opstand tegen de toenmalige Spaanse (republikeinse) regering. Wat volgde was een bloedige burgeroorlog, die tussen 1936 en 1939 aan 600.000 mensen het leven kostte. De Nationalisten van Franco, die steun kregen van de nazi's van Hitler, wonnen de strijd tegen de regeringstroepen, die werden gesteund door socialistische strijders uit heel Europa. Franco vestigde tot zijn dood in 1975 een dictatoriaal bewind in Spanje.De beroemde 'Guernica' van Picasso. Verwijst naar het nazi-luchtbombardement in 1937 op het gelijknamige Baskische stadje

Platini wil voorzitter UEFA worden

Michel Platini wil voorzitter worden van de UEFA, de Europese voetbalbond. De Franse voetbalbond heeft de 51-jarige oud-voetballer officieel kandidaat gesteld.

Platini zal de strijd om het voorzitterschap moeten aangaan met de 76-jarige Zweed Lennart Johansson, die is al sinds 1990 de hoogste baas van de UEFA. Bij een congres in DŁsseldorf eind januari 2007 zal worden besloten wie de komende vier jaar voorzitter van de UEFA mag zijn.

Armstrong wil Landis terug bij Discovery Channel

Lance Armstrong, mede-eigenaar van Discovery Channel, ziet graag zijn landgenoot Floyd Landis terug in zijn ploeg.

"We zijn nog altijd in hem geÔnteresseerd. Hij is een verdomd goede renner. We willen hem wel terug en proberen hem te overtuigen. Hij is in balans en ik denk dat hij tactisch slimmer is dan mensen denken. Hij begrijpt de tactiek en hij kent het verloop van een wedstrijd", aldus Armstrong. De uitspraak is opmerkelijk omdat het eerder niet echt boterde tussen de twee Amerikanen.

Van 2002 tot 2004 reed Floyd Landis als meesterknecht voor Armstrong, maar hij kon zich nooit vinden in de regels van de ploeg. De eigenzinnige Landis besloot toen over te stappen naar Phonak om daar voor eigen kansen te rijden. Over de aanstaande heupoperatie van Landis, had The Boss het volgende commentaar: "Ik maak me een beetje zorgen over zijn heup. Ik ken niet het hele verhaal achter die heup. Maar dat verandert niets aan onze interesse in hem."

Na de zeven vette jaren voor Discovery-Channel was de Amerikaanse ploeg dit jaar een stuk minder succesvol in de Tour de France en is men dus op zoek naar een klassementsrijder, die kan strijden met de top. Josť Azevedo was met plaats 19 in het algemeen klassement dit jaar de beste van de ploeg. Verder reed Hincapie ťťn dag in het geel en boekte Popovitsj een etappezege.

Dinsdag uitspraak tegen Italiaanse voetbalclubs

Morgen zal de rechter in Rome uitspraak doen in het hoger beroep tegen de Italiaanse voetbalclubs die zijn beschuldigd van beÔnvloeding van wedstrijdresultaten.

Het oordeel zou eigenlijk al vandaag zijn, maar is een dag verschoven omdat de verhoren in hoger beroep langer duurden dan men had verwacht. Juventus, Lazio Roma, AC Milan en Fiorentina gingen alle in beroep tegen hun straf.

Op de achtergrond bedreigt de clubs nog iets anders. De organisatie voor beurstoezicht overweegt om, afhankelijk van het oordeel van de rechter, voortaan alle professionele voetbalclubs uit te sluiten van beursgang. Die stap zou vooral de kleine beleggers moeten beschermen tegen misstappen door clubs in de financieel gevoelige voetbalwereld.

Amsterdam verkoopt aandelen Schiphol niet

Icoon FinancieelDe gemeente Amsterdam heeft een stokje gezet voor het plan van Minister Gerrit Zalm (VVD) om 49% van de aandelen van Schiphol aan bedrijven te verkopen. Het linkse college van Amsterdam, bestaande uit PvdA en GL, is tegen de privatisering van de luchthaven. De gemeente beschikt over 21,8% van de aandelen, en omdat alle aandeelhouders hun toestemming moeten verlenen voor de liberalisering, gaat het plan van Zalm voorlopig niet door.

De Minister van financiŽn wilde in eerste instantie alle aandelen van Schiphol verkopen, maar de Tweede Kamer ging alleen akkoord met de verkoop van 49% van de aandelen. De Amsterdamse wethouder van FinanciŽn, Lodewijk Asscher (PvdA), gaat daar niet in mee, en wil juist 29 procent van de aandelen van de staat overkopen zodat zij een meerderheidsbelang in de luchthaven krijgen. Zalm, die de aandelenbelangen van de staat beheert, had het aanbod geweigerd.

Asscher heeft een gezamenlijk onderzoek voorgesteld aan Gerrit Zalm, om "een voor alle partijen aanvaardbare uitkomst verder te verkennen".

Top of Flop: Onze Droom

Vorige week waren jullie het wel heel snel met elkaar eens. "Extra Cold" van ZEROį is een flop, dus. Bierbroeder verwoordde jullie mening nog het beste: "Die muziek is niks en die vrouwen ook niet."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Linsey, een 17-jarige Brabantse jongedame. Linsey is nog druk bezig met het opnemen van haar eerste album, maar ze had vorig jaar al enig succes. Haar tweede single "Onze Droom" werd goed ontvangen door lokale TV en radiostations. Dit jaar deed Linsey mee met talent.sterren.nl en ze kwam nog verrassend ver, namelijk bij de beste drie.

De anonieme tipgever vond dit wel iets voor de muzikalen onder ons. cptmarco riep meteen: "wat ontzettend fout".

Dit soort muziek is ook niet echt mijn smaak, maar ik vind het nummer eigenlijk nog niet eens zo slecht. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Poelman alsnog naar EK

Jacqueline Poelman mag toch deelnemen aan het Europees Kampioenschap atletiek in GŲteborg. Dit besloot de KNAU maandagochtend.

Afgelopen zaterdag zag poelman ťťn van de laatste kansen op plaatsing in rook opgaan. In het Belgische Heusden stond ze op de startlijst voor de 200 meter, maar werd haar serie geschrapt. Een paar dagen eerder liep Poelman tijdens wedstrijden in Luik met 23,28 twee honderdsten te langzaam om te voldoen aan de limiet.

Ook Youssef el Rhalfioui zal in de Zweedse stad van de partij zijn. Hij voldeed aan de vereiste tijd voor neo-senioren op de 400 meter.

Perez stopt als international

Kenneth Perez zal niet langer meer uitkomen voor het nationale elftal van Denemarken. De Ajax-speler heeft besloten om zijn interlandcarriŤre, die slechts drie jaar duurde te beŽindigen. De aanvaller heeft vanmiddag bondscoach Morton Olsen ingelicht over zijn besluit.

Als voornaamste reden om te stoppen met zijn loopbaan als international noemt de Deen dat hij al zijn kracht, energie en aandacht aan zijn nieuwe club Ajax wil schenken. Ook het feit dat Perez minder kans zou hebben op een basisplaats is een reden voor zijn beslissing.

Perez maakte zijn debuut in de Deense nationale ploeg in een wedstrijd tegen Engeland. De Ajacied speelde in totaal 19 interlands, zijn laatste was een oefenwedstrijd tegen Frankrijk.

Pas op voor de ...

WaarschuwingsbordenÖ ze zijn er nu eenmaal om ons te beschermen.

De meeste borden lijken gewoon logisch maar er zijn exemplaren die er eerlijk gezegd een beetje misplaatst of totaal zinloos bijhangen. AlhoewelÖzinloos ? U weze gewaarschuwd bij uw volgende bezoek aan CaliforniŽ om op te passen voor neerstortend vee of in Azerbeijdjan op te passen opdat uw hond zijn bruine pakketje niet op de stoep achterlaat. Zeg niet dat we jullie niet hebben gewaarschuwd.
Een paar honderd fotoís van zulke borden zijn hier te vinden.

Nederlandse bergbeklimmer sterft na val in Alpen

Icoon SportEen 21-jarige Nederlandse bergbeklimmer is tijdens een bergtocht in de Zwitserse Alpen gestorven. De Nederlander was bezig aan een klim van de ruim 4000 meter hoge en steile Biancograt, de hoogste bergketen van Oost-Zwitserland.

De man zou zich aan een steen hebben vastgehouden, die plotseling afbrak. Hierdoor maakte de alpinist, die niet was gezekerd door een touw, een val van 200 meter mee, met de dood als gevolg.

Belg vestigt record gsm-werpen

Icoon OpmerkelijkDe uit BelgiŽ afkomstige Pieter Willems is gisteren Belgisch kampioen gsm-werpen geworden. Hij gooide zijn zaktelefoon bijna zestig meter ver, een Belgisch record. Hij zal BelgiŽ dan ook vertegenwoordigen bij het wereldkampioenschap mobieltjes smijten, dat plaats zal vinden in Finland.

De deelnemers van het festijn gebruikten oude gsm's, nieuwe waren te duur om te gebruiken omdat ze, vanzelfsprekend, na afloop van de wedstrijd niet meer geschikt waren om mee te bellen. De organisatie zegt dat het kampioenschap een protest is tegen het altijd maar bereikbaar zijn in onze samenleving.


Met dank aan Ganz voor de submit.

Toeriste in hoofdstad krijgt klappen

PolitieEen 32-jarige toeriste heeft in de nacht van zaterdag op zondag rake klappen opgelopen in Amsterdam omdat ze niet in ging op de avances van een groepje jongemannen van Marokkaanse komaf. De vrouw liep met twee vriendinnen in de Leidsestraat toen de mannen hun versierpogingen begonnen. De dames gaven echter aan geen interesse te hebben in deze toenaderingen.

De heren versierders werden hierop ongevraagd handtastelijk en dreigend. Na wat duw en trek werk werd het slachtoffer een gebroken jukbeen geslagen. Het personeel van New York Pizza verleende eerste hulp. De daders maakten van de gelegenheid gebruik om te vluchten.

De politie is nog op zoek naar de daders en naar getuigen.

Anaconda kondigt nieuwe RPG aan

De Duitse publisher Anaconda, onder andere bekend van Dreamfall The Longest Journey en Paradise, heeft vandaag aangekondigd dat ze een actie-RPG zullen gaan uitbrengen. De game met de naam Legend: Hand of God biedt spelers een RPG in een fantasyscenario met de verslavendheid van Diablo en de graphics van Prince of Persia. Het combatsysteem zal zich afspelen als een cutscene die de speler kan besturen. Het verhaal wordt geleverd door Susan O'Connor, bekend van onder meer Dungeon Siege II. Er is inmiddels ook al een eerste screen van de game verschenen. Wanneer de game uitkomt is nog niet duidelijk.


Casiraghi nieuwe bondscoach Jong ItaliŽ

Niet alleen bij het 'grote' ItaliŽ is er een nieuwe bondscoach, ook bij Jong ItaliŽ is sprake van een wisseling van de wacht. Bij het beloftenelftal heeft oud-voetballer Pierluigi Casiraghi de functie overgenomen van Claudio Gentile.


Gentile was zes jaar in dienst als bondscoach van de Italiaanse beloften. In die zes jaar boekte hij veel succes, waarbij de Europese jeugdtitel van 2004 een absoluut hoogtepunt was. De Italiaanse voetbalbond besloot desondanks het aflopende contract van Gentile niet te verlengen. Tijdens het Europees kampioenschap in Portugal sneuvelde Jong ItaliŽ in de groepsfase, na onder meer een nederlaag tegen Jong Oranje.

Gentile wordt opgevolgt door oud-aanvaller Pierluigi Casaraghi. De 37-jarige Casiraghi, die 44 keer voor het Italiaanse nationale team speelde, zal Jong ItaliŽ nu naar het EK van 2007 in Nederland moeten zien te loodsen.

Mogelijk geen Hockenheim in 2007

Het is al langer bekend dat er vanaf 2007 waarschijnlijk nog maar een GP in Duitsland zal worden verreden. Het Duitse persbureau DPA meldt nu dat de besturen van de NŁrburgring en Hockenheim het eens zijn geworden over het afwisselend organiseren van de Duitse GP. Het idee zal komend weekend met Bernie Ecclestone worden besproken. In 2007 zou er dan niet worden in gereden in Hockenheim, maar in de Eifel.

Hartmut Tesseraux van de Hockenheimring zei: "We gaan ervan uit dat hier in 2007 geen F1-race verreden wordt. We zijn nog aan het onderhandelen en ook tijdens het raceweekend zullen er nog gesprekken met Ecclestone worden gevoerd. We zijn het er in principe over eens dat we de GP afwisselend gaan organiseren."

Het contract met de Hockenheimring eindigt in 2008, het contract met de NŁrburgring loopt een jaar later af. Het afwisselend organiseren van de Duitse GP, achten beide circuits een redelijke oplossing. Komend weekend wordt de GP van Duitsland voor de dertigste keer in Hockenheim verreden.

PvdA: Justitie moet pedopartij alsnog verbieden

Icoon BinnenlandsHet Openbaar Ministerie (OM) moet koste wat het kost de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), verbieden. Dat stellen de PvdA-Kamerleden Khadija Arib en Niesco Dubbelboer. Met dit standpunt scharen zij zich naast kamerlid Geert Wilders. De PvdA'ers zeggen geschokt te zijn door het vonnis van de rechter, dat de 'pedopartij' mag blijven voortbestaan. Volgens de kamerleden moet het OM blijven zoeken naar juridische instrumenten om een verbod te bewerkstelligen.

De pedopartij wil af van het verbod op seks met minderjarigen, het bezit van kinderporno, en het meespelen van jongeren in pornofilms. De PvdA-Kamerleden vragen zich af of deze doelstellingen niet vallen onder 'het aanzetten tot geweld tegen jongeren'. Ook vinden Arib en Dubbelboer het wenselijk dat alle nieuwe partijen die aan de Tweede-Kamerverkiezingen willen meedoen, verscherpt worden getoetst op hun partijprogramma. Tot slot willen ze weten of Donner tevreden is met de huidige juridische mogelijkheden.

Donner (de Minister van Justitie) gaf in de afgelopen weken al meerdere malen te kennen, dat hij de opvattingen van de PNVD 'verwerpelijk' vindt en dat ze indruisen tegen het Verdrag inzake de Rechten van het Kind en het door Nederland geratificeerde Facultatief Protocol inzake de verkoop van kinderen, kinderprostitutie en kinderpornografie. Desondanks levert louter een partijprogramma dat oproept tot het wijzigen van de wet volgens hem geen grond om de partij te verbieden. Het oprichten van een partij is het democratisch recht van elke burger. Dat veel mensen de ideologie waarop deze partij stoelt verwerpelijk vinden, doet daar niets aan af, volgens de CDA'er.

Met dank aan stefan1187 voor de submit.

Prijsvraag tegen huisvestingsprobleem

Icoon BinnenlandsEen prijsvraag moet woningcorporaties, gemeenten en opvang- en zorginstellingen inspireren tot het bedenken van nieuwe oplossingen voor de huisvesting van verslaafden, risicojongeren en ex-gedetineerden. Aan deze prijsvraag, de zogenoemde Zilveren Woonladder, is een geldprijs verbonden van 10.000 euro. Dat maakten minister van volkshuisvesting Sybilla Dekker (VVD) en staatssecretaris van Welzijn Clťmence Ross (CDA) vandaag bekend.

Het uitschrijven van de prijsvraag dient volgens Dekker en Ross als stimulans voor woningcorporaties, gemeenten en andere organisaties om maatschappelijk te ondernemen. Goede huisvesting moet volgens Dekker ook weggelegd zijn voor mensen in het 'souterrain van de woningmarkt'. Het betreft hier mensen die door omstandigheden niet in aanmerking komen voor een reguliere woning. "De juiste zorg en begeleiding voor bijvoorbeeld verslaafden en risicojongeren zijn onontbeerlijk", aldus Dekker.

Voor de Zilveren Woonladder 2006 is het thema 'Hoe realiseer je draagvlak bij omwonenden?' Deelnemers kunnen tot 22 september hun ideeŽn indienen. Hierna worden tien projecten genomineerd en op 14 december vindt de prijsuitreiking plaats. De uiteindelijke winnaar is verplicht de geldprijs te besteden aan het ingediende project of een vergelijkbaar initiatief.

Castro keurt kopstoot Zidane goed

Zinedine Zidane heeft steun uit onverwachte hoek gekregen. Niemand minder dan de president van Cuba, Fidel Castro neemt het op voor de Fransman.

Castro reageerde tegen een verslaggever van de Venezolaanse televisie op de kopstoot die Zidane uitdeelde aan Marco Materazzi tijdens de WK-finale tussen Frankrijk en ItaliŽ. "Ik keur niet goed dat ze Zidane hebben geschorst. Ik heb het gezien en hij moet heel erg beledigd zijn geweest om zo te reageren."

Zidane werd in de finale tussen ItaliŽ en Frankrijk met rood van het veld gestuurd. De voormalig wereldvoetballer van het jaar werd door de FIFA voor drie wedstrijden geschorst. Zidane stopte na het WK met voetballen, waardoor een schorsing niet meer van toepassing is. Zidane heeft aangeboden zijn boetedoening te doen door middel van vrijwilligerswerk.

Simr terug bij Excelsior

Jarda Simr keert terug naar Excelsior. Als de middenvelder de medische keuring doorstaat kan hij een contract voor de duur van drie jaar tekenen. Overigens moet de Tsjech dan nog wel een tewerkstellingvergunning ontvangen.

In de periode tussen 1999 en 2001 stond Simr ook al onder contract bij de club uit Rotterdam. Verder speelde hij nog vier seizoenen voor NEC, waarna hij naar Polen vertrok om voor Amica Wronki uit te komen.

Bij zijn huidige werkgever had Simr nog een doorlopend contract, maar Amica Wronki is deze zomer een fusie aangegaan met Lech Poznan. Hierdoor werd het voor Excelsior makkelijk om de 27-jarige speler transfervrij naar de Nederlandse havenstad te halen.

Excelsior wil Gyan niet

Christian Gyan zal volgend jaar niet de kleuren van Excelsior verdedigen. De verdediger maakt voor het nieuwe seizoen geen deel meer uit van de het eerste van Feyenoord en werd in verband gebracht met een overgang naar Excelsior. De Kralingers zitten echter niet te wachten op de Ghanees.

Naast Gyan mogen ook Patrick Mtiliga en Maikel Aerts uitkijken naar een andere werkgever. Zij staan op de nominatie voor verkoop, verhuur van het tweetal ziet Feyenoord niet zitten. Diego Biseswar mag wel verhuurd worden. De Rotterdammers zoeken voor het jonge talent een eredivisieclub, waar hij ervaring op kan doen.

Kleuter stelselmatig misbruikt door familieleden

Icoon BinnenlandsEen Sittards meisje dat inmiddels zeven jaar is, werd in haar kleutertijd gedurende een langere periode stelselmatig verkracht door haar moeder, opa en broer. Ook werd zij slecht verzorgd. Toen zij uit huis werd geplaatst was zij ernstig ondervoed, had zij al geruime tijd niet meer gedronken en was zij al lang niet meer gewassen. Dit is althans de gedetailleerde beschuldiging die Justitie in Maastricht uit aan het adres van de drie familieleden van het meisje. De rechtszaak die op 9 augustus begint, moet uitwijzen of deze beschuldigingen kloppen.

Justitie in Maastricht spreekt van een van de meest ernstige zedenzaken in Limburg van de laatste tien jaar. "In deze omvang heb ik zoiets nog nooit meegemaakt", zegt persofficier van justitie A. Rogier, die toch het een en ander moet hebben meegemaakt. "Het is uitermate schokkend te ervaren dat zo'n jong kind heeft bloot moeten staan aan dergelijke gruwelijkheden. Het meisje is in een huiselijke sfeer misbruikt, een plek waar zij zich veilig had moeten voelen." Het kind zou het inmiddels naar omstandigheden redelijk goed maken.

Met dank aan R_Style en Richardfun voor de submit.

AMD neemt ATi over voor 5,4 miljard dollar

We berichtten gisteren al dat er geruchten gingen over een overname van ATI door AMD, inmiddels zijn deze geruchten bevestigd. AMD zal ATI overnemen voor een bedrag van $5.4 miljard, leuk gevolg voor ATI was dat de aandelen maar liefst 18% stegen na het bekend maken van de overname.

Voor AMD is het de grootste overname uit de geschiedenis. Een van de redenen achter deze actie is de concurrentie met Intel, welke momenteel de markt voor halfgeleiders in handen heeft. AMD hoopt met deze aankoop meer orders binnen te krijgen van bedrijven als Dell en Hewlett-Packard, aangezien ze nu zowel de processor chips als de grafische chips kunnen leveren.

Voor ATI zal de overname hetzelfde effect hebben in omgekeerde volgorde. Concurrent nVidia levert momenteel meer chips, maar door de overname zouden veel bedrijven wel eens voor ATi kunnen gaan kiezen om kosten te besparen.

Of deze overname ook het effect zal hebben dat pc's met AMD processoren en ATi grafische kaarten in de toekomst goedkoper worden is niet bekend, maar lijkt niet erg waarschijnlijk. Zeker op de korte termijn zal AMD nog wat problemen kennen met de integratie van beide bedrijven en zullen de kosten voor het bedrijf nog wel blijven oplopen.


Schumacher blij met Massa

Michael Schumacher heeft gezegd dat hij erg blij is met Felipe Massa, zijn teamgenoot bij Ferrari. Bij de laatste twee races, die werden gewonnen door Schumacher, stond de Braziliaan beide keren op het podium.

"Veel mensen maken de fout om Massa te vergelijken met Barrichello en Irvine, terwijl zij al langere tijd voor Ferrari reden. Je moet iemand de tijd geven om te leren. Ik vind dat Felipe het heel goed doet. Je kunt niet van iemand verwachten dat hij in de wagen springt en de rest meteen verslaat," aldus Schumacher in een interview met Gazzetta dello Sport.

Bewoners vinden skelet tijdens verbouwing

Icoon ShockingTijdens een verbouwing kan er nogal wat troep boven water komen. Zo ook in Lage Zwaluwe, waar de bewoners van een huis de restanten vonden van wat ooit een mens is geweest. Het lijk lag onder een betonnen laag in de badkamer. Over het hoofd zat een zak en de handen waren op de rug gebonden met plastic bindmateriaal. Ook miste het een voet.

Het lijk zou tussen de vijftien Š twintig jaar geleden verborgen zijn. In die tijd was er op het adres een shoarmatent gevestigd, die 10 jaar geleden door geluidsoverlast werd gesloten.

De technische recherche onderzoekt hoe lang het lichaam daar precies heeft gelegen. De politie heeft laten weten dat de huidige bewoners nergens van worden verdacht.

Met dank aan Xanthe voor de submit.

Crespo wil terug naar ItaliŽ

De Argentijn Hernan Crespo heeft aangegeven dat hij weg wil bij Chelsea, en terug wil keren naar ItaliŽ. Crespo is zelfs bereid om salaris in te leveren als dat nodig is om terug te kunnen keren naar de Serie A.

"Abramovich heeft mij een huis, een privť-jet en meer geld aangeboden, maar ik wil gewoon terug naar huis", aldus de Argentijn. "Abramovich is een geweldige persoon en Chelsea is een geweldige club, ze hebben me als een koning behandeld. Daar ligt het niet aan”.

"Ik hou gewoon van ItaliŽ, daar kan geen geld of succes tegenop. ItaliŽ is mijn natuurlijke omgeving, de plek waar ik wil leven na mijn voetballoopbaan. Daarbij is het voor mij ook nog eens de beste plek om te voetballen", aldus Crespo over ItaliŽ.

Nu ItaliŽ in de ban is van het grote fraudeschandaal is het nog maar de vraag of Crespo wel naar ItaliŽ kan. "Ik moet gewoon wachten en hopen dat ik een keer gebeld word. Ik kan alleen garanderen dat ik een gezonde en fitte aanvaller ben met slechts ťťn wens: terugkeren naar het voetbal dat ik graag speel".

Waarom ?

Deze man probeert een snelweg met 16 banen over te steken, vraag me niet waarom, hij lijkt een jerrycan ofzo in z'n handen te hebben, dus wie weet had ie autopech ofzo ?

Op de een of andere manier weet hij telkens veilig over te steken door de auto's tot stoppen te dwingen, en dan als hij bijna veilig aan de overkant is, gaat het mis.....

Politieagent schiet op verdachte

Icoon PolitieBij een aanhouding op de Hasselerbaan in Hengelo, heeft een politieagent gisteravond een 18-jarige verdachte neergeschoten. De jongeman is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Na een melding dat een bepaalde persoon een huis probeerde binnen te dringen, ging de politie naar het opgegeven adres, en trof daar een verdachte aan. De politie wilde deze persoon arresteren, maar de 18-jarige man werkte niet mee en bedreigde de agenten met een mes. De politie reageerde met pepperspray en zette een politiehond in. De man bleef echter dreigen met het mes, waarop een diender de verdachte neerschoot.

De Rijksrecherche zal onderzoeken of de agent juist heeft gehandeld. Dit is echter niks speciaals en betreft de gebruikelijke procedure bij vuurwapengeweld.

Met dank aan puntje78, FunFair en Rianne84 voor de submit.

Inval bij Poolse voetbalbond

De Poolse politie heeft maandag een inval gedaan bij de kantoren van de nationale voetbalbond. Zij worden namelijk verdacht van het verduisteren van toevertrouwde gelden rondom het verkopen van toegangskaarten voor het WK voetbal.

Eerder werd er al een onderzoek gestart nadat een groot aantal Poolse fans diverse klachten had ingediend. Er zouden vraagtekens zijn geplaatst bij de gang van zaken. Deze groep had geld over gemaakt voor de kaarten, maar zij hebben de bestelde kaarten nooit ontvangen.

Uitgehongerde meisjes aangetroffen in ouderlijk huis

Icoon BuitenlandsTwee uitgemergelde meisjes zijn vrijdag in het ziekenhuis opgenomen nadat de politie hen in een vergevorderd stadium van uithongering had aangetroffen. De 6 en 7-jarige meisjes werden in de kelder van hun ouderlijk huis in Wichita (Kansas, VS) gevonden. De kinderen zeiden dat ze alleen aten wanneer hun vader niet op zakenreis was. Een politieagent die hen vond, beschreef hun toestand als "het is het ergste geval van ondervoeding dat ik ooit heb gezien, het leek wel of ze uit een concentratiekamp kwamen".

De stiefmoeder van de meisjes, die met haar eigen gezonde en weldoorvoede kinderen boven in hetzelfde huis woonde, werd meegenomen voor verhoor. Hun vader, die weg was op zakenreis, zal bij terugkomst eveneens worden ondervraagd.

Met dank aan BeejEm en kraammiep voor de submit.

Kuyt hervat training bij Feyenoord

Dirk Kuyt is maandag bij Feyenoord begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De spits vertrok met de selectie van de Rotterdammers voor een trainingskamp naar Winterswijk. Kuyt hoefde zich vandaag pas te melden omdat hij met Oranje actief was op het WK in Duitsland.

Kuyt werd de afgelopen tijd met enkele andere clubs in verband gebracht, met name Liverpool zou de spits graag willen aantrekken. De verwachting is echter dat hij morgen gewoon met Feyenoord de oefenwedstrijd tegen Babberich speelt.

999 Muziekvideos

Nadat we al eerder 1400 muziekvideos uit de jaren 80 hebben kunnen aanschouwen, is er nu ook een site waar bijna 1000 redelijk populaire muziekvideos op staan.

Bekijk allemaal muziekvideos van onder andere Metallica en de Red Hot Chili Peppers. Maar ook kun je er muziekvideos van Abba en Roxette bekijken. Er staan zelf muziekvideos van Scooter en Fatboy Slim op. Voor iedereen staat er wel wat bij. Ook als je van Britney Spears en Madonna houdt.

Arveladze blijft AZ trouw

Shota Arveladze zal zijn huidige club AZ trouw blijven. Hiermee gaat een eventuele overgang naar het Spaanse Levante niet door, aangezien de spits dit namelijk niet zag zitten.

Dit is goed nieuws voor de Alkmaarse formatie, aangezien de club Arveladze graag wilde behouden. "Zijn gezin heeft het in Nederland goed naar de zin en bovendien is hij in samenwerking met Moussa Dembele ook nog een belangrijke speler", aldus Marcel Brands, technisch directeur van AZ, in De Telegraaf.

Vorig seizoen kwam Arveladze over van het Schotse Glasgow Rangers. In zijn eerste seizoen bij de ploeg uit Alkmaar kwam de GeorgiŽr 31 keer in actie in de Eredivisie. Hierin wist hij 22 keer te scoren.

KPN levert tv en internetten in intercity's

Icoon Vervoer Treinreizigers in intercity's krijgen vanaf december televisies en draadloos internet in de trein. In 1200 wagons worden televisieschermen opgehangen. Hierop worden actuele reisinformatie, overstapmogelijkheden, aankomsttijden, nieuws, entertainment en speciale programma's getoond.

KPN Hotspots Hotspots worden gebruikt om tijdens de treinreis te kunnen internetten op een laptop. Voor internetten in de trein zal apart betaald moeten worden. Het treinkaartje zal volgens de NS niet duurder worden. "We gaan het kostendekkend doen", aldus een woordvoerder. De NS wil op de televisies reclame uitzenden om het rendabel te houden.

Tijdens een proef op het traject Haarlem-Maastricht leverde het RTL Nieuws nog de beelden. KPN wil het nieuws echter zelf gaan leveren. Op dat traject werd ook draadloos internet getest, en dat was volgens de NS met succes. De reizigers waren erg te spreken over deze proef. De overstapmogelijkheden en de aankomsttijden op de schermen werden zeer gewaardeerd.

KPN ziet in deze samenwerking de ideale mogelijkheid om zichzelf te profileren als multimedia-dienstverlener. KPN verwacht 240 miljoen reizigers per jaar te kunnen bereiken. De NS wil de reiziger meer informatie kunnen leveren. Beide bedrijven hebben een intentieverklaring getekend om samen hiermee verder te gaan. In het najaar hopen ze tot een samenwerkingsovereenkomst te komen.

Met dank aan Sonic19, YellowBlacks, TazzatNL en Rianne84 voor de submit.

Bergkamp hoopt op terugkeer Vieira

Dennis Bergkamp, die afgelopen zaterdag zijn afscheidwedstrijd voor Arsenal speelde, hoopt dat de Franse middenvelder Patrick Vieira terugkeert bij Arsenal.

Bergkamp zegt dat The Gunners de kwaliteiten van de Fransman nog altijd goed kunnen gebruiken. "We hebben allemaal kunnen zien hoe hij speelde op het WK", aldus de Nederlander.

In 2005 maakte Vieira, na negen seizoenen Arsenal de overstap naar Juventus. Omdat de Oude Dame vanwege het Italiaanse omkoopschandaal wordt teruggezet naar de Serie B is Vieira weer op zoek naar een andere club. Internazionale wil de 30-jarige Fransman graag inlijven, maar Bergkamp hoopt dat hij kiest voor Arsenal. "Het zou fantastisch zijn als hij hier nog een jaar zou voetballen. We hebben een team dat meedoet om alle prijzen. Dus wat dat betreft hoeft hij niet op zoek naar een andere club dan Arsenal," zei Bergkamp.

Toestand Ariel Sharon verslechterd

Icoon BuitenlandsDe toestand van de IsraŽlische ex-minister-president Ariel Sharon, die sinds begin van dit jaar in een comateuze toestand verkeert, is de afgelopen dagen ernstig achteruit gegaan. Dit heeft een woordvoerster van het Sheba ziekenhuis, waar Sharon nu ongeveer twee maanden ligt, bekend gemaakt.

De ex-premier kampt met problemen aan zijn nieren, waardoor oedeem optreedt; vochtophoping in diverse lichaamsdelen. Hij zal wellicht snel aan een dialyseapparaat gekoppeld worden, om zijn toestand stabiel te maken. Ook is uit onderzoek gebleken dat het hersenweefsel van Sharon is veranderd, dat mogelijk kan wijzen op een infectie.

"Sharon heeft te maken met een ernstige bedreiging op zijn leven, en als hij niet wordt behandeld door middel van dialyse dan kan bij binnen enkele dagen sterven", aldus een arts van de IsraŽlische ex-premier. Sharon ligt sinds 4 januari in het ziekenhuis, als gevolg van een zware beroerte.


Ariel Sharon (december 2005)

Man geeft 10-jarige kwatter klappen

OpmerkelijkEen jochie van 10 jaar heeft gisteren in Sluiskil (Zeeuws-Vlaanderen) rake klappen ontvangen omdat hij op straat spuugde. Al fietsend had hij een vliegje binnen gekregen dat hij probeerde kwijt te raken. Een nog onbekende man was echter niet van deze kwatterij gediend, en deelde een schop en klap uit aan de jonge fietser.

Het slachtoffer hield aan de mishandeling een bult boven zijn oor over. De politie is nog op zoek naar de dader.


Met dank aan R_Style voor de submit.

Teenage Mutant Ninja Turtles

De stripboekhelden zijn populair op dit moment. De ene film na de andere film wordt er van gemaakt. Denk maar aan X-men, Spiderman en The Fantastic Four. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer op te noemen. Ook wordt er meestal niet maar ťťn deel van uit gebracht omdat de successen zo groot zijn.

Binnenkort komt Superman Returns in de bioscoop en ook het derde deel van Spiderman zal niet lang op zich laten wachten. De opnames van het tweede deel van The Fantastic Four beginnen ook binnenkort. Maar ook is er begonnen aan de productie van Teenage Mutant Nunja Turtels. De vier groene helden onder leiding van een rat.

Groningse peuter op de bon voor wildplassen

PolitieIn Veendam is een peuter bekeurd wegens wildplassen. De 3-jarige wetsovertreder werd in de kraag gevat toen hij zijn blaas leegde in de bosjes van het plaatselijke Borgerswold-park .

De boete van 75 euro is overigens overhandigd aan de moeder van de peuter, die naast haar zoontje stond.

De politie wil niet op de zaak ingaan. De moeder heeft protest aangetekend. Het Openbaar Ministerie zal uiteindelijk beslissen of de moeder de boete wel of niet moet betalen.

Met dank aan Sonic19, Xanthe, stefan1187, YubYub, Beuzebelder en Plonzer voor de submit.

Johan Vlemmix stapt uit de showbusiness

Icoon ShowbizzJohan Vlemmix stapt uit de showbusiness omdat hij teleurgesteld is over de gang van zaken rond zijn Wuppielied. De Brabander had tijdens de Wuppierage tijdens de WK een lied gemaakt over de pluizige ruimtewezens. Het reclamebureau dat de rechten bezit was echter not amused over 'Allemaal Wuppies' waar Vlemmix vertelt wat hij ziet als hij gedronken heeft. Dat de opbrengst naar een goed doel zou gaan maakte het bureau niks uit.

Het leidde tot een rechtszaak waarin vrijdag uitspraak is gedaan. Vlemmix verloor op bijna alle punten en moet alle cd's uit de handel nemen. Bovendien mag Vlemmix het woord Wuppie niet meer uitspreken op straffe van 1000 euro per keer dat hij het noemt. De rechter gaf Vlemmix alleen gelijk dat hij geen 'alcoholmisbruikende idioot' is, zoals werd gesteld.

Dat Vlemmix zich nu bezint over zijn carriŤre in de showbizz komt wellicht te laat. Hij heeft er veel geld mee verloren, zijn huwelijk is zo goed als voorbij en vrienden heeft hij ook amper meer. "Wat heb ik er uiteindelijk mee bereikt? Dat ik als een idioot bekend sta", aldus Vlemmix. Of de Brabander zich aan zijn woord houdt moet uiteraard worden afgewacht.


Vlemmix: geen 'alcoholmisbruikende idioot'


Met dank aan SunChaser voor de herschreven submit.

Phonak wint geldklassement

Phonak is de winnaar geworden van het geldklassement van de Tour de France. De ploeg met winnaar Floyd Landis, fietste in drie weken net geen vijf ton bij elkaar.

De top 3 wordt compleet gemaakt met Caisse d'Epargne en T-Mobile. De Rabobankploeg is terug te vinde op een vijfde plaats met 141.870 euro's.

Geldklassement Tour de France 2006
1. Phonak 496.280 euro
2. Caisse d'Epargne 236.330
3. T-Mobile 219.660
4. CSC 160.580
5. Rabobank 141.870
6. Davitamon-Lotto 137.820
7. Lampre 76.850
8. AG2R 75.800
9. Saunier Duval 71.170
10. Gerolsteiner 66.830
11. Crťdit Agricole 52.240
12. Bouygues 41.750
13. Milram 41.030
14. Cofidis 37.160
15. Discovery Channel 34.130
16. Liquigas 33.130
17. FranÁaise des Jeux 31.710
18. Quick-Step 30.970
19. Euskaltel 28.590
20. Agritubel 15.200

Vodafone verliest 28.000 klanten in tweede kwartaal

Icoon Financieel's Werelds grootste mobiele telecombedrijf, Vodafone, heeft in Nederland in het tweede kwartaal van 2006 zo'n 28.000 klanten zien vertrekken. Het is voor de telecomgigant een teleurstellend vervolg op het eerste kwartaal van dit jaar, waarin het in ons land al 67.000 klanten verloor. Een verklaring voor het teruglopende klantenbestand geeft Vodafone niet.

Ondanks een verlies van 95.000 klanten over de eerste helft van 2006, beschikt Vodafone in Nederland nu over 3,88 miljoen klanten. Dat is een toename van ongeveer 200.000 klanten vergeleken met een jaar geleden.

De gemiddelde gebruiker was in het tweede kwartaal goed voor 35,70 euro omzet. Het aantal spraakminuten nam opnieuw toe en kwam in het tweede kwartaal uit op 1,82 miljard vergeleken met 1,73 miljard in het eerste kwartaal. Het aantal prepaid bellers nam in het tweede kwartaal af met 0,6% en vertegenwoordigt nu nog 51,8% van het totale klantenbestand van Vodafone in Nederland.

Tjallingii succesvol in China

Maarten Tjallingii heeft de Ronde van Qing Hai Lake op zijn naam geschreven. De Nederlander wist eerder al dit jaar de Ronde van BelgiŽ te winnen.

In de negende en laatste etappe, die gewonnen werd door de OekraÔner Bogdan Bondrev, moest hij ťťn seconde voorsprong verdedigen tegen de IraniŽr Hossein Askari. Beide renners kwamen tegelijk in het peloton over de streep, waardoor de renner van Skil Shimano onder grote Chineze belangstelling zijn overwinning kon vieren.

VantheMan meldt zich gewoon bij United

Ruud van Nistelrooy heeft zich maandagochtend toch weer gemeld voor de training bij Manchester United. De afgelopen tijd werd de spits nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid en Bayern MŁnchen, maar beiden clubs konden vooralsnog geen overeenstemming bereiken met de Engelsen over de transfersom.

De coach van United, Alex Ferguson, had mede daarom Van Nistelrooy gesommeerd zich vandaag weer bij de Engelse club te melden. Aan het eind van vorig seizoen belandde de 30-jarige aanvaller op de bank bij Manchester, en daarom staat hij open voor een overgang naar een andere club.

Standen MLB per 24 juli

Voor het eerst in de 115 jaar dat de St. Louis Cardinals en Los Angeles Dodgers in dezelfde competitie spelen is het de Cardinals gelukt om alle onderlinge wedstrijden van het seizoen winnend af te sluiten. Jared Weaver van de Angels werd de eerste pitcher in 25 jaar die de eerste zeven wedstrijden van zijn carriŤre in winst wist om te zetten.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
Boston Red Sox975938.6086-4L2
New York Yankees965640.5836-4L1
Toronto Blue Jays985543.5616-4W1
Baltimore Orioles1004555.4504-6W1
Tampa Bay Devil Rays994158.4142-8L1
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers986632.6737-3W1
Chicago White Sox975938.6083-7W1
Minnesota Twins975641.5779-1W1
Cleveland Indians974354.4433-7L1
Kansas City Royals983464.3473-7L2
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics985147.5206-4L1
Texas Rangers995148.5155-5L1
Los Angeles Angels985048.5107-3W2
Seattle Mariners984751.4805-5W2
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets985939.6027-3L1
Atlanta Braves974651.4748-2W1
Florida Marlins974552.4647-3W3
Philadelphia Phillies954451.4636-4L1
Washington Nationals994356.4345-5W3
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals975641.5778-2W4
Cincinnati Reds995247.5257-3L1
Houston Astros994752.4754-6W1
Milwaukee Brewers994752.4753-7W1
Chicago Cubs973760.3814-6L3
Pittsburgh Pirates1003565.3505-5L3
West DivisionPWLPCTL10STRK
San Diego Padres985147.5203-7W1
San Francisco Giants995148.5156-4L1
Arizona Diamondbacks985048.5107-3L1
Los Angeles Dodgers994752.4751-9L5
Colorado Rockies974651.4742-8W1

Situatie playoffs
American League
1.Detroit TigersĻ
2.Boston Red SoxĻ
3.Oakland AthleticsĻ
4.Chicago White Sox
5.New York Yankees
6.Minnesota Twins
National League
1.New York MetsĻ
2.St. Louis CardinalsĻ
3.San Diego PadresĻ
4.Cincinnati Reds
5.San Francisco Giants
6.Arizona Diamondbacks

Ļ Divisieleider

Van den Bergh verliest bij MLS-debuut

Voormalig FC Utrecht-speler Dave van den Bergh heeft zijn eerste wedstrijd in de Amerikaanse Major League Soccer verloren. De linksbuiten verloor met de Kansas City Wizards de uitwedstrijd tegen de New York Red Bulls met 1-0.

De enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Mike Magee. Van den Bergh speelde een uur mee tegen de nieuwe club van de oud-bondscoach van de Verenigde Staten, Bruce Arena. De Kansas City Wizards staan vijfde in de Eastern Conference van de MLS, de Red Bulls bezetten de derde plaats.

Boek: Neil Gaiman - De Bende van Anansi

Charles Nancy is druk bezig om met zijn verloofde zijn bruiloft te plannen, maar hij heeft daarbij niet echt veel zin om zijn vader uit te nodigen. Vooral de herinneringen die hij heeft aan de vernederingen door die man zijn daarvan de oorzaak. Zo is zijn vader de reden dat iedereen hem Fat Charlie noemt, en dat terwijl hij niet eens meer zo dik is. Zelfs het verhuizen met zijn moeder naar Engeland heeft de naam niet kunnen vergeten. Op aandringen van zijn verloofde probeert hij toch contact op te nemen met zijn vader, maar dan komt hij erachter dat zijn vader is overleden tijdens een karaoke-act. Gelukkig zal hem dan nu de vernederingen en de schaamte bespaard blijven. Na de begrafenis in Florida worden hem enkele feiten verteld die hij achteraf liever niet had geweten. Zo was zijn vader eigenlijk een god, en blijkt hij een (half) broer te hebben. Zijn leven zal al snel overhoop worden gegooid.

Neil Gaiman - De Bende van Anansi

Scholes weer beschikbaar voor nationale ploeg

Paul Scholes zal zich weer beschikbaar stellen voor het nationale elftal van Engeland. De 31-jarige middenvelder zette na het EK van 2004 in Portugal een punt achter zijn interland loopbaan.

De speler van Manchester United stoorde zich aan de tactische keuzes van de inmiddels vertrokken bondscoach Sven Goran Eriksson.Eriksson stelde Scholes vaak als linkermiddenvelder op, waar de speler het niet mee eens was.

Het is echter nog maar de vraag of Scholes geselecteerd zal worden door Steve McClaren, de nieuwe bondscoach van de Engelsen. Aangezien McClaren al over een ijzersterk middenveld beschikt met onder andere Beckham, Lampard en Gerrard.

Het afgelopen half jaar kwam Scholes nauwelijks nog in actie bij zijn club. Hij kampte met een oogblessure.

Volleyballers nog ongeslagen

Afgelopen weekend heeft het Nederlands heren volleybal-team een goede stap gezet om hun A-status terug te verdienen. Om de A-status terug te krijgen, moeten de Nederlanders het toernooi om de European League winnend afsluiten.

Op vrijdag versloegen de Nederlandse volleybalheren Turkije. De wedstrijd ging vanaf het begin af aan gelijk op: de eerste set ging verloren met 25-21. De tweede set ging redelijk eenvoudig naar het Nederlandse team 25-19. De derde set was een ware kraker het werd hier 28-26 waarna de vierde set vrij makkelijk naar Nederland ging met 25-16.

Zaterdag stond een ontmoeting met Duitsland op het programma. De eerste twee sets gingen naar het team van bondscoach Peter Blangť (25-23, 27-25) maar ze lieten de Duitsers daarna ook vrij makkelijk langs zij komen (21-25, 22-25). In de beslissende vijfde set was Nederland weer heer en meester (15-10).

Zondag moesten de volleybalheren het opnemen tegen Spanje de nummer vier van het afgelopen Europees Kampioenschap. Deze wedstrijd ging vrij eenvoudig met 3-0 (25-19, 25-15, 25-16) in sets naar Nederland. Nederland is door deze overwinning nu koploper in de European League met zes punten uit drie wedstrijden .

Komend weekend zal er in Rotterdam gespeeld worden

Miss Puerto Rico Miss Universe 2006

Miss Puerto Rico, Zuleyka Rivera, is gisteren in Los Angeles gekroond tot mooiste miss van het heelal: Miss Universe 2006. In totaal namen missen uit 86 landen deel aan de verkiezing.

Zuleyka Rivera, 18 jaar, kreeg buiten het onvermijdelijke kroontje ook een cheque van 250.000 dollar. Rivera zorgde na afloop overigens nog voor consternatie door tijdens de persconferentie flauw te vallen. Ze werd snel afgevoerd, maar mankeerde niet veel. De warmte en de strakke, zware en met pareltjes bezette kleding zouden de oorzaak zijn geweest van de flauwte.

Naar de Miss Universe-verkiezing keken wereldwijd zo'n 600 miljoen mensen. Voornamelijk uit Latijns-Amerika en landen rond de Grote Oceaan, waar het evenement erg populair is.De 18-jarige Miss Universe
Meer foto's

Met dank aan Coltfireman voor de submit.

Voice-over acteurs voor Saints Row

Games en films komen al geleidelijk dichter bij elkaar de afgelopen paar jaar. Steeds vaker zien we filmsterren die stemmen vertolken in games. Zo zagen we onlang in Oblivion Patrick Stewart en Sean Bean. Ook Saints Row heeft een prachtige line-up van Hollywood acteurs weten aan te trekken om de stemmen in de game te vertolken.

Michael Clarke Duncan, speelde in films als The Green Mile, Sin City, The Island en DareDevil. Ook vertolke hij al stemmen in games als SOCOM II, Star Trek: Klingon Academy en Soldier of Fortune.

David Carradine, speelde in een hoop films waarvan Kill Bill vol. I en II toch wel de bekendste zijn. Het wordt zijn eerste game.

Tia Carrere, speelde in True Lies en deed voice overs voor beide Lilo & Stitch films. Ze deed 10 jaar geleden al een stem in de game The Daedalus Encounter.

Daniel Dae Kim, bekend van series als Lost, Angel en 24. Zijn stem verleende hij al aan 24: The Game en Tenchu san.

Andere acteurs die ook hun stemmen verlenen zijn oa Mila Kunis (Family Guy), Keith David (Halo 2), Freddy RodrŪguez (Poseidon), Michael Rapaport (Deep Blue Sea) en Joaquim de Almeida (24).

Als het op de stemmen aankomt hoeven we ons dus geen zorgen te maken dat er geen kwaliteit in huis is.Daniel Dae Kim en Michael Clarke Duncan

Kleinste hond ter wereld

Als je een hond in huis neemt dan weet je wat je te doen staat. Je zult elke dag drie keer met hem moeten gaan wandelen, je moet hem eten en drinken geven en je moet hem regelmatig borstelen. Hoe groter de hond hoe meer je met hem moet lopen, hoe meer hij eet en hoe meer haren hij verliest.

Als je dus wel een hond wilt hebben maar eigenlijk geen zin hebt in alle dingen die er bij komen kijken, koop dan een kleine hond. Bijvoorbeeld een hond ter grootte van een Cola blikje.

Nederland weert Turkse imams

Nederland heeft de grens gesloten voor imams uit Turkije. De afgelopen tijd is 18 imams de toegang ontzegd omdat ze volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) onvoldoende zijn ingeburgerd. Ze moeten eerst in Turkije een inburgeringscursus met goed gevolg afronden en examen doen op de Nederlandse ambassade. Achttien Turkse moskeeŽn in Nederland zitten hierdoor nu zonder geestelijk leider.

De Turkse regering heeft Nederland inmiddels om opheldering gevraagd. Yusuf Kalkan, belast met religieuze zaken voor de Turkse ambassade in Den Haag en voorzitter van de landelijke moskeevereniging Diaynet, zegt het voorlopig even af te wachten: ''Maar zonodig nemen we met 142 moskeebesturen gerechtelijke stappen.'' Volgens hem hebben alle imams op kosten van Diaynet een inburgeringscursus van drie maanden gevolgd op het Albeda-college in Rotterdam: ''Ze weten meer van Nederland dan nodig is.''

De IND kent de cursus, maar accepteert het diploma niet:''Iedere nieuwkomer, ook een imam, moet volgens de nieuwe regels eerst examen doen op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De imams hebben dat niet gedaan'', aldus een woordvoerder van de IND. Hij zegt dat het best zo kan zijn dat het Rotterdamse examen zwaarder is dan de test in Ankara, ''maar wij accepteren nu eenmaal alleen een diploma dat op de ambassade is gehaald.''

De moskeebesturen in Lelystad, Leeuwarden, Assen, Amsterdam, Culemborg, Delft en Boxtel zitten door de opstelling van de IND nu zonder vaste imam. In Lelystad heeft dit al geleid tot een leegloop.

[Champ Car] Wilson wint in Edmonton

De Brit Justin Wilson heeft de Champ Car-race in het Canadese Edmonton op zijn naam geschreven. De RuSport-coureur rekende in een rechtstreeks duel af met Sebastien Bourdais, die als tweede eindigde en de leiding in het klassement behield. AJ Allmendinger finishte als derde.

Charles Zwolsman wist direct na de start vier coureurs te passeren, maar na vijftien ronden kreeg de coureur van Conquest Racing te veel last van misselijkheid, wat hem belette om verder aan te vallen. Uiteindelijk finishde Zwolsman als tiende. Nicky Pastorelli belandde al vroeg in de race in de muur en voor hem was het einde wedstrijd.

Uitslag Edmonton:

poscoureurteam
1 Justin WilsonRuSPORTxxx
2 Sebastien BourdaisNewman/Haas+ 5,319
3 AJ AllmendingerForsythe+9,946
4 Oriol ServiaPKV Racing+12,650
5 Paul TracyForsythe+16,609
6 Will PowerTeam Australia+27,803
7 Andrew RangerConquest Racing+ 1 ronde
8 Mario DominguezDayle Coyne+ 1 ronde
9 Dan ClarkeCTE-HVM+ 1 ronde
10 Charles ZwolsmanConquest Racing+ 3 ronde

Handjevol nieuwe screens Armed Assault

Armed Assault is de onofficiŽle opvolger van Operation Flashpoint. Je wordt met je squad midden in een modern conflict gedropt, waarin je maar moet zien te overleven. De maps zijn groot en levendig, met verschillende voertuigen om je te verplaatsen (nodig ook, want sommige maps beslaan ongeveer 200 vierkante kilometer). Andere toevoegingen in vergelijking met OFP zijn:

- Complete steden, waarin je in alle gebouwen kan schuilen
- Ambient wildlife
- Hele nieuwe engine, die betere animaties en dergelijken ondersteunt
- Uitgebreide mod-support, met scenario-editor
- Kick-ass multiplayer voor 60+ personen, inclusief coŲp. Met: "Unique game modes introducing modes of play not seen in any other game."

Zoals eerder deze maand al was gemeld wordt de game verwacht in Q3 van dit jaar en zoekt Bohemia Interactive nog steeds een uitgever.

Gewelddadige jonge winkeldieven gepakt in Haarlem

PolitieIn Haarlem heeft de politie een jeugdbende winkeldieven opgerold die er een gewoonte van maakte op intimiderende wijze diefstallen te plegen in winkelcentrum Schalkwijk. Ze bedreigden daarbij winkeliers openlijk met geweld en pasten dat soms ook toe.

Directe aanleiding was de diefstal zaterdag van cosmetica aan de RiviŤradreef. Ook hier werd de eigenaar bedreigd en mishandeld. De politie greep de vijf Haarlemmers (16 tot 22 jaar) in de kraag vlak buiten het winkelcentrum.

De politie maakte proces-verbaal op, nam aangiften op van winkeliers en is in overleg met belanghebbenden om zo snel mogelijk een einde te maken aan het criminele gedrag van deze groep. Hij vijftal wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Sam Michael zal Montoya missen

De technisch directeur van Williams F1, Sam Michael, vindt het jammer dat Juan Pablo Montoya is vertrokken uit de Formule 1. De Colombiaan won vier races voor Williams in de vier jaar dat hij voor het Britse team reed.

"Hij heeft verschrikkelijk veel talent. Ik denk dat hij nog wel vier of vijf jaar in de Formule 1 de tijd had gehad om te bewijzen dat hij kan winnen en ik denk dat het hem gelukt was," aldus Michael. "Hij heeft zuidelijk temperament, maar dat was ook deel van zijn passie. Hij heeft fantastische races gereden. Hij laat veel mooie herinneringen bij ons achter."

Nintendo maakt 10% meer winst door DS Lite

Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze over het eerste kwartaal van het fiscale jaar (april-juni) de winst zagen stijgen met maar liefst 10%, allemaal door het uitbrengen van de Nintendo DS Lite. De netto winst steeg naar 15.6 miljard Yen (Ä106 miljoen) tegen 14.1 miljard (Ä95,2 miljoen) in dezelfde periode vorig jaar. Nintendo schroefde de winstvoorspelling voor dit jaar omhoog naar van 65 naar 83 miljard Yen (Ä564,4 miljoen).

Dat Nintendo het overal goed doet bleek wel uit de verkoopcijfers uit Amerika waar de DS Lite vorige maand al zo'n 600.000 exemplaren verkocht.
'On the handheld side they've been enormously successful with the touch-generation approach,'' aldus Jay Defibaugh, analist bij Credit Suisse in Tokyo. 'The most recent data shows there has been an improvement in the North American market, with the introduction of DS Lite.''

De totale verkopen over het eerste kwartaal bedroegen maar liefst 4,45 miljoen exemplaren van beide DS en DS Lite; een stijging van meer dan 300% ten opzichte van vorig jaar. De software verkopen verdrievoudigde ook naar in totaal 18,4 miljoen games. Nintendo verwacht dit fiscale jaar in totaal 17 miljoen DSen te verkopen en 75 miljoen games.

Eind dit jaar komt Nintendo ook nog met de Wii. Hiervan verwacht Nintendo nog dit fiscale jaar zo'n 6 miljoen exemplaren te verkopen en zo'n 17 miljoen games. Het goede nieuws doet de aandelen van Nintendo in ieder geval goed, deze stegen weer 1,4% wat het totaal dit jaar op 47,4% brengt.

Rankings: Reuzesprong voor de Bakker

Dankzij zijn goede optreden bij het Dutch Open in Amersfoort is Thiemo de Bakker 329 plaatsen gestegen op de wereldranglijst. Het 17-jarige talent uit 's Gravenzande steeg van de 1055e naar de 726e plek.

De Bakker had als doel om volgend jaar rond de 700e plaats te staan, maar hij heeft dat nu al bereikt. Bij zijn debuut op de ATP-tour haalde hij vorige week in Amersfoort de tweede ronde. De Bakker is aanvoerder van de wereldranglijst bij de junioren. De ServiŽr Novak Djokovic steeg door zijn toernooioverwinning bij het Nederlandse graveltoernooi van de 36e naar de 28e positie.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI7260
2R. NadalSPA4930
3D. NalbandianARG3185
4I. LjubicicKRO3125
5J. BlakeUSA2340
6N. DavydenkoRUS2175
7 T. RobredoSPA2050
8M. AncicKRO1985
9R. StepŠnekTSJ1925
10 A. RoddickUSA1885
94R. SluiterNED437
129M. van GemerdenNED334
225P. WesselsNED175

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1A. MauresmoFRA3692
2K. ClijstersBEL3377
3J. Henin-HardenneBEL3093
4M. SharapovaRUS2400
5N. PetrovaRUS2134
6E. DementievaRUS2040
7S. KuznetsovaRUS1995
8P. SchnyderZWI1684
9M. PierceFRA1636
10L. DavenportUSA1588
36M. KrajicekNED547
164E. TamaŽlaNED169

Alle southpark afleveringen

Lang leve het internet, want je kunt Southpark natuurlijk gewoon kopen, of je kunt met veel moeite via usenet of torrentsites alle afleveringen downloaden, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Want iemand is zo aardig geweest om de avonturen van Cartman, Kenny, Kyle, Stan en al hun vriendje online te zetten, nog handiger is je kunt ze online bekijken.

Ga zelf maar eens kijken en geniet van alle South Park afleveringen!

Met dank aan O. voor de submit

Politie Amsterdam rolt pedonetwerk op

PolitieMet de arrestatie van vier Amerikanen heeft de politie Amsterdam-Amstelland een pedoseksueelnetwerk opgerold. De vier - in de leeftijd van 55 tot 68 jaar - werden opgepakt in Amsterdam en Portugal.

Het onderzoek naar het netwerk startte nadat vier jongemannen aangifte deden van misbruik. Zij waren in de periode 1987-1991 (toen ze tussen de 8 en 16 jaar oud waren) misbruikt door een 55-jarige Amerikaan, die destijds in Amsterdam woonde. Hij werd in maart in Portugal gearresteerd. Daarna deed ook zijn zoon aangifte tegen hem en tegen een paar van pa's vrienden. De Amerikaan week in 1984 uit naar Nederland omdat hij in de VS werd gezocht voor ontucht en streek neer in Amsterdam-Zuidoost.

CD: Tapes 'n Tapes - The Loon

De band uit Minneapolis claimt dat hun muziek voortkomt uit: "by altering
hit records ever so slightly, and plagiarizing great works of German and
Norwegian literature, the collective developed a sound wholly their own".
De heren zijn blijkbaar goed doorlezen types en houden wel van bands als
The Pixies, Arcade Fire en Pavement blijkt na het beluisteren van hun
debuutalbum The Loon. Sommige tracks laten je in de verte denken aan
dEUS of Dead Man Ray met een bezwerende deken van spanning zoals 16
Horsepower creŽert in hun muziek. Als je deze namen hoort, is dat geen
verkeerd lijstje voor een album.

Limburgse hooligans houden huis in BelgiŽ

BinnenlandsHooligans van het Limburgse Roda JC en hun regionale rivaal MVV hebben zaterdagavond huisgehouden in het centrum van de Belgische plaats Sint-Truiden. Dat deden zij samen met de harde kern van de Sint-Truidense voetbalvereniging STVV.

Twee uur voordat een oefenpotje tussen Roda en STVV zou beginnen, gingen de voetbalfans 'los' in het centrum van het stadje. Ze trokken een spoor van vernieling door Sint Truiden. De politie pakte 42 supporters op.

Voor de statistieken: Het oefenduel tussen STVV en Roda eindigde in een bloedeloze 0-0.

Armstrong sprak met Tourorganisatie

Zevenvoudig TourwinnaarLance Armstrong heeft zaterdagmiddag voor het eerst met Tourorganisatoren Jean-Marie Leblanc en Christian Preudhomme gesproken. Het drietal had in de bus van Discovery Channel een korte ontmoeting, die volgens beide partijen constructief verliep.

Naar aanleiding van de dopingbeschuldigingen van de Franse sportkrant l'Equipe ontstond er een controverse tussen de Amerikaan en de Fransen. Vooral nadat LeBlanc op de Tourpresentatie gezegd had dat hij blij was dat er een bladzijde in de Tourgeschiedenis was omgeslagen.

AZ test Egyptenaar

AZ test binnenkort een Egyptische linksbuiten, maar de directeur van de Alkmaarse club, Marcel Brands, weet de exacte naam van de aanvaller niet.

"Hij heeft wel vier of vijf verschillende namen. Bij PAOK speelde hij vorig seizoen en zover ik weet, heette hij toen Hassan en nog iets", aldus Brands.

Aagezien er problemen zijn met het visum van de Egyptenaar, zal het nog wel 10 dagen duren voordat de linkerspits in Alkmaar is. "Ik ben benieuwd. We hebben nog te weinig info hoe goed hij is, maar de eerste berichten zijn goed", aldus Brands, die verder zei dat Shota Arveladze in Alkmaar blijft. "Levante heeft zich bij ons gemeld, maar zowel AZ als Shota zelf voelt er niets voor om te verkassen. Zijn gezin heeft het in Nederland goed naar de zin en bovendien is hij in de samenwerking met Moussa Dembele ook nog eens een belangrijke speler."

Feyenoord wil Tymoschuk

Feyenoord hoopt zich voor het aankomende seizoen te versterken met Anatoli Tymoschuk. Ze hopen de OekraÔnse middenvelder, die tijdens het afgelopen WK alle wedstrijden van OekraÔne speelde, nog deze week te kunnen presenteren.

De 27-jarige speler staat momenteel nog onder contract bij Shakhtar Donetsk, waar hij al acht seizoenen een vast waarde binnen het team is. De afgelopen dagen is een Rotterdamse afvaardiging bezig geweest om de transfer al tot een goed einde te brengen. Doordat Shakthar snel inzette op een te hoge transfersom begonnen de gesprekken heel moeizaam.

De Rotterdammers hebben de taak van Alfred Schreuder in gedachten voor Tymoschuk. Schreuder kampt al enkele maanden met blessures. Daarnaast wordt de 60-voudig international gebruikt in de strijd om aanvoerder Dirk Kuyt te behouden voor Feyenoord.

[MotoGP] Hayden wint thuis-Grand Prix

Net als vorig seizoen heeft Nicky Hayden zijn thuis-Grand Prix gewonnen. De Amerikaan vergrootte hiermee zijn voorsprong in het klassement. Valentino Rossi viel met mechanische problemen uit nadat hij van de tiende naar de vierde plaats was gereden.

Chris Vermeulen, die vanaf pole was gestart, leek tot halverwege de race voor een stunt te kunnen gaan zorgen met zijn Suzuki. Maar de van de zesde plaats gestarte Nicky Hayden kwam echter steeds dichterbij en kon Vermeulen na een stuurfout passeren. Dani Pedrosa ging enkele ronden later ook Vermeulen voorbij nadat deze opnieuw een stuurfoutje gemaakt had. In de laatste ronden verloor Vermeulen veel vaart en zag Marco Melandri en Kenny Roberts jr. aan zich voorbijkomen, en zag hierdoor een podiumplek verdwijnen.

De van de tweede plaats gestarte Colin Edwards kon in de race geen potten breken. Edwards kon het tempo aan de kop al gauw niet meer volgen en viel ronde na ronde verder terug. Edwards kwam uiteindelijk pas als negende over de finish.

CD: Peter Bjorn And John - Writer's Block

Een paar grazende elanden, wat verdwaalde naaldbomen, en vooral heel veel sneeuw. Zo moet het uitzicht van het Zweedse trio Peter Bjorn And John er in hun jeugd hebben uitgezien. Niet verwonderlijk dus dat hun muziek als hartverwarmend en vrolijk te omschrijven is. Landgenoten Shout Out Louds en The Concretes bewezen al dat goede indiepop Zweden niet helemaal vreemd is. Peter Bjorn And John maken het rijtje af, want na hun fantastische twee eerste platen kan ik al verklappen dat ook Writer's Block weer een klein meesterwerkje is.


Ekimov stopt nu echt

Na het WK wielrennen op de weg in september neemt Viatcheslav Ekimov afscheid als prof. De Rus gaat bij Discovery Channel aan de slag als ploegleider.

Eerder kondigde de Rus nog aan dat hij mogelijk zelfs tot de Olympische Spelen van Beijing zou doorgaan. Maar zondag reed hij als eerste de Champs-Elysees op en nam hij uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van het publiek. Zijn ploeg maakte na de etappe bekend dat Ekimov een punt zet achter zijn actieve loopbaan. De Rus stopte in 2001 al eens, maar op verzoek van Lance Armstrong kwam hij toen terug op dat besluit.

Gisteren bereikte Ekimov, die in 1991 een touretappe won, voor de vijftiende maal Parijs. Alleen Joop Zoetemelk, zestien keer de Tour uitgereden, deed het beter. In 2000 won hij in Sydney goud op de Olympische tijdrit, in Athene veroverde hij in 2004 het zilver op dat onderdeel. Ekimov begon zijn profloopbaan bij Panasonic en reed in 1996 voor Rabobank. Vanaf 1997 kwam de Rus uit voor US Postal/Discovery Channel.

Doden door wegvliegend opblaaskunstwerk

Icoon Shocking Bij een ongeval met een opblaasbaar kunstwerk in Groot-BrittanniŽ zijn twee mensen gedood, en dertien mensen gewond geraakt. Het kunstwerk werd door de wind zo'n tien meter de lucht in geblazen, om dertig tot veertig meter verderop neer te komen. Op dat moment waren er mensen in het kunstwerk, genaamd Dreamspace, aanwezig.

"Toen we bij het kunstwerk aankwamen was het chaos; ouders zochten naar kinderen, kinderen zochten naar ouders", aldus een woordvoerder van de plaatselijke brandweer. "We moesten een aantal mensen uit het ding bevrijden."

De slachtoffers zijn een 38-jarige vrouw en een 68-jarige vrouw. Een 3-jarig meisje raakte zwaargewond. Autoriteiten hebben inmiddels een onderzoek naar het ongeval ingesteld. Ook het kunstwerk heeft het gebeuren overigens niet ongeschonden overleefd.


Links het kunstwerk na de landing, rechts ervoor.
Op de site van de BBC kun je een filmpje van het gebeuren bekijken.


Met dank aan Velly voor de submit.

Hockeyheren spelen gelijk tegen Aussies

Nederland heeft zijn tweede wedstrijd in de Champions Trophy gelijk gespeeld. AustraliŽ wist de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans op 1-1 te houden.

Nederland had veel balbezit in de eerste helft, maar het was Troy Elder die de Nederlandse doelman Guus Vogels wist te passeren. Taeke Taekema wist via een strafcorner de wedstrijd echter weer in evenwicht te brengen. Na rust liep het spel gelijk op, maar werd er niet meer gescoord. Roderick Weusthof had nog een kans, maar zag deze gepareerd worden door de Australische goalie.

Nederland leidt nu na twee wedstrijden met vier punten. AustraliŽ heeft ook vier doelpunten, maar het doelsaldo van Oranje is beter. Duitsland en Spanje volgen met ieder twee punten. Pakistan en ArgentiniŽ hebben beiden ťťn punt.

Oranje wint ook tweede duel in Honkbalweek

Nederland heeft ook zijn tweede duel in de Haarlemse Honkbalweek gewonnen. Nadat men eerder te sterk was voor China, werd nu ook Taiwan verslagen. In een uitverkocht stadion werd het 4-1 voor de ploeg van manager Robert Eenhoorn.

Zondag kwamen ook de Cubanen voor het eerst in actie. Zonder het achterste van de tong te laten zien, kwam Cuba tot een eenvoudige overwinning. China werd met 6-0 verslagen, de Cubanen stonden de Chinezen slechts twee honkslagen toe en de Aziaten kwamen geen enkele keer ook maar in de buurt van de thuisplaat.

Nicotine stimuleert groei van kanker

Icoon WetenschapNicotine, een van de onderdelen van tabak, speelt een rol in de groei van kanker. Tot nu toe was alleen bekend dat de stof een rol speelde in het groeien van longtumoren, maar hoe de stof precies werk doet, is pas recentelijk ontdekt. Het onderzoek kan meehelpen in de zoektocht naar antikankermedicijnen. "We zijn ervan overtuigd dat de gevonden stoffen een doel kunnen zijn in kankertherapie", aldus Srikumar Chellappan, de onderzoeksleider. Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Universiteit van Zuid-Florida in Tampa.

In tegenstelling tot het veroorzaken van kanker (de stof nicotine is van zichzelf niet kankerverwekkend) maakt nicotine bestaande tumoren agressiever, aldus Chellappan. Eerdere studies lieten zien dat vrouwen die roken een grotere kans hebben op uitzaaiingen in longweefsel dan vrouwen die niet roken. Het blokkeren van receptoren in tumorweefsel heeft een remmende werking op de groei.

Tijdens het onderzoek werden longtumorcellen blootgesteld aan hoeveelheden nicotine die overeen komen met het roken van een pakje sigaretten per dag. De tumorcellen waren geneigd sneller te groeien dan cellen die niet aan nicotine werden blootgesteld. Biochemici ontdekten dat de groei van de cellen werd veroorzaakt door nicotine, dat de stof Raf-1 laat binden aan Rb, een molecuul dat normaal tumorgroei remt. Gebonden aan Raf-1 kan Rb zijn tumoronderdrukkende werking niet doen, waardoor tumorgroei de overhand krijgt.

Er zijn wellicht nog andere stoffen die Raf-1 aan Rb laten binden, en die zo ook een snellere tumorgroei tot gevolg hebben. "Een van de doelen van ons onderzoek is om stoffen te vinden die de binding tussen Raf-1 en Rb voorkomen", aldus Chellappan, "en die dus een tumorremmende werking hebben", zo vervolgde hij.

Met dank aan Zarc.oh voor de submit.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.