Armstrong wil Landis terug bij Discovery Channel

Lance Armstrong, mede-eigenaar van Discovery Channel, ziet graag zijn landgenoot Floyd Landis terug in zijn ploeg.

"We zijn nog altijd in hem geïnteresseerd. Hij is een verdomd goede renner. We willen hem wel terug en proberen hem te overtuigen. Hij is in balans en ik denk dat hij tactisch slimmer is dan mensen denken. Hij begrijpt de tactiek en hij kent het verloop van een wedstrijd", aldus Armstrong. De uitspraak is opmerkelijk omdat het eerder niet echt boterde tussen de twee Amerikanen.

Van 2002 tot 2004 reed Floyd Landis als meesterknecht voor Armstrong, maar hij kon zich nooit vinden in de regels van de ploeg. De eigenzinnige Landis besloot toen over te stappen naar Phonak om daar voor eigen kansen te rijden. Over de aanstaande heupoperatie van Landis, had The Boss het volgende commentaar: "Ik maak me een beetje zorgen over zijn heup. Ik ken niet het hele verhaal achter die heup. Maar dat verandert niets aan onze interesse in hem."

Na de zeven vette jaren voor Discovery-Channel was de Amerikaanse ploeg dit jaar een stuk minder succesvol in de Tour de France en is men dus op zoek naar een klassementsrijder, die kan strijden met de top. José Azevedo was met plaats 19 in het algemeen klassement dit jaar de beste van de ploeg. Verder reed Hincapie één dag in het geel en boekte Popovitsj een etappezege.