Volleyballers nog ongeslagen

Afgelopen weekend heeft het Nederlands heren volleybal-team een goede stap gezet om hun A-status terug te verdienen. Om de A-status terug te krijgen, moeten de Nederlanders het toernooi om de European League winnend afsluiten.

Op vrijdag versloegen de Nederlandse volleybalheren Turkije. De wedstrijd ging vanaf het begin af aan gelijk op: de eerste set ging verloren met 25-21. De tweede set ging redelijk eenvoudig naar het Nederlandse team 25-19. De derde set was een ware kraker het werd hier 28-26 waarna de vierde set vrij makkelijk naar Nederland ging met 25-16.

Zaterdag stond een ontmoeting met Duitsland op het programma. De eerste twee sets gingen naar het team van bondscoach Peter Blangé (25-23, 27-25) maar ze lieten de Duitsers daarna ook vrij makkelijk langs zij komen (21-25, 22-25). In de beslissende vijfde set was Nederland weer heer en meester (15-10).

Zondag moesten de volleybalheren het opnemen tegen Spanje de nummer vier van het afgelopen Europees Kampioenschap. Deze wedstrijd ging vrij eenvoudig met 3-0 (25-19, 25-15, 25-16) in sets naar Nederland. Nederland is door deze overwinning nu koploper in de European League met zes punten uit drie wedstrijden .

Komend weekend zal er in Rotterdam gespeeld worden