[MotoGP] Hayden wint thuis-Grand Prix

Net als vorig seizoen heeft Nicky Hayden zijn thuis-Grand Prix gewonnen. De Amerikaan vergrootte hiermee zijn voorsprong in het klassement. Valentino Rossi viel met mechanische problemen uit nadat hij van de tiende naar de vierde plaats was gereden.

Chris Vermeulen, die vanaf pole was gestart, leek tot halverwege de race voor een stunt te kunnen gaan zorgen met zijn Suzuki. Maar de van de zesde plaats gestarte Nicky Hayden kwam echter steeds dichterbij en kon Vermeulen na een stuurfout passeren. Dani Pedrosa ging enkele ronden later ook Vermeulen voorbij nadat deze opnieuw een stuurfoutje gemaakt had. In de laatste ronden verloor Vermeulen veel vaart en zag Marco Melandri en Kenny Roberts jr. aan zich voorbijkomen, en zag hierdoor een podiumplek verdwijnen.

De van de tweede plaats gestarte Colin Edwards kon in de race geen potten breken. Edwards kon het tempo aan de kop al gauw niet meer volgen en viel ronde na ronde verder terug. Edwards kwam uiteindelijk pas als negende over de finish.