Samir A. wegens pesten overgeplaatst

Icoon BinnenlandsSamir A., de 19-jarige terreurverdachte, is op eigen verzoek overgeplaatst naar een andere gevangenis. A. werd naar eigen zeggen veelvuldig gepest door de directie van zijn instelling. Hij moest vaak van cel wisselen en kwam daardoor voortdurend op andere afdelingen terecht. A. zat hiervoor vast in de Penitentiaire Inrichting te Zoetermeer en zit nu opgesloten in de gevangenis van Alphen aan den Rijn.

De tiener zit al meer dan acht maanden opgesloten op verdenking van het plannen van aanslagen en verboden wapenbezit. Samen met negen anderen zou hij het gebouw van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) op hebben willen blazen en verschillende politici hebben willen aanvallen.

Het Openbaar Ministerie heeft de aanklacht tegen A. deze week verder uitgebreid; hij zou een Haags echtpaar voor de jihad hebben geworven. Volgens dit echtpaar, dat is opgepakt en beschermd wordt, stalkte Samir hen net zo lang tot ze net zo radicaal werden als hij.

Komende vrijdag beslist het Rotterdamse gerechtshof of A., die enkele weken geleden voor de tweede keer vader werd, en zijn medeverdachten vast blijven zitten.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.