"Geen uitverkoop bij Juventus"

Olga (Nuongirl)
Juventus-voorzitter Giovanni Cobolli Gigli heeft gezegd dat de spelers van de naar de Italiaanse Serie B teruggezette ploeg niet voor een habbekrats naar een andere werkgever zullen verhuizen.

Vrijdag hoorde de bij het omkoopschandaal betrokken voetbalclub dat, behalve de degradatie, twee landstitels en dertig punten ingeleverd moeten worden. "Het wordt zeker geen uitverkoop. Wie onze spelers wil hebben, moet er een passende prijs voor betalen," aldus de preses.

De spelers van de Italiaanse club twijfelen inmiddels over hun toekomst. "Het vonnis heeft ons hard getroffen, iedereen moet nu voor zich uitmaken wat hij wil", aldus Gianluca Zambrotta.

Teamgenoot en keeper Gianluigi Buffon weet wel waar het op gaat uitdraaien. " Uiteindelijk gaat eigenbelang de doorslag geven." Na het WK is de doelman waarschijnlijk in waarde gestegen en zal zich persoonlijk geen zorgen hoeven te maken. Dat geldt voor de meeste sterren van Juve. Routinier Alessandro Del Piero is de enige die openlijk heeft toegegeven dat hij de 'Oude Dame' trouw blijft.