Guus Hiddink wordt bondscoach van Rusland

Icoon VoetbalGuus Hiddink wordt komende week gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Rusland. De Achterhoeker beschikt al een tijdje over een contract van twee seizoenen met de Russische bond. Hiddink gaat bij de Russische bond tevens als technisch directeur aan de slag. In maart werd bekend dat Hiddink vertrekt bij PSV.

Afgelopen zondag gaf Hiddink al aan dat zijn voorkeur lag bij het coachen van een land. De afgelopen maanden werd de succescoach uit Varsseveld, op dit moment nog trainer bij PSV en tevens coach van het Australische voetbalelftal, al een aantal keer in verband gebracht met de Engelse voetbalbond. Deze is namelijk nog altijd op zoek naar een opvolger van Sven-G÷ran Eriksson. De Zweede oefenmeester houd het voor gezien bij de Engelse nationale ploeg na het WK van komende zomer.

Hiddinks zaakwaarnemer, Cees van Nieuwenhuizen, meldde afgelopen weekend tegenover de Britse omroep BBC echter dat Hiddink geen kandidaat meer was voor de functie van bondscoach in Engeland. Van Nieuwenhuizen zegt nu over het contract met de Russische voetbalbond: "We zijn op enkele punten en komma's na rond. Het gaat om een tweejarig contract met daarin de optie voor nog eens twee seizoenen."

Met dank aan geldropse_polleke en Isiolo voor de submit.