Prinses Margarita wil 25.000 euro van Talpa

Icoon Koningshuis Prinses Margarita eist 25.000 euro schadevergoeding van Talpa, omdat ze de transcriptie van geheime gesprekken tussen prinses Margarita en koningin Beatrix uitgezonden hebben. Daarnaast eisen ze de overdrage van de transcriptie. Dit is de eerste reactie van een lid van de Koninklijke familie op de transcriptie.

Vorige week donderdag behandelde het televisieprogramma Barend en Van Dorp de transcriptie uitvoerig. Barend en Van Dorp zeggen dat ze de teksten van een onbekende in de bus hebben gekregen. Prinses Margarita heeft de uitzending als zeer pijnlijk ervaren en vindt het een inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer. Als Talpa de transcripties niet overhandigt, begint de advocaat van Margarita een bodemprocedure.

Edwin de Roy van Zuydewijn liet in de uitzending weten dat de gesprekken authentiek zijn. De transcripties lijken inderdaad een goede weergave van het gesprek in 2002 tussen de koningin en de prinses. "We herkenden wel van alles", zo liet Margarita's advocaat weten.