'Zwarte Mamba' houdt Groningen in de greep

Zwarte MambaEen ontsnapte gifslang houdt de Groningse wijk Lewenborg in de greep. Of er echt een 2,70 meter lange Zwarte Mamba door de wijk kruipt, is niet duidelijk, echter sinds maandagochtend hangen overal in het stadsdeel posters die melding maken van het ontsnapte huisdier. Wie de affiches heeft neergehangen is niet bekend. Bij de politie is geen melding binnengekomen van een ontsnapte slang.

Hulpverleningsdiensten hebben de verspreider van de posters opgeroepen zich te melden. "Als dit serieus is, willen we alles in het werk stellen om de slang te vangen", reageerde een woordvoerder. Er wordt echter ernstig rekening gehouden met een misplaatste grap. De Afrikaanse Zwarte Mamba is een zeer giftige slang. Een rake beet in een mensenlichaam kan zonder snelle behandeling dodelijk zijn. Ze verstoppen zich vaak in donkere ruimtes.

In Lewenborg hebben scholen de kinderen geinstrueerd om goed op te passen en rechtstreeks naar huis te gaan. Bibliotheekmedewerker Jan de Boer, die voor de bieb een affiche aantrof, reageert nuchter. "Hij leeft in het regenwoud, bij dertig graden. Dus hij zal het nu wel koud hebben", grapt De Boer na eerst wat onderzoek te hebben gedaan naar het roofdier.

Met dank aan allenicknameswarenalbezet en Gz voor de submit.