A1GP: Race director ontslagen

Icoon BinnenlandsDe race director van de A1GP is op staande voet ontslagen. Door een beoordelingsfout heeft de Nederlander Jos Verstappen tijdens de hoofdrace op Laguna Seca, afgelopen zondag, ten onrechte een drive through penalty gekregen.

Sheikh Maktoum Hasker Maktoum Al Maktoum kwam dit nieuws, met excuses, persoonlijk na de race brengen bij Verstappen. "Niet dat ik er qua resultaat wat aan heb maar het is op zijn minst een stukje genoegdoening en een bevestiging dat ik niets fout gedaan heb."

De Nederlander bestrijdt de tweede drive through penalty niet, maar over de eerste is zijn mening nu volledig bevestigd. "Tijdens de eerste ronde komt de safety car de baan op en op het moment dat ik even later de pitsstraat voorbij rij komt TsjechiŰ naar buiten na het maken van hun pitsstop. Geen gele vlag te zien en terwijl we naast elkaar rijden lukt het me om ze vˇˇr de tweede bocht in te halen", legt Verstappen uit.

"Vervolgens krijg ik een drive through omdat de organisatie denkt dat ik onder gele vlaggen heb ingehaald. Het slaat helemaal nergens op. Dan moet je dus onterecht naar binnen. Als je dan later wÚÚr een drive through krijgt dan is het bij mij echt even helemaal over. Natuurlijk betwist ik die tweede straf niet, te hard is te hard. Maar dit was niet gebeurd als de raceleiding gewoon fatsoenlijk zijn werk had gedaan en dat is opletten."

Deze pech zorgde ervoor dat Verstappen zijn koelbloedigheid niet volledig onder controle kon houden. "Ik rij me het licht uit de ogen en word dan zˇ benadeeld. Door die fout kan ik vervolgens nog eens naar binnen waardoor me de kans op een goede klassering door de neus wordt geboord. Ik was zo kwaad dat het voor mezelf en iedereen beter was om uit te stappen."


Voor meer (auto)sportnieuws kun je terecht op Sport.fok.nl.
Met dank aan Marcator voor de submit.