Eén dode bij schietpartij Breda

PolitieBij een schietpartij aan het eind van de middag in de Oranjeboomstraat in Breda zijn vermoedelijk drie slachtoffers gevallen. Ooggetuigen melden dat voor een sauna annex zonnestudio tenminste één persoon al geruime tijd onder een wit laken op straat ligt, hetgeen uiteraard duidt op een stoffelijk overschot.

De straat is afgezet. Boven de plaats delict hangt een politiehelikopter. De politie heeft zelf nog geen informatie verstrekt, behalve dat er waarschijnlijk drie slachtoffers zijn.

Update 19:29
Er is één dode gevallen. Het andere slachtoffer raakte zwaar gewond. Er is geen sprake van een derde slachtoffer. De zwaargewonde man lag op de parkeerplaats naast de zonnestudio. De politie doet zowel onderzoek naar sporen in de studio als erbuiten. Er zou behoorlijk zijn geschoten.

De vermoedelijke dader of daders zijn ontkomen. Na de schietpartij liepen de gemoederen in de straat hoog op. De politie moest honden inzetten om woedende mensen tot bedaren te brengen.

De politie wil ontkennen noch bevestigen dat het schietincident te maken heeft met een voortslepende familievete. Juist vandaag werd er uitspraak gedaan in een rechtszaak over een bloedige vete tussen een Bredase en Utrechtse familie. Die vete betreft overigens een zeer gewelddadig treffen tussen twee Marokkaanse families die al aan meerdere mensen het leven heeft gekost.

Met dank aan woessie en Garagefluit voor de submit.