Trein in brand op spoorbrug Zwolle

FOK!-user 'Natuurzuiver' meldde ons even na achten: ''Op dit moment staat op de spoorbrug over de IJssel (de IJsselbrug) een trein van de NS in brand. De rookwolken zijn tot in de omtrek te zien.'' Een en ander heeft 'Natuurzuiver' zelf waargenomen vanaf de snelweg en zijn schoolgebouw.

Politieberichten bevestigen bovenstaand verhaal: er staat een trein in brand in de buurt van de IJsselbrug. De trein is ontruimd. Alle passagiers zijn in veiligheid gebracht. Het treinverkeer rond Zwolle is platgelegd.

Snelle update: De Nederlandse Spoorwegen zeggen dat de brand rond 07.30 werd ontdekt in een stoptrein die onderweg was van Utrecht naar Zwolle. De trein werd meteen stilgezet en ontruimd; daarbij vielen geen gewonden. Na acht uur was er sprake van een grote uitslaande brand.

Gestrande reizigers worden met bussen verder vervoerd. Treinreizigers wordt geadviseerd via Deventer te reizen omdat de stroom van alle bovenleidingen rond Zwolle is afgehaald in verband met de brand.

Update 09:32
Reizigers tussen Zwolle en 't Harde moeten rekening houden met een vertraging van dertig minuten tot een uur. De NS heeft bussen ingezet. Tussen Zwolle en Amersfoort rijden geen intercity's, mensen kunnen omreizen via Deventer.

De verwachting is dat de problemen pas aan het eind van de middag zijn opgelost (nablussen/wegslepen trein en controle van de spoorbrug).


Foto's FOK!-user 'CHeff', die in de bewuste trein zat


Met dank aan Natuurzuiver voor de submit.