Milosevic wordt in Belgrado begraven

Slobodan MilosevicBelgrado zal de laatste rustplek zijn van de onlangs overleden Slobodan Milosevic. Dit naar wens van Milosevic' familie, die overigens wel een staatsbegrafenis verlangt, maar liever niet heeft dat hij op een speciale begraafplaats met allerlei andere prominente Serviërs begraven wordt. Dit laatste zou Milosevic' Socialistische Partij graag willen.

"Het is de wens van de familie dat hij in Belgrado wordt begraven. Ik heb de regering in Belgrado daarvan op de hoogte gesteld", aldus de advocaat van de familie. Partijleider Dadic vindt dat de begrafenis een eerbetoon moet zijn aan het leiderschap van de oud-president. Daarentegen maakt de regering bekend dat president Dadic een staatsbegrafenis zeer ongepast vindt "gezien de rol die hij heeft gespeeld in de recente Servische geschiedenis".

Milosevic zal door zijn zoon worden opgehaald uit Nederland. Deze Marko Milosevic is lange tijd voortvluchtig geweest en had een internationaal arrestatiebevel in zijn broekzak, maar dit is in augustus ingetrokken. Zijn moeder wordt ook in Belgrado gezocht in verband met fraude. De in Moskou verblijvende Mira Markovic heeft speciale toestemming gevraagd om de begrafenis bij te wonen. Belgrado heeft dit echter van de hand gewezen.