FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 19 februari 2006

Nieuw Savage 2 filmpje

Er is een nieuw filmpje verschenen van Savage 2: A Tortured Soul, een mix tussen RPG en RTS in multiplayer vorm. In het filmpje zien we onder andere de 'held' een stukje rennen door de fantasievolle spelwereld, evenals de gedrochten die in deze wereld leven. Uiteraard wordt dit alles ondersteund door achtergrondmuziek van epische proporties. Voor iedereen die hiervan al loopt te watertanden is het zeker een kijkje waard.

Bekijk filmpje

Fight Night 3 PSP: Je geld of spam in je mailbox

Amerikaanse spelers die EA's Fight Night Round 3 voor de PSP online willen spelen staat een flinke verrassing te wachten. Bij het online gaan krijg je namelijk twee opties: Of je betaalt $2 aan EA of EA verkoopt de gegevens die je op moet geven (waaronder je e-mail) aan ESPN of wie er verder maar interesse in heeft.

Of het idee afkomstig is van EA of van Sony is niet bekend. Eveneens is niet bekend of Europese spelers tegen hetzelfde probleem aanlopen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Iemand die om de een of andere reden anoniem wenst te blijven stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:


Wouter Bos kan het goed vinden met Jozias van Aartsen. Femke Halsema opent in Lutjebroek de verkiezingscampagne van de plaatselijke afdeling. Maxime Verhagen komt spreken voor een groep enthousiaste leden in Musselkanaal en Jan Marijnissen komt even de lokale socialisten van Groningen een handje helpen.

Uitslagen FA Cup Achtste Finales

De FA Cup is dit seizoen gespeend van teams uit de lagere divisies onder de laatste acht. De favorieten deden namelijk allen hun plicht. Er vinden nog twee replays plaats.

Dé topper van de achtste finales was de ontmoeting tussen Liverpool en Manchester United. The Reds boekten een 1-0 overwinning, de eerste zege in 85 jaar in FA Cup-verband tegen United. Matchwinnaar was Peter Crouch, die met zijn hoofd een voorzet van Steve Finnan tot doelpunt promoveerde. Even daarvoor redde Edwin van der Sar op fabuleuze wijze een inzet van Harry Kewell.

United had eigenlijk weinig te vertellen en ontsnapte diverse malen aan de 2-0. Zo miste Finnan vrij voor doel en noteerde Wes Brown bijna een eigen doelpunt. Ruud van Nistelrooij speelde een anonieme partij en het inbrengen van Saha bracht eveneens weinig soelaas. Pas in de slotfase manifesteerden The Mancunians zich via schoten van Ronaldo en Giggs. De opleving kwam te laat om een replay uit het vuur te slepen.

Er waren twee andere ontmoetingen tussen twee ploegen uit de Premier League: Bolton Wanderers – West Ham United en Aston Villa – Manchester City moeten beide op herhaling. Bolton – West Ham eindigde in een 0-0 remise. Desalniettemin kregen beide teams aardige kansen. De grootste mogelijkheid was er voor Dean Ashton, maar zijn kopbal vloog naast. Aston Villa – Manchester City leek uit te draaien op een onverdiende zege voor de thuisploeg, maar in de 94e minuut zorgde Micah Richard uit een corner voor de 1-1.

Chelsea en Newcastle United rekenden in eigen huis af met teams uit de lagere divisies. Newcastle had veel moeite met Southampton, maar won wel met 1-0. Kieron Dyer maakte na 68 minuten de enige treffer. Chelsea noteerde eveneens geen veegpartij tegen Colchester: 3-1. De nummer twee van de league one kwam zelfs op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Ricardo Carvalho. De andere Portugese verdediger Paulo Ferreira tekende voor de gelijkmaker, waarna Joe Cole in het laatste kwartier tweemaal het net liet bollen.

Uitslagen Achtste Finales FA Cup:
Liverpool – Manchester United 1-0
Bolton Wanderers – West Ham United 0-0
Charlton Athletic – Brentford 3-1
Newcastle United – Southampton 1-0
Aston Villa – Manchester City 1-1
Chelsea – Colchester 3-1
Preston North End – Middlesbrough 0-2
Stoke City – Birmingham City 0-1

Badmintonsters winnen EK

De Nederlandse badmintonsters hebben het Europees kampioenschap voor landenteams gewonnen. In de finale werd tegen Engeland de zege al in de enkelspelen veilig gesteld.

Yao Jie versloeg Tracey Hallam met 21-19, 21-16. Mia Audina zegevierde ook in twee sets (21-15, 21-15) over Elizabeth Cann. Judith Meulendijks haalde tenslotte het derde en beslissende punt binnen. Met 21-15, 21-14 was zij te sterk voor Jill Pitard.

Door het bereiken van de finale had Nederland zich eerder al gekwalificeerd voor het WK in Japan, dat in april wordt afgewerkt.

Francesco Totti breekt enkel

Ondanks het feit dat AS Roma voor de tiende keer op rij een wedstrijd won, was er geen feeststemming bij de club uit Rome. Aanvoerder Francesco Totti brak namelijk in de wedstrijd tegen Empoli zijn enkel.

Totti liep die blessure op door een forse tackle van Richard Vanigli van Empoli en in de twaalfde minuut van de match moest hij met met een brancard van het veld worden gedragen. Hij werd daarna direct naar het ziekenhuis gebracht om te worden geopereerd.

De Italiaans international is minimaal twee maanden uitgeschakeld, waardoor zijn voorbereiding op het WK in gevaar komt.

Geboortedag Pim Fortuyn herdacht

Via de nieuws-submit kregen we dit bericht:

Pim Fortuyn'Vrienden en gelijkgestemden' hebben vandaag de geboortedag van Pim Fortuyn herdacht op begraafplaats Westerveld in Driehuis en bij het beeld van Fortuyn in Rotterdam. Bij de gedenksteen van de vermoorde politicus zijn bloemen gelegd. De herdenkingsdag werd afgesloten met een mis in de Rotterdamse Laurentiuskathedraal. Fortuyn zou vandaag 58 jaar oud zijn geworden.

Fortuyn werd op 6 mei 2002 doodgeschoten op het mediapark in Hilversum, nadat hij te gast was geweest bij Radio 3FM. Zijn partij, de LPF, kreeg in de daarop volgende verkiezingen 26 zetels in de Tweede Kamer.

Amélie Mauresmo wint WTA-toernooi Antwerpen

Amélie Mauresmo heeft zondag de finale van het WTA-tennistoernooi van Antwerpen gewonnen. De als tweede geplaatste Franse titelverdedigster was in drie sets Kim Clijsters de baas: 3-6, 6-3, 6-3.

Als Mauresmo volgend jaar het toernooi weer wint, dan ontvangt ze een met diamanten bedekt tennisracket ter waarde van één miljoen euro.

Later op de dag verloor Michaëlla Krajicek samen met haar Franse partner Stephanie Foretz de dubbelspelfinale. Het duo was niet opgewassen tegen de Russin Dinara Safina en Katarina Srebotkin uit Slovenië. Zij gunden Krajicek en Foretz slechts twee games en wonnen uiteindelijk met 6-1 en 6-1.

Badmintonheren grijpen naast brons op EK

De Nederlandse badmintonheren zijn er op het EK in Griekenland niet in geslaagd om de bronzen medaille te veroveren. Engeland bleek in de strijd om de derde en vierde plaats met 3-1 te sterk voor Oranje.

Door dit verlies verspeelden de heren ook een ticket voor het WK dat eind april in Japan plaats vindt. Een plek bij de eerste drie was hiervoor een vereiste.

Denemarken werd overigens Europees kampioen door in de finale Duitsland te verslaan.

Uitslagen Frankrijk speelronde 27

In de Franse competitie ging het de laatste weken niet erg goed met koploper Olympique Lyon. Maar de koploper lukte het afgelopen vrijdag om weer eens te winnen na drie gelijke spelen op rij. Tegen FC Nantes werd het 3-1.

Lyon kwam al na negen minuten op voorsprong dankzij een benutte vrije trap vanaf 22 meter van de Braziliaan Juninho Pernambuco. De Braziliaan had ook een aandeel in de 2-0, zijn vrije trap kwam terecht bij Mahamadou Diarra, die van binnen de zestien meter met een volley wist te scoren. In de 56e minuut beslistte Fred met een stiftje de wedstrijd. In de 74e minuut scoorde Mamadou Diallo nog wel de 3-1 maar de overwinning voor de kampioen van Frankrijk kwam niet meer in gevaar.

Bordeaux won met 2-0 bij AC Ajaccio. De nummer twee kende weinig moeite met de nummer achttien Ajaccio. Na een half uur scoorde Marouane Chamakh de 0-1, waarna de Braziliaanse baltovenaar Denílson in de tweede helft de wedstrijd besliste door de 2-0 te scoren.

Auxerre ging onderuit bij FC Sochaux. Het vroege doelpunt van Moumouni Dagano bleek de enige en dus de winnende goal van de wedstrijd te zijn. De concurrent van Auxerre, Lille, won wel. Lille versloeg Saint-Etienne met 2-0 en is in de stand nu Auxerre voorbij gegaan.

Uitslagen

Olympique Lyon - FC Nantes 3-1
Olympique Nice - AS Monaco 2-0
Paris St-Germain - Le Mans 0-1
Saint-Etienne - Lille OSC 0-2
FC Sochaux - AJ Auxerre 1-0
Stade Rennes - RC Lens 4-1
Toulouse FC - RC Strasbourg 1-2
Troyes - AS Nancy 0-1
Ajaccio AC - Girond. Bordeaux 0-2
FC Metz - Ol. Marseille 1-0


Stand na 27 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon265943 - 17
2Bordeaux275226 - 12
3Lille274436 - 19
4AJ Auxerre274333 - 27
5Le Mans274227 - 19
6PSG274031 - 26
7Ol. Marseille273926 - 20
8Nice273922 - 21
9Lens273834 - 26
10AS Nancy263827 - 19
11Monaco263726 - 22
12Rennes FC273529 - 41
13FC Nantes273429 - 29
14Toulouse273423 - 27
15Saint-Etienne273423 - 27
16Sochaux273020 - 28
17Troyes272723 - 33
18AC Ajaccio272116 - 33
19RC Strasbourg272020 - 36
20Metz261816 - 40

Uitslagen Italië Speelronde 26

AC Milan staat na dit weekeinde alleen op de tweede plaats in de Serie A. De Rossoneri wonnen met 1-0 van Cagliari en passeren Internazionale.

Internazionale kwam uit bij Livorno niet verder dan een 0-0 remise en kende dus een tegenvallende generale voor het Champions League-duel met Ajax van komende woensdag. Juan Sebastian Veron werd node gemist op het middenveld. Inter manifesteerde zich af en toe met Obafemi Martins, maar echt grote kansen leverden zijn acties niet op. In de slotminuut moest Cristiano Zanetti een kopbal van Cesar Prates van de lijn halen.

AC Milan profiteerde van het puntenverlies van de stadgenoot en staat alleen op de tweede plaats. In een tegenvallende wedstrijd maakte Alberto Gilardino uit een strafschop het enige doelpunt in het duel met Cagliari: 1-0. Filippo Inzaghi versierde de penalty. Hierna miste Inzaghi nog een levensgrote kans. Milan maakt zich nu op de voor de dubbele confrontatie met Bayern München in de Champions League.

Koploper Juventus liet een steekje vallen bij Messina: 2-2. In het San Filippo stadion kwam de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong, via Sergio Floccari. Zlatan Ibrahimovic herstelde snel het evenwicht. De Oude Dame verloor in het tweede bedrijf Fabio Cannavaro met een tweede gele kaart, maar kwam dankzij Adrian Mutu (uit een strafschop) toch aan de leiding. Vlak voor tijd bepaalde Floccari de eindstand echter op 2-2.

AS Roma staat na deze speeldag op de vierde plaats. Zelf won Roma met 1-0 (doelpunt van Simone Perrotta) van Empoli, terwijl Fiorentina ten onder ging tegen Lazio Roma: 1-2. Waarschijnlijk zal Roma de zege begroetten als een Pyrrusoverwinning, want Francesco Totti viel zwaar geblesseerd uit en zal zo’n twee maanden niet kunnen spelen. Totti heeft een gebroken kuitbeen en beschadigde enkelbanden.


Uitslagen 26e speeldag:
AC Milan – Cagliari 1-0
Livorno – Internazionale 0-0
Messina – Juventus 2-2
Sampdoria – Ascoli 1-2
AS Roma – Empoli 1-0
Fiorentina – Lazio Roma 1-2
Chievo Verona – Palermo 0-0
Treviso – Parma 0-1
Lecce – Reggina 0-0
Udinese – Siena 1-2

Stand na 26 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 2667 53-17
2 AC Milan265758-24
3 Internazionale265548-20
4 AS Roma265149-25
5 Fiorentina265042-27
6 Livorno264328-25
7 Chievo Verona263933-28
8 Lazio Roma263833-31
9 Sampdoria263742-35
10 Palermo263436-38
11 Ascoli262926-31
12 Siena262931-41
13 Udinese262726-38
14 Reggina262726-43
15 Parma262628-43
16 Messina262425-37
17 Cagliari262327-40
18 Empoli262227-46
19 Lecce261516-41
20 Treviso261415-39

Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1.Luca ToniFiorentina22
2.David TrezeguetJuventus18
3.Francesco TottiAS Roma15
4.Andrei ShevchenkoAC Milan14
4.Alberto GilardinoAC Milan14

Zelda: Twilight Princess pas in de herfst

Het blijkt dat de winkel Best Buy toch gelijk heeft met de datum van Zelda: Twilight Princess. Reggie Fils-Aime heeft namelijk in een interview met Spike TV bevestigd dat de nieuwste Zelda niet eerder dan de herfst zal uitkomen. Er waren ook nog vage geruchten dat het spel op de Revolution zal uitkomen, maar hij heeft ook bevestigd dat het spel op de GameCube zal uitkomen.


"Er zijn echter geruchten dat hij in de winter zal komen"

Automobilist komt om na drie aanrijdingen

Icoon ShockingDriemaal is scheepsrecht. Dat spreekwoord gaat volledig op voor een 40-jarige man uit het Gelderse Terwolde. Nadat hij al twee aanrijdingen veroorzaakt had, reed hij bij een afslag naar de A1 rechtdoor de berm in en knalde hij tegen een boom. De man overleed ter plaatse.

De beide eerdere aanrijdingen vonden korte tijd voor de fatale klap op de A50 plaats. Eerst veroorzaakte de Terwoldenaar een kop-staart-aanrijding waarbij lichte schade ontstond. De automobilist reed door en ramde vervolgens een verkeersbord en de vangrail. Het dodelijke ongeval vond plaats op het knooppunt van de A50 en de A1 bij Beekbergen.

Ben jij al dood?

Gisteren was het zover, er zou een ramp gebeuren volgens de bijbel. Volgens sommigen bevat de Hebreeuwse tekst van de bijbel geheime boodschappen. Die kunnen met behulp van een matrix eruit gefilterd worden. Zo voorspelde de bijbelcode een ramp op zaterdag 18 februari 2006. De verborgen Hebreeuwse boodschappen zeggen dat op die dag een slechte here een ramp zal veroorzaken. Wat er precies gebeurt is niet duidelijk. Aldus Xerson.nl.

Ik heb er gisteren eerlijk gezegd weinig van meegekregen, iemand anders nog een rampje meegemaakt gisteren? Bier dat op was, afgewezen in de kroeg of wellicht iets rampzaligers? Gelukkig hebben we aanstaande vrijdag een herkansing volgens een gebruiker van het forum.

Zoektocht naar man die niet in water ligt

Icoon BizarTwee duikteams hebben afgelopen nacht naar een man gezocht die in het Limburgse Maasbracht in het water was gevallen. De zoektocht leverde niets op, wat naderhand helemaal niet zo raar bleek te zijn. De betreffende man lag namelijk helemaal niet in het water.

Het 'slachtoffer' was bij de haven van Maasbracht uitgestapt om even te plassen. Toen hij maar niet terugkeerde waren zijn vrienden bang dat hij in het water was gevallen. Ze alarmeerden de hulpdiensten die met dertig man op kwamen draven.

Pas tegen de ochtend werd duidelijk dat de man zich niet in het water bevond. Hij was naar het dorp gelopen, zonder zijn vrienden in te lichten.

Loterij zoekt winnaar 365 miljoen dollar

Johan24 en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingDe Amerikaanse Multi-State Lottery Association is op zoek naar de bezitter van een lot waar onlangs een prijs op is gevallen. Niet zomaar een prijs van een paar tientjes, maar 365 miljoen dollar.

Volgens de organisatie van de Powerball-loterij gaat het om één van de grootste prijzen uit de Amerikaanse lotto-geschiedenis. In de betreffende loterij bedroeg de hoogste prijs tot dusver 340 miljoen dollar. Powerball wordt in 28 Amerikaanse staten gespeeld.

Uitslagen Duitsland speelronde 22

In de Duitse Bundesliga is dit weekeinde de 22e speelronde gespeeld. Koploper Bayern verspeelde punten, terwijl Hamburg en Werder de volle winst pakten.

Bayern München ging op bezoek bij Hannover 96. De gastheren waren al tien duels ongeslagen, Bayern zelfs veertien duels. De Beierse formatie zou echter vanaf het begin de wedstrijd domineren. Aan Roy Makaay waren de kansen echter niet besteed, en uitgespeelde kansen waren er eigenlijk niet. Tien minuten na rust was het Thomas Brdaric die Hannover tegen de verhouding in op voorsprong zette, maar twee minuten voor tijd redde Michael Ballack met het hoofd de eer voor de Rekordmeister.

Nummer twee Hamburg reisde af naar Frankfurt. Na twintig minuten vond Piotr Trochowski het net voor de noorderlingen, in een vrij evenwichtige partij. Tegen het einde van de eerste helft kwamen er meer kansen voor Frankfurt, wat uitmondde in een doelpunt van Alexander Meier, die in de jeugd bij HSV speelde maar destijds niet goed genoeg bevonden werd. Zeven minuten na de hervatting nam HSV opnieuw de leiding. Goed voorbereidend werk van Nigel de Jong werd door de Daniel van Buyten simpel afgerond. Vervolgens kabbelde de wedstrijd naar het einde en kwam de overwinning van Hamburg niet meer in gevaar.

Werder Bremen toog naar Dortmund om het Borussia van Bert van Marwijk te bestrijden. Het ging niet van harte voor de oranje-groene formatie uit het noorden. De eerste paar kansen waren voor Bremen, maar halverwege de eerste helft kreeg Borussia de overhand. David Odonkor en Ebi Smolarek konden de kansen echter niet verzilveren, onder andere door knappe acties van verdediger Frank Fahrenhorst. Bij een van de weinige uitbraken van Werder schoot uiteindelijk Ivan Klasnic de 0-1 in de korte hoek. In de tweede helft lukte het Bremen beter om de Dortmunders te stoppen, maar zelf kwam men ook niet meer aan scoren toe.

Kaiserslautern ontving Arminia Bielefeld, en het hoogtepunt van de wedstrijd was een curieus doelpunt van Boubacar Sanogo. Een terugspeelbal van Radim Kucera was iets te hoog voor keeper Mathias Hain. In een uiterste poging om een corner te voorkomen stopte Hain de bal vlak voor de achterlijn naast het doel. Daar stond echter niet Kucera maar Sanogo, die slechts de paal diende te omspelen voor de 2-0.

FC Köln wist voor de zeventiende opeenvolgende wedstrijd niet te winnen. In september was de tegenstander ook Borussia Mönchengladbach, maar dit keer was ook dit team te sterk, en wel met 2-0. Leverkusen behaalde een zwaarbevochten thuisoverwinning tegen Duisburg. Al na negen minuten stond de 2-0 voorsprong op het scorebord, maar Duisburg wist nog tot 2-2 te komen. Na een rode kaart voor Marino Biliskov kon Dimitar Berbatov alsnog de winnende goal scoren. Hertha BSC ontving Schalke, en was ongelukkiger in de afronding. Het liet zich zien in de 1-2 nederlaag in een wedstrijd die twee rode kaarten zag: een onterechte tweede gele kaart voor Fabian Ernst, en ook tweemaal geel voor Gilberto. Het duel tussen Nürnberg en Wolfsburg was er een om snel te vergeten. Ivan Saenko zorgde voor de enige treffer, waardoor Nürnberg drie belangrijke punten pakte in de strijd tegen degradatie. Armin Veh behaalde zijn eerste overwinning als coach van Stuttgart. Mainz was het slachtoffer en moest met een 2-1 nederlaag huiswaarts keren.

Uitslagen:

Borussia M'gladbach - FC Köln 2 - 0
Bayer Leverkusen - MSV Duisburg 3 - 2
Hertha BSC - Schalke 04 1 - 2
Nürnberg - VfL Wolfsburg 1 - 0
Hannover 96 - Bayern München 1 - 1
FC Kaiserslautern - Arminia Bielefeld 2 - 0
Borussia Dortmund - Werder Bremen 0 - 1
Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 1 - 2
VfB Stuttgart - FSV Mainz 2 - 1

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Bayern München225542-15
2.Hamburger SV224735-15
3.Werder Bremen224652-25
4.Schalke 04224231-17
5.Hannover 96223032-27
6.VfB Stuttgart223024-21
7.Hertha BSC223031-29
8.Bor. M'gladbach223028-27
9.Bor. Dortmund222928-27
10.Bayer Leverkusen222837-37
11.Eintracht Frankfurt222528-33
12.Arminia Bielefeld222425-32
13.VfL Wolfsburg222222-38
14.1.FC Nürnberg222123-35
15.1.FSV Mainz 05222032-36
16.1.FC Kaiserslautern222031-50
17.MSV Duisburg221721-39
18.1.FC Köln221528-47

Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen16
2.Halil Altintop1.FC Kaiserslautern13
3.Ebi SmolarekBor. Dortmund12
4.Roy MakaayBayern München11
=.Diego KlimowiczVfL Wolfsburg11
6.Michael BallackBayern München10
=.Ivan KlasnicWerder Bremen10
8.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen9
=.Thomas BrdaricHannover 969
10.Boubacar Sanogo1.FC Kaiserslautern8
=.Sergej BarbarezHamburger SV8
=.MarcelinhoHertha BSC8
=.Kevin KuranyiSchalke 048
=.Isaac BoakyeArminia Bielefeld8
=.Oliver NeuvilleBor. M'gladbach8

Tanden van James Bond eruit gemept

FrankR had ons via de nieuws-submit te melden:

Daniel CraigBij acteur Daniel Craig zijn twee voortanden uit de mond gemept. Dat gebeurde de nieuwe James Bond op de set van de nieuwe Bond-film Casino Royale. Tijdens opnames in het Tjechische Praag sloeg een 'badguy' per ongeluk de tanden eruit bij de eerste vechtscène.

De filmcrew vond aanvankelijk dat de 37-jarige acteur wel heel mooi acteerde door echt naar zijn bloedende mond te grijpen. Toch werd al snel duidelijk dat de Britse Craig echt gewond was. Zijn eigen tandarts werd overgevlogen uit Londen om de schade te herstellen.

Of de scène alsnog gelukt is kunnen we zien in november. Dan komt de nieuwe film namelijk uit.

OS: Marianne Timmer wint 1.000 meter

Icoon SchaatsenMarianne Timmer heeft de olympische titel op de 1.000 meter bij het schaatsen veroverd. Timmer schaatste met 1.16,05 een nieuw baanrecord.

Cindy Klassen finishte op 0,04 op de tweede plaats. Anni Friesinger verzekerde zich op 0,06 van de bronzen medaille. Ireen Wüst pakte de vierde plaats. Barbara de Loor werd knap zesde, terwijl Annette Gerritsen met een 23e stek licht teleurstelde.

Timmer pakte precies acht jaar geleden in Nagano ook al de gouden medaille op de 1.000 meter. Destijds was ze eveneens de beste op de 1.500 meter.

Timmer en coach Orie juichen om goud
Marianne Timmer en haar coach Orie juichen om goud


Uitslag 1.000 meter dames:

1. Marianne Timmer (Ned) 1.16,05
2. Cindy Klassen (Can) 1.16,09
3. Anni Friesinger (Dui) 1.16,11
4. Ireen Wüst (Ned) 1.16,39
5. Kristina Groves (Can) 1.16,54
6. Barbara de Loor (Ned) 1.16,73
23. Annette Gerritsen (Ned) 1.18,33

___________
Een uitgebreider verslag lees je op de speciale winterspelensite van FOK!

Punten ronde 25

Zondagavond, dus het is weer tijd voor de voetbalpunten. Dit weekend de 25e ronde alweer van de FOK!voetbalmanager.

BliksemSchigt werd deze week met 79 punten weekwinnaar, vier punten meer dan de nummer twee, de-hunter. Robbie_GTI pakte met 71 punten de derde plaats en een gedeelde vierde plek was er voor Aztec en Tha_Partymaster, beiden scoorden ze 70 punten.

BassieD blijft nog steeds aan de kop in het algemeen klassement staan, hij heeft nu 1224 punten. Toinecents heeft 1183 punten en staar daarmee tweede. MSNMGH is derde gebleven en heeft 1160 punten, vier punten meer dan de nummer vier Tha_Partymaster, en vijf dan de nummer vijf Aztec. Het blijft dus nog steeds erg spannend.

Bij de subleagues ging de winst deze week naar Scribbly met 61 punten. Een gedeelde tweede plaats, met 60 punten, was er voor De winnende goal en Confederacion de SDN.

In het algemeen klassement bij de subleagues is de leiding nog steeds in handen van Tha League. Scribbly staat tweede met 1072 punten en de derde plaats is voor Valkenboskade.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot vrijdag 24 februari 18:00 uur.

Deel Britse moslims positief tegenover sharia

stortkoker, brouwmeester en Iceman4you brachten ons via de nieuws-submit op de hoogte van het volgende:

Icoon AlgemeenDe Britse krant The Sunday Telegraph heeft zondag de resultaten gepubliceerd van een enquête die de krant heeft gehouden onder vijfhonderd moslims. Daaruit blijkt dat veertig procent van de islamieten graag de sharia ingevoerd zou zien in de Britse gebieden waar de moslims een ruime meerderheid vormen. Overigens is een ongeveer even groot gedeelte, 41 procent, tegen een dergelijk idee. De sharia is de strenge islamitische wetgeving die wordt toegepast in landen als Iran en Saoedi-Arabie en die berucht is om de strenge straffen die ze kent, zoals steniging en het afhakken van handen.

Uit de enquête blijkt verder dat zestig procent van de ondervraagden de mening toegedaan is dat moslims zich steeds meer vervreemden van de Britse maatschappij. Ook gaf één op de vijf ondervraagden aan begrip en sympathie te hebben voor de motieven van de daders van de zelfmoordaanslagen in juli vorig jaar. Wel keurt men de aanslagen zelf massaal af.

OS 2006

De Olympische Winterspelen zijn halverwege. Tijd om even terug te kijken. Ik heb natuurlijk lang niet alles kunnen kijken maar toch een hoop fraais gezien.

Vorige week zondag was er het ontwapenende optreden van Ireen Wüst. Die er gewoon was ingeknald en zo naar onze enige gouden medaille tot nu toe schaatste.

Shani Davis heeft ook mijn hart gestolen. Hij lijkt rechtstreeks uit een sloppenwijk te zijn gestapt en hij gaat waarschijnlijk alles winnen waar hij aan meedoet. Zo'n beetje door de hele VS-ploeg uitgekotst maar hij trekt gewoon zijn eigen lijn. Mooi!

Ook was er het optreden van het Chinese kunstrijpaar Zhang en Zhang. Waarvan het vrouwelijke deel bij de eerste sprong meteen een ongelofelijke klap op het ijs maakte. Eigenlijk dacht ik dat ze nooit meer zou opstaan maar dat deed ze wel en het paar maakte zelfs de kür af. Ze werden daarvoor beloond met een zilveren medaille. Welicht volstrekt onterecht maar dat kan soms ook mooi zijn.

We kregen een nieuwe schaatsdiscipline voorgeschoteld, de ploegachtervolging. Prachtig, geen gedoe met rondetijden, gewoon winnen van je tegenstander. Vooral de rit tussen Italië en de VS was spannend. Erg van genoten.

Een echte revelatie voor mij was het langlaufen. Een sport die me tot nu toe nauwelijks heeft kunnen boeien. Maar waar veel sporten zich binnen afspelen of simpelweg worden verplaatst als het weer te bar is gaat langlaufen gewoon door, weer of geen weer. Lekker puur. En aan de finish storten ze bijna allemaal, van vermoeidheid, ter aarde. Schitterend!
En dan waren er nog ongemeen spannende ijshockeywedstrijden, magnifieke sprongen bij het schansspringen, sierlijke salto's bij het freestyleskiën.

Maar het mooiste vond ik het zinderende contact tussen Mart Smeets en Ria Visser. Alle sport zal ik uiteindelijk vergeten maar de manier waarop deze twee met elkaar communiceren zal me altijd bij blijven. Geen sport maar wel genieten.

Uitslagen Schotland Speelronde 27

In de Schotse competitie wonnen de Hearts vrij eenvoudig van Motherwell terwijl Glagow Rangers naar de derde plaats steeg door met 2-0 van Hibernian te winnen.

De Hearts hielden de tweede plaats achter koploper Celtic stevig in handen na de 3-0 winst tegen Motherwell. Man of the Match was Edgaras Jankauskas die twee van de drie goals maakte. Binnen een kwartier besliste de spits de wedstrijd door zowel in de derde als in de dertiende minuut te scoren. Een kwartier voor tijd scoorde Calum Eliott de 3-0.

Rangers won de wedstrijd tegen Hibernian om de derde plaats. Kris Boyd zette met zijn twintigste seizoenstreffer de Rangers op een 1-0 voorsprong. Barry Ferguson maakte de tweede goal met een fraaie volley.

Celtic maakte er in de uitwedstrijd tegen Dunfermline een waar doelpuntenfeest van. De nummer 11 van de competitie kreeg met maar liefst 1-8 klop. Man of the match was Zurawski die maar liefst vier maal het net wist te vinden.

Uitslagen

Kilmarnock - Livingston 3-1
Aberdeen - Falkirk 1-0
Glasgow Rangers - Hibernian 2-0
Heart of Midlothian - Motherwell 3-0
Dundee United - Inverness 2-4
Dunfermline - Celtic 1-8

Stand na 27 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic276774 - 28
2Hearts275454 - 22
3Glasgow Rangers274646 - 31
4Hibernian274548 - 36
5Kilmarnock274452 - 43
6Inverness273941 - 32
7Aberdeen273832 - 30
8Motherwell273340 - 48
9Dundee United272731 - 46
10Falkirk272125 - 51
11Dunfermline271823 - 55
12Livingston271214 – 58

Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1.Kris BoydGlasgow Rangers20
2.Rudi SkacelHearts16
3.John HartsonCeltic15

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (Speelronde 25)

Icoon EredivisieAZ lijkt af te haken in de strijd om de landstitel. De equipe van Louis van Gaal verloor van FC Utrecht en staat acht punten achter op PSV, dat wel won. Feyenoord en Ajax boekten ook zeges.

Landskampioen en koploper PSV kwam vrijdagavond al in actie. In het Gelredome versloegen de mannen van Guus Hiddink het dapper spelende Vitesse: 1-3. Vijf minuten voor tijd stond het nog 1-1, een stand die de verhoudingen goed weergaf. Een dwarrelvoorzet van Michael Lamey belandde echter in het doel, waarna Jefferson Farfán het duel op slot gooide. Diezelfde Farfán maakte even voor rust ook al de gelijkmaker, nadat Vitesse via Youssouf Hersi de leiding had genomen. PSV treft dinsdag in de achtste finales van de Champions League Olympique Lyon, dat dit weekeinde met 3-1 won van FC Nantes.

AZ verloor in de Alkmaarderhout met 2-3 van FC Utrecht, dat eerder Ajax al in eigen huis opzij zette. De stand bij rust was zelfs 0-3, na een wervelend begin van de Domstedelingen. Nota bene Adil Ramzi en Robin Nelisse, twee voormalige AZ-spelers, behoorden tot de doelpuntenmakers. In het tweede bedrijf bracht AZ de stand snel terug tot 2-3, en leek een miraculeuze comeback mogelijk. FC Utrecht liet het echter niet verder komen en behoudt goede uitzichten op Europees voetbal.

Feyenoord staat nu alleen tweede. In De Kuip rekende de titelkandidaat af met stadgenoot Sparta Rotterdam: 4-0. Nick Hofs zorgde in het midden van de eerste helft voor twee doelpunten. Dirk Kuijt was bij Hofs' eerste treffer de aangever. Na de pauze trof Kuijt zelf ook doel, waarna Ali Boussaboun de eindstand vastlegde. Sparta was aanvankelijk niet eens de mindere, maar de individuele kwaliteiten van de stadgenoot waren te groot.

Ajax kende een goede generale repetitie voor het Champions League-treffen met Internazionale. RBC Roosendaal verloor met 6-0 in de Amsterdam ArenA. Klaas Jan Huntelaar maakte vier treffers; Markus Rosenberg was verantwoordelijk voor twee doelpunten. FC Groningen en Ajax blijven de vierde plaats delen, want de noorderlingen versloegen zaterdagavond RKC Waalwijk met 1-0.


Uitslagen Speelronde 25:

Vrijdag 17 februari
Vitesse - PSV 1-3
NEC - FC Twente 0-3

Zaterdag 18 februari:
Roda JC - SC Heerenveen 2-1
FC Groningen - RKC Waalwijk 1-0

Zondag 19 februari
Heracles Almelo - ADO Den Haag 1-3
Ajax - RBC Roosendaal 6-0
AZ - FC Utrecht 2-3
Feyenoord - Sparta Rotterdam 4-0
Willem II - NAC Breda 2-0

De stand na de 25e speelronde kun je hier vinden.


Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 19/02/2006(2)

Er werden vanmiddag nog drie wedstrijden in de eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - RBC Roosendaal 6-0
4' Huntelaar 1-0
28' Rosenberg 2-0
71' Huntelaar 3-0
78' Huntelaar 4-0
83' Huntelaar 5-0
86' Rosenberg 6-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 46.383.
Geel: Trabelsi (Ajax), Paap (RBC).

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi (Timisela/80), Maduro, Vermaelen (Juanfrán/55), Emanuelson, Galásek (Heitinga/26), Sarpong, Lindenbergh, Rosales, Huntelaarm Rosenberg.

RBC: Volders, Loran, Molenaar (Paap/46), Roumani, Lammens, Smolders, De Lange, Daelemans, Sillah, Vos (Makhout/82), Marcelino (Kpaka/67).
----------------------------------------------------------------------------------
Willem II - NAC Breda 2-0
25' Sno 1-0 E.d
27' Dembele 1-0

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 13.500.
Geel: Peto (NAC).

Opstellingen:

Willem II: Peersman, Wau (Janse/66), v. Nieuwstadt, v.d. Struijk, Valencia, Victoria, Assou-Ekotto, Agustien (Redan/72), Keenan (Bobson/43), Dembele, Kerekes.

NAC: v. Zwam, Elshot, Derijck, Zwaanswijk, Vidmar (Rigters/37), Mendes, Peto (Vonlanthen/63), Diba, Sno, Jenner, Leonardo.
----------------------------------------------------------------------------------
Heracles - ADO Den Haag 1-3
27' Elia 0-1
29' Tanghe 1-1
82' De Graaf 1-2
87' Den Ouden 1-3

Scheidsrechter: v. Hulten.
Toeschouwers: 8.500.

Opstellingen:

Heracles: Pieckenhagen, Jansen (Wuytens/89), Hoogma, Reekers (Quansah/82), Looms, Tanghe, Höcher, De Vries, Nurmela, Hirayama (Tamerus/64), Sluijter.

ADO: Drobn, Bakkati, Grujic, Saavedra, El Akchaoui, Jungschläger, Stroeve (De Graaf/62), Rzasa, Elia, Mols (Den Ouden/42), Kolkka.

De stand na dit weekend kan je hier vinden.

Jongen (18) zonder rijbewijs met auto over de kop

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieDe ouders van een achttienjarige inwoner van Uithuizen zullen, als ze van vakantie weerkomen, slecht nieuws van hun zoon ontvangen. De jongen, die geen rijbewijs heeft, nam hun auto mee voor een ritje. Op de Oosternielandsterweg bij Uithuizermeeden raakte hij de berm en verloor daardoor de macht over het voertuig en belandde vervolgens op de kop in een weiland.

Na het ongeval verliet de jongeman de plaats van het ongeval en ging richting huis. Daar werd de jongen even later aangetroffen door de politie. Zijn verklaring was dat zijn ouders op vakantie waren en hij dus stiekem de auto mee kon nemen. Hij krijgt een proces-verbaal en de auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Afzeggingen Ahoy' houden aan

Opnieuw hebben drie publiekstrekkers zich afgemeld voor het ABN Amro World Tennis Tournament, dat morgen begint. Het gaat om Marcos Baghdatis, Sébastien Grosjean en Sjeng Schalken.

Schalken heeft last van een peesblessure, Grosjean wil bij de bevalling van zijn vrouw zijn en Baghdatis raakte tijdens de training geblesseerd aan zijn lies. Raemon Sluiter, Andreas Seppi en Igor Andreev stuiten nu op een lucky loser in de eerste ronde. De lijst met afzeggers is inmiddels indrukwekkend: in een eerder stadium meldden Roger Federer, Dominik Hrbaty, Peter Wessels, Martin Verkerk, Gaël Monfils, Richard Gasquet, Marat Safin en Ivan Ljubicic zich al af.

Uitslagen Eredivisie 19/02/2006 (1)

Om half één startten er twee wedstrijden in de Eredivisie. Feyenoord moest het opnemen tegen stadsgenoot Sparta en AZ ontving in de Alkmaarderhout FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord - Sparta 4-0
28' Hofs 1-0
37' Hofs 2-0
52' Kuijt 3-0
88' Boussabon 4-0

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 44.000.

Opstellingen

Feyenoord: Lodewijks, Greene, Vlaar, Bahia, Bosschaart, Hofs (Pardo/80), Paauwe, De Guzman, Castelen, Kuijt, Kalou (Boussabon/75).

Sparta: Ponk, De Fauw, Gudde, Schenkel, Gudelj, Obodai, Rose, v. Bueren (Kaita/66, Emnes/81)), Oost, Cvetkov, Polak (Bouaouzan/66).
----------------------------------------------------------------------------------
AZ - FC Utrecht 2-3
3' v. Steensel 0-1
27' Ramzi 0-2
34' Nelisse 0-3 penalty
56' v. Steensel 1-3 e.d
62' Koevermans 2-3

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 8.474.
Geel: De Cler, J. Mathijsen (AZ), De Jong, Shew-Atjon (Utrecht).

Opstellingen:

AZ: Timmer, Jaliens, J. Mathijsen, De Zeeuw (v. Galen/79), De Cler, Landzaat, Perez (Sektioui/46), Schaars, Meerdink (Koevermans/31), Arveladze, Huysegems.

FC Utrecht: Terol, Tiendalli, Broerse, v. Steensel, Braafheid (Shew-Atjon/46), De Jong, Caluwé (Kruys/80), Somers, Ramzi, Nelisse (Fortuné/69), v.d Bergh.

Om half drie worden nog de wedstrijden Ajax - RBC Roosendaal, Willem II - NAC Breda en Heracles Almelo - ADO Den Haag gespeeld.

Sean Connery heeft meest erotische stem

De allereerste James Bond-vertolker Sean Connery is verkozen tot het hebben van de meest sexy stem aller tijden. Een enquête onder duizend volwassenen door computergigant MSN Messenger wijst uit dat de stemmen van oudere mannen en vrouwen erotischer zijn dan die van de jongere generatie.

Direct achter de 75-jarige Schot eindigde een andere 007, de Ierse Pierce Brosnan. De Engelse premier Tony Blair heeft volgens de geënquêteerden eveneens een sexy stem. Als laatste eindigde de Britse voetbalster Wayne Rooney. Gedragswetenschapper Judi James zegt een idee te hebben waarom oudere mannen meer aantrekkelijke stemmen hebben.

"Jongere stemmen wekken bij ons allemaal het beschermingsinstinct op. Maar als het gaat om erotiek slaan die echter niet aan", zo verklaart James.


Sean Connery in zijn jonge jaren als James Bond

PvdA: Spotjes voor lenen verbieden

Icoon EconomieAgressieve reclame-uitingen voor leningen zouden moeten worden verboden. Dat bepleit PvdA-Kamerlid Saskia Noorman-den Uyl in het 'Actieplan Schulden voorkomen en Schulden bestrijden'. Ook stelt de partij voor de schuldhulpverlening toegankelijker te maken en mensen met grote schulden eerder onder toezicht te plaatsen van een bewindvoerder.

Volgens de sociaal-democraten is het aantal mensen met problematische schulden de afgelopen jaren fors toegenomen, met dertig procent. 680 duizend gezinnen in Nederland zouden te omschrijven zijn als 'arm', aldus Noorman. "Met zo'n laag inkomen hebben huishoudens zelden de financiële reserves om bijvoorbeeld de koelkast te vervangen als die kapotgaat", stelde de woordvoerder Sociale Zaken van de PvdA-fractie.

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak onmogelijk om tegen een redelijk tarief een lening aan te gaan. Ze vallen daarom snel in handen van kredietverleners die minder hoge inkomenseisen stellen, maar wel hogere rentes vragen. Gemeenten zouden daarom kleine leningen moeten kunnen verstrekken tegen een lage rente, zo stelt de PvdA voor.

Wat gebeurde er volgende week

Elke week zullen de lieftallige drq en ondergetekende jullie voorzien van de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. In een aantal handige categorieën vind je genoeg informatie om op verjaardagen van je ooms en nichtjes de loef af te steken met facts en figures.

Algemeen

  • Op 19 februari 1937 legt Koningin Wilhelmina in een Koninklijk Besluit vast dat rood, wit en blauw de kleuren van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden zijn.
  • Op 21 februari 1431 begint het proces tegen Jeanne d'Arc in Rouen. Jeanne beweerde als tiener stemmen te horen van heiligen, de aartsengel en van God die haar zeiden Frankrijk te bevrijden van de Engelsen. Ze had zeker succes en zorgde ervoor dat Karel VII op de troon kwam zitten. Later werd ze gevangen genomen door de bourgondiërs en werd ze verkocht aan de Engelsen die aan het eind van het proces welke uiteindelijk haar dood zou worden.
  • Op 24 februari 1582 kondigt Paus Gregorius XIII de Gregoriaanse kalender aan. Dit is de kalender die we heden ten dagen nog gebruiken.

    Politiek

  • Op 21 februari 1848 Karl Marx publiceert het Communistisch Manifest. Het Manifest is een korte samenvatting van de denkbeelden van de filosofen Marx en Engels over de onderwerpen economie, klassenstrijd en revolutie. Later publiceerde Marx het boek Das Kapital wat een uitgebreide versie is van het Manifest. Das Kapital vormt de basis van het marxisme en wordt later ook gebruikt voor het communisme.
  • Op 24 februari 1989 - De Ayatollah Ruhollah Khomeini zet een prijs van $3 miljoen dollar op het hoofd van Salman Rushdie. Rushdie schreef de duivelsversen en volgens de fundamentalistische moslims zijn deze zeer oneerbiedig naar de profeet Mohammed toe.

    Sport

  • Op 21 februari 1985 werd de elfstedentocht gewonnen door Evert van Benthem in een tijd van 6.47.44.
  • Op 24 februari 2002 is het einde van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, Utah

    Muziek

  • Op 22 februari 1956 haalt Elvis Presley met het nummer Heartbreak Hotel voor het eerst de hitlijsten.

    Media

  • Op 22 februari 1924 houdt president van Amerikia, Calvin Coolidge een radiotoespraak vanuit het Witte Huis. Dit was de eerste radiotoespraak van een Amerikaanse president.

    Oorlog

  • Op 19 februari 1674 tekenen Engeland en Nederland de Vrede van Westminster. Een onderdeel van deze overeenkomst was dat de kolonie Nieuw-Amsterdam onder Engels gezag komt. Zij hernoemen het New York.
    Op 22 februari 1943 worden leden van de Duitse verzetsorganisatie Die Weisse Rose (de Witte Roos) door de nazi's geëxecuteerd. De Witte Roos riep op tot geweldloos verzet tegen de nazi's. Er is een boek geschreven over deze verzetorganisatie. 'Die weiße Rose' door Inge Scholl. Ook zijn er meerdere verfilmingen van deze geschiedenis; Die Weisse Rose (1982) van Michael Verhoeven, Fünf letzte Tage (1982) van Percy Adlon en Sophie Scholl - Die Letzten Tage (2005) van Marc Rothemund.
  • Op 22 februari 1944 leidt het centrum van Nijmegen grote schade door een bombardement door Amerikanen die denken dat het de Duitse stad Kleef is. Er vallen zo'n 800 doden.
  • Op 23 februari 1917 begint de Russische Revolutie deze is ook wel bekend onder de Februarirevolutie.
  • Op 23 februari 1919 richt Benito Mussolini de fascistische partij Nationaal-Fascistische Partij (PNF) op. Hij zou uiteindelijk met deze partij Italië regeren.

    Wetenschap

  • Op 19 februari 1986 lanceert de Sovjet-Unie (Rusland) het Mir ruimtestation.
  • Op19 februari 2002 begint NASA's Mars Odyssey met het in kaart brengen van de bodem van Mars met een warmtestraling metend systeem.
  • Op 21 februari 1953 ontdekken Francis Crick en James Watson de structuur van de DNA-molecuul.
  • Op 22 februari 1997 melden wetenschappers in de Schotse plaats Roslin dat zij een schaap hebben gekloond, en dat het lam Dolly in juli 1996 is geboren.

    Feestdagen

  • Op 21 februari wordt Internationale Moedertaaldag (UNESCO) gevierd. Deze dag staat in het teken van de taalkundige en culturele diversiviteit en de meertaligheid. Voor de UNESCO zijn talen het instrument om het culturele erfgoed levend te houden.
  • Bejaarde vrouw scheurt met 180 over snelweg

    FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

    Icoon PolitieEen 79-jarige automobiliste uit Drachten is zaterdagmiddag op de A6 aangehouden omdat zij veel te hard reed. Een dienstdoende agent verklaarde dat de vrouw ruim 180 kilometer per uur moet hebben gereden en veelvuldig rechts inhaalde. Stoptekens werden door de bejaarde vrouw genegeerd.

    Na een achtervolging van tientallen kilometers kon de vrouw in de buurt van Lelystad met behulp van twee motoragenten aan de kant worden gezet. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Een 33-jarige motorrijder uit Tollebeek is dit weekend ook zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij op de weg tussen Urk en zijn woonplaats zo'n 200 kilometer per uur reed. Zelf verklaarde hij slechts 120 kilometer per uur te hebben gereden.

    Man in Australië rijdt zes tieners dood

    Icoon AlgemeenIn Australië is een man opgepakt nadat hij gisteravond met zijn auto op een groep jongeren inreed. Vijf daarvan, in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, kwamen daarbij om het leven, een zesde overleed later in het ziekenhuis. Onder de doden waren een broer en een zus. Volgens getuigen lagen de lichamen van de slachtoffers verspreid over een afstand van 150 meter.

    De 34-jarige Thomas Towle had na het ongeval zijn auto achtergelaten en was op de vlucht geslagen, maar de politie wist hem vanochtend in een huis in een naburig stadje aan te houden. Hij zou twee kinderen, een meisje van 10 en een jongen van 4 jaar oud, in de auto hebben achtergelaten.

    De slachtoffers liepen in een groep langs een weg, en waren afkomstig van een verjaardagsfeest. Volgens getuigen reed de bestuurder onverantwoord hard. Hij passeerde een eerste groep feestgangers, om vervolgens vol in een tweede groep van dertien personen te rijden. Volgens de politie wachtten de beide groepen op een aantal taxis die waren besteld. Het ongeluk heeft veel onrust teweeg gebracht in de omgeving van het dorp Cardross, waar het plaatsvond. Ongeveer 600 personen verzamelden zich vannacht bij het ziekenhuis waar een aantal slachtoffers zijn opgevangen.

    De auto werd ernstig beschadigd achtergelaten
    De auto werd ernstig beschadigd achtergelaten

    Jordan verwacht Team Schumacher

    Eddie Jordan gelooft er niks van dat Michael Schumacher na dit seizoen stopt met racen. Wel denkt de oud-teambaas dat de Duitser vertrekt bij Ferrari, maar dan om zijn eigen team op te zetten.

    Na dit seizoen loopt het contract van Michael Schumacher bij Ferrari af, en ook de contracten van verschillende sleutelpersonen binnen het team, zoals Ross Brawn, eindigen dan. Eddie Jordan denkt dat Schumacher zijn persoonlijke band met verschillende personen en zijn grote populariteit zal gebruiken om een eigen team op te zetten.

    Eddie Jordan vertelde: "Ik wil niet zeggen dat het absoluut zal gebeuren, maar ik geloof stellig dat dit idee word bediscussieerd en ik kan me goed voorstellen dan Michael dit doet." Gezien de populariteit van Michael Schumacher denkt Jordan dat Audi of Volkswagen geïnteresseerd zouden zijn om het team te steunen.

    Een persvoorlichtster van Schumacher reageerde dat het voor haar een nieuw gerucht is, maar dat het niet totaal ondenkbaar is gezien de band tussen Michael Schumacher en Ross Brawn. Maar ze benadrukte dat het voorlopig alleen een gerucht is en dat de Duitser pas later dit jaar een beslissing zal nemen over zijn toekomst.

    25 teams in Tirreno en Milaan-San Remo

    RCS Sport, organisator van Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo, heeft bekend gemaakt 25 ploegen in deze wedstrijden te laten starten. Iedere ploeg mag maximaal met acht renners aan de wedtrijden meedoen.

    Na het terugtrekken van deze koersen uit de ProTour, heeft organisator RCS Sport wel belooft alle ProTour-ploegen een startbewijs te geven. Om genoeg andere ploegen uit te kunnen nodigen, is nu besloten 25 ploegen te laten starten in de wedstrijden. In totaal kunnen nu, als alle ploegen het maximum van acht renners sturen, 200 wielrenners starten.

    De uitgenodigde ploegen zijn: Davitamon-Lotto, Quick Step-Innergetic, Team CSC, AG2R, Bouygues Telecom, Crédit Agricole, Cofidis, Française des Jeux, Gerolsteiner, T-Mobile Team, Barloworld, Panaria-Navigare, Acqua & Sapone, Lampre-Fondital, Liquigas, Milram Team, Naturino-Sapore di Mare, Rabobank, Euskaltel-Euskadi, Illes Balears-Caisse d'Epargne, Liberty Seguros-Wurth Team, Saunier Duval-Prodir, Discovery Channel, Phonak Hearing Systems en Team LPR.

    Miljoen fans zien Stones op Copacabana

    Mick JaggerMeer dan een miljoen Brazilianen zijn gisteren op een gratis concert van de Rolling Stones op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro afgekomen. Het zou de grootste show in het 44-jarig bestaan van de Britse band zijn geweest, en een van de bestbezochte rockconcerten ooit. Het optreden maakt deel uit van de A Bigger Bang-tournee.

    Het podium waarop zanger Mick Jagger en de drie andere bandleden Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood hun kunsten vertoonden was rechtstreeks verbonden met het hotel waar de vier en hun gevolg verbleven. De groep speelde een twintigtal nummers, zoals 'Jumpin' Jack Flash' en 'Satisfaction'. De kosten werden betaald door het stadsbestuur van Rio de Janeiro en twee telecombedrijven. Om de massabijeenkomst in goede banen te leiden waren duizenden agenten, brandweerlieden en medisch personeel nodig.

    Het bestbezochte concert allertijden vond overigens ook op de Copacabana plaats. In 1994 trad de Schotse rockzanger Rod Stewart op voor een publiek van meer dan drie miljoen personen.

    Spider-san

    Als je maar ver genoeg reist wordt de wereld automatisch steeds vreemder. En als je naar Japan reist... nou, maak je borst dan maar nat! Zelfs superhelden komen namelijk niet ongeschonden door deze cultuur-barrière.

    Hier kun je bijvoorbeeld zien hoe één van de meest timide superhelden aller tijden door de Japanse mangel is gehaald.

    Het valt me nog mee dat hij geen roze web schiet.

    Met dank aan MrXian voor de submit

    PSV maakt geld vrij voor transfers

    PSV-voorzitter Rob Westerhof heeft na de wedstrijd tegen Vitesse vertelt dat er na dit seizoen tussen de 15 en 20 miljoen euro vrij zal komen voor transfers. Hij hoopt met die impuls Guus Hiddink te overtuigen bij PSV te blijven.

    Er wordt al lange tijd gespeculeerd over een vertrek van Hiddink bij PSV. De trainer zou zijn contract na dit seizoen kunnen afkopen en een nieuw avontuur aangaan. De toekomstsituatie bij PSV zou daarbij van doorslaggevend belang zijn, maar ook de FIOD-zaak speelt nog op de achtergrond mee.

    Voorzitter Rob Westerhof lijkt er alles aan te doen om Hiddink te behouden. Hij maakte bekend dat, door een nieuw spelersfonds en een gunstigere hypotheek op het stadion, PSV verwacht komende zomer 15 tot 20 miljoen aan transfers te kunnen besteden. Daarmee hoopt de voorzitter Hiddink te kunnen overtuigen van de blijvende ambitie die de club heeft.

    Duitse politicus wil Turkse film verbieden

    Icoon FilmEdmund Stoiber, de conservatieve premier van de Duitse deelstaat Beieren, wil dat de Turkse film 'Kurtlar Vadisi - Irak' (De Vallei Van De Wolven - Irak) per direct uit de Duitse bioscopen wordt gehaald. Stoiber roept exploitanten op de 'racistische en antiwesterse' film niet meer te tonen, zo melden Duitse media.

    In de film gaat de held van het verhaal, een Turkse geheim agent, achter de schurk, een Amerikaanse militaire bevelvoerder in Irak, aan. De Amerikaan zou verschillende oorlogsmisdaden op zijn naam hebben, en onder andere verantwoordelijk zijn voor een bloedbad op een bruiloft. Verder wordt in de film een joodse arts opgevoerd, die in de beruchte Iraakse gevangenis Abu Ghraib organen van gevangenen verwijdert en doorverkoopt aan rijke westelingen.

    Kurtlar Vadisi trekt sinds de première volle zalen in Turkije. De film is de duurste Turkse film ooit, en draait sinds 9 februari ook in Duitsland en andere Europese landen. Vandaag is in Rotterdam de Nederlandse galapremière. Kurtlar Vadisi moet ook gaan draaien in de Verenigde Staten en Australië.

    Geen rentree voor Roberto Baggio

    Roberto Baggio zal geen rentree maken in de Serie A. De 39-jarige oud-international werd onlangs benaderd door Livorno-trainer Carlo Mazzone om terug te keren op de Italiaanse velden, maar de 'Goddelijke Paardenstaart' voelt zich te oud voor een terugkeer.

    Mazzone blies al twee keer eerder de loopbaan van Baggio nieuw leven in, maar het zal de 70-jarige coach niet lukken om dit een derde keer te doen. "Mazzone is een groot trainer en als ik minder pijntjes had gehad, dan zou ik het aanbod uit dankbaarheid voor wat hij voor mij gedaan heeft in overweging hebben genomen. Ik ben echter een oude man aan het worden en heb in geen tijden meer een voetbal aangeraakt. Ik wil na al die jaren nu iets anders gaan doen", aldus de voormalige Italiaanse vedette.

    Murray verslaat Roddick

    Andrew Murray heeft verrassend Andy Roddick verslagen in de halve finales van San Jose. De Amerikaan won het toernooi in 2004 en 2005.

    Murray boekte een regelmatige 7-5, 7-5 overwinning. Een zwakke opslagbeurt in de elfde game brak Roddick in beide sets op. A-Rod domineerde in de beginfase, maar zag zijn tegenstander steeds beter in de wedstrijd komen. ”Ik was heel zenuwachtig, maar ik heb het toch gered,” zei Murray, de pas achttienjarige Schot. ”Roddick in zijn eigen land verslaan is een droom die uitkomt.”

    Lleyton Hewitt is de andere finalist. De Australiër ontdeed zich van Vince Spadea: 6-3 en 6-4. ”Ik was steeds de dominante speler en zette veel druk op zijn servicegames. Ik was vooral solide”, benadrukte Hewitt. De voormalige nummer één van de wereld wacht al dertien maanden op een toernooizege.

    Team Telfort wil Prinsen

    Team Telfort hoopt voor volgend seizoen de ploeg te versterken met Tom Prinsen. De allrounder staat nu nog onder contract bij TVM, maar zijn verbintenis bij de formatie van Gerard kemkers wordt niet verlengd.

    Twee jaar geleden werd Prinsen nog zesde bij het WK allround en werd hij beschouwd als de gedoodverfde troonopvolger van Rintje Ritsma. Door diverse redenen kwam hij echter de afgelopen seizoenen niet uit de verf.

    Sonic komt naar Marketplace

    Het wordt voor veel publishers heel interessant om oude games nog eens terug te laten komen op Xbox Live Arcade, zo blijkt. Sega heeft namelijk aangekondigd dat het een deel uit de Sonic the Hedgehog serie als download beschikbaar zal gaan stellen voor de 360. Over welk deel het hier gaat en wanneer de game komt is helaas nog niet bekend. We mogen binnenkort ook nog een 'echte' next-gen titel van Sonic verwachten.


    De 'echte' next-gen Sonic

    Aanslagen op olie-industrie Nigeria

    RuL0R en pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

    Icoon AlgemeenGewapende militanten hebben in het zuiden van Nigeria olie-installaties aangevallen en negen buitenlandse werknemers van het Amerikaanse olieconcern Willbros ontvoerd. Het zou gaan om drie Amerikanen, twee Britten, twee Egyptenaren, twee Taiwanesen en een Filipijn. Willbros is een onderaanemer van het Nederlands-Britse Shell. De groepering eist een groter deel van de olierijkdom op van de Niger-delta.

    Doordat olieplatforms in brand werden gestoken en Shell installaties uit voorzorg sloot, is de uitvoer van olie door Nigeria met twintig procent verminderd. Dat wil zeggen dat er een half miljoen minder vaten olie per dag uit het land komen. Nigeria is Afrika's grootste olie-exporteur.

    De militanten, The Movement for the Emancipation of the Niger Delta, hebben meer gewelddadige acties aangekondigd. President Obasanjo wil de ontvoerde buitenlanders via onderhandelingen vrij krijgen.

    Stel urenlang vastgebonden aan elkaar

    Icoon PolitieTwee medewerkers van een sporthal in Arnhem hebben afgelopen nacht urenlang vastgebonden gezeten. Drie mannen overvielen de sporthal in de wijk Rijkerswoerd rond 23:30 uur toen de medewerkers aan het afsluiten waren. Ze werden bedreigd en aan elkaar vastgebonden. De overvallers hebben iets buitgemaakt, maar wat is niet bekend.

    Na vijf uur vastgebonden gezeten te hebben, slaagden de medewerkers, een man en een vrouw, erin de politie te waarschuwen. De twee raakten niet gewond, maar waren volgens een politiewoordvoerder wel erg aangeslagen.

    Schultz nog niet op stoom

    Brenda Schultz heeft zich opnieuw niet kunnen kwalificeren voor een WTA-toernooi. In de tweede voorronde van Memphis moest de routinier het hoofd buigen tegen Vilmarie Castellvi.

    Schultz verloor met 6-3, 4-6 en 3-6. Big Brenda wist zich drie weken geleden al niet te plaatsen voor het toernooi van Tokio. Schultz maakte dit seizoen haar comeback na zo’n zes jaar afwezigheid. In haar carrière haalde Schultz onder meer kwartfinales op Wimbledon en de US Open.

    Sluiter - Schalken in Rotterdam

    Sjeng Schalken en Raemon Sluiter zijn aan elkaar gekoppeld in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament, dat maandag aanvangt.

    Het wordt de derde ontmoeting tussen Schalken en Sluiter, die beiden met een wildcard zijn toegelaten tot Ahoy’. De tussenstand is 1-1, waarbij Sluiter de laatste confrontatie in zijn voordeel besliste. De winnaar van het Nederlandse onderonsje treft in de achtste finales Rafael Nadal of Paradorn Srichaphan. De tegenstander van Antal van der Duim is nog niet bekend. Deze zal voortkomen uit het kwalificatietoernooi.

    Toernooidirecteur Richard Krajicek was niet gelukkig met de uitkomst van de loting: ”Gelijk een zware partij voor Nadal en de winnaar van die ontmoeting speelt in de tweede ronde tegen een Nederlander.”


    De volledige loting:
    Nadal – Srichaphan
    Sluiter – Schalken
    Qualifier 1 – C. Rochus
    Dent – Berdych
    Ferrer – Minar
    O. Rochus – Melzer
    Moodie – Qualifier 2
    Nieminen – Ancic
    Stepanek – Qualifier 3
    Santoro – Mathieu
    Baghdatis – Seppi
    Henman – T. Johansson
    Grosjean – Andreev
    Van der Duim – Qualifier 4
    Vik – Rusedski
    Hernych – Davydenko

    Zestien doden bij spotprentrellen in Nigeria

    RuL0R had ons via de nieuws-submit te melden:

    Icoon AlgemeenIn Nigeria zijn gisteren zeker zestien mensen vermoord bij geëscaleerde protesten tegen spotprenten over de islamitische profeet Mohammed. Getuigen melden dat de meeste doden zijn gevallen onder de christelijke minderheid in de stad Maiduguri. Christelijke leiders in het noorden van Nigeria hebben zich direct na het uitbreken van de wereldwijde rellen uitgesproken tegen de publicatie van de spotprenten.

    In totaal zijn minstens elf kerken in de brand gestoken. Duizenden demonstranten trokken met machetes en ijzeren staven door het centrum van de stad en vielen naast kerken ook winkels van christenen aan. De meeste slachtoffers, onder wie drie kinderen en een priester, zijn op straat doodgeslagen, aldus een inwoner. Volgens bronnen is een man vastgebonden met een autoband, overgoten met benzine en in brand gezet. Onderhand is een avondklok ingesteld en is het leger ingezet.

    Merrill Lynch: Playstation 3 kost $800 bij launch

    Het produceren van Sony's PlayStation 3 zal, volgens analistenfirma Merrill Lynch, Sony wel eens tegen de $800 kosten om te produceren. Volgens Merrill Lynch zou de blu-ray drive (het 'next-gen' optische opslagformaat dat in eerste instantie zal verschijnen in 25GB- en 50GB-varianten) in zijn eentje al $50 meer kosten dan een Xbox 360 core pack in de winkel, namelijk $350.

    De Cell processor zou volgens Merrill Lynch verantwoordelijk zijn voor zo'n $230 van de kostprijs. Deze bewering valt echter in twijfel te trekken door de beweringen van IBM (mede-ontwerper van de Cell) dat de Cell ongekend goede yields (de verhouding tussen werkende en defecte chips) weet te behalen.

    Opvallend is verder dat Merrill Lynch de GPU in de PlayStation 3, de RSX, slechts begroot op $70, aanzienlijk minder dan de $130 die Microsoft zou betalen voor de Xenos in de Xbox 360. En ook blijkt dat de analisten bij Merrill Lynch nog niet helemaal volleerd zijn in het optellen aangezien op de figuur $900 staat ondanks dat de bedragen tot een totaal komen van 'slechts' $800.



    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1231
    special
    Random Pics van de Dag #1230
    special
    Random Pics van de Dag #1229
    special
    Random Pics van de Dag #1228
    special
    Random Pics van de Dag #1227
    special
    Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
    ©FOK.nl e.a.